Hoe u een raamairconditioner in eenvoudige stappen kunt reinigen

Inhoudsopgave:

Hoe u een raamairconditioner in eenvoudige stappen kunt reinigen
Hoe u een raamairconditioner in eenvoudige stappen kunt reinigen
Anonim
onderhoud in het airconditioningpaneel
onderhoud in het airconditioningpaneel

Als u de tijd neemt om uw raamairconditioner regelmatig goed schoon te maken, zal deze efficiënt en effectief werken. Een schone raamunit zal uw huis of kantoor veel beter koel houden tot een comfortabele temperatuur dan een unit die vies is.

Een raamairconditioner schoonmaken zonder deze te verwijderen

Het is het beste om uw raamairconditioner minstens één keer per maand schoon te maken. Als het in een bepaald gebied bijzonder stoffig is, kan het nuttig zijn vaker schoon te maken.

Benodigdheden

Verzamel de volgende benodigdheden ter voorbereiding op het schoonmaken van uw raamairconditioner.

  • Spuitfles met huishoudelijk schoonmaakmiddel
  • Spuitfles met schimmel- en meeldauwverwijderaar (of zeepwater)
  • Spuitfles water
  • Papieren handdoeken
  • Reinigingsdoek

Stapsgewijze instructies

Volg deze stappen om uw raamairconditioner schoon te maken zonder hem uit het raam te hoeven trekken.

  1. Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact. Dit is een belangrijke veiligheidsstap.
  2. Verwijder het voorpaneel. Gebruik uw vinger om de lipjes aan weerszijden van de bovenkant van het lamellenrooster aan de voorkant van het apparaat los te maken.
  3. Er zou een filter achter het paneel moeten zitten. Verwijder het door een van de lipjes vast te pakken en het recht naar je toe te trekken.
  4. Neem het filter en het paneel mee naar buiten om schoon te maken, zodat er geen stofwolk in huis ontstaat.
  5. Schud het filter uit om losse deeltjes en stof te verwijderen.
  6. Spuit beide zijden van het filter en het voorpaneel in met uw favoriete huishoudelijke schoonmaakmiddel of met warm zeepsop.
  7. Schrob ze met een schoonmaakdoekje of keukenpapier.
  8. Grondig afspoelen met een waterslang of een buitenkraan.
  9. Als het filter en het deksel erg vuil zijn, moet je mogelijk nog een paar keer spuiten, schrobben en spoelen. Het is ook mogelijk dat u het filter gewoon wilt vervangen door een nieuw exemplaar.
  10. Opzij zetten om te drogen.
  11. Ga terug naar binnen om de interne werking van het apparaat schoon te maken.
  12. Gebruik keukenpapier om de verdamperspiraal (de groep metalen vinnen achter het filter) voorzichtig af te vegen om grote delen van het vuil te verwijderen. De vinnen kunnen vrij gemakkelijk beschadigd raken, dus gebruik een heel lichte aanraking tijdens het schoonmaken.)
  13. Spuit het gehele oppervlak van de verdamperspiraal en de andere blootgestelde delen in met uw favoriete schimmel- en meeldauwverwijderaar of, als u dat liever heeft, met warm zeepsop. Smeer het hele gebied in met de reinigingsoplossing.
  14. Spuit met een spuitfles gevuld met water over de verdamperspiraal en andere gebieden die bedekt zijn met schoonmaakmiddel. Via het afvoergat druppelt het vuil en de vloeistof naar buiten. (Als het water niet wegloopt, moet u mogelijk de afvoer aan de buitenkant van het apparaat ontstoppen door er water doorheen te laten lopen.)
  15. Veeg indien nodig af met keukenpapier en water. Vergeet niet voorzichtig te zijn met de vinnen.
  16. Ga naar buiten om de buitenkant van het apparaat schoon te maken. Spuit het in met schimmel- en meeldauwverwijderaar om het volledig te bedekken en veeg het vervolgens af met een schoonmaakdoekje of keukenpapier. Herhaal indien nodig.
  17. Zodra het filter en het voorpaneel volledig droog zijn, plaatst u ze terug in het apparaat. Plaats het filter gewoon op zijn plek en klik het voorpaneel weer op zijn plaats.

Goed onderhoud van de AC-raameenheid eenvoudig gemaakt

Hoewel de gedachte aan het schoonmaken van een raamairconditioner misschien een beetje intimiderend lijkt, is het echt niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar basis schoonmaakmiddelen en een beetje elleboogvet. De tijd die u investeert in het onderhoud van uw raamunit zal een rol spelen bij het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit in uw huis.

Aanbevolen: