Kralengordijnen voor deuropeningen: stijlen, tips & Gidsen

Inhoudsopgave:

Kralengordijnen voor deuropeningen: stijlen, tips & Gidsen
Kralengordijnen voor deuropeningen: stijlen, tips & Gidsen
Anonim
Bamboe kralengordijn
Bamboe kralengordijn

Of je nu op zoek bent naar wat privacy, een manier om opbergruimte af te dekken, of gewoon een leuk idee voor een feestthema, kralengordijnen voor deuropeningen kunnen elk huis accentueren. Het gebruik van deze prachtige creaties kan elke ruimte helpen personaliseren en opfleuren.

Overwegingen bij het gebruik van deurkralen

Kralengordijnen zijn mooi en decoratief, hoewel er een paar nadelen kleven aan het gebruik ervan in deuropeningen.

Voordelen

Er zijn verschillende manieren om deze gordijnen zowel decoratief als functioneel in huis te gebruiken. Verschillende voordelige manieren om gordijnen te gebruiken zijn:

  • De deuropeningen of kasten van opbergruimtes afdekken en tegelijkertijd de kamer interessanter maken
  • Kamers van elkaar scheiden voor een gezellige sfeer
  • Een thema creëren in de kinderkamer
  • Een slaapzaal decoreren en personaliseren
  • Feng shui in de kamer creëren door een massieve deur te vervangen door een deur die lucht en licht doorlaat
  • Tijdelijke barrières creëren voor een feest en tegelijkertijd een feestelijke uitstraling geven
  • Een donkere kamer opfleuren met lichtreflecterende glaskralen in de deuropening
  • Privacy behouden en tegelijkertijd frisse lucht binnenlaten door in een open ingang aan de voor- of achterkant op te hangen

Nadelen

Je moet echter ook rekening houden met de nadelen van het ophangen van een kralengordijn voordat je deze look op een bepaalde locatie kiest.

  • Het blokkeert het geluid niet en verspreidt het licht dat door een deuropening komt slechts gedeeltelijk.
  • Het kan gemakkelijk hinderlijk worden in een gebied met veel verkeer.
  • Katten kunnen het een onweerstaanbaar speeltje vinden en het vernietigen, terwijl een hond misschien bang is om er doorheen te gaan.
  • Het is niet veilig voor peuters, die verstrikt kunnen raken in de strengen of proberen de kralen eraf te trekken en ze op te eten.

Complementaire decoratiestijlen

Hoewel kralengordijnen bij veel soorten decoratie passen, passen ze niet noodzakelijkerwijs bij alle decoratiestijlen. Deurkralen zien er bijvoorbeeld vreemd uit als ze in een keukendeur in Toscaanse stijl worden opgehangen of waar dan ook in een huis in koloniale stijl. De volgende stijlen kunnen echter zeker worden overwogen voor dit accent:

Boheems

Hoewel bijna elk materiaal bij deze vrijgevochten decoratiestijl past, kun je toch voor kleur kiezen. Metalen kralen, iriserende glas- of acrylkralen, regenbooggordijnen of kleurrijk geschilderde houten kralen passen allemaal bij de Boheemse stijl, die onconventionele looks, wilde patronen en creatieve, artistieke expressie verwelkomt.

Retro

Elke kamer die is ingericht met invloeden uit de jaren 60 of 70, past perfect bij deurkralen. Gordijnen gemaakt van natuurlijke materialen waren in deze tijd heel gebruikelijk, zoals hout, bamboe en schelpen. Gordijnen met macramékralen waren ook populair. Acrylkralen in verschillende vormen en maten in oranje, groen, rood en blauw zorgden regelmatig voor deuraccenten. Geschilderde psychedelische motieven zouden goed werken in een retrokamer.

Retro kralengordijnen
Retro kralengordijnen

Eclectisch

Elk type kralengordijn werkt met een eclectische stijl. Sluit het gordijn aan bij uw decoratieschema door een accentkleur te herhalen of een textuur te gebruiken die bij het andere decor past.

Eclectische kralengordijnen
Eclectische kralengordijnen

Hipster

Bij hipsterstijl draait alles om vintage en retro-decor, dus een kralengordijn past natuurlijk. Een authentiek vintage gordijn zou de beste keuze zijn voor een hipsterkamer, of misschien een gordijn gemaakt van hergebruikte sieraden uit kringloopwinkels. Een milieuvriendelijk bamboegordijn zou ook passen bij de hipster-levensstijl.

Hergebruikt sieraden kralengordijn
Hergebruikt sieraden kralengordijn

Modern/hedendaags

Kamers in moderne stijl hebben doorgaans strakke, glanzende oppervlakken, dus kies deurkralen met veel glans en schittering, zoals metalen kralen, glaskralen en acrylkralen. Ga voor gespiegelde kralen in vormen zoals cirkels, vierkanten, hoepels of bubbels. Zoek naar gordijnen die interessante, vloeiende patronen vormen, zoals regen, of gebruik een metalen kettinggordijn voor een industriële look.

Modern kralengordijn
Modern kralengordijn

Aziatisch

Aangezien kralengordijnen hun oorsprong vinden in Azië, passen ze perfect bij deze stijl. Bamboe is het kralenmateriaal bij uitstek, omdat het in veel Aziatische landen groeit. Op de gordijnen zijn vaak Aziatisch geïnspireerde motieven geschilderd.

Tropisch/strand

Gebruik deurkralen gemaakt van natuurlijke materialen om een tropische of strandgeïnspireerde kamer te verfraaien. Gordijnen met kralen van bamboe, hout, kokosnoot of zeeschelp zorgen voor mooie accenten en op houten of bamboe gordijnen zijn vaak geschilderde tropische motieven te vinden. Gordijnen gemaakt met zijden bladeren complementeren een tropische kamer, terwijl blauwe of groene kralenbubbels een leuk accent zouden vormen in een op het strand geïnspireerde omgeving.

Waar te koop

Meet de hoogte en breedte van uw deuropening voordat u een kralengordijn bestelt, om er zeker van te zijn dat u een goede pasvorm krijgt. Bekijk de volgende online winkels om uw deurkralen te bestellen:

  • ShopWildThings - Vind honderden verschillende kralengordijnen gemaakt van acryl, bamboe, hout, PVC, schelpen, spiegels, zijden bladeren en metalen kettingen. Geschilderde gordijnen hebben motieven zoals tropisch, Aziatisch, psychedelisch, bloemen, dieren en de Amerikaanse vlag.
  • The Bohemian Girls - De kralengordijnen hier zijn gecategoriseerd op kleur en zijn gemaakt van acryl- en nepparelkralen. Ze bieden extra lange kralengordijnen, variërend van 2,5 tot 9 meter lang, en bieden ook gordijnen gemaakt van veren.
  • eBay - Dit is een goede bron voor het vinden van vintage kralengordijnen. Andere aangeboden zoekcategorieën zijn onder meer bamboe, helder, kristal, hout en glas.
  • Etsy - Als je op zoek bent naar iets unieks, dan is dit een goede plek om handgemaakte, unieke kralengordijnen te vinden die je nergens anders vindt, gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen.
  • Lou Rideou Provençaalse buxus kralengordijnen - Deze mooie, op bestelling gemaakte houten kralengordijnen zijn gemaakt in Frankrijk. Dit zijn echte, ambachtelijke huisaccenten gemaakt door een handvol Franse ambachtslieden. Zodra het gordijn is besteld, duurt het minimaal twee maanden om het gordijn te produceren.

Maak de gordijnen

Hoewel kralengordijnen te koop zijn in een groot aantal kleuren, stijlen en materialen, zijn er enkele gelegenheden waarin u misschien uw eigen gordijnen wilt maken. Gordijnen die alleen tijdelijk worden opgehangen voor een feestje of gordijnen voor deuropeningen met afwijkende afmetingen, kunnen eenvoudig thuis worden gemaakt.

Kraalpatroon
Kraalpatroon

Benodigdheden

  • Gordijnroede
  • Beugels om de stang te ondersteunen
  • Draad
  • Kralen

Instructies

Als je een tijdelijk gordijn maakt, bind je eenvoudig elke draad in een lus die over de gordijnroede past. Als dit een permanent armatuur is, zullen ooghaken of kleine metalen lussen die in de gordijnroede worden geschroefd, beter werken. Volg deze stappen om het permanente gordijn te maken:

  1. Verdeel de gordijnroede in secties met een tussenafstand van 1/2" tot 1", afhankelijk van het aantal strengen kralen dat u wilt hebben en de grootte van de kralen.
  2. Schroef de ooghaken regelmatig vast.
  3. Bind de uiteinden van je kralenstrengen aan de ooghaak voor een veilige en permanente plaatsing.

Kralengordijnen kunnen in elke stijl of elk patroon worden gemaakt, dus probeer eens te experimenteren met het combineren van verschillende kralen. Sommige kralen zijn zo gesneden dat ze elkaar raken en passen mooi in elkaar op een streng, terwijl bij andere kralen een klein knoopje tussen elke kraal moet worden gelegd. Als je niet zeker weet welke look het beste werkt, koop dan een paar kralen en probeer ze op verschillende manieren aan een draad te hangen voordat je het gordijn koopt en in elkaar zet.

Versier je deuropeningen

Kralengordijnen voor deuropeningen kunnen elke ruimte een casual, elegante of thematische toets geven. Trek kleuren en materialen voor de kralen uit de omgeving in de kamer; woningen met veel houtwerk kunnen bijvoorbeeld worden aangevuld met een gordijn van houten kralen. Accentkleuren kunnen ook uit vloerkleden en kussens worden gehaald, dus laat uw huis uw gids zijn. Gebruik een kralengordijn in elke ruimte van het huis en geef de kamer een persoonlijk en decoratief tintje.

Aanbevolen: