Black Jack Sedum

Inhoudsopgave:

Black Jack Sedum
Black Jack Sedum
Anonim
Black Jack Sedum
Black Jack Sedum

Als je nog nooit van de term black jack sedum hebt gehoord, kan het zijn dat deze plant vaak wordt aangeduid met de gewone naam: herfstmuurpeper. Of u nu kennis heeft van deze stevige plant of er voor het eerst over hoort, er v alt veel te waarderen aan deze vaste plant.

Wat is Black Jack Sedum?

Black jack sedum is een lid van de Crassulaceae-familie. Er zijn alleen al in Noord-Amerika meer dan 400 soorten sedum of muurpepers, wat deze familie tot een van de meest productieve maakt. Black jack sedum werd voor het eerst geïntroduceerd in 2005 door W alters Gardens Incorporated. De plant wordt tot 60 cm hoog en is compact met een spreiding van slechts 18 tot 24 inch. De plant heeft opvallende donkere paarszwarte bladeren en trossen felroze bloemen. De plant bloeit in de nazomer en bloeit door tot in de herfst. Dit kenmerk van de bloei in het late seizoen is hoe het bekend werd onder de algemene naam herfstmuurpeper.

Waar te koop

Veel tuincentra en kwekerijen in de Verenigde Staten verkopen de Black Jack-variëteit van sedum, vooral in USDA-hardheidszones drie tot en met negen. Als je deze vaste plant wilt proberen te kweken, maar hem lokaal niet kunt vinden, bieden de volgende online retailers deze variëteit aan muurpepers aan:

  • VanBloem Gardens
  • Earl May
  • Fossil Creek Nursery

Sedum kweken

De Black Jack-variëteit is een uitstekende plant voor beginnende tuiniers of in droge klimaten. De plant geeft de voorkeur aan volle zon en kan zelfs op arme grond gedijen. Enkele van de voordelen van deze variëteit aan sedum zijn:

  • Konijnenbestendig
  • Trekt vlinders aan
  • Droogtebestendig
  • Werkt goed als rand
  • Presteert goed in containers

Dit type sedum wordt verkocht als wortelstok, een plant met blote wortel. Omdat deze plant zich niet verspreidt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het scheiden van volwassen planten. Je moet genoeg kopen om het hele gebied te bestrijken. Als u van plan bent de sedum als border te gebruiken, houd dan rekening met de spreiding van 18 tot 24 inch en plant binnen waar u de rand van de border wilt hebben. Geef water als de grond droog wordt voor het beste resultaat.

Hoewel ze relatief weinig onderhoud vereisen, kan het zijn dat je grotere exemplaren in het midden moet knijpen om te voorkomen dat de middelste stengel splijt. Houd uw planten tijdens de vroege zomermaanden in de gaten en knijp ze indien nodig af voordat de plant in de nazomer bloeit. Zodra de plant in de late herfst klaar is met bloeien, kun je de plant terugsnoeien of de gebruikte zaadkoppen laten staan, zodat vogels zich er in de winter van kunnen voeden. Als je de zaadkoppen intact laat, zorg er dan voor dat je ze in het vroege voorjaar afsnijdt om nieuwe groei mogelijk te maken.

Als de plant in volle bloei staat, wil je misschien van de bloesems genieten als snijbloemarrangement. Om schade aan de plant te voorkomen, gebruikt u een tuinschaar en klemt u deze aan de basis van de individuele stengel. Zorg ervoor dat u de middelste stengel niet afsnijdt, omdat de plant hierdoor stopt met het produceren van bloemen.

Aanvullende suggesties

Nu je meer weet over de Black Jack-variëteit van sedum, kun je overwegen deze aan je landschap toe te voegen. Je hebt niet alleen een plant die supergemakkelijk te verzorgen is, je kunt ook je lokale leefomgeving verbeteren door vlinders aan te trekken. Gedroogde bloemstukken en zelfs verse bloemstukken zien er prachtig uit als er een beetje herfstkruidpeper aan wordt toegevoegd.

Aanbevolen: