Is het plaatsen van een bank voor een raam goed voor Feng Shui?

Inhoudsopgave:

Is het plaatsen van een bank voor een raam goed voor Feng Shui?
Is het plaatsen van een bank voor een raam goed voor Feng Shui?
Anonim
Feng Shui bank voor een raam
Feng Shui bank voor een raam

Voor een bank voor een raam kunnen feng shui-principes de effecten van negatieve energie verminderen. Een bank voor een raam wordt niet als de beste feng shui-plaatsing beschouwd.

Bank voor het raam Feng Shui Challenge

Een bank voor een raam in feng shui maakt je kwetsbaar voor de chi-energie die door het raam naar binnen stroomt. Een bankplaatsing onder of voor een raam geeft u een onrustig gevoel. Het is moeilijk om te ontspannen met een raam direct achter je.

Moet de bank tegen de muur staan?

De ideale plaatsing van een feng shui-bank moet tegen een stevige muur zijn. Deze plaatsing geeft u steun en een gevoel van bescherming.

Moet een feng shui-bank tegen de muur staan
Moet een feng shui-bank tegen de muur staan

Is het oké om een bank voor een raam te zetten?

Als je je afvraagt of het oké is om een bank voor een raam te zetten, is het korte antwoord nee. Hoewel het plaatsen van een bank voor een raam niet de ideale feng shui-plaatsing is, hebben veel mensen geen keus bij het rangschikken van hun woonkamermeubilair. Omdat de westerse architectuur doorgaans niet is ontworpen volgens de feng shui-principes, staan veel mensen voor de uitdaging waar ze meubels moeten plaatsen, dus volgen ze de feng shui-regels. Het goede nieuws is dat feng shui oplossingen heeft voor elk probleem.

Chi Energie, Windows en Feng Shui Couch

Ramen en deuren zijn de manier waarop chi-energie je huis in en uit beweegt. Als u een bank met een hoge rugleuning voor de ramen in uw woonkamer plaatst, blokkeert u gunstige chi-energie om uw huis binnen te komen, maar beschermt u degenen die op de bank zitten. Als uw bank onopvallend is en goed onder het raam past, worden uw schouders en hoofd blootgesteld aan de stroom chi-energie die door het raam uw woonkamer binnenkomt als u op de bank zit.

Wanneer is het plaatsen van een bank voor een raam oké in Feng Shui?

Er is één omstandigheid waarin het acceptabele feng shui is om een bank voor een raam te plaatsen. Dan gebruik je twee banken in je woonkamer. In feng shui is het acceptabel dat de tweede bank, bij voorkeur de kleinere, voor het raam wordt geplaatst.

Bank voor raam feng shui
Bank voor raam feng shui

Hoe gebruik je twee banken in Feng shui

Je kunt twee banken van dezelfde grootte gebruiken, of een bank en een loveseat. De grotere bank is de belangrijkste en moet worden behandeld als het belangrijkste meubelstuk in uw woonkamer.

Waar plaats ik de grotere bank

Je moet de hoofdbank (grotere bank) tegen een stevige muur plaatsen. De belangrijkste invloed op het geluk van het gezin is de bank tegen de muur die wordt beschermd en ondersteund. Dit betekent dat ook het geluk van de familie wordt ondersteund en beschermd. Deze plaatsing biedt de hoofdzitplaats van de woonkamer met de ondersteuning die nodig is om de gezondheid, rijkdom, carrières en het algehele geluk en overvloed van het gezin te stabiliseren.

Kies een hoofdbank die u voor een massieve muur wilt plaatsen

Als beide banken even groot zijn, kies er dan één als hoofdzitplaats en plaats deze voor een stevige muur. Je kunt ongeveer 5 tot 7 cm ruimte laten tussen de bank en de muur, zodat de chi rond de bank kan bewegen. Je wilt echter niet veel ruimte tussen de bank en de muur, omdat dit het voordeel van een stevige muur als ondersteuning zal verminderen.

Waar plaats ik een tweede of kleinere bank

Je kunt de andere bank voor het raam plaatsen. Door de minder belangrijke bank voor het raam te plaatsen, wordt het geluk van het gezin niet aangetast. Als de bank voor het raam de enige bank in de woonkamer zou zijn, dan zou plaatsing voor het raam schadelijk zijn voor het geluk van het gezin.

Feng Shui-remedies voor de bank voor een raam

Of de bank voor het raam nu de primaire of secundaire bank in uw woonkamer is, er is nog steeds een negatieve chi-impact voor iedereen die daar zit. Er zijn een paar feng shui-remedies voor de loveseat of bank voor een raam. Deze oplossingen zijn vooral belangrijk als u geen andere keuze heeft dan uw hoofdbank voor een raam te plaatsen.

Verminder het negatieve effect van een bank voor het raam

Wanneer je deze feng shui-remedies toepast, zul je het negatieve aspect van deze plaatsing niet volledig wegnemen. U kunt echter het effect op iedereen die op de loveseat of bank zit, verminderen.

Creëer een bufferzone met een salontafel

Je kunt een salontafel gebruiken tussen de loveseat/bank en het raam. Dit kan een kleine bufferzone creëren, terwijl je de mogelijkheid hebt om feng shui-objecten toe te voegen om de snel stromende chi-energie te verspreiden.

Toevoegen aan uw bufferzone

Je kunt een of twee lampen aan elk uiteinde van de salontafel verankeren. Licht trekt veelbelovende chi-energie aan/genereert het en kan de binnenkomende chi-energie vertragen, zodat het blijft hangen en niet over degenen heen snelt die op de bank zitten.

Veelzijdige kristallen bollen verspreiden Chi

Je kunt een of meer veelzijdige kristallen bollen op tafel zetten om de chi-energie te verspreiden, zodat deze niet rechtstreeks in de mensen terechtkomt die op de bank of op de loveseat zitten. Je kunt ook een veelzijdige kristallen bol in het raam hangen om de chi-energie aan te trekken en in de kamer te verspreiden voordat deze over de bank gaat.

Feng Shui-planten achter de bank voor het raam

Er kan een nepmuur achter de bank worden gemaakt met verschillende feng shui-planten. U hoeft niet het hele raam uit te vegen. Je wilt net genoeg hoogte om je hoofd te beschermen tegen de aanval van chi-energie die door het raam stroomt. Je moet planten selecteren die ronde en niet-puntige bladeren hebben en die kunnen overleven in het type verlichting dat het raam biedt, zoals in direct of indirect zonlicht.

Planten op de vensterbank achter de bank
Planten op de vensterbank achter de bank

Raambekleding voor het plaatsen van een bank voor een raam

Als je de bank in de woonkamer voor een raam moet plaatsen en je voldoende verlichting hebt via andere ramen, kun je raambekleding gebruiken als feng shui-remedie. Om het licht te richten, kunt u gebruik maken van mini-jaloezieën of plantageluiken. Dit zal ook de chi-energie sturen. Je kunt er misschien de voorkeur aan geven om gordijnen te gebruiken en deze gesloten te houden achter de bank.

Boekenplanken achter een bank

Als je bank breder is dan je raam, kunnen er aan weerszijden van het raam boekenplanken staan. Als u van plan bent de boekenplanken te gebruiken om een deel van uw bibliotheek op te slaan, kunt u voorkomen dat er gifpijlen ontstaan door de boeken eenvoudigweg uit te lijnen met de rand van de plank. Als boeken onregelmatig op een plank staan, kunnen de ruggen van de boeken gifpijlen vormen.

Boekenplanken achter bank feng shui
Boekenplanken achter bank feng shui

Plank sjaals verminderen gifpijlen

Je kunt ervoor kiezen om objecten op je boekenplanken te gebruiken of een combinatie van objecten en boeken. Als je je zorgen maakt over de scherpe hoeken van de plank, waardoor gifpijlen ontstaan, kun je een goede feng shui-remedie gebruiken door een plank of schoorsteenmantel over de planken te draperen.

Planten zijn geweldige Feng Shui-behandelingen

Een andere oplossing voor een boekenplank achter een bank is het gebruik van niet-puntige bladplanten. Je kunt een hangende plant zoals gouden pothos kiezen om over de scherpe hoeken van de planken te tuimelen.

Feng Shui Slaapkamer Beste bankplaatsing

Als je slaapkamer groot genoeg is om een bank te plaatsen, wil je misschien een kleine onopvallende bank nemen en deze aan het voeteneind van je bed plaatsen. Dit kan een uitstekende feng shui-ontwerpkeuze zijn voor een plek om je schoenen te verwisselen of om rustig te lezen voordat je naar bed gaat.

bank in slaapkamer feng shui
bank in slaapkamer feng shui

Houd Feng Shui-balans in meubelplaatsingen

Feng shui gaat altijd over balans, of het nu gaat om het balanceren van elementen, kleuren of meubelindelingen. Wanneer u meubels plaatst, vooral in een slaapkamer, moet u dit feng shui-mandaat in gedachten houden. Dit betekent dat je niet wilt dat aan het ene uiteinde of de ene kant van de slaapkamer meer meubels staan dan aan het andere uiteinde of de andere kant. Een feng shui-bed met een loveseat aan het voeteneinde van het bed zorgt voor een verzwaard uiteinde, zodat u een dressoir of kast tegenover het bed kunt plaatsen (geen spiegeldeuren) om de kamer in evenwicht te brengen.

Slaapkamersuite Feng Shui-bankplaatsing

Als je een slaapkamersuite hebt, kun je voor het plaatsen van de bank altijd dezelfde feng shui-regels toepassen als in een woonkamer. Als u op de bank zit, moet u vrij zicht hebben op de slaapkamerdeur. Plaats de bank het liefst met een stevige muur erachter en plaats de bank indien mogelijk niet voor het raam of direct tegenover de deur.

Slechtste plaatsing voor slaapkamerbank

De plaatsing van een zwevende bank is de slechtste plaatsing voor een slaapkamerbank. Net zoals een zwevende opstelling ongunstig is in een woonkamer, wil je ook geen bank plaatsen die niet aan de muur is verankerd. Door een bank tegenover een open haard in het midden van de slaapkamer te plaatsen, ben je kwetsbaar voor chi-energieën die van alle kanten komen. In plaats van dat dit een onrustige toevoeging aan je slaapkamerinrichting is, zal een zwevende bank je een ongemakkelijk, rusteloos en nerveus gevoel geven. Dit zijn de tegenovergestelde reacties die je zou willen hebben tijdens een slaapkamerretraite.

Een bank voor een raam plaatsen in Feng Shui

In feng shui is het plaatsen van een bank voor een raam niet de ideale plaatsing. Gelukkig biedt feng shui verschillende oplossingen als deze plaatsing onvermijdelijk is.

Aanbevolen: