Jadeplanten gebruiken voor geluk in Feng Shui

Inhoudsopgave:

Jadeplanten gebruiken voor geluk in Feng Shui
Jadeplanten gebruiken voor geluk in Feng Shui
Anonim
Jonge vrouw tuiniert jadeplant (Crassulata ovata)
Jonge vrouw tuiniert jadeplant (Crassulata ovata)

Jadeplanten zijn prachtige groenblijvende vetplanten die worden gewaardeerd vanwege het aantrekken van geluk en rijkdom in feng shui. Vanwege de feng shui-symboliek van de jadeplant en zijn muntvormige bladeren, wordt hij vaak de geldplant genoemd, omdat hij financieel geluk activeert. Als de bladeren hartvormig zijn, kan het een vriendschapsboom worden genoemd, omdat ze als cadeau worden gegeven aan vrienden en familie met wensen voor geluk en fortuin.

Jadeplanten gebruiken voor geluk in Feng Shui

In feng shui en in de Aziatische cultuur wordt de jadeplant beschouwd als de meest veelbelovende plant voor rijkdom en geldgeluk. Het activeren van de positieve welvaartsenergie van de jadeplant is net zo eenvoudig als de juiste plaatsing en ervoor zorgen dat deze gezond en vitaal blijft. De rijke groene kleur en de sappigheid van de bladeren zijn verbonden met de symboliek van groei en vernieuwing, die de basis vormt van de betekenis van de jadeplant in feng shui. De geluksovertuigingen van de jadeplant uit feng shui worden gedeeld met Vastu Shastra, een Indiaas architectuursysteem dat wetenschap en natuur combineert om de positieve energie in gebouwen te versterken. Net als feng shui wordt positieve Vastu Shastra geleid door de locatie en plaatsing van de jadeplant.

Kunnen kunstmatige jadeplanten geluk hebben?

Een levende jadeplant die gezond en goed onderhouden is, geeft je het meeste feng shui-voordeel, maar het is misschien niet mogelijk om een levende plant in huis te hebben. Als u in een huis of appartement woont dat niet voldoende verlichting biedt voor een gezonde jadeplant, kunt u een kunstplant gebruiken voor dezelfde voordelen. Een kunstmatige jadeplant is veel beter feng shui dan ongezonde, dode of gedroogde planten en bloemen, die negatieve chi-energie aantrekken en moeten worden vermeden.

Waar jadeplanten plaatsen in Feng Shui

De juiste plaatsing van uw plant kan de geluksvoordelen van de energie van jadeplanten activeren. Er zijn verschillende locaties waar je een jadeplant kunt plaatsen voor geluk, en sommige gebieden kun je beter vermijden. De aanwezigheid van een gezonde en bloeiende jadeplant in uw huis of bedrijf wordt als veelbelovend beschouwd, maar de zorgvuldige plaatsing van een jadeplant kan de positieve geluksenergie nog meer versterken. Het gebruik van een bagua-kaart bij u thuis, of zelfs in een enkele kamer, kan u helpen de perfecte plek te vinden om de geluksenergie van uw plant te ontsluiten.

Beste plaatsing van jadeplanten

Jadeplanten in bloempot op keukentafel
Jadeplanten in bloempot op keukentafel

Het vinden van de beste locatie voor je jadeplant kan gemakkelijker worden gemaakt met een bagua-kaart, maar het is ook belangrijk om je intuïtie te gebruiken om een locatie te kiezen die voor jou logisch is. Als uw kleine wasruimte zich in de zuidoostelijke sector van uw huis bevindt, wat in West-Feng Shui wordt beschouwd als de welvaarts- en welvaartssector, is het plaatsen van een jadeplant op de wasmachine of droger onpraktisch. Een veelbelovend alternatief voor lastige locaties op je bagua-kaart is om de gewenste sector in een andere kamer te vinden.

  • De eettafel is een goede locatie voor de activerende voordelen van de geluksjadeplant, vooral wanneer deze in een spiegel wordt weerspiegeld om de overvloed te verdubbelen.
  • Het plaatsen van een jadeplant in de zuidoostelijke sector (rijkdom en welvaart) van je huis wordt als zeer gelukkig beschouwd.
  • Een jadeplant in een thuiskantoor kan het zakelijk geluk vergroten als je hem in de zuidoosthoek van het kantoor of in de zuidoosthoek van je bureau plaatst.
  • Stimuleer een goede gezondheid door een jadeplant in het midden van je huis te plaatsen.
  • Trek positieve chi aan door een jadeplant in de foyer te plaatsen, net binnen de voordeur.
  • Een jadeplant die buiten naast de voordeur wordt geplaatst, kan gelukschi uitnodigen om je huis binnen te komen.
  • In een bedrijf wordt aangenomen dat het plaatsen van een jadeplant naast je kassa de rijkdom en het succes vergroot.
  • Het plaatsen van een jadeplant bij de ingang van uw winkel of ander bedrijf wordt als veelbelovend beschouwd voor het garanderen van succes en voortdurende groei.
Jadeplant op een witte tafel
Jadeplant op een witte tafel

Jade-plantenplaatsing om te vermijden

Slaapkamers kunnen problematisch zijn voor het plaatsen van planten, omdat veel feng shui-beoefenaars geloven dat de groeiende energie van planten de slaap kan verstoren, terwijl anderen geloven dat planten herstellende energie brengen. Omdat de jadeplant wordt beschouwd als een generator van geluk en voorspoed, zal hij effectiever zijn in andere kamers die niet bedoeld zijn voor slaap en rust. Als je het idee van een jadeplant in je slaapkamer leuk vindt, kun je een veelbelovende plaatsing maken door de bagua-kaart op je slaapkamer te leggen en de jadeplant in je welvaartsgebied te plaatsen. Badkamers en wasruimtes worden algemeen beschouwd als ongelukkige locaties voor een jadeplant. Symbolen van rijkdom en overvloed worden in deze kamers ontmoedigd, omdat de afvalwaterenergie je geldgeluk in de put kan sturen.

Jadeplanten buiten

Jadeplant in een vintage terracotta pot
Jadeplant in een vintage terracotta pot

Het toevoegen van een jadeplant aan je tuin kan de feng shui van je huis verbeteren, maar er moeten overwegingen worden gemaakt op basis van je omgeving. Als u in een gebied met strenge winters woont, kunt u tijdens de lente- en zomermaanden een potplant in de tuin zetten en deze binnen zetten als de temperatuur koud wordt. Het plaatsen van een jadeplant in de zuidoostelijke sector van uw tuin kan rijkdom, geluk en overvloed activeren. Je kunt positieve chi naar je veranda brengen met een jadeplant in pot die gemakkelijk kan worden verplaatst als de seizoenen veranderen.

Het gelukkige jadeplantcadeau

Het schenken van een jadeplant is een traditionele feng shui-praktijk, vooral in zakelijke relaties. Zakelijke professionals beginnen een eerste ontmoeting vaak met het uitwisselen van geschenken. Het geschenk van een jadeplant is zeer veelbelovend voor een nieuw bedrijf of onderneming, en kan gemakkelijk gedijen in een kantoor of commercieel bedrijf. Jadeplanten worden gewaardeerd om hun schoonheid en geluk en zijn ook uitstekende cadeaus voor een housewarming. En als je iemand een jadeplant cadeau doet voor geluk, wens hem dan het beste met een gelukscitaat.

Jade plantenverzorging

Jadeplanten sproeien
Jadeplanten sproeien

Gezonde planten zijn altijd goede feng shui. Jadeplanten zijn gemakkelijk te verzorgen, maar hebben wel specifieke verzorgingseisen om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven.

  • Geef uw plant nooit te veel water. Vetplanten zijn ontworpen voor droogte, dus met een beetje water kom je al een heel eind.
  • Je jadeplant heeft in de winter minder water nodig dan tijdens de groeimaanden lente en zomer.
  • Plaats je plant zo dat hij overdag wat direct zonlicht krijgt, maar pas op dat hij niet verbrandt bij te veel direct zonlicht.
  • Bemest uw jadeplant één of twee keer per maand tijdens de lente- en zomermaanden.
  • Snoei het om nieuwe ledematen uit de stam te laten groeien. Je kunt het maaisel transplanteren om meer planten te creëren.

Ontgrendel de voordelen van jadeplanten in Feng Shui

Jadeplanten kunnen worden aangepast aan de meeste plaatsingen en omgevingen, waardoor ze een van de gemakkelijkste feng shui-geluksymbolen zijn voor uw huis of bedrijf. Het vinden van de perfecte plek voor je jadeplant is belangrijk om van de positieve feng shui-voordelen te profiteren, maar het is ook gewoon een prachtige en plezierige plant die de inrichting van je huis kan verfraaien.

Aanbevolen: