Voordelen van babymobielen en belangrijke veiligheidstips

Inhoudsopgave:

Voordelen van babymobielen en belangrijke veiligheidstips
Voordelen van babymobielen en belangrijke veiligheidstips
Anonim
Babymobiel en baby
Babymobiel en baby

Naast de schattige factor die een babymobiel toevoegt aan elke kinderkamer, bevorderen deze vaak kleurrijke items ook de ontwikkeling van een pasgeboren baby.

Verschillende soorten mobiele telefoons

Als je als ouder op zoek bent naar een mobieltje om boven de wieg van je baby te hangen, vind je de keuze misschien overweldigend. Er zijn honderden verschillende soorten mobiele telefoons, in een groot aantal thema's, kleuren en ontwerpen. Sommige mobieltjes zijn eenvoudig, met pastelkleuren en typisch hangend speelgoed, zoals beren en konijntjes. Anderen spelen muziek en draaien met een klik op de aan-knop rond in carrouselstijl. Weer andere kunnen licht en andere geluiden bevatten.

Hoe mobiele telefoons helpen

Niet alle baby's reageren op dezelfde manier op mobiele telefoons. Sommigen zullen gefascineerd zijn door het hangende speelgoed en de kleuren, terwijl anderen andere interessante voorwerpen in hun kamer zullen vinden. Een mobieltje kan aan de zijkant van een wiegje of commode worden bevestigd. Als je merkt dat het verschonen van luiers het minst favoriete moment van de dag voor je baby is, kan de afleiding van een mobieltje jullie allebei helpen die paar momenten door te komen. Babymobieltjes kunnen een kind op de volgende manieren helpen:

  • Focus: Omdat baby's die te jong zijn om zichzelf om te rollen zoveel tijd op hun rug doorbrengen, zal een mobiel die boven hun wiegje hangt waarschijnlijk hun interesse wekken. Pasgeborenen kunnen zich het beste concentreren op voorwerpen die ongeveer dertig centimeter van hun gezicht verwijderd zijn, dus als ze een mobieltje op deze afstand plaatsen, kunnen ze het goed zien.
  • Entertainmnent: Mobiele telefoons die kunnen draaien of licht hebben, zullen waarschijnlijk de interesse van een baby vasthouden, tenminste een paar ogenblikken.
  • Rustig: Een muziekmobiel kan worden aangezet als het bedtijd is en helpt je baby in slaap te brengen.
  • Motorische vaardigheden: Naarmate een baby groeit en meer interesse toont in de wereld om haar heen, kan het zijn dat ze naar de mobiel gaat grijpen die ze elke dag ziet. De kleine bewegingen die baby's maken bij het reiken naar voorwerpen zijn een grote stap in de richting van het beheersen van de motorische vaardigheden, zowel grote als kleine.

Mobiele veiligheidstips

Deze veiligheidstips zijn misschien niet zo belangrijk als je voor het eerst je bundel van vreugde mee naar huis neemt, maar naarmate hij groeit en zichzelf begint op te trekken, zullen ze nuttig zijn voor de veiligheid van je kind:

  • Zorg ervoor dat de babymobiel goed vastzit: Het lijkt misschien eenvoudig genoeg om een babymobiel aan de zijkant van een wiegje te plaatsen, maar zorg ervoor dat hij stevig vastzit. Als het bovenop een baby v alt, bestaat er gevaar voor wurging en verstikking.
  • Kies mobieltjes met korte koordjes: Als je vandaag de dag een gloednieuwe babymobiel koopt, vooral in landen die strenge normen hanteren voor kinderspeelgoed, is de kans groot dat de touwtjes die de babymobiel vasthouden mobiel speelgoed heeft een voldoende korte lengte om geen gevaar voor verwurging te vormen. Als u echter winkelt in antiek- of vintagewinkels of -sites, is het mogelijk dat oudere mobiele telefoons te lange tekenreeksen bevatten.
  • Controleer mobiele telefoons op losse onderdelen: Trek voorzichtig aan het speelgoed van een mobiel om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten. Je wilt niet dat er voorwerpen van de mobiel vallen en verstikkingsgevaar opleveren.

Als een kind eenmaal kan zitten of zichzelf kan optrekken, is het bovendien het beste om de mobiel uit de wieg te halen. Baby's zijn vaak sterker dan je denkt en kunnen zichzelf optrekken en speelgoed van de mobiel trekken.

Babymobieltjes vinden

Mobiele telefoons voor baby's zijn verkrijgbaar in een groot aantal prijscategorieën. Hoewel ze geen noodzaak zijn voor de kinderkamer, zijn ze wel een leuke touch, vooral als ze passen bij het thema van de kamer. Dit is een korte lijst van online retailers die mobiele telefoons verkopen, maar er zijn nog veel meer winkels waar ze te vinden zijn. Mobiele telefoons zijn ook goede cadeau-ideeën.

  • Baby Aarde
  • Geniusbaby's
  • Moderne kinderkamer
  • Land van Nod

Alleen voor baby

Met zoveel verschillende mobiele telefoons die vandaag de dag beschikbaar zijn, zouden zelfs de meest kieskeurige ouders er een moeten kunnen vinden die aan hun wensen voldoet en bij de kinderkamer past. Of het nu een modernere versie is in zwart, wit en rood, of vol pastelkleurige beren die ronddraaien op de muziek: een mobiel kan een vrolijk decoratief tintje geven aan de babykamer.

Aanbevolen: