5 gratis blanco bordspellen die je in een mum van tijd kunt afdrukken en spelen

Inhoudsopgave:

5 gratis blanco bordspellen die je in een mum van tijd kunt afdrukken en spelen
5 gratis blanco bordspellen die je in een mum van tijd kunt afdrukken en spelen
Anonim
jong gezin bordspel spelen
jong gezin bordspel spelen

Met afdrukbare blanco bordspelsjablonen kun je je eigen bordspel maken of een favoriet klassiek bordspel spelen zonder het te kopen. Je kunt voorwerpen en knutselbenodigdheden vinden waarmee je thuis alle elementen van je favoriete spellen kunt maken, of je kunt de printbare spelborden gebruiken in plaats van de ontbrekende of kapotte borden van je favoriete spelletjesavonden voor het hele gezin. Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van de printables, bekijk dan deze handige tips.

Lege monopoly-spelbordsjabloon

Het vierkante bord heeft een traditionele uitstraling die lijkt op het Monopoly-bordspel en beschikt over ruimte om spelkaarten te plaatsen. Een standaard Monopoly-spelbord heeft 11 velden aan elke zijde, maar deze versie heeft slechts 10 velden aan de lange zijden en 8 aan de korte zijden. Als je alle spoorwegen, belastingvelden en nog een paar andere uitsluit, kun je nog steeds een geweldig Monopoly-spel maken.

Om een compleet spel te maken:

  • Druk speelgeld af, maak Kans- en Algemeen Fonds-kaarten van gehalveerde indexkaarten en gebruik kleine voorwerpen of speelgoed als speelstukken.
  • Maak je eigen Monopoly-spel door elk vierkant veld te vernoemen naar een plek waar je van houdt.
  • Maak thematische beoordelingsvragen en gebruik het spel voor een studiegroep.
  • Plaats een pak speelkaarten in het midden van het speelbord. Gebruik de speelkaarten in plaats van de dobbelstenen om de spelers te vertellen hoeveel vakjes ze moeten verplaatsen.

Lege Kolonisten van Catan-spelbordsjabloon

Afdruk van dit unieke zeshoekige of honingraatspelbord dat lijkt op het bord uit het spel Kolonisten van Catan. Je kunt het terrein en de bronnen van een echt Catan-spel kopiëren door naar afbeeldingen van je favoriete versie te kijken of je eigen omgeving te bedenken.

Om een compleet spel te maken:

  • Voeg geografische kenmerken toe aan elke zeshoek met kleurpotloden of stiften om de bergen, weilanden, heuvels, velden en bossen in het originele spel na te bootsen.
  • Gebruik gehalveerde indexkaarten om grondstofkaarten, ontwikkelingskaarten en bouwkostenkaarten te maken.
  • Schrijf getallen op bingofiches om als spelchips te gebruiken en gebruik Legoblokjes en huizen uit je Monopoly-spel als spelstukken.
  • Print twee of meer exemplaren op karton, knip vervolgens elke zeshoek uit en schud ze om elke keer een uniek spelbord te creëren, zoals in het echte Catan-spel.
  • Maak een leuk spel met bijenthema waarbij het bord de honingraat is en het doel is om zoveel mogelijk ruimtes met honing te vullen.
  • Maak een uniek Clue-spel door elke zeshoek naar een kamer in een huis te vernoemen en afdrukbare aanwijzingsbladen te gebruiken.

Lege slangen en ladders spelbordsjabloon

Het spel Slangen en Ladders, ook wel Chutes and Ladders genoemd, is een eeuwenoud spel voor kinderen. Het enige wat je nodig hebt zijn een dobbelsteen en een paar spelstukken om dit eenvoudige bordspel te spelen.

Om een compleet spel te maken:

  • Kies een getal dat, wanneer het op de dobbelsteen wordt gegooid, een omkering van de richtingen van de slang en de ladder aangeeft.
  • Voeg cijfers of letters toe aan elk vierkant om er een educatief oefenspel voor kinderen van te maken.
  • Maak de regel dat als een speler aan het begin van een slang of ladder landt en er staat een andere speler op het veld aan de andere kant, de eerste speler desgewenst van plek kan wisselen met de tweede.

Lege schaak- of damspelbordsjabloon

Een schaakbord of dambord heeft een raster van 8 bij 8 vierkanten in twee afwisselende kleuren. Je kunt de spelbordsjabloon met decoupagetechnieken op een stuk hout bevestigen of op karton afdrukken voor een steviger bord.

Om een compleet spel te maken:

  • Gebruik munten als speelstukken. Verschillende munten kunnen dienen als verschillende soorten schaakstukken of voor schijven, de ene speler kan centen gebruiken en de andere kan dubbeltjes gebruiken.
  • Gebruik het spelbord om een kalenderspel te maken dat lijkt op Betaaldag, door één kolom af te snijden en het bord vervolgens doormidden te knippen om twee standaard kalendermaanden te creëren.
  • Verander het bord in een kleinere versie van een Scrabble-spel door afdrukbare blokletters voor je tegels en afdrukbare Scrabble-scorebladen te gebruiken.

Blank triviale achtervolging spelbordsjabloon

Een wielvormig spelbord, vergelijkbaar met het Trivial Pursuit-spelbord, is geweldig voor trivia-spellen of spellen waarbij spelers een reeks items moeten verzamelen.

Om een compleet spel te maken:

  • Kleur alle velden in zodat ze overeenkomen met het Trivial Pursuit-spelbord en maak kaarten door trivia-vragen en antwoorden toe te voegen aan gehalveerde indexkaarten.
  • Gebruik afdrukbare Family Feud-vragen uit verschillende categorieën in plaats van standaard trivia-vragen.
  • Maak je eigen Jumanji-bordspel met dit bord, omdat het een aantal van dezelfde kenmerken heeft, zoals meerdere paden die naar één centrale ruimte leiden.
  • Daag spelers uit om elk mogelijk pad, of spaak, naar het midden van het bord te reizen voordat ze kunnen winnen.

Repliceer je favoriete bordspellen

Als u geen exemplaar van uw favoriete bordspel kunt kopen, kunt u eenvoudig thuis uw eigen versie afdrukken en maken met behulp van blanco bordspel-PDF's. Surf op internet of doorzoek je geheugen om het echte spel na te bootsen op je gedrukte versie of maak je eigen aangepaste bordspel.

Aanbevolen: