Tips om uw drinkwatertank in een mum van tijd schoon te houden

Inhoudsopgave:

Tips om uw drinkwatertank in een mum van tijd schoon te houden
Tips om uw drinkwatertank in een mum van tijd schoon te houden
Anonim
Vul de watertank van het camper-recreatievoertuig
Vul de watertank van het camper-recreatievoertuig

Bent u op zoek naar schoonmaaktips voor zoetwatertanks voor recreatievoertuigen (campers)? Als u een recreatievoertuig bezit, is het essentieel dat u stappen onderneemt om de tanks schoon te houden, zodat het water veilig blijft om te drinken, koken en baden.

Belang van het reinigen van de zoetwatertank voor campers

Omdat de zoetwatertanks van campers afgesloten zijn en worden blootgesteld aan extreme temperaturen, is het niet realistisch om te verwachten dat ze schoon blijven zonder regelmatig onderhoud. Als eigenaar van een camper is het aan u om de tanks goed te onderhouden, zodat u erop kunt rekenen dat ze kraanwater in uw camper leveren dat schoon is en veilig te gebruiken voor het beoogde doel.

Goed onderhoud van de vuilwatertank omvat periodieke reiniging, minstens één keer per jaar. Het is een goed idee om het jaarlijkse project van het schoonmaken van de zoetwatertank voor campers aan het begin van het kampeerseizoen aan te pakken, zodat u het seizoen kunt beginnen in de wetenschap dat het water dat door de kranen van uw camper stroomt zo schoon en veilig mogelijk is.

Tips voor het schoonmaken van een zoetwatertank voor campers

Hoewel er overeenkomsten zijn tussen de systemen voor vuilwatertanks, zijn ze niet allemaal precies hetzelfde. Voordat u de schoonwatertank van uw camper gaat schoonmaken, moet u de gebruikershandleiding lezen die bij de camper is geleverd. Het document geeft u informatie over de grootte van uw vuilwatertanks, details over waar u toegang kunt krijgen tot de tank en andere relevante instructies en informatie die specifiek zijn voor de camperapparatuur die in uw eenheid is geïnstalleerd.

Het zoetwatersysteem leegmaken

De eerste stap bij het reinigen van de zoetwatertank is het volledig leegmaken van het zoetwatersysteem. Voer de volgende stappen uit:

  • Begin door ervoor te zorgen dat de boiler en de waterpomp zijn uitgeschakeld.
  • Trek aan de stekkers of open de kleppen op de boiler en de pomp (afhankelijk van hoe uw systeem is geconfigureerd).
  • Laat het water op de grond stromen.
  • Open ook eventuele kranen of pluggen op de afvoerleidingen van de camper.
  • Zodra al het water uit het systeem is afgevoerd, sluit u de kleppen of plaatst u de pluggen terug om het systeem weer af te dichten.

Plaats bleekmiddel in de vuilwatertank

Om de vuilwatertank schoon te maken, moet je de leeggelopen tank vullen met bleekmiddel en water in de juiste verhouding. Om de juiste krachtreiniger te creëren, moet u de capaciteit van uw watertank kennen. U moet een half kopje bleekmiddel gebruiken voor elke 30 gallon die uw zoetwatertank bevat. U kunt dit doen met het volgende proces:

  • Giet het bleekmiddel in een kleine emmer of andere container en vul deze met water.
  • Leid de bleekmiddel- en wateroplossing naar de zoetwatertank.
  • Voeg extra water toe aan de tank totdat deze volledig gevuld is door het vulmondstuk aan te sluiten op een waterslang.
  • Laat het mengsel van bleekmiddel en water 12 tot 18 uur in de vuilwatertank van uw camper staan.

Als je liever geen bleekmiddel gebruikt, kun je het bleekmiddel vervangen door afwasmiddel. Sommige camperliefhebbers raden aan geen bleekmiddel te gebruiken, omdat dit zowel de goede als de slechte microben in het systeem doodt. Goede microben zijn verantwoordelijk voor het helpen bij de afbraak van materie.

De vuilwatertank doorspoelen

Nadat het bleekmiddel voldoende tijd in de tank heeft gezeten, zet u de boiler en de waterpomp aan en sluit u de klep. Draai alle waterkranen in het recreatievoertuig open, inclusief de douche, en laat ze allemaal lopen totdat je de geur van het bleekmiddel in het stromende water opmerkt.

Zodra u er zeker van bent dat het mengsel van bleekmiddel of zeep door elk onderdeel van uw drinkwatersysteem is gestroomd, kunt u de kranen dichtdraaien. Vervolgens moet u de boiler en de waterpomp uitschakelen en het systeem opnieuw volledig leeg laten lopen.

Vul de tank opnieuw met schoon water

Nadat u uw vuilwatertank volledig van de ontsmettingsoplossing hebt leeggemaakt, plaatst u de pluggen terug of sluit u de kleppen en vult u deze met gewoon, vers water. Zodra de tank vol is, draait u de kranen één voor één weer open en laat u het water lopen totdat u zeker weet dat u geen bleekwater ruikt. Met deze stap verwijder je eventueel achtergebleven bleekmiddel van de lijnen.

Nadat je dit bij elke kraan hebt gedaan, heb je mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid vers water gebruikt dat je aan de tank hebt toegevoegd. Misschien wil je extra vers water toevoegen, zodat je met een volledig volle tank op je volgende kampeertrip kunt vertrekken!

Preventief onderhoud van zoetwatertanks

Zodra u de zoetwatertank van uw camper heeft schoongemaakt, overweeg dan om een commerciële oplossing voor de behandeling van de vuilwatertank toe te voegen. Dit kan helpen voorkomen dat algen en bacteriën zich in de tank ophopen, of op zijn minst het proces vertragen. Misschien wilt u ook een filter op uw waterleidingen gebruiken om te voorkomen dat sediment in uw zoetwatertank en leidingsysteem terechtkomt. Beide tips zullen je helpen genieten van zoet water dat schoon smaakt en ruikt tijdens je camperavonturen.

Aanbevolen: