Kinderen redden het regenwoud: een organisatie voor natuurbehoud

Inhoudsopgave:

Kinderen redden het regenwoud: een organisatie voor natuurbehoud
Kinderen redden het regenwoud: een organisatie voor natuurbehoud
Anonim
Baby-drietenige boomluiaard reikt naar een tak, Costa Rica
Baby-drietenige boomluiaard reikt naar een tak, Costa Rica

In 1999. Janine Licare en Aislin Livingstone, die toen negen jaar oud waren, besloten dat ze maatregelen wilden nemen om het regenwoud van Costa Rica te redden. Janine legt uit: "Toen ik opgroeide in een gebied omringd door regenwoud en een ongelooflijke biodiversiteit, was de verdwijning en vernietiging ervan behoorlijk merkbaar. Als je achtertuin voor je eigen ogen wordt verscheurd, zou iedereen gedwongen zijn om te proberen hem te redden." Met dit in gedachten richtte ze Kids Saving the Rainforest op, en het belangrijke werk ervan gaat decennia later door.

Oorsprongsverhaal: Kinderen redden het regenwoud

Met hulp van Jennifer Rice (Janine's moeder) kwamen Janine en Aislin op het idee om geschilderde stenen te verkopen aan een tafel langs de weg in Manuel Antonio, Costa Rica. Hun doel? Om geld in te zamelen om het lokale regenwoud en de Titi-apen te redden. Vanaf dat bescheiden begin in 1999 heeft Kids Saving the Rainforest haar missie uitgebreid naar onderwijs, het behoud van het plaatselijke regenwoud en het rehabiliteren van vele soorten dieren. De organisatie heeft haar hoofdkantoor in Costa Rica, maar is gevestigd in twee Amerikaanse staten en heeft een belastingvrijgestelde 501(c)(3)-status bij de Internal Revenue Service (IRS).

Grote programma's voor kinderen die het regenwoud redden

Kids Saving the Rainforest heeft sinds het begin een lange weg afgelegd. De organisatie exploiteert nu een succesvol natuurreddingscentrum en -reservaat, heeft programma's voor de bescherming van dieren in het wild geïmplementeerd en houdt zich bezig met herbebossing.

Wildlife Rescue Center

Kids Saving the Rainforest exploiteert een zeer succesvol opvangcentrum voor wilde dieren. Ze hebben een vrijgavepercentage van 55 procent, wat veel groter is dan het gemiddelde vrijgavepercentage van dergelijke centra (33 procent). Dit is voor een groot deel te danken aan het team van dierenveterinaire professionals, natuurbiologen, dierenverzorgers en een kwekerijmanager van de organisatie. Dr. Carmen Soto fungeert als Wildlife Regente en houdt toezicht op het wildlife-team en de activiteiten.

Wildlife Sanctuary

De dieren die worden behandeld in het opvangcentrum Kids Saving the Rainforest kunnen niet altijd weer in het wild worden teruggezet. Helaas zijn sommigen te gehandicapt om terug het wild in te gaan, terwijl anderen aangeleerd gedrag in gevangenschap voorkomen dat ze kunnen overleven zonder menselijke tussenkomst. Eenmaal gerehabiliteerd vinden deze dieren een veilig onderkomen in het natuurreservaat van de organisatie.

Red de luiaards

Luiaards zijn een speciaal aandachtsgebied voor Kids Saving the Rainforest. Janine legt uit: "Luiaards behoren tot de langzaamste dieren die je ooit zult zien." Als gevolg hiervan belanden ze regelmatig met ernstige verwondingen in het natuurreddingscentrum. Velen brengen uiteindelijk hun dagen door in het heiligdom. De organisatie moedigt mensen aan om vrijwilligerswerk te doen of te doneren om hun luiaardredding te ondersteunen vanwege de bijzonder grote behoefte aan revalidatiekooien, omheiningen en (voor degenen die kunnen worden vrijgelaten) GPS-trackinghalsbanden.

Wildlife Bridge-programma

Kids Saving the Rainforest beperkt hun inspanningen voor natuurbescherming niet tot dieren in hun rehabilitatiecentrum of opvangcentrum. Ze werken ook aan de bescherming van de plaatselijke fauna, waaronder luiaards, kinkajous- en Titi-apen (algemeen bekend als doodshoofdaapjes), door natuurbruggen te installeren zodat ze veilig de weg kunnen oversteken, zonder geraakt te worden door auto's of te worden getroffen door elektrische hoogspanningsdraden die een gevaar opleveren. risico op elektrocutie. Dankzij deze bruggen leven er vandaag de dag talloze dieren.

Puntarenas herbebossing

Kids Saving the Rainforest zamelt geld in om bomen te planten op het bijna 300 hectare grote stuk land in Parrita, Puntarenas dat aan de organisatie is gedoneerd om te worden herbebost. Hun doel is om een combinatie van inheemse bomen en fruitbomen te planten en het land vervolgens te gebruiken als een biologisch toevluchtsoord voor dieren in het wild, terwijl er ook schone zuurstof in het milieu terechtkomt. Het plan is dat het gebied de thuisbasis wordt van enkele van de geredde dieren in het wild die de organisatie rehabiliteert.

Hoe je kinderen kunt helpen het regenwoud te redden

Er zijn veel manieren waarop u Kids Saving the Rainforest kunt helpen steunen.

  • Donaties worden altijd op prijs gesteld.
  • Ze hebben een online winkel waar je kleurboeken, e-boeken, merk-T-shirts en stickers kunt kopen.
  • Je kunt je eigen aangepaste fondsenwervingsprogramma maken om geld in te zamelen voor de organisatie.
  • Als je in Costa Rica bent, kun je deelnemen aan hun unieke vrijwilligersprogramma of een rondleiding door de faciliteit volgen.

Red de planeet door het regenwoud te redden

Het werk van Kids Saving the Rainforest heeft invloed op de wereld tot ver buiten Costa Rica. Het stoppen van de vernietiging van regenwouden is van belang voor iedereen op de planeet. Zoals Janine opmerkt: "Het regenwoud is als de longen van onze planeet. Het biedt ons niet alleen zuurstof en schone lucht om in te ademen, maar het is ook een opslagplaats van schatten die wachten om ontdekt te worden. Het bevat geneeswijzen voor ziekten en is een thuis aan miljoenen onbekende soorten."

Aanbevolen: