Hoe u uw foyer kunt Feng Shui voor betere energie in uw huis

Inhoudsopgave:

Hoe u uw foyer kunt Feng Shui voor betere energie in uw huis
Hoe u uw foyer kunt Feng Shui voor betere energie in uw huis
Anonim
Plankenvloer en walnoot wandbekleding in huis bij trap
Plankenvloer en walnoot wandbekleding in huis bij trap

Een feng shui-ingang biedt je manieren om veelbelovende chi-energie in je huis uit te nodigen. U kunt de basisprincipes van de feng shui-foyer gebruiken om u te begeleiden bij het kiezen van de kleuren, meubelplaatsingen en elementen om ervoor te zorgen dat u alles bevat wat u nodig heeft voor een goede feng shui-entree. Net zoals het van cruciaal belang is dat de buitenkant van de ingang van de foyer opgeruimd is, moet de foyer ook vrij van rommel zijn. Dit omvat afgedankte schoenen, jassen, rugzakken, portemonnees en andere voorwerpen/items die doorgaans worden uitgeladen wanneer u uw huis binnenkomt.

Organiseer een overzichtelijke Feng Shui-foyer

onder trapkast
onder trapkast

Zorg voor een plek om jassen op te hangen, zoals een gangkast, en zorg ervoor dat elk gezinslid zijn spullen opbergt als ze binnenkomen.

  • Laat nooit toe dat schoenen bij de deur of in de buurt van de deur worden geplaatst. Dit wordt als ongunstig beschouwd en als rommel beschouwd. Plaats schoenen in een kast of kast, consoletafel of een andere gesloten kast.
  • Plaats nooit een schoenenrek in de foyer. Dit wordt ook als ongunstig en rommelig beschouwd. Zelfs als je schoenen in een rek staan of netjes op een rij staan, zijn ze nog steeds rommelig.
  • Schoenen die bij de voordeur worden achtergelaten, zijn een symbool dat je nog geen wortels hebt en niet lang in huis zult blijven. Je schoenen staan bij de deur op je te wachten, klaar om te vertrekken.
  • Plaats sleutels, tas of andere kleinere spullen in een consoletafel. Zorg bijvoorbeeld voor een lade voor sleutels en een onderkastje voor portemonnees en rugzakken.
  • Bevrijd alle paden in en uit de foyer. Je wilt dat de chi-energie die je huis binnenkomt vrijelijk kan stromen en dieper je huis binnen kan stromen, waardoor de gunstige energie ervan wordt verspreid.

Kies kleuren die zijn toegewezen aan uw foyersector

Halingang in een huis
Halingang in een huis

Elke kompasrichting (sector) heeft kleuren toegewezen. Profiteer van deze prachtige elementkleuren door ze in uw foyer of hal te gebruiken. Er zijn geen goede of slechte kleuren voor je feng shui-foyer. Het kan echter zijn dat u de kleuren van elementen die destructief of uitputtend zijn voor het element dat uw foyersector beheerst, wilt vermijden of heel weinig wilt gebruiken. Als uw foyer zich bijvoorbeeld in de noordelijke sector bevindt die wordt geregeerd door water, beperkt of vermijdt u de kleuren die verband houden met het element aarde, aangezien aarde water vernietigt.

Activeer elementen om gunstige Chi-energie aan te trekken

Elke sector vertegenwoordigt een specifiek gebied in het leven, zoals carrière (noorden), roem/erkenning (zuiden), rijkdom (zuidoosten), enzovoort. Bepaal de sector van uw foyer en activeer deze energieën met het toegewezen element. Als uw foyer zich bijvoorbeeld in de zuidwestelijke sector bevindt (liefde, romantiek), dan kunt u het regerende element aarde gebruiken in de vorm van aardewerk, keramiek en kristallen.

Kies de juiste verlichting voor uw Feng Shui-ingang

Licht speelt een belangrijke rol in feng shui bij het activeren van gunstige chi-energie. Het helpt om aan de natuur te denken bij het visualiseren hoe chi-energie werkt. De manier waarop licht chi-energie aantrekt, lijkt bijvoorbeeld sterk op hoe licht 's nachts insecten aantrekt. Een kristallen kroonluchter is ideaal voor een foyer. Fel licht kan getroffen sectoren tegengaan. Omdat de foyer de belangrijkste ingang is voor chi-energie, moet je voor goede verlichtingsopties zorgen, zoals tafellampen op een consoletafel, een staande lamp in een donkere hoek, wandkandelaars en inbouwverlichting op een dimmer.

Kies meubels gemaakt van elementen voor jouw sector

Het type meubilair dat u voor de foyer kiest, moet relevant zijn voor het regerende element van de sector. Een foyer in de oostelijke sector (houtelement) kan bijvoorbeeld worden geactiveerd door houten meubilair toe te voegen. Een foyer in de westelijke of noordwestelijke sector wordt beheerst door metaal, dus je kunt een paar metalen meubelstukken, kunstvoorwerpen of wanddecoraties toevoegen om dit element te activeren.

Selecteer vloerkleden voor foyers volgens de Feng Shui-principes

Grote Foyer Gezien Vanaf Trap
Grote Foyer Gezien Vanaf Trap

Het type materiaal, de kleur en het ontwerp dat u selecteert voor een foyerkleed is belangrijk. Het juiste vloerkleed kan de chi-energie in uw foyer ondersteunen.

  • Identificeer de kleur(en) voor deze sector en herhaal ze in het vloerkleed.
  • Kies een patroon dat het sectorelement weerspiegelt, zoals cirkels voor water (noordelijke sector) of driehoeken voor vuur (zuidsector).
  • Het materiaal van het vloerkleed kan het sectorelement ook verder versterken. Een goed voorbeeld is het gebruik van een sis altapijt in een foyer in het zuidoosten (houtelement) of een tapijt van katoenvezels (plantaardig materiaal) voor de oostelijke of zuidoostelijke sector (beide beheerst door het houtelement). In een productieve cyclus zou elk van deze tapijten een (vuur)foyer in de zuidelijke sector verbeteren, omdat het houtelement het vuurelement voedt.

Maak de juiste accessoirekeuzes

In feng shui kun je accessoires voor meubels en muren kiezen door je te concentreren op het sectorelement. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ronde spiegel te gebruiken om het waterelement in de foyer van de noordelijke sector weer te geven.

  • Plaats geen spiegel direct tegenover de voordeur. Door deze plaatsing van de spiegel wordt alle chi-energie meteen de deur weer uitgestuurd voordat deze ooit de foyer bereikt.
  • Selecteer een paar bronzen beelden om een consoletafel in de foyer te sieren voor een foyer in de westelijke of noordwestelijke sector. Je kunt ook metalen voorwerpen gebruiken in de foyer in de noordelijke sector, omdat metaal water aantrekt.
  • Voorzie een fontein op tafelblad waarvan het water het huis in stroomt (nooit naar buiten stroomt) voor een foyer in de noordelijke sector om het heersende waterelement te activeren. Je kunt ook een waterornament plaatsen in een foyer in de zuidoostelijke sector (houtelement), omdat water hout voedt.
  • Voeg metalen decorobjecten toe in een foyer in de zuidwest-, west- of noordsector.
  • Gebruik keramische voorwerpen in de noordoost- of zuidwestelijke sector.
  • Plaats houten meubels en decoraccessoires in een oostelijke, zuidoostelijke of zuidelijke sector.
  • Foto-/fotolijsten gemaakt van het sectorelement zijn een geweldige manier om het element te introduceren. Je kunt een wandgalerij maken of deze in een groep op een consoletafel plaatsen.
  • Muurkunst van metaal, hout of keramiek kan ook worden gebruikt om een foyer te versieren en tegelijkertijd elementen in de juiste sectoren te activeren.
  • Planten zijn ook geweldige toevoegingen aan een foyer in een oostelijke, zuidoostelijke of zuidelijke sector.

Goede Feng Shui entreeontwerpen

Man en vrouw komen thuis
Man en vrouw komen thuis

Als je de feng shui-principes volgt om een foyer te ontwerpen, zorg je ervoor dat gunstige chi-energie ongehinderd van buiten naar binnen in je huis kan reizen. Deze vrij stromende chi-energie zal zich ophopen en zich vervolgens verspreiden naar de andere kamers in je huis om elke sector te voeden.

Aanbevolen: