Hardhouten vloeren met stoom reinigen

Inhoudsopgave:

Hardhouten vloeren met stoom reinigen
Hardhouten vloeren met stoom reinigen
Anonim
reinigen van hardhouten vloeren
reinigen van hardhouten vloeren

Als u wilt leren hoe u uw hardhouten vloeren kunt stomen, volgt u de eenvoudige stappen hieronder om sprankelend schone vloeren te krijgen die niet alleen vrij zijn van vuil, maar ook van allergeenveroorzakend stof, schimmels en andere verontreinigingen. Je zult een stomer moeten aanschaffen die veilig is voor gebruik op hardhout, maar dat is al het materiaal dat je nodig hebt om deze schoonmaakklus te voltooien.

Basisprincipes voor het stomen van hardhouten vloeren

Hoewel vloeren met stoom reinigen niet moeilijk is, is het wel belangrijk om de vloeren goed voor te bereiden om krassen, kromtrekken of verkleuring te voorkomen.

  1. Voordat u gaat stomen, verwijdert u stof en gruis van de vloer, aangezien deze krassen kunnen veroorzaken.
  2. Veel stomers zijn ontworpen om alleen op water te werken, maar als je ervoor kiest om een reinigingsoplossing in je stomer te gebruiken, zorg er dan voor dat je een schoonmaakmiddel met een neutrale pH gebruikt.
  3. Zorg ervoor dat uw hardhouten vloeren verzegeld zijn. Als je versleten plekken hebt, gebruik dan de stomer niet omdat het vocht in het hout kan sijpelen en ervoor kan zorgen dat het kromtrekt.

Voorgestelde reinigingsprocedure

Zodra uw vloer vrij is van los vuil, voedsel en stof, volgt u deze stappen om de vloer grondig met stoom te reinigen:

  1. Vul de waterbus van de stoomboot (voeg indien nodig een reinigingsoplossing toe) met heet kraanwater
  2. Controleer of uw filter schoon is voordat u begint met het schoonmaken van uw vloer.
  3. Plaats de bus op zijn plaats en verwarm het water om te stomen
  4. Duw de reiniger naar voren, zodat er stoom vrijkomt
  5. Trek hem naar achteren zodat het reinigingspad vuil en roet kan wegvegen
  6. Begin in een hoek en werk van de ene kant van de kamer naar de andere
  7. Ga door met het proces totdat de hele kamer schoon is

Stoomreinigers veilig voor hardhouten vloeren

Als u een stoomreiniger koopt die veilig is voor hardhouten vloeren, controleer dan de gebruiksaanbevelingen van de fabrikant. Als de reiniger niet is gemaakt voor afgedichte hardhouten vloeren, zoek er dan een die dat wel is. De volgende stomers verwijderen met zeer weinig moeite vuil, voedselresten en onzichtbare allergenen van houten vloeren.

White Wing-stoomboot

Ontworpen voor gebruik in huis voor mensen die lijden aan astma of allergieën, of voor milieubewuste personen die de lucht die ze inademen liever niet vervuilen met dampen en chemicaliën. De White Wing Steamer is een heet, droogdampstoomsysteem dat zonder chemicaliën werkt. Het doodt:

  • Bacteriën
  • Meeldauw
  • Schimmel
  • Virussen

Bissell stoommop

De Bissell Steam Mop Deluxe is een lichtgewicht stoommop die gemakkelijk te gebruiken is. Dankzij het lange netsnoer bereikt u de hele vloer en de speciaal ontworpen handgreep vermindert de "dweilstress". Hij wordt geleverd met twee badstof reinigingspads en een doorzichtig plastic filter, zodat je weet wanneer het tijd is voor verandering.

Sargent Steam

Een andere stoomreiniger die veilig is voor uw hardhouten vloeren is het Sargent Steam-systeem. Hij weegt gevuld slechts 15 pond, gebruikt geen chemicaliën en is ontworpen om uw vloer schoon te maken met niets anders dan kraanwater, waardoor u geld bespaart op schoonmaakproducten.

schoon hardhout
schoon hardhout

De juiste stomer voor u kiezen

Om de belasting van uw rug en armen te verminderen, moet u, voordat u een stoomreiniger koopt, deze uit de doos halen en vasthouden alsof u de vloer schoonmaakt. Is dit een goede hoogte voor u of moet u voorovergebogen zitten in een ongemakkelijke houding? Kies een stomer die comfortabel vast te houden en te duwen is, zelfs als hij gevuld is met water.

Andere vragen die u uzelf moet stellen voordat u iets koopt, zijn onder meer:

  • Is het goed gemaakt?
  • Hoe moeilijk is het vullen en leegmaken?
  • Wordt er een herbruikbaar filter meegeleverd of moet je dat in de toekomst aanschaffen?
  • Wat zeggen anderen die dit product hebben gebruikt? Controleer sites zoals consumentenrapporten om te weten wat u koopt voordat u een stomer kiest.

Stoomreiniging

Van week tot week blijven hardhouten vloeren er schoon en mooi uitzien als u ze regelmatig stofzuigt en snel dweilt met een zelfgemaakte houten vloerreiniger. Voor een diepere reiniging die allergenen, bacteriën en meer verwijdert, is een intensieve stoomreiniging zo nu en dan de perfecte oplossing voor het intensief reinigen van houten vloeren.

Aanbevolen: