Stijlen van glazen frontkast: soorten, tips & Inspiratie

Inhoudsopgave:

Stijlen van glazen frontkast: soorten, tips & Inspiratie
Stijlen van glazen frontkast: soorten, tips & Inspiratie
Anonim
Houten keukenkasten met glazen fronten
Houten keukenkasten met glazen fronten

Voeg een vleugje klasse toe aan je keukenkasten met glazen voordeuren. Glazen kastdeuren geven keukens in elke stijl een sprankeling, van ultramodern tot landelijk chic. Ontdek hoe u displayartikelen kunt laten opvallen en ontdek verschillende opties die u zullen helpen bij het kiezen van de juiste stijl vitrinekasten voor uw keuken.

Waar glazen kastdeuren plaatsen

Glazen kastdeuren aan de voorkant verschijnen meestal op kasten op de bovenste niveaus. Praktische redenen hiervoor zijn onder meer:

  • Ze zijn gemakkelijker te zien.
  • Zwaardere potten en pannen die in lagere kasten worden bewaard, zijn doorgaans niet erg decoratief.
  • Onderkasten zijn gevoeliger voor stoten en stoten en lopen een groter risico op beschadiging.

Waar kan ik de bovenste vitrinekasten plaatsen

Keukenkasten met glazen fronten bovenaan
Keukenkasten met glazen fronten bovenaan

Of je alle bovenste keukenkastdeuren al dan niet van glas wilt hebben, is een persoonlijke keuze en sommige keukens hebben ze. Veel ontwerpers en huiseigenaren kiezen echter voor de ‘less is more’-benadering, waarbij slechts een paar kasten worden aangewezen als accentstukken met glazen deuren. Gemeenschappelijke ruimtes voor vitrinekastdeuren zijn onder meer:

  • Hoekkasten
  • Eindkasten
  • Kasten die het fornuis of de gootsteen omlijsten
  • Schiereilandkasten
  • Kleine bovenkasten, tussen de bovenkasten en het plafond

Lagere vitrinekasten

Af en toe kun je lagere kasten vinden met glazen deuren die naar andere kamers uitkijken, zoals op keukenbars of buffetten. Misschien wilt u een duurzamer materiaal overwegen, zoals plexiglas voor lagere kasten, dat nog steeds erg aantrekkelijk is en beter uitgerust is om het onvermijdelijke contact van voeten en knieën van degenen die aan de toonbank zitten te verwerken.

Glassoorten

Het type glas dat op de kastfronten wordt gebruikt, heeft een dramatisch effect op het uiterlijk van de hele keuken, net zoals de kasten dat doen. Het gekozen type glas en eventuele decoratieve designelementen, zoals raamstijlen, moeten een aanvulling zijn op de stijl van de kasten en de algehele stijl van de keuken.

Transparant of helder

Witte keukenkastjes met helderglazen deuren
Witte keukenkastjes met helderglazen deuren

Zoals de naam al aangeeft, biedt transparant glas een kristalhelder zicht op items in kasten. Dit type glas kan bij elke kast- of keukenstijl worden gebruikt en houdt de focus op de decoratieve items die erin worden geplaatst. Gebruik voor een strakke, eenvoudige esthetiek enkele vlakke panelen van gehard glas om breuk te voorkomen.

Vind kastdeurinzetstukken van helder glas in het klassieke gedeelte, naast andere decoratieve glasopties, in houten en aluminium frames bij Merillat

Gelood en gebrandschilderd glas

Witte retro kasten met glas-in-lood deuren
Witte retro kasten met glas-in-lood deuren

Loodglas dat in kastdeuren wordt gebruikt, creëert een uitstraling van tijdloze traditie. Net als bij glas-in-loodpanelen worden glas-in-loodpanelen bij elkaar gehouden door lood-, koper- of zinkplaten, dit zijn dunne stroken metaal die een patroon vormen. Dit glas in ambachtelijke stijl, dat vaak voorkomt in historische gebouwen in heel Amerika, is een kenmerk van huizen in Craftsman-stijl.

Als stukjes gekleurd glas aan elkaar worden gesoldeerd met koperfolie, krijg je glas-in-loodpanelen. Kastdeuren van glas-in-lood geven hetzelfde traditionele gevoel als glas-in-lood en geven kasten een eigen uitstraling.

  • Woelky's Glass Studio biedt authentieke glas-in-lood kastdeurinzetstukken.
  • Ga naar CabinetGlass.com voor op maat gemaakte glas-in-lood kastdeurinzetstukken.

Gezaaid glas

Houten keukenkasten met geplaatste glazen deuren
Houten keukenkasten met geplaatste glazen deuren

Gezaaid glas is doordrenkt met luchtbellen die ontstaan tijdens het productieproces. De belletjes kunnen klein of groot zijn, afhankelijk van hoe het glas is gemaakt. Gezaaide glazen deuren zorgen voor een vintage look en passen goed bij kastdeuren in Shaker-stijl en keukens in landelijke of traditionele stijl.

Diamond Cabinets biedt geplaatst glas en vele andere getextureerde glazen kastdeurinzetstukken; gebruik de tool op hun website om een winkellocatie bij jou in de buurt te vinden

Matglas

Keukenkasten met matglazen deuren
Keukenkasten met matglazen deuren

Matglas wordt gemaakt door helder glas te zandstralen om het ondoorzichtiger te laten lijken. Hoewel matglas een aanzienlijk vertekend beeld geeft, behoudt het toch een beperkte mate van transparantie, waardoor vormen en kleuren doorschijnen. Kastdeuren van matglas passen prachtig bij roestvrij staal en de strakke, strakke afwerking van moderne keukenkasten.

Bij Kitchen Magic vind je matglas en andere getextureerde glaspanelen voor kasten

Getextureerd glas

Keukenkast met getextureerde glazen fronten
Keukenkast met getextureerde glazen fronten

Getextureerd glas is voorzien van reliëf met verschillende patronen die er geribbeld, gecanneleerd, rietvormig, golvend, kiezelachtig of bloemig uitzien. Lijmchipglas is een vorm van getextureerd kunstglas met een wintervorst- of varenachtig patroon. Net als matglas heeft getextureerd glas een beperkte transparantie, afhankelijk van hoe zwaar de textuur is. Dit type glas wordt zowel in moderne als traditionele toepassingen gebruikt. Loodglas met een gestructureerd uiterlijk geeft keukenkasten een ouderwetse uitstraling.

Vind negen verschillende soorten getextureerd glas voor kasten bij Fab Glass and Mirror. U kunt rechtstreeks online bestellen en het bestelsysteem van het bedrijf begeleidt u bij elke stap, van het selecteren van het type en ontwerp van uw glas, het invoeren van uw afmetingen en het selecteren van ontwerpspecificaties, tot het verstrekken van een besteloverzicht compleet met prijzen. Vervolgens hoeft u alleen nog maar uw bestelling af te ronden

Decoratieve stijlen en cames

Keukenkasten met decoratieve stijlen
Keukenkasten met decoratieve stijlen

Houten stijlen en metalen lijsten aangebracht op glazen deurpanelen zorgen voor het uiterlijk van individuele glasplaten. Ze kunnen verschijnen in een standaard vierkant rasterpatroon, een X-patroon, als gotische bogen en als overlappende rondingen. Decoratieve stijlen en luiken op glazen kastdeuren zorgen voor stijlvolle architectonische details en een luxe uitstraling in traditionele keukens.

KraftMaid Cabinetry biedt tientallen decoratieve glazen kastdeurontwerpen met met olie gewreven brons en nikkel of houten raamstijlen. Je kunt ook roosters van gesmeed metaal en tinnen gaas zonder glas vinden. Om iets te kopen, gebruikt u de knop 'Vind een verkoper' om er een bij u in de buurt te vinden

Geverfd glas

Voor een strak uiterlijk in een ultramoderne keuken kunt u gelakte vitrinekastdeuren overwegen, die er volledig ondoorzichtig uitzien. Bij geverfd glas ligt de nadruk op de kleur van de kast en niet op wat er binnenin wordt tentoongesteld. Tientallen kleuropties zorgen voor een levendig keukenontwerp.

Cronos Design biedt kastdeurinzetstukken van geverfd glas en plexiglas, ontworpen om te passen bij de kastdeuren met aluminium frame. Vul het offerteaanvraagformulier in om een prijsopgave te krijgen

Verlichtingsopties

Wit verlichte glazen keukenkastjes
Wit verlichte glazen keukenkastjes

De kers op de taart voor vitrinekasten komt wanneer de binnenverlichting van de kast wordt geïnstalleerd. Verlichte kasten benadrukken collecties kunstglas, kristal, zilveren serviesgoed en fijn porseleinen serviesgoed, terwijl ze ook extra glans toevoegen aan de glazen deuren zelf. KitchenSource.com biedt de onderstaande verlichtingsopties voor binnenkastverlichting.

Puck en inbouwlampen

Puck-lampen zijn kleine, ronde LED-, halogeen- of xenonlampen die op het oppervlak kunnen worden gemonteerd of in de bovenkant van de kast kunnen worden ingebouwd. Puck-lampen werken goed voor het benadrukken van individuele objecten of groepen objecten met naar beneden gerichte stralen. Deze lampen zijn verkrijgbaar in bekabelde, plug-in en op batterijen werkende varianten.

LED-tape en lichtsnoer

LED-tape en lichtslangen zijn over het algemeen eenvoudig te installeren. Lichtslangen worden op hun plaats gehouden door montageclips. Tape-lampen worden geleverd met een zelfklevende achterkant en kunnen op hout, metaal, glas en de meeste andere gladde oppervlakken worden gemonteerd.

Als je besluit een ononderbroken lijn van deze lampen door verbonden glazen frontkasten te laten lopen, moet je kleine gaatjes door elke kastwand boren. Je moet ook een gat boren in de onderkant van de kast die zich het dichtst bij een stopcontact bevindt.

Lichtsnoeren hebben een voedingsconnector nodig die op het uiteinde van de lamp wordt aangesloten en aan het andere uiteinde een stekker heeft om op een stopcontact aan te sluiten. Voor bandverlichting is voor elke continue verlichting een 24 volt DC-driver nodig. Er is een stroomkabel nodig om de bandverlichting op de driver aan te sluiten.

LED-stripverlichting

LED-striplampen hebben een harde buitenbehuizing, waardoor ze een recht randprofiel hebben dat toch strak en smal is. Vier verschillende montagemogelijkheden zijn onder meer:

  • Platte montageclips - monteer de lamp vlak tegen de binnenkant van de kast
  • 45 graden hoekmontageclips - de richtliniaal kan in een hoek worden gemonteerd
  • Verstelbare montageclips - zorgt ervoor dat het armatuur kan draaien
  • Magneetbandbevestiging kan worden gemonteerd op de binnenkant van een metalen kast

LED-stripverlichting vereist ook een elektronische transformator van 24 volt met een bekabelde of plug-in opstelling.

Verbeterde kastdisplays

Naast de verlichting van de binnenkasten, voegt het schilderen of behangen van de achterwand van kasten met glazen fronten een vleugje heldere kleur toe aan de keukenkasten. Dit helpt bij het opbreken van grote stukken houttinten of neutrale kleuren zoals wit en definieert de silhouetten van tentoonstellingsitems.

Glazen planken in kasten met doorzichtige glazen deuren met vlak paneel voegen een extra laag transparantie toe, waardoor kasten een lichte, lichtgevende uitstraling krijgen die bijzonder flatterend is voor displays met geslepen kristallen schalen en glaswerk.

Ontwerpvoordelen van keukenkasten met glazen voorkant

Keukenkasten met glazen front zorgen voor een licht en luchtig gevoel van ruimte in de keuken. Glazen deuren voegen een delicate en verfijnde uitstraling toe aan donkere of zware houten kasten.

Schiereilandkasten met glazen fronten en achterwanden openen de keuken naar de aangrenzende kamer, waardoor uitzicht en licht doorkomen. Dubbelzijdige glazen kasten die voor keukenramen zijn geïnstalleerd, zorgen voor uitzicht naar buiten en vrolijk natuurlijk licht.

Potentiële nadelen

Hoewel er veel voordelen kleven aan het kiezen van glazen keukenkasten, zijn er ook enkele mogelijke nadelen waarmee u rekening moet houden:

  • Veiligheid - Huiseigenaren met kinderen kiezen vaak voor kastdeuren van acryl als een veiliger alternatief voor glas.
  • Kosten - Acryl inzetstukken zijn ook populair bij doe-het-zelf projecten met glazen deuren in keukenkasten, omdat ze doorgaans goedkoper zijn dan echt glas.

Bovendien heeft het glas routinematige reiniging en onderhoud nodig.

Onderhoud uw glazen kastdeuren

Keukenkastjes zijn gevoelig voor vettige, olieachtige spetters en vlekken van handen, vooral als ze zich in de buurt van het fornuis bevinden. Glazen kastdeuren moeten regelmatig worden schoongemaakt om ze er onberispelijk en glanzend uit te laten zien. Doorzichtige vlakke glazen paneeldeuren laten elke vingerafdruk zien. Als u kinderen heeft, kan getextureerd of matglas helpen vingerafdrukken en vlekken te maskeren.

Aanbevolen: