Zijn zout- en azijnchips veilig tijdens de zwangerschap?

Inhoudsopgave:

Zijn zout- en azijnchips veilig tijdens de zwangerschap?
Zijn zout- en azijnchips veilig tijdens de zwangerschap?
Anonim
Zwangere vrouw eet chips
Zwangere vrouw eet chips

Afgezien van de status van junkfood, is er niets inherent mis met het af en toe eten van zout- en azijnchips om de trek in zwangerschapsvoedsel te stillen. Als u echter meerdere porties eet, kunnen het zout en de calorieën oplopen.

Dingen om te overwegen

Als je trek hebt in chips en je je zorgen maakt of zout- en azijnchips veilig zijn tijdens de zwangerschap, bedenk dan het volgende:

  • Het is onwaarschijnlijk dat het zout, de azijn en de calorieën in deze chips schadelijk zijn voor jou of je baby, zolang je de hoeveelheid die je consumeert beperkt.
  • Als je echter veel chips eet, zoals bij de meeste bewerkte voedingsmiddelen, zijn zout, calorieën en gewichtstoename je grootste zorgen.

Potentiële risico's

De bijwerkingen van de toegevoegde zout-gewichtstoename door te veel calorieën kunnen oplopen als je meer dan een portie zout- en azijnchips per dag eet. Beperk de hoeveelheden om de potentiële risico's te verminderen.

Waterretentie

Zout zorgt ervoor dat je lichaam water vasthoudt. Zwangerschap zorgt ervoor dat je meer water vasthoudt. Als u te veel zout eet, wordt de neiging om water vast te houden vergroot. Dit kan zwelling in uw voeten, benen en handen veroorzaken (oedeem), wat ongemakkelijk kan worden.

Hoge bloeddruk

Zwangerschapsgeïnduceerde hoge bloeddruk of chronische hypertensie die vóór de zwangerschap begint, kan de risico's voor jou en die van je baby tijdens de zwangerschap verhogen. Te veel zout kan het moeilijker maken om de hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap onder controle te houden. Dit kan uw risico op pre-eclampsie vergroten, waardoor u en uw baby een nog groter risico lopen.

Maagzuur en indigestie

Behalve brandend maagzuur en een slechte spijsvertering door de zuurgraad van het azijnzuur en andere toegevoegde zuren, is er geen bewijs dat de azijn in de chips schadelijk kan zijn voor jou of je baby.

Omdat brandend maagzuur en indigestie tijdens de zwangerschap vaak voorkomen tijdens de zwangerschap, moet je twee keer nadenken over het consumeren van grote hoeveelheden azijn en zoutchips, omdat je er misschien spijt van krijgt.

Ingrediënten en voedingsstoffen

Voor de veiligheid van jou en je baby tijdens de zwangerschap, onderzoek de ingrediënten, voedingsstoffen en additieven van alle verpakte voedingsmiddelen die je eet. Kijk voor de zout- en azijnchips eens naar de azijn, maar kijk vooral naar het zoutgeh alte.

Azijn

Om een azijn-zure smaak in de chips te creëren, gebruikt een fabrikant azijn en/of een mengsel van azijnzuur en natriumacetaat. Er kunnen ook andere zure ingrediënten worden toegevoegd om de zure smaak te versterken, waaronder citroenzuur, appelzuur en melkzuur.

De hoeveelheden van deze ingrediënten worden meestal niet vermeld, maar ze kunnen allemaal de kans op brandend maagzuur vergroten.

Zout

Natriumacetaat voegt ook een zoute smaak toe en er kan extra zout worden toegevoegd, waaronder zeezout. Kijkend naar het zout in Cape Cod Sea S alt & Vinegar-chips, bevat een portie van 18 chips 220 mg natrium.

Nutriënten

Een portie Cape Cod zout- en azijnchips van 1 ounce bevat

  • 15 gram koolhydraten
  • 2 gram eiwit
  • 7 gram vet

Dat is geen slecht eiwitgeh alte voor een zakje chips, maar zorg er voor de gezondheid van jou en je baby voor dat het grootste deel van je eiwitten afkomstig is uit gezondere, caloriearme en voedzame bronnen.

Zwangerschapshonger naar voedsel

Zout- en azijnchips zijn veilig tijdens de zwangerschap, als je er niet te veel van eet en je dagelijkse zout- en calorielimieten overschrijdt. Het verlangen naar junkfood tijdens je zwangerschap kan aanhoudend zijn en moeilijk te weerstaan, maar probeer jezelf te beperken tot een kleine hoeveelheid per dag. Probeer daarnaast de chips te vervangen door gezonder voedsel om uw zout- en calorie-inname onder controle te houden.

Aanbevolen: