Hoestdruppels die veilig te gebruiken zijn tijdens de zwangerschap

Inhoudsopgave:

Hoestdruppels die veilig te gebruiken zijn tijdens de zwangerschap
Hoestdruppels die veilig te gebruiken zijn tijdens de zwangerschap
Anonim

Sommige ingrediënten voor hoestdruppels zijn veiliger dan andere als je dit verwacht.

Jonge zwangere vrouw op bezoek bij de dokter, hoestend
Jonge zwangere vrouw op bezoek bij de dokter, hoestend

Als je verkouden bent of keelpijn hebt terwijl je in verwachting bent, is het normaal dat je je ongemak wilt verlichten met hoestdruppels. Veel zorgverleners en klinieken hebben hoestdruppels opgenomen in hun lijst met veilige vrij verkrijgbare medicijnen voor de behandeling van verkoudheidssymptomen tijdens de zwangerschap. De sleutel is echter gematigdheid. U moet uw ingrediënten ook verstandig kiezen en contact opnemen met uw zorgverlener voordat u hoestdruppels of andere medicijnen gebruikt.

Zijn hoestdruppels veilig tijdens de zwangerschap?

U moet altijd de veiligheid van medicijnen bevestigen met uw arts of verloskundige. Veel gezondheidsklinieken hebben echter hoestdruppels opgenomen in de lijst met veilige medicijnen die aanstaande moeders kunnen gebruiken als ze verkouden zijn. Voordat u met uw zorgverlener spreekt, kan het nuttig zijn om de ingrediëntenlijst te controleren van het merk dat u wilt gebruiken. Verschillende ingrediënten hebben verschillende effecten.

De actieve ingrediënten in de meeste hoestdruppels onderdrukken het hoesten of verdoven de keel enigszins. Sommige actieve ingrediënten in hoestdruppels kunnen onbekende of nadelige effecten hebben en moeten met mate worden gebruikt.

Menthol

Menthol zit in de meeste hoestdruppels en geeft je dat verkoelende gevoel dat een zere keel en verstopte neus kan verzachten. "Menthol is een chemische verbinding die van nature voorkomt in planten zoals pepermunt of andere muntplanten. Het kan ook synthetisch worden gemaakt. In zeer hoge concentraties kan menthol giftig zijn, maar het zou nodig zijn om veel zakken hoestdruppels tegelijk te eten om de toxische niveaus te benaderen.”, zegt dr. Julia Arnold VanRooyen, een gynaecologische chirurg gevestigd in Boston, Massachusetts.

De hoeveelheid menthol in hoestdruppels is erg laag en wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Als je je zorgen maakt, vergelijk dan de hoeveelheid menthol van de merken die je overweegt en kies er een met een lagere concentratie of een merk zonder menthol.

Suiker

Om de bitterheid van menthol of kruiden te bestrijden, voegen veel makers van hoestdruppels veel suiker toe aan hun recepten. Hoewel dit ze een stuk prettiger maakt om in te nemen, kan te veel suiker uw bloedsuikerspiegel verhogen. Als u zwangerschapsdiabetes heeft, zal uw zorgverlener waarschijnlijk suikervrije hoestdruppels voorstellen.

Benzocaïne

Artsen adviseren gewoonlijk dat u het gebruik van hoestdruppels met het verdovende middel benzocaïne beperkt tot twee dagen. Benzocaïne-zuigtabletten kunnen helpen bij pijnlijke of geïrriteerde keel, maar moeten tijdens de zwangerschap zo min mogelijk worden gebruikt. Hoewel er geen studies bij mensen zijn geweest en de studies bij dieren beperkt zijn, zijn er aanwijzingen dat benzocaïne de kans op doodgeboorte zou kunnen vergroten.

Dextromethorphan

Dextromethorphan, een hoestonderdrukker in sommige hoestdruppels, passeert de placenta, maar lijkt veilig te zijn. Onderzoek naar dit onderwerp begint oud te worden, maar een onderzoek uit 2001 onderzocht het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap en ontdekte dat het het aantal geboorteafwijkingen of negatieve uitkomsten niet leek te vergroten.

Echinacea

Sommige hoestdruppels bevatten echinacea, een controversiële kruidenbehandeling voor verkoudheid. Een studieoverzicht uit 2014 vond geen doorslaggevend bewijs over het effect van echinacea op een groeiende foetus. Een groot onderzoek uit 2016 rapporteerde echter geen effecten op baby's na inname van dit kruid.

Zink

Sommigen beweren dat zink de duur van verkoudheid verkort. Zink is al opgenomen in veel prenatale vitamines en het is aangetoond dat het het aantal vroeggeboorte enigszins vermindert. De National Institutes of He alth (NIH) beveelt aan dat aanstaande moeders dagelijks 11 mg zink innemen. De meeste prenatale vitamines hebben al de benodigde dagelijkse hoeveelheid, dus als uw hoestdruppels ook zink bevatten, neem dan contact op met uw arts voordat u ze inneemt.

Alternatieven voor medicinale hoestdruppels tijdens de zwangerschap

Sommige hoestdruppels zijn niet medicinaal. In plaats daarvan zorgen ze ervoor dat je keel niet droog aanvoelt, vaak met behulp van een actief ingrediënt van pectine, dezelfde natuurlijke substantie die jam en gelei helpt stollen. Verschillende niet-medicinale merken zoals Ludens zijn bij de meeste drogisterijen zonder recept verkrijgbaar.

" Alternatieven voor het gebruik van hoestdruppels tijdens de zwangerschap zijn onder meer het nippen van heet water of thee met honing en citroen of gorgelen met warm zout water. Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap veel water te drinken om goed gehydrateerd te blijven", zegt Dr. Van Rooyen. Om met zout water te gorgelen, moet je een halve theelepel zout in 250 ml warm water mengen en twee of drie keer gedurende 15-30 seconden gorgelen.

Wanneer moet u uw arts bellen

Als je keelpijn hebt terwijl je zwanger bent, zegt de American Pregnancy Association (APA) dat je ervoor moet zorgen dat je voldoende extra rust krijgt en gehydrateerd blijft. Soms kan een zere keel ervoor zorgen dat je niet drinkt, maar de baby heeft deze vloeistoffen nodig.

Als uw keelpijn maar niet overgaat, of als u andere symptomen krijgt, bel dan uw zorgverlener. De APA stelt voor dat u belt over deze symptomen:

  • Geel of groen slijm ophoesten
  • Koorts (102 graden F of hoger)
  • Piepende ademhaling
  • Je kunt niet veel eten of drinken

Vanwege bezorgdheid over Covid-19 kan uw zorgverlener extra waakzaam zijn over keelpijn. Zorg ervoor dat u nauw blijft communiceren over uw symptomen.

Het gebruik van medicijnen tijdens de zwangerschap is een beslissing die u samen met uw zorgverlener moet nemen. Voor aanstaande moeders raden de meeste aanbieders hoestdruppels aan voor pijnlijke of geïrriteerde keel, maar ze leggen ook de nadruk op gematigdheid. Neem de tijd om de ingrediënten op de verpakking te lezen en uw opties te vergelijken voordat u degene kiest die het beste bij u past.

Aanbevolen: