Ideeën voor de organisatie van naaikamers voor een lichte, creatieve ruimte

Inhoudsopgave:

Ideeën voor de organisatie van naaikamers voor een lichte, creatieve ruimte
Ideeën voor de organisatie van naaikamers voor een lichte, creatieve ruimte
Anonim

Organisatie voor de moderne naaikamer

Afbeelding
Afbeelding

Naaikamers kunnen snel vol raken met materialen, benodigdheden en meer. Dit kan een ernstig probleem zijn als u uw schaar of uw favoriete naaldenzakje niet kunt vinden. Upgrade uw naaikamerorganisatie naar de 21e eeuw met enkele snelle en gemakkelijke organisatiehacks.

Gebruik een mobiel kledingrek

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl je kleding en andere ontwerpen maakt, heb je een plek nodig om ze neer te zetten, in plaats van ze op je bureau te stapelen of op een stoel te gooien. Pak een mobiel kledingrek en orden je creaties. Je kunt de kleding die je hebt gemaakt ordenen, of zelfs het materiaal dat je gaat gebruiken. Je kunt ook douchegordijnringen op de hangers gebruiken om stukjes stof en losse garens op te bergen.

Organiseer uw kamer rond natuurlijk licht

Afbeelding
Afbeelding

Als je lampen en extra verlichtingsbronnen moet toevoegen, neemt dit ruimte in je kamer in beslag. Als u uw naaitafel echter rond uw raam organiseert, kunt u kostbare ruimte vrijmaken op uw naaitafel. En het is gemakkelijker te zien bij natuurlijk licht.

Hang een ophangbord op om benodigdheden te ordenen

Afbeelding
Afbeelding

Ophangborden zijn ideaal voor organisatie in elke kamer. De haringen kunnen gemakkelijk uw schaar, meetlinten en benodigdheden vasthouden. Je kunt ook planken of kopjes toevoegen om belangrijke knopen, spelden, spijkers en andere decoratieve voorwerpen op te bergen. Wijs een deel van het pegboard toe aan de draad. Plaats eenvoudigweg rechte pinnen in het bord en schuif de draadrollen erop. Je kunt zelfs een stap verder gaan door je garen op kleur te sorteren.

Mason Jars hergebruiken voor benodigdheden

Afbeelding
Afbeelding

Kleine benodigdheden zoals knopen, potloden, krijt en scharen kunnen soms lastig zijn om bij te houden als je aan het werk bent. U kunt echter grote stenen potten gebruiken om alles netjes te houden in uw knutselkamer. Je zou zelfs kunnen overwegen om een Mason Jar-organizer te maken om je organisatiespel te verbeteren.

Boekenplanken toevoegen voor organisatie

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt een boekenplankorganisatiesysteem gebruiken om je te helpen bij het organiseren van je knutselwerkjes. Plaats al uw benodigdheden in kleurgecodeerde bakken met labels voor naalden, scharen, krijt, potloden, tekenbenodigdheden en meer. Je kunt zelfs potten op een rij zetten voor knopen, pailletten en andere versieringen.

Gebruik stapelbare bakken voor het bewaren van patronen

Afbeelding
Afbeelding

Goede patronen kunnen zich snel opstapelen. Maar waar moet je ze laten? Doorzichtige stapelbare bakken zijn ideaal voor het opbergen van uw patronen en passen gemakkelijk op een bank of bureau. U hoeft alleen maar de patronen in elke container te labelen. Het kan ook handig zijn om de ontwerpen te groeperen, zoals rokken, overhemden, enz.

Kleurcode stoffen

Afbeelding
Afbeelding

Heb je ooit geprobeerd een stof te vinden en dat lukte niet omdat deze verloren was gegaan in de stapel verschillende stoffen die op je plank waren geschoven? In plaats van gewoon je stof helemaal weg te gooien. Probeer hem op te vouwen en verticaal op een plank te plaatsen, zoals een plaat op kleur. Zo kun je direct zien welke stof je nodig hebt.

Heb een Grab and Go-organisatiedoos

Afbeelding
Afbeelding

Als u extreem weinig ruimte heeft in uw naaikamer, maak dan een naaimand. Je kunt een tacklebox of make-up caddy gebruiken om je draad, meetlint, spelden, knopen, lint en meer kort te maken. En het is gemakkelijk vast te pakken en mee te nemen.

Hang patronen op om rommel te minimaliseren

Afbeelding
Afbeelding

Als je een fashionista bent die graag je eigen ontwerpen maakt, zul je merken dat ze je werkstation snel rommelig maken. In plaats van dat uw kostbare tekeningen verloren gaan of beschadigd raken in de puinhoop, kunt u de muurruimte gebruiken voor uw patronengalerij. Hierdoor zijn patronen gemakkelijk te zien en te gebruiken voor je volgende creatie.

Gebruik haken om stukken op te hangen

Afbeelding
Afbeelding

Als uw naaikamer geen ruimte heeft voor een mobiele naaiwagen, of de ruimte deelt met een kantoor, dan kunt u haken aan de muur gebruiken om stoffen, sjaals en andere creaties op te hangen. De haken zijn eenvoudig te stapelen, zodat je meer opbergruimte hebt aan ongebruikte muren.

Gebruik kleine mandjes om de draad te ordenen

Afbeelding
Afbeelding

Je draad aan de muur hangen is een uitstekend idee. Maar als u midden in een project zit, is het fijn om uw specifieke garenkleuren naast u te hebben. Daarom kunt u kleine mandjes op uw werkstation plaatsen om de draden die u gebruikt te ordenen. Deze werken ook uitstekend voor ribbels, gereedschappen en elastiek.

Gebruik open plankkaarten

Afbeelding
Afbeelding

Als je naaibenodigdheden vrij klein zijn, zijn kaartenbakjes een geweldige manier om je spullen te ordenen. Kaartjes, samen met gekleurde bakken, kunnen het gemakkelijk maken om uw garen, stoffen en patronen te sorteren. U kunt zelfs uw naaimachine en werk in uitvoering in de opbergvakken opbergen. Je hoeft dus niet altijd een naaitafel buiten te hebben.

Gebruik grote manden voor het overlopen van stoffen

Afbeelding
Afbeelding

Als je een georganiseerde ruimte probeert te creëren, maar er toch goed uit wilt zien, kun je decoratieve manden als opbergruimte gebruiken. Deze werken uitstekend voor stofresten, werk in uitvoering en overloopstof. Bovendien zijn de basics verkrijgbaar in allerlei ontwerpen, die de uitstraling van je kamer kunnen opfleuren. Het is functioneel en decoratief.

Gebruik een grote naaitafel

Afbeelding
Afbeelding

Als u een ruime naaikamer heeft, kunt u een grote naaitafel kopen. Dit biedt u de ruimte om stof te knippen, te naaien en al uw materialen binnen handbereik te hebben. Je kunt overtollige items vervolgens op planken, in opbergbakken of in vakjes bewaren.

Lange hoge planken ophangen

Afbeelding
Afbeelding

Het gebied bij het plafond in uw naaikamer is verspilde ruimte. Maak er dus gebruik van. Plaats hoge planken rondom uw hele naaikamer. Voeg uw benodigdheden toe aan doorzichtige bakken met labels en u beschikt over een overvloed aan opslagruimte op de vloer. Hoewel dit niet perfect is voor stoffen die je nu gebruikt, kun je hiermee al je materialen voor je volgende project overzichtelijk houden.

Sorteer draad, garen en lint op kleur

Afbeelding
Afbeelding

Er is een reden waarom die JoAnn Fabric-garenbakken zo handig zijn. Je kunt meteen vinden wat je nodig hebt. Neem er een idee van om de naaikamer te organiseren en bewaar uw draad, draad, lint, gereedschap, enz. in gemakkelijk uittrekbare bakken op kleur. Zo vind je in een mum van tijd precies de kleur die je nodig hebt. En het bespaart u het doorzoeken van een draagtas of mand.

Kies meubels met opbergruimte

Afbeelding
Afbeelding

Een van de beste manieren om uw naaibenodigdheden te ordenen is door meubels met opbergruimte te gebruiken. Een bank met opbergruimte kan bijvoorbeeld verschillende stoffen en afgewerkte dekbedden huisvesten. Bureaus met opbergladen kunnen voorzien zijn van verdelers voor draad, linten, enz. Je kunt zelfs planken kopen met stangen eronder, die je kunt gebruiken als linthouders. Door meubels met extra opbergruimte te hebben, wordt alles netjes en opgeruimd.

Gebruik gestapelde planken

Afbeelding
Afbeelding

Gestapelde planken zijn een andere geweldige manier om jezelf meer ruimte te geven. Je kunt gewoon een paar gestapelde planken boven je werkplek hebben, of er meerdere in de kamer hebben. Deze zijn geweldig voor het toevoegen van bakken met materialen en gereedschappen. Je kunt ook creatief aan de slag met de bakken door decoratieve bakken en containers toe te voegen. Deze voegen een kunstzinnig, decoratief gevoel toe, maar dienen als opbergruimte.

Hang patronen op voor gemak

Afbeelding
Afbeelding

Heeft u veel grote patronen die verloren gaan of rommelig worden? Hang ze op aan een rekje of aan haken. Koop hangers met gespen om op het patroon te schuiven. Het is gemakkelijk te vinden en op het rek te pakken. Geen verloren patronen meer voor jou.

Meubilair opnieuw gebruiken om opbergruimte te creëren

Afbeelding
Afbeelding

Heb je een oud bureau of kast? In plaats van het weg te gooien, kunt u het hergebruiken als opslagruimte voor uw naaikamer. De kasten zijn perfecte opbergvakken voor lopende projecten, stoffen en patronen. De planken aan de bovenkant bieden plaats aan containers en benodigdheden. Je kunt zelfs een ophangbord achter de planken plaatsen om ze functioneler te maken. Het is esthetisch en nuttig.

Een functionele, georganiseerde naaikamer

Afbeelding
Afbeelding

Laat uw naaikamer niet rommelig worden. Probeer in plaats daarvan een paar ideeën voor het organiseren van naaikamers om uw ruimte functioneel en georganiseerd te houden. Niet alleen ziet uw naairuimte er geweldig uit, maar al uw benodigdheden zijn binnen handbereik. Ideeën voor schoonmaak en organisatie zijn perfect om u op het goede spoor te houden en klaar te maken om creatief aan de slag te gaan.

Aanbevolen: