Wat betekenen schokkerige bewegingen van de foetus tijdens de zwangerschap?

Inhoudsopgave:

Wat betekenen schokkerige bewegingen van de foetus tijdens de zwangerschap?
Wat betekenen schokkerige bewegingen van de foetus tijdens de zwangerschap?
Anonim

De bewegingen van de foetus veranderen van trimester tot trimester en snelle bewegingen zijn meestal normaal.

Beste vriend die de buik van een zwangere vrouw aanraakt
Beste vriend die de buik van een zwangere vrouw aanraakt

Je baby voor het eerst voelen bewegen kan een van de mooiste momenten in de zwangerschap zijn. Veel zwangere mensen beschouwen deze bewegingen als een teken dat hun baby gezond is en goed groeit in de baarmoeder. Maar je zult waarschijnlijk verschillende soorten bewegingen voelen en je vraagt je misschien af wat de verschillende sensaties betekenen.

Sommige mensen hebben het bijvoorbeeld over snelle of schokkerige bewegingen in de baarmoeder. Is dit normaal? Als u deze hectische bewegingen beter begrijpt, kunt u er zeker van zijn dat alles in orde is.

Hoe de beweging van de foetus zich in elk trimester ontwikkelt

Je baby begint rond de zeven tot acht weken zwangerschap in de baarmoeder te bewegen, maar je voelt het nog niet zo vroeg. Je zult het waarschijnlijk later in je eerste trimester voelen. Je kunt verwachten dat je je baby voor het eerst voelt bewegen tussen 16 weken en 20 weken. De eerste beweging, versnelling genoemd, voelt vaak aan als luchtbellen of vlinders in je buik.

Naarmate uw zwangerschap vordert, kunt u schoppen, rollen, sissen en schokkerige bewegingen voelen. Dit is allemaal normaal. Onderzoekers ontdekten dat baby's na een zwangerschap van 26 weken meer kans hebben op schokkerige arm- en beenbewegingen. Uit een ander onderzoek bleek dat schokken, schokkerige bewegingen en schrikreacties vaker voorkomen tijdens het eerste en tweede trimester, en minder vaak tijdens het derde trimester.

Bewegen worden soepeler naarmate de zenuw-, sensorische en motorische systemen van de baby zich ontwikkelen en volwassen worden. Tegen de leeftijd van 36 weken maken baby's soepelere bewegingen van de ledematen.

Wat veroorzaakt schokkerige bewegingen in de baarmoeder?

Tegen week 24 van uw zwangerschap kunt u schokkende bewegingen in uw baarmoeder opmerken. Als je verder bent, zie je misschien zelfs je buik aan de buitenkant bewegen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u dit soort foetale bewegingen voelt.

Herhaalde, ritmische schokkerige bewegingen in het tweede en derde trimester kunnen het volgende betekenen:

  • De hik. De hik is normaal voor zich ontwikkelende foetussen. Ze kunnen een paar minuten tot een uur duren. Het kan zijn dat uw baby de rest van uw zwangerschap last krijgt van de hik.
  • Spierkrampen. Soms is de schokkerige beweging die u voelt mogelijk niet uw baby. Het kan in plaats daarvan uw eigen spierbeweging zijn. Buikspierkrampen komen zeer vaak voor tijdens de zwangerschap en kunnen soms worden aangezien voor bewegingen van de foetus.
  • Reactie op stimuli. Vanaf ongeveer 27 weken kan uw baby geluiden buiten uw lichaam gaan horen. Harde geluiden in uw omgeving kunnen ervoor zorgen dat de baby schrikt en dat u een plotselinge, schokkerige beweging voelt.
  • Rekken. Zodra uw baby in de baarmoeder een bepaalde omvang heeft bereikt, kan elke beweging of rekoefening in één keer aanvoelen als zenuwachtige, schokkerige bewegingen. Als ze geen ruimte meer hebben, kan een simpele rekoefening van de baby vanuit jouw perspectief aanvoelen als schokkerige bewegingen.

Sommige aanstaande ouders zijn bang dat schokkerige bewegingen een teken kunnen zijn dat er iets mis is, zoals een aanval. In de meeste gevallen zijn deze bewegingen volkomen normaal. Foetale aanvallen zijn uiterst zeldzaam en kunnen optreden als gevolg van een infectie, zoals het Zika-virus. Als u niet zeker weet of wat u voelt de hik is of iets anders, kunt u altijd het beste met uw zorgverlener praten over uw zorgen.

Inzicht in de beweging van de foetus en het welzijn van uw baby

De beweging van een baby tijdens de zwangerschap kan worden gebruikt als standaardmaatstaf voor het welzijn. Snelle, schokkerige bewegingen behoren tot de vele soorten bewegingen die u tijdens uw zwangerschap van uw baby kunt verwachten en deze bewegingen zijn normaal.

Als u zich zorgen maakt over de bewegingen van uw baby, probeer dan een logboek bij te houden van de soorten bewegingen die u voelt en wanneer deze plaatsvinden. Als uw baby een tijdje niet heeft bewogen, slaapt hij mogelijk. Probeer iets kouds te drinken of eet een tussendoortje. Volgens het American College of Obstetricians and Gynecologists bewegen de meeste baby's tien keer binnen twee uur. Neem contact op met uw zorgverlener als uw baby minder beweegt dan normaal of verwacht.

Aanbevolen: