Ingebouwde porseleinkasten in oude huizen (inclusief walk-ins)

Inhoudsopgave:

Ingebouwde porseleinkasten in oude huizen (inclusief walk-ins)
Ingebouwde porseleinkasten in oude huizen (inclusief walk-ins)
Anonim
100 jaar oud huis met ingebouwde antieke servieskast
100 jaar oud huis met ingebouwde antieke servieskast

Ingebouwde porseleinkasten en antieke porseleinkasten waren ooit een populair kenmerk van het huis van rond de eeuwwisseling. Onlangs hebben deze tentoonstellingsstukken een moderne heropleving gekend dankzij hoe goed ze mensen helpen te bezuinigen op de ruimte zonder in te boeten aan stijl. In plaats van te kopen bij grote retailers, kun je de tijd nemen om de echte deal voor een vergelijkbare prijs uit te zoeken.

Vroege architectuur voor het tentoonstellen van China: Chinese kasten

De economische status van huishoudens en de welvaart van generaties speelden een grote rol, waarbij huizen verzonken porseleinkasten in hun keukens en eetruimtes hadden, en ook welke soorten vitrines ze hadden. De meer uitgebreide, ingewikkeld ontworpen stukken met veel dure materialen van de sociale elite stonden in direct contrast met de eenvoudige en functionele stukken van de snelgroeiende middenklasse. Een zeer rijke familie die regelmatig gasten ontving, zou een inloopkast kunnen hebben die speciaal was uitgerust om hun grote collectie borden, schotels en speciale gerechten op te slaan die nodig zijn voor de elegante diners die typisch zijn voor de Victoriaanse samenleving en voor amusement. Een kleiner huis heeft waarschijnlijk een ingebouwde kast met planken, glazen deuren en laden om beddengoed in op te bergen.

Als je een historisch huis hebt, heb je misschien een van deze porseleinkasten in de eetkamer of keuken, of de contouren van waar de hardware zelf ooit zou hebben gestaan. Omdat zoveel oudere huizen zijn gerenoveerd, bevindt de kast zich misschien in wat nu een studeerkamer of zelfs een badkamer is. De grotere antieke porseleinkast kan momenteel een bijkeuken, wasruimte, opslag voor warmwaterboilers of een half bad zijn. Het kan de moeite waard zijn om een van deze gebieden terug te brengen naar zijn oorspronkelijke bestemming, maar ook om het historische karakter terug aan uw huis toe te voegen.

Vroege architectuur voor het tentoonstellen van China: ingebouwde Chinese kasten

Mission Style ingebouwde porseleinkast eetkamer
Mission Style ingebouwde porseleinkast eetkamer

Ingebouwde porseleinkasten werden meestal ingebouwd in de muur tussen de voorraadkast van de butler en de eetkamer. Soms hadden ze schuifdeuren aan de achterwand van de kast, zodat de vers gewassen vaat aan de kast kon worden toegevoegd zonder dat je daarvoor de eetkamer in hoefde te lopen. Omdat deze opbergkasten in de muur werden ingebouwd, waren ze zelden zo sierlijk als vrijstaande porseleinkasten en hokjes. Deze praktische vitrinekasten voldeden aan de noodzakelijke opslagbehoeften voor het porselein, het linnengoed en het zilver van het huishouden en zijn tegenwoordig favoriet bij minimalistische ontwerpers.

Victoriaanse stijl

Chinese kasten gebouwd in Victoriaanse stijl zijn vaak groter en hebben een elegantere uitstraling dan kasten die zijn gebouwd voor Arts and Crafts-bungalows. Meestal vind je deze porseleinkasten uit de late 19e eeuw in hoeken ingebouwd in plaats van langs de muur zelf, met een bijna borrelende glazen lambrisering die in een opvallende ronding naar buiten uitsteekt. De kans is groter dat je een ingebouwde kast aantreft in grotere Victoriaanse huizen die door de rijken zijn gebouwd dan in een eenvoudig Victoriaans huisje, omdat hiervoor een complexere constructie en op maat gemaakte bouwplannen nodig waren, waardoor de kosten aanzienlijk hoger waren dan de gemiddelde persoon zich zou kunnen veroorloven.

Arts & Crafts-stijl

Arts and Crafts antieke ingebouwde porseleinkast
Arts and Crafts antieke ingebouwde porseleinkast

Pas met de Arts and Crafts-beweging aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw werd de ingebouwde porseleinkast een normaal verschijnsel in gemiddelde huizen. Deze werden in de muur verzonken en konden behoorlijk wat ruimte in beslag nemen. Vaak werd de bovenste plank gebruikt om de favoriete stukken van de huiseigenaar tentoon te stellen om ze buiten het bereik van dwalende handen te houden. In combinatie met de praktische vorm van de stijl hebben de kasten uit deze tijd de neiging rechte lijnen te hebben, met hardware die vaak van gehamerd koper of metaal is en een eenvoudige, handgemaakte uitstraling heeft.

Art-decostijl

Vintage porseleinen kast met sierwerk, wortelhout en art-decodetails
Vintage porseleinen kast met sierwerk, wortelhout en art-decodetails

Tijdens de jaren twintig en dertig werden ingebouwde porseleinkasten kleiner en kregen ze klassieke Art Deco-versieringen zoals schelpen en Sint-Jakobsschelpen. Deze versieringen kunnen worden gecreëerd door een gipsen omhulsel over de houten vorm van de kast. Toen de afmetingen verkleinden tot wat tegenwoordig bijna op boekenplanken lijkt, begon de traditionele porseleinkast een heropleving te zien. Dit verzonken of volledig gesloten interieurontwerp begon in deze periode aan populariteit te verliezen, en tegen de naoorlogse periode waren deze vitrines niet meer zo gebruikelijk.

Voeg ontbrekende porseleinen kasten toe aan je moderne huis

Toen veel huiseigenaren halverwege de eeuw hun oudere huizen verbouwden, werden helaas vaak de oude porseleinkasten verwijderd om de ruimte voor iets anders te gebruiken. Als je een huis bezit dat tussen 1880 en 1920 is gebouwd, is het waarschijnlijk dat er een soort ingebouwde porseleinkast in zat, en kun je misschien ontdekken waar deze zich oorspronkelijk in het huis bevond.

Zoek een brede, ondiepe kast in je huis, vlakbij de eetkamer. Het zou dubbele deuren kunnen hebben om de brede opening af te dekken die in de muur zou zijn achtergebleven. Als u niet kunt achterhalen waar het zich heeft bevonden, kunt u wellicht de originele blauwdrukken van het huis opgraven bij de archiefafdeling van uw stad (of provincie). Zelfs als je een modern huis hebt zonder deze coole kenmerken, kun je nog steeds een manier vinden om wat ruimte vrij te maken voor deze verzonken porseleinen kasten.

Hoeveel kosten antieke porseleinen kasten en ingebouwde kasten?

Vanwege hoe vergelijkbaar de overgebleven antieke porseleinkasten met kasten lijken, vooral wanneer ze uit hun verzonken posities in de historische architectuur zijn verwijderd, kan het erg moeilijk zijn om geverifieerde porseleinkasten te vinden. U kunt echter op zoek gaan naar antieke porseleinen meubelen die zijn gebouwd met gestructureerde randen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden ingebouwd in een ruimte in een moderne woning. Als het om prijzen gaat, kunnen antieke meubels behoorlijk duur zijn, en porseleinkasten zijn niet anders. U kunt verwachten dat u ergens tussen de $ 1.000 en $ 5.000 moet betalen, afhankelijk van de waarde van de materialen, de grootte en de staat. Hoe groter de kast en hoe waardevoller het hout (zoals eiken versus mahonie), hoe duurder ze zullen zijn.

Neem bijvoorbeeld deze oude porseleinen kasten en kasten die onlangs op de veiling zijn gekomen:

  • Victoriaanse mahoniehouten hoekporseleinkast - aangeboden voor $ 985
  • L & JG Stickley Arts & Crafts eiken porseleinen kast - Verkocht voor $ 3.750
  • Art Deco walnoot porseleinen kast uit 1930 - aangeboden voor $ 3.803,61

Waar vind je ingebouwde Chinese kasten

Als je eenmaal weet waar je een antieke porseleinkast gaat plaatsen, kun je proberen er een te vinden die past bij de bouwstijl van je huis of bij je interieurontwerp. Besteed wat tijd aan het bekijken van afbeeldingen van huizen die binnen een jaar of twee na de jouwe zijn gebouwd; Dit kan je helpen gemakkelijk te identificeren hoe de originele kast eruit zag en een betere match voor je huis te vinden.

De kans is groot dat je antieke porseleinkasten tegenkomt bij architectonische bergingsleveranciers, en hoewel je misschien vaak moet langskomen en moet blijven zoeken naar precies wat je zoekt, kan het in de tussentijd ook een goed idee zijn om zoek naar antieke porseleinkasten bij u in de buurt of online. Dit zijn bijvoorbeeld slechts enkele van de plaatsen waar u antieke porseleinkasten op internet kunt kopen:

  • Craigslist - Vaak zetten huiseigenaren dingen te koop op Craigslist. Mogelijk vindt u in uw eigen buurt een inbouwkast die bij uw huis past.
  • Etsy - Hoewel het lastig is om te bepalen of een antieke porseleinkast ooit in een historisch pand heeft gestaan, is elke antieke porseleinkast prima geschikt als je erover denkt om je keuken of eetkamer een update te geven. Als dat zo is, is Etsy een geweldige plek om te beginnen, want het is een online marktplaats met een heleboel ongerestaureerde en opnieuw afgewerkte antieke porseleinkasten in allerlei soorten en maten.
  • eBay - Hoewel kopen op eBay uw verzendkosten aanzienlijk zal verhogen, zijn ze een geweldige plek om regelmatig naar deze antieke goederen te zoeken.
  • Facebook Marktplaats - Terwijl u afhankelijk bent van wat mensen in uw omgeving te koop aanbieden, is de kans groot dat u een groot meubelstuk tegenkomt, zoals een porseleinkast, en kunt u uw kosten veel lager omdat u geen verzendkosten hoeft te betalen.
  • Antiques By Design - Antiques By Design, een in Canada gevestigde antiekhandelaar, richt zich op de verkoop van antiek en vintage meubilair aan geïnteresseerde kopers; toch wordt hun inventaris niet elke dag bijgewerkt, dus het kan een tijdje duren voordat er nieuwe stukken op hun website verschijnen.
  • Curved Glass Creations - Curved Glass Creations, een uniek bedrijf, is gespecialiseerd in het maken van vervangend glas voor uw gebogen Victoriaanse porseleinkasten. Als u dus een antieke porseleinen hoekkast met beschadigde ruiten vindt, kunt u op hun website een offerte aanvragen voor het maken van een set op maat gemaakte vervangende ruiten.
  • 1st Dibs - 1st Dibs is een antiekmakelaar die samenwerkt met antiekverkopers over de hele wereld en de verkoop van hun goederen aan geïnteresseerde kopers helpt faciliteren via hun online platform. Van al hun antiek dat beschikbaar is, hebben ze de grootste verscheidenheid aan antiek meubilair en verkopen ze doorgaans ook alleen duurdere en duurdere stukken.

Een oude ingebouwde Chinese kast terugwinnen via architecturale berging

Een andere mogelijkheid om oudere porseleinen kasten en kasten te vinden, zijn online architecturale bergingsbedrijven. Hoewel je deze bedrijven overal in het land kunt vinden, worden veel van de persoonlijke locaties voor een hoge prijs naar je verzonden, terwijl andere hun waren uitsluitend online verkopen. Enkele van deze digitale bronnen zijn:

  • Recycling the Past - Recycling the Past is een architecturale bergingswinkel die allerlei soorten opgeslagen items verkoopt, van antiek tot moderniteit en zo afgebroken als hout tot zo ongerept als kunst en architectuur.
  • Olde Good Things - Olde Good Things begon in 1995 als een kleine vlooienmarktwinkel die in de loop van de tijd uitgroeide tot een indrukwekkende online architectuurwinkel, die de stukken uit het verleden die voorbestemd waren om weggegooid te worden, overnam en deze aan geïnteresseerde mensen aanbood internetklanten voor een redelijke prijs.
  • Aurora Mills Architectural Salvage - Aurora Mills Architectural Salvage is actief sinds 1999 en heeft een magazijn vol antieke en vintage architectonische voorwerpen, waaronder tentoonstellingsmeubilair. Naast dat je zelf het meubilair hebt teruggewonnen, kun je er ook teruggewonnen hout kopen om het in een op maat gemaakte constructie te verwerken als je het exacte stuk dat je zoekt niet kunt vinden.
  • Doc's Architectural Salvage and Reclamation Services - Met meer dan 36.000 vierkante meter aan ruimte gevuld met geborgen antiek is Doc's een fijne plek voor verzamelaars. Gelegen in Springfield, Tennessee, kunt u ze persoonlijk bezoeken of winkelen via een enorme online inventaris op hun website. Bovendien kunt u restauratie- en overspuitdiensten op hun fysieke locatie laten uitvoeren als u ergens anders het perfecte stuk vindt.

Maak een antieke porseleinen kast of inbouwkast op maat

Tenslotte, als je niet kunt vinden wat je nodig hebt, overweeg dan om met een plaatselijke vakman te praten over het opnieuw maken van de porseleinkast die ooit in je huis stond. Je kunt ze voorzien van afbeeldingen van andere historische huizen en gedetailleerde informatie over hoe je wilt dat het eruit ziet; en als je echt wilt proberen duurzaam en historisch accuraat te zijn, kun je de grondstoffen betrekken bij deze architecturale bergingswinkels in plaats van je materialen in bulk te kopen bij een moderne verkoper.

Transformeer je muren in een elegante tentoonstelling van porselein

Terwijl de meeste gezinnen neigen naar traditionele porseleinkasten en hokjes, is het installeren van een ingebouwde porseleinkast een manier om je decoratie naar een hoger niveau te tillen. Maak indruk op uw familie en vrienden met uw vakkundig tentoongesteld antiek porselein door vandaag nog over te stappen op een van deze decoratieve stukken.

Aanbevolen: