De Bill of Rights for Kids: een overzicht van onze grondrechten

Inhoudsopgave:

De Bill of Rights for Kids: een overzicht van onze grondrechten
De Bill of Rights for Kids: een overzicht van onze grondrechten
Anonim

We hebben de 10 amendementen voor kinderen op een rij gezet en je tools gegeven waarmee ze deze belangrijke informatie kunnen leren!

Kleine jongen met Amerikaanse vlag bij zonsondergang
Kleine jongen met Amerikaanse vlag bij zonsondergang

Toen onze Founding Fathers ruim 200 jaar geleden de Grondwet schreven, gebruikten ze jargon dat we tegenwoordig niet meer gebruiken. Dit maakt het moeilijk te begrijpen, vooral voor jonge kinderen. Omdat de kinderen van de wereld onze toekomst zijn, is het belangrijk dat zij de basiscomponenten van dit invloedrijke document begrijpen. Daarom ontleden we de Bill of Rights voor kinderen, zodat ze hun fundamentele vrijheden kunnen kennen!

Wat is de Bill of Rights?

De Bill of Rights zijn de eerste tien amendementen op de grondwet van de Verenigde Staten. Dit document geeft een overzicht van de basisrechten van elke Amerikaanse burger. Deze amendementen werden in 1791 bekrachtigd, vier jaar nadat de grondwet was ondertekend.

Waarom is de Bill of Rights belangrijk?

De reden voor het opstellen van dit document was simpel: de grondwet legde uit wat de regering van de Verenigde Staten kon doen, maar specificeerde nooit bescherming van het volk. Dit bracht James Madison, ook wel bekend als de vader van de grondwet, ertoe een lijst met vrijheden op te stellen die de burgers van onze natie enige macht teruggaven.

Basisprincipes van de Bill of Rights for Kids

Veel van de amendementen in de Bill of Rights zijn bedoeld om de fundamentele vrijheden van burgers te beschermen door zich te concentreren op persoonlijke vrijheden en de macht van de overheid. Als je wilt weten welke privileges het het Amerikaanse volk geeft, vind je hier een samenvatting van deze 10 amendementen voor kinderen.

Eerste Amendement

Het Eerste Amendement garandeert Amerikanen verschillende fundamentele vrijheden. Deze omvatten:

  • De vrijheid van meningsuiting
  • De vrijheid van de pers om informatie en meningen te publiceren
  • De vrijheid om je religie te kiezen en te praktiseren
  • Het recht om vreedzaam samen te komen
  • Het recht om een verzoekschrift in te dienen bij de regering om problemen op te lossen

Tweede amendement

Het Tweede Amendement geeft burgers het recht om wapens te bezitten.

Derde Amendement

Het Derde Amendement stelt dat soldaten in tijden van oorlog en vrede geen intrek kunnen nemen in het huis van iemand anders zonder toestemming van die eigenaar.

Vierde amendement

Het vierde amendement stelt dat een persoon, zijn huis en zijn bezittingen niet kunnen worden doorzocht of meegenomen, en dat hem geen bevel kan worden gegeven, zonder geldige reden.

Vijfde Amendement

Het vijfde amendement biedt bescherming die betrekking heeft op het strafrecht. Deze omvatten:

  • Je kunt niet worden berecht voor een ernstig misdrijf zonder dat een Grand Jury besluit dat er voldoende bewijs is voor een proces. Dit wordt een eerlijk proces genoemd.
  • Je kunt niet tweemaal voor hetzelfde misdrijf worden berecht. Dit heet Double Jeopardy.
  • Je hoeft geen informatie te verstrekken die ertoe zou kunnen leiden dat je jezelf beschuldigt. Dit is de Miranda-waarschuwing die de politie uitspreekt als iemand wordt gearresteerd.
  • Je hoeft niet tegen jezelf te getuigen in een rechtbank. Als mensen tijdens een proces zeggen dat ze ‘de vijfde bepleiten’, verwijzen ze naar dit deel van het Vijfde Amendement.
  • De overheid kan uw eigendom niet voor openbaar gebruik in beslag nemen zonder de juiste compensatie. Dit heet Eminent Domein.

Zesde amendement

Het zesde amendement geeft een persoon het recht op een snel en openbaar proces door een jury van zijn gelijken in de staat en het district waar hij de misdaad heeft gepleegd.

Zevende amendement

Het zevende amendement zorgt ervoor dat een persoon recht heeft op een jury in een civiele zaak waarin meer dan $ 20 wordt betwist.

Achtste amendement

Het Achtste Amendement garandeert dat er geen buitensporige borgtocht en/of boetes zullen worden opgelegd, en dat er geen wrede en ongebruikelijke straffen kunnen worden opgelegd.

Negende Amendement

Het Negende Amendement stelt dat mensen rechten hebben die verder gaan dan de rechten die in de Grondwet staan vermeld.

Tiende amendement

Het tiende amendement stelt dat de grondwet bepaalde bevoegdheden aan de federale regering geeft. Als dit document echter niet specifiek vermeldt dat dit overheidsorgaan deze rechten bezit, vallen deze vrijheden respectievelijk toe aan de individuele staten en het volk.

Lessen en activiteiten over de Bill of Rights

Een kindvriendelijke Bill of Rights-activiteit kan dit belangrijke deel van de geschiedenis duidelijker maken. Ouders en leerkrachten kunnen een kopie van deze wijzigingen afdrukken om als referentie te gebruiken bij het voltooien van activiteiten over dit sleuteldocument. Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van de afdrukbare versie, bekijk dan deze handige tips.

Overeenkomen met het afdrukbare werkblad van het amendement

Tien verschillende scenario's worden gepresenteerd in dit werkblad met 10 amendementen voor kinderen. Het doel is dat kinderen elk amendement matchen met het scenario waartegen het hen beschermt. Dit zal kinderen helpen begrijpen hoe de wijzigingen verband houden met hedendaagse situaties. Naast het afdrukbare werkblad hebben we ook een antwoordsleutel waarmee u het werk van uw kind kunt controleren.

In het nieuws

Kijk naar het nieuws en doorzoek de kranten op zoek naar voorbeelden van zaken waarbij de Bill of Rights betrokken zijn, die kinderen kunnen begrijpen. Verhalen over het eerste amendement zullen het meest voorkomen.

Rollenspel

Laat oudere kinderen scenario's naspelen die de Bill of Rights schenden. Je kunt ze bijvoorbeeld een sketch laten maken over de schending van iemands vrijheid van meningsuiting, of doen alsof je iemand zonder reden arresteert.

Illustrateer de amendementen

Kinderen kunnen illustraties maken bij elk amendement. Deze illustraties zullen helpen een visuele referentie te bieden waardoor ze de Bill of Rights beter kunnen onthouden. Je kunt ook Bill of Rights-kleurplaten gebruiken, zoals die aangeboden door Constituting America.

Schrijf je eigen Bill of Rights

Verleng de les door kinderen hun eigen Bill of Rights te laten schrijven - een kinderversie. Suggesties zijn onder meer een Bill of Rights voor zussen, een Bill of Rights voor huisdieren, een Bill of Rights voor gezinnen of een Bill of Rights voor studenten. Het kan helpen om een samenvatting van de Bill of Rights te hebben waar leerlingen of kinderen naar kunnen verwijzen als ze deze taak voltooien.

Interactieve websites over de Bill of Rights

Interactieve websites helpen kinderen op leuke manieren meer te leren over de Bill of Rights. Neem enkele van deze platforms op in uw Bill of Rights-lessen om uw kinderen te helpen hun vrijheden te begrijpen.

  • Ben's Guide biedt een kindvriendelijke uitleg van de Bill of Rights.
  • Probeer de interactieve quiz van Annenberg Classrooms om hun geheugen voor de wijzigingen te testen.

Boeken voor kinderen over de Bill of Rights

Boeken over de Bill of Rights bieden studenten een overzicht van de amendementen en verschillende scenario's met betrekking tot die rechten. Deze kunnen de Bill of Rights vereenvoudigen, waardoor ze gemakkelijker te begrijpen zijn voor uw kinderen.

  • Sly Sobel's "The Bill of Rights: Protecting Our Freedom Then and Now" combineert een bespreking van elk amendement met enkele unieke feiten over de grondwet en creatieve illustraties.
  • " De Bill of Rights in vertaling: wat het werkelijk betekent" uit de Fact Finders-serie verta alt de Bill of Rights in kindvriendelijke termen.
  • Kathleen Krull's "A Kid's Guide to the Bill of Rights: Curfews, Censorship, and the 100-Pound Giant" beantwoordt vragen over de Bill of Rights om kinderen te helpen de amendementen te begrijpen.

Liedjes voor kinderen over de Bill of Rights

Liedjes helpen muzikale en auditieve leerlingen informatie te verwerken, die gemakkelijker te onthouden kan zijn dan een geschreven definitie van de Bill of Rights voor kinderen. Deze liedjes helpen leerlingen de 10 amendementen te onthouden door ze op bekende en pakkende nieuwe melodieën te zetten.

  • Totally 3rd Grade bevat een rocknummer waarin elk van de 10 amendementen wordt beschreven. Je kunt het nummer online beluisteren of tegen een kleine vergoeding downloaden. Flitskaarten, een leespassage en werkbladen begeleiden het lied.
  • Smart Songs' Bill of Rights Rap is gratis op YouTube en is een leuke manier voor kinderen om naar het onderwerp te luisteren en er meer over te leren.

Help kinderen hun vrijheden te begrijpen

Neem elementen uit elk type hulpbron op in uw lessen om kinderen te helpen meer te weten te komen over de Bill of Rights. Ouders en leerkrachten kunnen kinderen ook herinneren aan hun vrijheden en de vrijheden die gegarandeerd worden in de Bill of Rights vergelijken met het gebrek aan vrijheid in andere landen om kinderen te helpen de waarde van dit belangrijke document te begrijpen.

Onze vrijheden zijn zo waardevol. Het is belangrijk om de tijd te nemen om kinderen te helpen de belangrijkste concepten over onze geschiedenis en de nationale en lokale overheid te begrijpen. Leren over de Bill of Rights heeft waarde voor kinderen die veel verder gaat dan een eenvoudige les sociale studies.

Aanbevolen: