Homecoming Corsage-ideeën

Inhoudsopgave:

Homecoming Corsage-ideeën
Homecoming Corsage-ideeën
Anonim
vier meisjes met verschillende homecoming-corsages
vier meisjes met verschillende homecoming-corsages

Homecoming-corsages zijn een belangrijk onderdeel van een herfst-homecoming-dans. Een homecoming-dans is meestal het hoofdevenement na de homecoming-wedstrijd van een middelbare school, normaal gesproken de eerste voetbalwedstrijd van het seizoen. Als de middelbare school geen voetbalveld heeft, concentreert de thuiskomst zich rond de populairste sport van de school, zoals basketbal of ijshockey, afhankelijk van waar de school zich bevindt.

Corsage-etiquette

De corsage is een belangrijk onderdeel van wat je draagt als je thuiskomt. Het is een klein bloemstuk dat op de jurk van een meisje wordt vastgemaakt, aan haar pols wordt vastgemaakt of een klein boeket dat in haar hand wordt gehouden. Normaal gesproken koopt de date van het meisje, als ze die heeft, de corsage en overhandigt deze aan haar als hij haar opha alt. De laatste jaren zijn meisjes echter begonnen met het kopen van hun eigen corsages. Als ze met een groep vrienden naar het dansfeest gaat, of gewoon zeker wil zijn dat ze de perfecte corsage krijgt, kan ze er zelf een kopen. De corsage, ongeacht de stijl, is gemaakt om te passen bij de kleur van de jurk van het meisje. Als je een tiener bent die een corsage voor zijn date koopt, zorg er dan voor dat je een kleur kiest die niet vloekt met haar jurk.

Soorten thuiskomstcorsages

Er zijn verschillende soorten corsages; elk heeft zijn voordelen en zijn tekortkomingen. Ook boutonnières zijn belangrijk voor mannen, hoewel ze niet zo ingewikkeld zijn als een corsage.

Polscorsages

Een polscorsage is een klein bloemstuk, meestal drie of vier, dat aan de pols van het meisje wordt bevestigd. Dit type corsage is een van de meest populaire soorten corsages omdat het comfortabel is om te dragen, en als de meisjesjurk strapless is, is het bijna een noodzaak. Omdat pin-on-corsages aan de riem van de jurk zijn bevestigd, zou een strapless jurk het gebruik ervan niet toestaan.

roze bloem pols corsage
roze bloem pols corsage

Pin op Corsages

Een corsagespeld is het traditionele type corsage en is een goede keuze als je jurk een klassieke stijl heeft. Als je jurk echter geen bandjes heeft, dan is een pin op corsage niets voor jou. Een pin op corsage wordt bevestigd aan de band van de jurk, dus als je geen bandjes hebt, wil je misschien op zoek naar een ander type corsage.

Oranje bloemcorsage vastgemaakt aan jurk
Oranje bloemcorsage vastgemaakt aan jurk

Nosegay Corsages

Een ruikercorsage is een klein boeket bloemen dat je de hele nacht in de hand houdt. Dit type corsage is niet erg populair, maar kan een jurk een unieke uitstraling geven. De reden dat ruikercorsages niet populair zijn, is vooral omdat ze vastgehouden moeten worden, in plaats van vastgemaakt te worden aan een jurk of pols. Het maakt het gemakkelijker om de corsage kwijt te raken en zorgt ervoor dat u slechts één hand vrij heeft. Met een ruikercorsage kunnen nog een paar bloemen worden toegevoegd, omdat dit de jurk of de pols van het meisje niet zal belasten.

Rose en baby's adem ruikertje
Rose en baby's adem ruikertje

Ringcorsages

Meisjes die op zoek zijn naar een moderne, simplistische kijk op de polscorsage, kunnen een ringcorsage proberen. Bij deze stijl zijn een of twee kleine bloemen bevestigd aan een ring die ze om haar vinger kan dragen. Omdat deze kleiner zijn, zullen ze niet zwaar aanvoelen of gemakkelijk kapot gaan. Ringcorsages kunnen goedkoper zijn omdat ze minder bloemen gebruiken. Als je een jurk met lange mouwen of een zwaar versierde jurk draagt, is dit misschien de beste manier om te voorkomen dat je jurkdetails verborgen blijven.

Inpakarmband Corsages

Dit type corsage bestaat uit een streng bloemen die vanaf de pols tot aan de elleboog of vanaf de elleboog tot aan de schouder is gewikkeld. Armbandcorsages gebruiken een lint of een flexibele groene stengel om dunne bloemen op de arm van een meisje te laten vallen. Degenen die een eenvoudige strapless jurk dragen, kunnen een armbandcorsage gebruiken om hun algehele look te versterken. Omdat deze corsage langer is dan andere, kost het mogelijk meer voor de extra bloemen en kan het beklemmend aanvoelen om te dansen.

Moderne corsagestijlen

Stijl- en designtrends voor homecoming-jurken en corsages veranderen jaarlijks. Creëer een klassieke uitstraling door tijdloze bloemen in moderne designs te gebruiken. Als je graag trendy bent, zoek dan naar een corsage die de huidige stijltrends bevat.

Rozencorsages

Rozen zijn de meest klassieke bloemen die je in een corsage kunt gebruiken. Met kleuren variërend van wit tot rood, geel, roze en zelfs op maat geverfde kleuren kun je rozen gebruiken om elke modestijl te bereiken. Strakke rozenknoppen zijn geweldig voor pin-on- en ringcorsages, terwijl open rozen er prachtig uitzien als een enkele bloem op een polscorsage. Laat uw bloemist weten of u de rozen open of gesloten wilt hebben en kies een kleur die bij uw outfit past.

Witte roos corsage om de pols van de vrouw
Witte roos corsage om de pols van de vrouw

Bloemmotieven

De traditionele corsage bevatte één soort bloem met lint en misschien wat baby's adem. Moderne bloemontwerpen bevatten een mix van texturen en kleuren van verschillende bloemsoorten, groen en andere natuurlijke elementen. Verkrijg de monochromatische look of het ombre-effect als u meerdere tinten van één kleur en verschillende bloemen op één corsage kiest. Voor een natuurlijker uiterlijk combineer je een hoofdbloem met verschillende soorten groen en vulstoffen zoals gipskruid. Beschouw deze stijl meer als een klein gearrangeerd boeket dat zeer goed ontworpen moet zijn.

Meisje dat een polscorsage met bloemmotief draagt
Meisje dat een polscorsage met bloemmotief draagt

Herfstbloemcorsages

Als je een corsage wilt die de sfeer van de herfst weerspiegelt, gebruik dan herfstbloemen zoals Ranunculaceae of zonnebloemen. Kies herfstkleuren zoals diep geel, oranje, rood en bruin om de veranderende kleuren van de bladeren na te bootsen. Zorg ervoor dat de kleuren bij je jurk passen of complementeren, en wees erop voorbereid om minder bloemen op de corsage te plaatsen, aangezien herfstbloemen groot kunnen zijn.

Oranje bloem en bessen polscorsage
Oranje bloem en bessen polscorsage

Witte orchideeën

Witte orchideeën zijn een klassieke bloem met een unieke, eenvoudige uitstraling. Wanneer u orchideeën in uw corsage gebruikt, zorg er dan voor dat ze het middelpunt vormen. Sla het extra lint of de versieringen over en plaats de bloem tegen een eenvoudige bladachtergrond of cluster een paar bloemen bij elkaar. De resulterende corsage zal tijdloos en relatief licht zijn, omdat je maar een paar bloemen gebruikt.

Witte orchidee corsage om de pols van een meisje
Witte orchidee corsage om de pols van een meisje

Pauwenveren

Gebruik pauwenveren in plaats van bladeren, varens of ander groen op je corsage. Het groen in de veer bootst deze natuurlijke look na, waardoor de hele corsage uniek is zonder opzichtig of te trendy te zijn. Voor een opvallender uiterlijk voeg je een felgekleurd lint toe, zoals de blauwgroen in het natuurlijke ontwerp van de veer.

Tropische bloemen

Bloemen zoals de hibiscus, die doorgaans heldere, felle kleuren hebben en in tropische gebieden groeien, maken van elke corsage een statementstuk. Omdat de kleur van deze bloemen opv alt, kun je de rest van de corsage eenvoudig houden met platte groene bladeren en witte accenten. Schik de bloemen in een trapsgewijs patroon om de prachtige kleuren te accentueren of cluster ze om hun natuurlijke uitstraling na te bootsen wanneer ze in het wild groeien. Hoe je ze ook stylet, tropische bloemen vormen het middelpunt van de corsage.

heldere tropische bloempolscorsages
heldere tropische bloempolscorsages

Donkere ontwerpen

Als je jurk meer een gothic-gevoel heeft, zoek dan naar een bijpassende donkere corsage. Dieprode of paarse bloemen en een zwart lint zien er elegant uit en passen bij een donkerdere modestijl. Een zwart lint met witte bloemen lijkt op een oude zwart-witfoto, terwijl rode bloemen doen denken aan bloed en vampieren.

zwarte en rode polscorsage
zwarte en rode polscorsage

Kristalontwerpen

Verander je corsage van accessoire tot sieraad als je kristallen elementen gebruikt. Begin met een sprankelende armband en kijk of de bloemist de door jou gekozen bloemen aan die basis kan bevestigen in plaats van aan de typische elastische band. Eén enkele grote bloem met een juweelaccent brengt de hele look samen. Of, als je een vintage stijl in gedachten hebt, kies dan voor een corsage gemaakt van kristallen bloemen. Je kunt dit aandenken voor altijd bewaren, omdat de kristallen niet zullen afsterven en opdrogen zoals echte bloemen.

Kristallen bloemencorsage op rode zijde
Kristallen bloemencorsage op rode zijde

Hoe zit het met de corsages?

Meisjes zijn niet de enigen die bloemen mogen dragen op de thuiskomstavond. Jongens dragen normaal gesproken een boutonnière, een klein bloemstuk, meestal een of twee kleine bloemen, dat op zijn linker revers is vastgemaakt. Er wordt een boutonnière gemaakt die past bij de corsage van het meisje, dus als ze een corsage draagt met een paar rode rozen erop, dan is de boutonnière waarschijnlijk een enkele rode roos. Boutonnières zijn soms inbegrepen in de prijs van een corsage.

Prijzen en waar u corsages en boutonnières kunt kopen voor thuiskomst

Prijzen voor een corsage kunnen variëren van €10 tot €100, afhankelijk van hoe uitgebreid het is, het type en de hoeveelheid bloemen en het vaardigheidsniveau van de bloemist. Als u een corsage koopt, bestel deze dan een paar weken van tevoren voor het geval er problemen zijn met de bloemist en om er zeker van te zijn dat uw bestelling de tijd heeft om te worden gevuld. Als u uw corsage bij een plaatselijke bloemenwinkel koopt, kunt u waarschijnlijk gemakkelijk een bijpassende boutonnière krijgen. Als u uw corsage online koopt, zorg er dan voor dat als de corsage niet met een corsage wordt geleverd, u er een van een vergelijkbaar type vindt. U. S. A Flowers.com is een goede website om corsage te kopen, of uw plaatselijke bloemist heeft misschien zelfs een eigen website waar u corsagestijlen kunt bekijken.

Sla de traditie niet over

Het ontvangen van een corsage voor thuiskomst is een belangrijk overgangsritueel. Zelfs als de ontvanger geen deel uitmaakt van het thuiskomstveld, verdient iedereen het om er een te dragen.

Aanbevolen: