Resten van tapijtruggen verwijderen van hardhouten vloeren

Inhoudsopgave:

Resten van tapijtruggen verwijderen van hardhouten vloeren
Resten van tapijtruggen verwijderen van hardhouten vloeren
Anonim
Het verwijderen van resten van de tapijtrug
Het verwijderen van resten van de tapijtrug

Wat is de sleutel tot het verwijderen van resten van tapijtruggen van hardhouten vloeren? U moet de broze achterkant verzachten en van de vloer schrapen. Leer een paar trucs en tips voor het verwijderen van resten van tapijtruggen van hardhouten vloeren.

Residuen van tapijtruggen verwijderen van hardhouten vloeren

Heb je je vloerkleed losgemaakt en heb je nu een perfect wafelpatroon waarbij de rubberen of latex achterkant is afgebroken? Je bent niet alleen. Je realiseert het je misschien pas als er stukjes aan je hardhouten vloeren blijven kleven, maar rubber wordt afgebroken. En aangezien je niet zomaar iets op hardhouten vloeren kunt leggen, begin je misschien in paniek te raken. In plaats van te overwegen om gewoon een nieuw vloerkleed weg te gooien, kun je een paar stappen volgen om de kleverige rubberen achterkant eenvoudig en veilig schoon te maken. Om te beginnen heb je het volgende nodig:

  • WD-40 (helpt ook bij het verwijderen van taperesten)
  • Plastic schraper (spatel)
  • Doek
  • Dweil
  • Emmer
  • Hardhouten vloerreiniger
  • Murphy Oil Soap (veilig voor hardhouten vloeren)

Wafelsporen op houten vloeren verwijderen met WD-40

Als het om wafelsporen op je vloer gaat, is WD-40 jouw beste keus. Als u geen WD-40 bij de hand heeft, kunt u een ander type spuitsmeermiddel gebruiken. U wilt er echter zeker van zijn dat het veilig is voor gebruik op uw hardhouten vloer. Mogelijk wilt u het smeermiddel op een onopvallend deel van de vloer testen om er zeker van te zijn dat het geen problemen veroorzaakt voordat u het op het aangetaste rubber aanbrengt.

  1. Spuit het smeermiddel op de rubberen delen op de vloer. (Probeer de stukjes rubber zoveel mogelijk te verzadigen, zodat ze zachter worden.)
  2. Laat de W-40 ongeveer 5 minuten intrekken. (Als je grote stukken of een groot stuk achterkant hebt, laat het dan iets langer intrekken.)
  3. Verzadig een doek met water en zeep en schrob de latex.
  4. Als je moeite hebt om de stukjes bij de doek te krijgen, pak dan de plastic schraper. (Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de schraper van plastic is, zodat deze de afwerking van de vloer niet bekrast.)
  5. Gebruik voorzichtig de schraper om de verzachte stukjes rubber weg te pellen.
  6. Herhaal indien nodig totdat al het rubber verdwenen is.
  7. Gebruik een schone, zeepachtige doek om eventueel achtergebleven smeermiddel op te ruimen. (Door een paar druppels Dawn aan een doek toe te voegen, wordt het vet effectief van de vloer verwijderd.)
  8. Gebruik een hardhoutreiniger om de vloer schoon te maken van eventueel achtergebleven smeermiddel.

Als u niet voorzichtig bent met het opruimen van al het smeermiddel, zult u merken dat uw hardhouten vloer gladde plekken heeft die een valgevaar kunnen vormen.

WD40
WD40

Residuen van vloerkleden verwijderen van hardhouten vloeren met Murphy-oliezeep

Als je geen WD-40 bij de hand hebt, maar wel wat Murphy Oil Soap voor hardhouten vloeren, is het tijd om deze te pakken. Murphy's Oil Soap kan de verharde achterkant van het vloerkleed verzachten, zodat deze gemakkelijker te verwijderen is. Het werkt op dezelfde manier als de WD-40. U moet echter een deel van uw vloer testen om er zeker van te zijn dat Murphy's Oil Soap geen problemen veroorzaakt. Dit product kan schadelijk zijn voor sommige hardhouten vloerafdichtmiddelen.

  1. Volg de instructies op de achterkant van het product voor gebruik.
  2. Spuit de Murphy's Oil Soap op de rubberen stukken.
  3. Geef het de tijd om het rubber zacht te maken.
  4. Gebruik een spatel of een plastic schraper om de achterkant van de vloer te schrapen.
  5. Reinig en dweil het gebied.

Waarom blijft de rubberen achterkant plakken op hardhouten vloeren?

Rubber is uitstekend om ervoor te zorgen dat uw nieuwe vloerkleed niet over uw hardhouten vloer glijdt. Onder de juiste omstandigheden zoals tijd, UV en algemene slijtage worden de moleculen in rubber echter afgebroken. Na verloop van tijd kan het plakkerig en broos worden en loskomen van de stof van het vloerkleed. Hoewel je dingen kunt doen om de rubberen achterkant te behouden, zal deze na verloop van tijd kapot gaan, zelfs met de beste zorg.

Rubberen achterkant verwijderen van hardhouten vloer

Als het gaat om het verwijderen van de droge en broze rubberen achterkant van de hardhouten vloer, gaat het erom het rubber zachter te maken en eraf te schrapen. Dit kun je doen met oplosmiddelen en een schraper.

Aanbevolen: