Badjets grondig reinigen in eenvoudige stappen

Inhoudsopgave:

Badjets grondig reinigen in eenvoudige stappen
Badjets grondig reinigen in eenvoudige stappen
Anonim
bubbelbad in de badkamer
bubbelbad in de badkamer

Bent u uit een ontspannend bad gestapt en heeft u een beetje vuil rond uw jets opgemerkt? Het is tijd voor een schoonmaakbeurt. Pak een paar huishoudelijke schoonmaakmiddelen en een handleiding; het is tijd om te leren hoe je badkuipjets gemakkelijk kunt reinigen.

Dingen die nodig zijn om een bubbelbad schoon te maken

Een bubbelbad hebben is geweldig. Maar het schoonmaken kan een hele klus zijn. Maak uw bubbelbad schoon met een eenvoudige handleiding. Maar voordat je begint, moet je het volgende pakken:

  • Laagschuimend afwasmiddel (bijv. Ajax) of mild schuimarm vaatwasmiddel in poedervorm (bijv. Cascade)
  • Witte azijn
  • Zuiveringszout
  • Tandenborstel
  • Doek
  • Tandzijde

Een bubbelbad schoonmaken met afwasmiddel

Nu u uw materiaal gereed heeft, is het tijd om aan de slag te gaan. U kunt deze stappen gebruiken voor een regelmatige of grondige reiniging van uw badkuip. Als u het bad al een tijdje niet heeft schoongemaakt, laat het water dan de langste tijden lopen die vermeld staan, en herhaal dit als u nog steeds vuil uit de jets ziet komen.

1. Schakel de inductieklep uit

Raadpleeg uw gebruikershandleiding om te bepalen of u de luchtinlaatklep moet uitschakelen. Sommige fabrikanten van badkuipen vragen dat u ze uitschakelt, terwijl anderen ze liever ingeschakeld laten tijdens het schoonmaken.

2. Vul het bad

bubbelbad gevuld met water
bubbelbad gevuld met water

Vul het bad met heet water, zodat het water ongeveer 7,5 cm boven de bovenkant van de hoogste jets staat.

3. Voeg afwasmiddel toe aan het bubbelbad

Nu je het bad gevuld hebt met water, moet je beginnen met het schoonmaken van het bad door afwasmiddel aan het water toe te voegen.

  • Je kunt ongeveer 2 eetlepels afwasmiddel of 4 eetlepels afwasmiddel in poedervorm gebruiken.
  • Als je afwasmiddel gebruikt, zorg er dan voor dat het een laagschuimende formule is; anders krijg je een zeepachtige puinhoop.
  • Het wasmiddel mag ook weinig schuim bevatten. Wasmiddel in poedervorm is een betere optie dan vloeibaar wasmiddel, omdat er minder schuim en schuim ontstaat.

4. Voeg witte azijn toe en laat jets draaien

Zodra je de juiste hoeveelheid wasmiddel aan het bad hebt toegevoegd, is het tijd om aan de slag te gaan.

  1. Voeg 1/2 kopje witte azijn toe aan het water.
  2. Laat de jets ongeveer 10 tot 15 minuten op het hoogste niveau draaien. Het water zou vuil moeten worden, met tekenen van vuil in de jets. Als u het bad al enige tijd heeft schoongemaakt, kunt u deze stap één keer herhalen en beide keren elk 15 tot 20 minuten laten draaien.

Het bubbelbad leeg laten lopen en spoelen

Het is tijd om al het vuil dat je uit de jets hebt gehaald uit de badkuip te spoelen.

  1. Laat het bad volledig leeglopen.
  2. Vul het bad deze keer opnieuw met koud water en tot dezelfde hoogte van ongeveer 7,5 cm boven de bovenkant van de hoogste set jets.
  3. Laat de jets 10 minuten op het hoogste vermogensniveau draaien, met alleen water (geen zeep) om te spoelen.
  4. Observeer de jets na 10 minuten. Als ze alleen maar helder water passeren, kun je doorgaan naar de volgende stap. Als je nog steeds puin ziet ontsnappen, laat de jets dan nog eens vijf minuten draaien.
  5. Laat het bad volledig leeglopen en gebruik een handdoek of doek om eventuele sporen van vuil en vuil weg te vegen van de wanden van het bad en de jets.

Alternatieve methode met bleekmiddel

Bleekmiddel is beter dan azijn als u weet dat er schimmels en bacteriën in de jets van uw badkuip zitten, maar het kan te agressief zijn voor de materialen van uw badkuip. In dat geval is azijn een veiliger schoonmaakmiddel om te gebruiken. Lees de instructies van uw fabrikant voordat u bleekmiddel gebruikt, omdat sommigen het gebruik ervan afraden. In sommige kuipen kan bleekmiddel ervoor zorgen dat de pakkingen uitdrogen.

Hoe je bleekmiddel veilig kunt vervangen

Als het veilig is om bleekmiddel in je badkuip te gebruiken, gebruik dan in stap 4 een halve kop bleekmiddel ter vervanging van azijn. Meng geen bleekmiddel en azijn vanwege de giftige dampen die hierdoor kunnen ontstaan. De bleekkracht van bleekmiddel kan ook de verkleurde plastic jets witter maken.

Azijn en zuiveringszout voor het reinigen van een vuil bubbelbad

Als je slechts licht vervuilde jets hebt, kunnen de bovenstaande stappen voldoende zijn om je badkuipjets schoon te maken. Als ze echter nog steeds een beetje korstig zijn, moet je de jets schrobben.

  1. Neem nu wat zuiveringszout en meng het met een beetje witte azijn, zodat je een mengsel krijgt met de consistentie van een waterige pasta.
  2. Wrijf het mengsel over de jetopeningen met een zachte doek of doek of een oude tandenborstel om ze schoon te maken.
  3. Maak de jets los en verwijder ze indien mogelijk, zodat je zeker weet dat je bij alle onderdelen kunt komen om ze schoon te maken.
  4. Als je de jets niet kunt verwijderen, maar nog steeds vuil langs de randen ziet, kun je wat tandzijde gebruiken om in die spleten te komen en het vuil eruit te trekken.
  5. Je kunt de baking soda-pasta ook gebruiken om de kraan, afvoer en kuipwanden schoon te maken.
  6. Zorg ervoor dat u zachtjes wrijft met een zachte doek of doek, omdat u het oppervlak van de badkuip niet wilt beschadigen.
  7. Veeg al het vuil weg dat je hebt losgemaakt tijdens het schoonmaken met zuiveringszout met een handdoek.
  8. Vul het bad nog een keer met koud of lauw water en laat de jets drie tot vijf minuten draaien.
  9. Laat het bad leeglopen en gebruik een schone handdoek om alles af te vegen.

Badkuipjets reinigen met een commerciële biofilmreiniger

Als u liever een commercieel schoonmaakmiddel gebruikt om biofilm in uw badkuip te verwijderen, kunt u het schoonmaakmiddel vervangen door afwasmiddel en azijn (of bleekmiddel). Commerciële reinigingsmiddelen voor bubbelbaden, zoals Oh Yuk of Whirl Out, zijn speciaal ontworpen om schadelijke schimmels, meeldauw en bacteriën te verwijderen zonder de jets of de materialen van de kuipwand te beschadigen. Deze reinigingsmiddelen zijn een betere optie dan bleekmiddel, dat schadelijk kan zijn voor de materialen van een bubbelbad. Lees de instructies van de reiniger voordat u deze gebruikt, aangezien u het bad mogelijk langer moet laten draaien, bijvoorbeeld 30 minuten, met het mengsel van reiniger en water.

De filters van een bubbelbad reinigen

Als je jets eenmaal sprankelend zijn, merk je misschien dat je nog steeds een gebrek aan waterdruk hebt. Een vuil of verstopt filter kan dit vaak veroorzaken. Om je filter schoon te maken, hoef je alleen maar:

  1. Verwijder het filter.
  2. Spoel het af om het vuil te verwijderen.
  3. Vervang het.

Als u een grondigere reiniging nodig heeft, kunt u het filter een nacht laten weken in een mengsel van afwasmiddel en water.

Hoe vaak moet een bubbelbad worden schoongemaakt?

bubbelbad met filter
bubbelbad met filter

Als u uw bubbelbad een paar keer per week of zelfs dagelijks gebruikt, moet u de jets elke drie maanden schoonmaken, maar u kunt ze vaker schoonmaken als u dat wilt. Als u vaak producten als olie en badzout in uw bubbelbad gebruikt, kunt u deze het beste één keer per maand schoonmaken, omdat deze stoffen resten in de bubbelbadstralen kunnen achterlaten. Als u het bubbelbad af en toe gebruikt, bijvoorbeeld een paar keer per maand of om de paar maanden, kunt u een schoonmaakschema van eens in de zes maanden plannen.

Tips en trucs voor het reinigen van tubjets

Jets reinigen is niet moeilijk. Maar er zijn een paar verschillende dingen die je kunt proberen om de beste resultaten uit je schoonmaakavontuur te halen.

  1. Geef uw badkuip eerst een schoonmaakbeurt.
  2. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant om er zeker van te zijn dat de reinigingsmiddelen en methoden geschikt zijn voor uw badkuip.
  3. Doe na een bad een beetje witte azijn in het water en laat de jets 10 minuten draaien. Dit werkt om je jets schoon te maken en bespaart je wat gedoe.

Wanneer moet u een professional bellen

Meestal kunt u uw bubbelbad eenvoudig schoonmaken met de materialen die u in uw voorraadkast vindt. Als u echter een huis met een bubbelbad heeft gekocht of uw bubbelbad lange tijd heeft laten staan, heeft u mogelijk professionele hulp nodig. Deskundigen zullen een professionele dieptereiniging van de jets en slangen uitvoeren, die u kunt volhouden met huismiddeltjes. U weet dat het tijd is om een professional te bellen als u de zwarte rommel rond of uit uw jets niet kunt verwijderen.

Maak uw badkuipstralen sprankelend schoon

Het reinigen van uw badkuipsproeiers is eenvoudig, u hoeft het dus niet uit te stellen! Hoe vaker u uw badkuip gebruikt, hoe meer u de bacteriën, schimmels en meeldauw moet verwijderen die zich in de jets verzamelen. De eenvoudigste manier om uw badkuip schoon te houden, is door al uw materialen in uw badkamer bij de hand te hebben en de badkuip direct na elk gebruik schoon te maken. Op deze manier weet je zeker dat je een fris, schoon bubbelbad hebt wanneer je toe bent aan een ontspannend bad.

Aanbevolen: