Tips voor het maken van een geboortevideo voor een baby

Inhoudsopgave:

Tips voor het maken van een geboortevideo voor een baby
Tips voor het maken van een geboortevideo voor een baby
Anonim
moeder en vader houden een pasgeboren zoontje thuis vast
moeder en vader houden een pasgeboren zoontje thuis vast

Je hebt zo lang gewacht om de eerste kreet van je baby te horen, om je baby in je armen te houden en om zijn kleine vingers en tenen te tellen. De geboorte van uw baby is een eenmalige gebeurtenis. Veel ouders kiezen ervoor om de gebeurtenis vast te leggen, zodat ze een dierbaar aandenken hebben aan de dag dat uw baby werd geboren. Maar het maken van een geboortevideo voor een baby tijdens de bevalling kan lastig zijn en kan zelfs je aandacht afleiden van de belangrijkste gebeurtenis.

Sommige mensen vragen een familielid of vriend om de geboorte van hun baby te filmen, en anderen huren een professionele videograaf in om beelden vast te leggen. Hier zijn een paar dingen die u moet weten en tips over hoe u zich kunt voorbereiden voordat u uw bevalling registreert.

3 dingen die u moet weten over het maken van een geboortevideo

In de meeste gevallen wil je niet bij de bevalling binnenlopen en ben je van plan je mobiele telefoon te gebruiken om de gebeurtenis op te nemen. Er zijn enkele belangrijke overwegingen waarmee u rekening moet houden vóór de grote dag.

Krijg toestemming voor uw babybezorgingsvideo

Als je van plan bent om in een ziekenhuis of geboortecentrum te bevallen, vraag dan aan je zorgverlener welk beleid de medische instelling heeft met betrekking tot video-opnames. In veel ziekenhuizen zijn video-opnamen niet toegestaan, maar wel fotografie.

Moet weten

Als de instelling waarin je wilt bevallen video-opnamen toestaat, heb je toestemming (toestemming) nodig van iedereen in de verloskamer voordat je begint met opnemen. Toestemming van alle geregistreerde partijen, inclusief artsen, verpleegsters en vroedvrouwen, is vaak vereist door ziekenhuizen.

Zodra u toestemming heeft van uw zorgverleners, zorg er dan voor dat u geen andere patiënten of personeel filmt die geen toestemming hebben gegeven om te worden opgenomen. Sommige faciliteiten stellen bepaalde eisen, zoals beperkingen op de plek waar u uw apparatuur kunt opstellen, zodat deze niet in de weg zit als uw zorgverleners aan het werk zijn.

Kies een geboortevideograaf

Als je in een grootstedelijk gebied woont, kun je uit verschillende videografen kiezen als je op zoek gaat naar de juiste persoon om je bevalling te filmen. Lees recensies online en neem contact op met videomakers om hen vragen te stellen over hun proces, om er zeker van te zijn dat ze geschikt voor u zijn. Deze persoon zal worden uitgenodigd voor een emotioneel, intiem moment als het belangrijk is dat u zich bij hem of haar op uw gemak voelt.

Voor mensen die in meer landelijke gebieden wonen, wil je misschien contact opnemen met lokale geboortefotografen om te vragen of ze naast foto's ook geboortevideografiediensten aanbieden. Uw arts, verloskundige, ziekenhuis of geboortecentrum heeft mogelijk aanbevelingen als u niet zeker weet wie u moet inhuren.

Als je niet over het budget beschikt voor een professionele videograaf, overweeg dan om een vertrouwd familielid of vriend te vragen om video-opnamen voor je te maken. Hoewel uw partner misschien de voor de hand liggende keuze lijkt, wilt u misschien iemand anders zoeken om de opname te doen. Uw partner zal waarschijnlijk een actievere rol spelen als uw ondersteunende persoon terwijl u aan het bevallen bent, dus een andere persoon met de specifieke taak van video-opname is de beste manier om ervoor te zorgen dat u de gewenste beelden krijgt.

Denk na over welke momenten je gefilmd wilt hebben

Als je aan het bevallen bent, ben je niet in de stemming om een dag lang regisseur te spelen. Praat met uw videograaf of familielid/vriend voordat u gaat bevallen over welke foto's u wilt opnemen in de video-opname en op welke momenten u liever heeft dat de camera wordt uitgeschakeld.

Misschien wilt u bijvoorbeeld beelden vastleggen van:

  • Jij en je partner brengen samen tijd door terwijl je aan het bevallen bent en je voorbereidt op de geboorte van je baby.
  • Baby's hoofdje kroont zich als ze de wereld betreden. Bedenk of je dit wilt vanuit het perspectief van de bevallende ouder (met de camera boven je hoofd), of vanuit het perspectief van de bezorger (met de camera aan je voeten).
  • De reacties van jou en/je partner op het moment dat je baby wordt geboren.
  • Baby's eerste kreten.
  • Het moment dat de navelstreng wordt doorgeknipt en de baby op je borst wordt gelegd.
  • Baby wordt gewogen en onderzocht door ziekenhuispersoneel.
  • De rustige momenten na de geboorte terwijl jij en je partner verliefd zijn op je nieuwe familielid.
  • Familieleden en vrienden ontmoeten de baby.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er alleen opnames worden gemaakt van de momenten (en lichaamsdelen) waarop je je op je gemak voelt op film. Overweeg bijvoorbeeld of u zich prettiger zou voelen als u videobeelden van uw lichaam vanaf uw middel zou vermijden.

Meer tips voor het registreren van de geboorte van uw baby

Als je met een videograaf werkt, zullen ze je veel vragen stellen over het soort beeldmateriaal dat je wilt en de camerahoeken waarmee je je het prettigst voelt. Ze hebben ook hun eigen apparatuur, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u ruimte maakt in uw ziekenhuistas voor de videoapparatuur.

Als een familielid of vriend de opname voor je gaat maken, volgen hier enkele tips voor het maken van een gedenkwaardige bevallingsfilm:

  • Test uw opnameapparatuur van tevoren. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is op de geheugenkaart of de telefoon om uren aan beeldmateriaal vast te leggen, dat opnames kunnen worden afgespeeld en dat de audio naar behoren werkt.
  • Neem reservebatterijen en/of een oplader mee. Je wilt niet dat de batterij van je opnameapparaat leeg raakt vlak voordat je baby voor de eerste keer ademha alt.
  • Gebruik indien mogelijk een statief. De geboorte van een kind is een emotioneel moment en trillende handen kunnen ervoor zorgen dat de videobeelden moeilijk te bekijken zijn. Een statief zorgt ervoor dat de camera stabiel blijft, zodat je beelden duidelijk en gemakkelijk te bekijken zijn.
  • Vermijd overmatig pannen en kantelen. Hierdoor kunnen de beelden wazig of duizelig worden om naar te kijken.
  • Variatie is de sleutel. Een bevalling kan soms een lang proces zijn. In plaats van de camera op één specifiek gebied te fixeren, kun je beter de blik op het gezicht van de bevallende ouder vastleggen terwijl deze duwt, opnamen maken van de aanstaande ouders die elkaars hand vasthouden, het isolette (bed) van de baby, enzovoort

Ga voor meer tips naar de uitgebreide filmwoordenlijst en videobewerkingsinstructies op Media College.

Onbewerkte beelden bewerken om een mooie video te maken

Arbeid en bezorging kunnen enkele uren duren, dus misschien wil je het beeldmateriaal bewerken om een kortere video te maken met de belangrijkste momenten. Hier zijn enkele bewerkingstips voor het maken van een speciale bevallingsvideo:

  • Download een bewerkingssoftwareprogramma naar uw computer, zoals Adobe's Premiere Pro of Apple's Final Cut Pro.
  • Bewerk de onbewerkte beelden door opnames uit te knippen die je niet in je uiteindelijke video wilt opnemen.
  • Kies kleine fragmenten beeldmateriaal, variërend in lengte van 20 tot 40 seconden, voor elke clip die je in je definitieve versie wilt opnemen. De bevalling van uw baby zelf kan veel langer duren dan 40 seconden, en of u de hele bevalling opneemt in plaats van slechts een kort fragment, is aan u.
  • Splice (samenvoegen) de kleine videofragmenten. Misschien wilt u overgangen tussen segmenten toevoegen, die het verstrijken van de tijd weergeven en de ene opname soepel met de volgende verbinden. Voorbeelden van video-overgangen zijn onder meer overvloeien, infaden, uitfaden, splitsen en meer.
  • Beëindig de bewerkte video met een paar korte videoclips of foto's van uw baby, u en uw partner die de baby vasthouden, uw oudere kinderen die hun nieuwe broertje of zusje ontmoeten, en andere familie en vrienden met uw nieuwe aanwinst.
  • Voeg achtergrondmuziek toe aan de video. De muziek moet passen bij de "sfeer" van de video en kan een specifiek nummer zijn dat je in gedachten hebt of instrumentale muziek. Weet je niet zeker welk nummer je moet gebruiken? Misschien vindt u iets dat u leuk vindt in deze afspeellijst met arbeid en bezorging van Lamaze International.

Zodra je videobewerking klaar is, wil je beslissen of je je aandenken met anderen wilt delen. De geboorte van uw baby zal ongetwijfeld een van de meest memorabele momenten van uw leven zijn. Zelfs als je elk detail wilt onthouden, vervagen herinneringen na verloop van tijd. Door een bevallingsvideo te maken, beschikt u over documentatie van de dag dat uw baby bij uw gezin kwam, waar u nog vele jaren van kunt genieten.

Aanbevolen: