Essentiële oliën gebruiken voor geluk

Inhoudsopgave:

Essentiële oliën gebruiken voor geluk
Essentiële oliën gebruiken voor geluk
Anonim
ruikende aromatherapie-olie
ruikende aromatherapie-olie

In feng shui kun je essentiële oliën gebruiken voor geluk! Dit omvat het vinden van specifieke essentiële oliën van feng shui voor geluk en geld. Een essentiële olie is de pure essentie van een plant – zijn levenskracht, zijn chi – geëxtraheerd en gedistilleerd tot een aromatisch concentraat dat zich onderscheidt door zijn geur. Het toepassen van etherische oliën op een feng shui-behandeling van je omgeving is een kortere weg naar het verbeteren – en verleidelijke – van positieve chi en veel geluk.

Maximaliseer geluksenergie met essentiële oliën

Gebruik je favoriete geuren waar dan ook, maar je moet ook rekening houden met de kenmerken van de plant/olie, zoals die beschreven in The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils. Maximaliseer hun impact en geluk door specifieke essenties te concentreren in compatibele gebieden van de bagua, de feng shui-energiekaart.

Essentiële oliën om geld aan te trekken in de welvaartssector

Probeer deze geuren in je welvaartshoek:

Botanische ingrediënten
Botanische ingrediënten
  • Citroengras voor geld-energie
  • Bergamot voor het aantrekken van geluk dat tot geld leidt
  • Pioenroos voor zakelijke welvaart
  • Frankincense voor overvloed en schatten
  • Gember om de welvaart te stimuleren
  • Cypress voor veerkracht en het doorzettingsvermogen om projecten en veranderingen tot een succesvolle voltooiing te brengen

Pepermuntolie voor de sector roem en reputatie

Vergroot de bekendheid en reputatie met pepermunt voor mentale stimulatie, het aantrekken van rijkdom en beloningen en verbeterde communicatie. Gebruik jeneverbes om eer en glorie te magnetiseren.

Versterk uw carrière met essentiële oliën

Je carrièregebied wordt gestimuleerd door deze verkwikkende geuren:

  • Rozemarijn helpt bij het geheugen, de concentratie en de focus op het werk
  • Pepermunt voor mentale stimulatie, verlichting van vermoeidheid en duidelijke communicatie
  • Citroengras om de chi te stimuleren en de energie te zuiveren in een thuiskantoor
  • Wierook voor meer focus
  • Gember voor extra energie

Aromatherapie ondersteunt relatiegebied

Word een relatiemagneet wanneer je de euforische geur van jasmijn door de relatiehoek van je huis of in de slaapkamer laat waaien. Probeer ook eens deze geuren die relatiegeluk kunnen brengen:

  • Ylang-ylang, een afrodisiacum
  • Oranjebloesem voor een huwelijksaanzoek
  • Tuberose voor sensualiteit, romantiek en gemoedsrust
  • Roos, het parfum van Venus, voor gepassioneerde romantiek

Citrus etherische oliën ondersteunen de sector reizen en behulpzame mensen

De reis- en behulpzame mensenruimte van je huis is de plek voor het verzachten, zuiveren en stimuleren van essentiële oliën zoals lavendel, dennen en citroen - alle citrusgeuren, waaronder grapefruit, sinaasappel en mandarijn, activeren reischi en geluk dat ermee gepaard gaat.

Versterk de kennissector met rozemarijn

Vergroot kennis (en zelfkennis) wanneer je dat bagua-gebied doordrenkt met rozemarijn om het intellect te stimuleren en het geheugen en de concentratie te verbeteren. Probeer lavendel te gebruiken voor een sterkere intuïtie en moed. Spearmint – een zachtere versie van pepermunt – is bedoeld voor mentale stimulatie. Wierook kan positiviteit en een krachtig geloof in het zelf inboezemen.

Vergroot de gezondheid met kalmerende en stimulerende oliën

Verhoog de energie op gezondheidsgebied met de volgende oliën die uw gezondheidsgeluk kunnen bevorderen:

  • Kamille om spanning te verlichten, te ontstressen en een goede nachtrust te bevorderen
  • Eucalyptus om diep ademhalen aan te moedigen en een oververhitte geest of lichaam af te koelen
  • Tijm voor extra energie en moed
  • Citroengras voor zuivering
  • Citroen voor een lang leven en algemeen welzijn

Etherische bloemenoliën ondersteunen de creativiteit en de kindersector

Vergroot uw creativiteit en kinderruimte met de ontspannende geur van lavendel om stress te verbannen en de verbeelding de vrije loop te laten. Gardenia voegt een vleugje zoetheid en bescherming toe en bevordert de harmonie; sandelhout verheft de geest en bestrijdt depressies. Patchouli is zeer aardend en rustgevend en optimaliseert het geluk.

Versterk de gezinssector met basilicum

Versterk de familiebanden met de essentie van zoete basilicum, een verkoelend kruid dat prikkelbaarheid verlicht, spanningen verlaagt en de goede natuur herstelt. Transformeer uw geluk in de gezinssector door ook deze oliën toe te voegen:

  • Verbena, een hex-verwijderaar, kan helpen de greep van oude karma's los te maken en een nieuwe start te bevorderen
  • Tangerine tilt een platte, doffe geest op
  • Lavendel is goed voor alles: het verlaagt stress en zorgt voor een goede sfeer in elke hoek
  • Lelietje-van-dalen zorgt voor innerlijke rust en comfort

Hoe gebruik je de essentiële oliën voor Feng Shui

Gebruik de oliën op verschillende manieren; elk heeft zijn eigen voordeel.

Gebruik een diffuser

De eenvoudigste manier om een weldadige geur in een deel van uw huis af te geven is met een ultrasone diffuser. Vul de container met schoon, zuiver water, voeg de olie toe - meestal ongeveer 8 tot 10 druppels - sluit de stekker aan en zet de machine aan en de rest gaat automatisch. Een theekaarsverspreider gebruikt geen elektriciteit, maar als het water door onoplettendheid verdampt, verandert het olieresidu in een plakkerige puinhoop.

Sinaasappel etherische olie
Sinaasappel etherische olie

Selecteer een rietverspreider

Olierietverspreiders zijn potten met rotanriet waarin etherische olie in een oplossing zit - meestal een olie zoals amandel - met een scheutje alcohol. De vloeistof beweegt zich langs het riet en komt vrij in de lucht. Voor een klein potje zijn ongeveer 25 tot 30 druppels olie nodig, dus experimenteer om te zien hoe effectief de geur is en hoe snel het systeem etherische olie gebruikt.

Gebruik kaarsen om oliegeuren vrij te geven

Kaarsen gemaakt met olie geven ook de geuren vrij. Maar je krijgt ook de rook - en het is het beste om pure bijenwas- of sojakaarsen te hebben doordrenkt met pure essentiële oliën. Dit kan duur worden en is niet erg efficiënt. Gebruik geen kaarsen gemaakt met synthetische geurstoffen.

Mist in de lucht

De lucht in een gebied vernevelen is een snelle oplossing, eenvoudig te implementeren. De geur blijft niet erg lang hangen, maar je kunt etherische olie (een paar druppels) toevoegen aan een met water gevulde spuitfles en vernevelen. Voeg meer olie toe als de geur te zwak is. Voeg een paar druppels etherische olie toe aan je bad om jezelf onder te dompelen in een geurmist en de geur in de badkamer te verspreiden.

Dep een decoratief item

Dabben is een andere optie, maar pas op dat je met de olie geen vlekken maakt op iets onvervangbaars. 'Zalf' een gladde steen, een altaarbeeld of een kristal door er met je vinger olie op te deppen.

Dep een paar druppels olie op een zijden doek om over een lampenkap te draperen. Het doekje mag de lamp nooit aanraken, maar er komt wel een geur vrij als de lamp wordt aangezet. Zonder warmte om de geur vrij te geven, of een medium om de olie in de lucht te verspreiden, zal een gedepte geur heel licht zijn. Dit is niet zo effectief als een diffuser.

Draag het

Breng een pure essentiële olie van therapeutische kwaliteit aan op je polsen, als een parfum. Combineer de olie met een milde drager, zoals kokosolie of druivenpitolie, voordat je deze op je lichaam aanbrengt.(Probeer ongeveer 3 druppels olie per theelepel drager.) Je huid zal de olie opnemen, dus je moet een klein beetje op je onderarm testen op eventuele reacties of gevoeligheid voordat je het op je polsen, slaap of keel dept. Smeer geen pure essentiële oliën op uw huid, anders kunt u een reactie veroorzaken.

Slimme, slimme geurselectie

Een geurige verzameling chemicaliën die zich voordoet als een essentiële olie bevat mogelijk niet de voordelen van het echte product. Het kan zelfs schadelijk zijn. Zoek naar 100 procent pure, geen synthetische toevoegingen of verdunningsmiddelen, natuurlijke oliën gemaakt uit organische bronnen door gerenommeerde leveranciers. "Natuuridentieke" oliën zijn synthetisch - goedkoper dan de doorgaans dure echte essences, maar bieden alleen aroma, geen essentie. Plan om meer te betalen voor echte essentiële oliën van therapeutische kwaliteit. Artisan Aromatics is een online verkoper. Plant Therapy verkoopt gecertificeerde biologische en kindveilige oliën.

Bescherm je geluk

Essentiële oliën kunnen ook ernstige gevaren met zich meebrengen, dus respecteer zowel hun potentie als hun mogelijkheden. Neem geen etherische oliën in zonder begeleiding van een medische professional. Ze zijn enorm krachtig en sommige kunnen giftig zijn als ze inwendig worden ingenomen.

  • Sluit uw oliën op waar kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
  • Wees voorzichtig met het aanbrengen van de oliën op je huid; Breng oliën nooit rechtstreeks zonder drager aan en neem contact op met uw arts voordat u ze plaatselijk gebruikt.
  • Zwangerschap en sommige medische aandoeningen betekenen dat in ieder geval sommige oliën waarschijnlijk verboden terrein zijn, zelfs als ze alleen maar worden verspreid.

Essentiële oliën zijn een gedistilleerde, samengeperste levenskracht waarmee met zorg en voorzichtigheid moet worden omgegaan.

Nodig geluk uit in je leven

Essentiële oliën maken al bijna 6000 jaar deel uit van traditionele geneeswijzen. Plantaardige essences zijn kalmerend, verkwikkend, aardend, ontspannend, inspirerend, aangenaam en reinigend. Al deze kwaliteiten komen overeen met de doelstellingen van feng shui: de energie in de omgeving in evenwicht brengen en omstandigheden creëren voor positieve chi, persoonlijke groei, welvaart, robuuste gezondheid en spirituele vooruitgang. Essentiële oliën kunnen worden gebruikt om de stroom van chi in uw persoonlijke en openbare ruimtes te versterken en aan te passen en een krachtige dosis geluk in uw leven uit te nodigen.

Aanbevolen: