Coole kleine apparaten voor de keuken

Inhoudsopgave:

Coole kleine apparaten voor de keuken
Coole kleine apparaten voor de keuken
Anonim
Kenmore Elite digitale convectieoven voor op het aanrecht
Kenmore Elite digitale convectieoven voor op het aanrecht

Hoewel er zeker een aantal essentiële kookgerei is die iedereen zou moeten hebben, wil niet elke thuiskok stoppen bij de basis. Er zijn veel coole apparaten verkrijgbaar, met opties variërend van bizarre gadgets tot praktische opties waarmee je je repertoire in de keuken kunt uitbreiden en/of tijd kunt besparen door het bereidings- of kookproces te vereenvoudigen.

5 Coole keukenapparatuur

1. Convectieoven op aanrecht

Luca Manfè, chef-ambassadeur van Bauli en winnaar van Masterchef seizoen 4, zegt: "Ik vind de conventionele ovens op het aanrecht echt geweldig, ze zijn geweldig! Ik heb er zelfs een thuis. Ze verwarmen heel snel voor en verwarmen niet verwarmen de hele keuken. Ze zijn veel gemakkelijker schoon te maken dan een gewone oven, en omdat ze kleiner zijn, koken ze het voedsel gelijkmatiger."

De mensen bij Kenmore stuurden me een Kenmore Digital Elite Countertop Convection Oven (ongeveer $ 170) om te testen, en ik zie zeker het voordeel van dit speciale item. Het dient dubbel werk als een kleine aanrechtoven met convectiemogelijkheden en een broodroosteroven. Dit is ideaal voor die momenten waarop uw oven vol is, u iets op een andere temperatuur moet bakken dan wat er al in de oven staat, of wanneer u het bakproces voor een favoriet recept wilt versnellen. Het is ook een goede optie om restjes snel op te warmen zonder gebruik van een magnetron.

2. Multifunctioneel elektrisch fornuis

Manfè zegt: "Een van de dingen die ik het leukst vind in mijn keuken is de Fast Slow Cooker van Breville. Hij is elektrisch en kan op vijf verschillende manieren worden gebruikt." Dit multifunctionele item kan worden gekocht voor ongeveer $ 180. Het kost meer dan traditionele slowcookers, maar is veel krachtiger.

Manfè zegt: "Mijn favoriete manier om het te gebruiken is als snelkookpan voor al mijn gestoofd vlees, maar ik heb het vaak gebruikt als stoompan voor mijn gezonde ma altijden. Het werkt ook als sauteerpan, voor het geval je gasfornuis niet werkt, evenals een slowcooker en om dingen op te warmen. Het is een van die machines die koken heel gemakkelijk maakt, je hoeft er alleen maar de ingrediënten in te doen en hij kookt vanzelf."

3. Keukenmixer met opzetstukken

Rachel Sherwood, foodstylist en culinair strateeg bij impressionsathome.com en auteur van The Pretty Plate, beveelt keukenmixers met handige hulpstukken aan als een geweldige specialiteitsoptie. Ze zegt: "Ja, je kunt heel goed beslag mengen en slagroom met de hand maken, maar deze items besparen je armen om al het werk te doen. Hulpstukken kunnen helpen de ruimte te verkleinen en tegelijkertijd toegang te bieden tot speciale items zoals een pastamachine, een ijsmachine of vleesmolen."

Kitchen Aid keukenmixers zijn een geweldige optie voor thuiskoks die op zoek zijn naar een mixer die meer doet dan alleen beslag mixen. Dit merk biedt de hulpstukken die Sherwood aanbeveelt en meer. De lijn bevat zelfs een graanmolen en een fruit-/groentenzeef. Het is geen wonder dat de Artisan Series keukenmixer van Kitchen Aid (ongeveer $ 420) bovenaan de lijst van de beste keukenmixers van Better Homes & Gardens staat. Dit is een investeringsstuk, maar het is het geld zeker waard. Ik heb een van deze mixers sinds begin jaren '90 in mijn bezit - het is een van de eerste 'luxe' keukengereedschappen die ik kocht - en meer dan twintig jaar later doet hij het nog steeds goed.

4. Rijstkoker

Zojirushi rijstkoker
Zojirushi rijstkoker

Sherwood stelt voor om een rijstkoker toe te voegen aan je verzameling speciaal keukengereedschap. Ze zegt: "Een rijstkoker maakt elke keer perfecte rijst zonder heel veel nadenken. Hij opent ook een brander als je veel dingen kookt met weinig kookruimte." Kwaliteitsrijstkokers zijn niet goedkoop, maar ze zijn erg handig.

Volgens FineCooking.com is de Zojirushi Neuro Fuzzy® Rijstkoker & Warmer (model NS-ZCC10-WZ) de "beste allround" rijststomer. Het is verkrijgbaar voor minder dan $ 160 bij Amazon (foto). Er kunnen maximaal 5 1/2 kopjes rijst mee worden gekookt en er wordt geluid gemaakt als de rijst perfect gaar is. U kunt de geheugeninstelling gebruiken om de machine precies te laten weten hoe u bepaalde soorten rijst lekker vindt, elke keer bereid voor een perfecte textuur.

5. Blender van hoge kwaliteit

Ninja-blender
Ninja-blender

Sherwood raadt drankblenders aan als geweldig speciaal gereedschap voor thuiskoks. Hoewel je zeer goedkope blenders kunt krijgen, zijn de duurdere modellen veel krachtiger en dienen ze meerdere doeleinden in de keuken. Ze stelt dat dit soort kleine apparaten "niet alleen de typische fruitsmoothie, milkshake of margarita maken, maar ook gebruikt kunnen worden om soepen en sauzen te pureren."

Volgens CNET is de goed presterende Nutri Ninja van 900 watt (foto) geweldig voor mensen die liever ongeveer $ 100 uitgeven. Ninja gaf me een Nutri Ninja om te testen, en ik ben enorm onder de indruk van de mogelijkheden ervan: hij werkt veel efficiënter en sneller dan de traditionele blenders die ik door de jaren heen heb gehad. Ik kan zeggen dat de Nutri Ninja uitstekend werk levert met smoothies en shakes en dat hij ook prima werkt bij het maken van sap. Tenzij u uw blender als keukenmachine gaat gebruiken, is dit waarschijnlijk voldoende voor u.

Vergroot uw kookkracht

Coole apparaten zoals deze door experts aanbevolen opties bieden een geweldige manier om uw mogelijkheden in de keuken te vergroten. Als je er klaar voor bent om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen, overweeg dan om deze – en andere speciale selecties – toe te voegen aan je verzameling keukengereedschap.

Aanbevolen: