Pasta Carbonara-recepten

Inhoudsopgave:

Pasta Carbonara-recepten
Pasta Carbonara-recepten
Anonim
Pasta carbonara met peper erop
Pasta carbonara met peper erop

Pasta carbonara wordt vaak spek- en eierpasta genoemd, omdat deze twee hoofdingrediënten dienen als basissaus voor de pasta. Het is een zeer bevredigend pastagerecht met een romige saus en de rokerige, zoute knapperigheid van spek.

Basispasta Carbonara

Hoewel sommigen zich misschien zorgen maken over het feit dat de eieren "ongekookt" lijken te zijn in de saus, kookt de hitte van de pasta ze net genoeg zodat ze pittig blijven zonder te klauteren. Als u zich zorgen maakt over hoe weinig de eieren in dit recept worden gekookt, kunt u gepasteuriseerde eieren gebruiken. Gebruik anders de meest verse eieren die je kunt vinden. Je kunt hiervoor elke pastavorm gebruiken, al zijn spaghetti of engelenhaar de traditionele vormen. Dit recept serveert 4 personen.

Ingrediënten

  • 8 ons gedroogde of verse pasta
  • 4 eieren, geslagen
  • 1/4 kopje slagroom
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/4 theelepel versgemalen peper, plus extra voor garnering
  • 6 plakjes spek, in stukjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Stroop rode pepervlokken
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je klaar bent, laat je het in een vergiet uitlekken en zet je het opzij.
  2. Terwijl de pasta kookt, bereid je de saus voor.
  3. Klop in een kleine kom de eieren, slagroom, zout en peper samen. Zet opzij.
  4. Bak het spek in een grote koekenpan op middelhoog vuur, af en toe roerend, tot het spek bruin is, ongeveer 5 minuten.
  5. Haal het spek uit het vet in de pan met een schuimspaan en leg het opzij om uit te lekken op keukenpapier.
  6. Voeg de sjalotten toe aan de pan en kook, af en toe roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg de knoflook- en rode pepervlokken toe en kook, onder voortdurend roeren, tot de knoflook geurig is, ongeveer 30 seconden.
  8. Voeg de gekookte en uitgelekte pasta en het achtergehouden spek toe aan de pan. Roer om door te verwarmen.
  9. Zet het vuur laag. Voeg het mengsel van eieren en slagroom toe aan de pan.
  10. Koken, onder voortdurend roeren, tot het ei en de room warm zijn, één tot twee minuten.
  11. Zet het vuur uit. Roer de kaas erdoor. Serveer onmiddellijk. Maak elke portie indien gewenst af met een extra ma altje versgemalen zwarte peper.

Variatie: Penne Carbonara met erwten

pasta carbonara met groene erwten
pasta carbonara met groene erwten

Deze variatie brengt twee eenvoudige wijzigingen aan in het bovenstaande recept. Er wordt gebruik gemaakt van pennepasta en bij het toevoegen van de sjalotten voeg je verse erwten toe. Dit recept is voor 4 personen. Om penne carbonara met erwten te maken, volg je het bovenstaande recept, maar doe dan het volgende:

  • Kook 250 gram verse of gedroogde penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het uitlekken.
  • Voeg 1 kopje verse gepelde erwten toe aan de pan als je de sjalotjes toevoegt (stap 6) en ga verder met het recept zoals beschreven.

Variatie: Spaghetti Carbonara met broccoli en champignons

Spaghetti Carbonara met broccoli en champignons
Spaghetti Carbonara met broccoli en champignons

Deze variant gebruikt ook hetzelfde recept als hierboven, maar nodigt je uit om 1 kopje verse broccoliroosjes en 1 kopje gesneden champignons toe te voegen aan het basisrecept. Er zijn nog steeds 4 personen. Om het te maken, voltooi je het recept zoals hierboven, maar doe je het volgende.

  • Kook 250 gram verse of gedroogde spaghetti volgens de instructies op de verpakking en laat het uitlekken.
  • Als je de sjalotten toevoegt (in stap 6), voeg dan ook 1 kopje broccoliroosjes en 1 kopje gesneden champignons toe. Ga verder met het recept zoals beschreven.

Restjes bewaren en opwarmen

Als je restjes hebt, geen probleem. Ze zijn, goed afgesloten, maximaal drie dagen houdbaar in de koelkast. Opwarmen in de magnetron op de hoogste stand gedurende 60 tot 90 seconden, afhankelijk van het vermogen van je magnetron.

Een volledige pastama altijd

Maak een volledige ma altijd in familiestijl door de carbonara te serveren met de klassieke kanten van lookbrood en een salade van seizoensgroenten met balsamicovinaigrette. Het is een snel, gemakkelijk en betaalbaar pastadiner waar het hele gezin dol op zal zijn.

Aanbevolen: