Homecoming kousenbanden maken

Inhoudsopgave:

Homecoming kousenbanden maken
Homecoming kousenbanden maken
Anonim
Homecoming moeder kousenband
Homecoming moeder kousenband

Gekochte kousenbanden voor thuiskomst kunnen behoorlijk prijzig zijn, dus het maken ervan kan de kosten enorm compenseren. De rest van het land heeft waarschijnlijk weinig tot geen kennis van deze middelbare schooltraditie, maar als je uit het zuiden komt, vooral in Texas, is er geen uitleg nodig. Homecoming-kousenbanden (of homecoming-moeders) lijken op enorme corsages omringd door een heleboel linten, belletjes en snuisterijen die een verhaal vertellen over de activiteiten van een tiener. Traditioneel maakte een jongen een hangende moeder voor zijn vriendin en een meisje een kousenband voor haar vriend. Door de jaren heen is deze traditie geëvolueerd en het lijkt erop dat alle studenten ze nu dragen, zelfs als ze geen deel uitmaken van een stel.

Hoe je een thuiskomst-kousenband-moeder maakt

De instructies voor deze moederkousenband zijn bedoeld als gids om je in de goede richting te wijzen voor het maken van jouw unieke moeder. Net zoals geen enkele tiener hetzelfde is, zijn ook geen twee moeders hetzelfde.

Dingen die je nodig hebt:

  • Cardstock
  • Kompas
  • Schaar
  • liniaal
  • Nietmachine
  • Heet lijmpistool
  • 3-1/4 yards van zowel 1-1/2-inch breed als 1-inch breed lint in schoolkleuren voor de lussen in stappen 2 en 8
  • 1-1/3 yard van 1-1/2-inch breed lint in een schoolkleur voor de punten in stap 3
  • Vier-inch balmoeder, wit of schoolkleur
  • Pijpenreiniger
  • Kraal (het gat van de kraal moet groot genoeg zijn om op een pijpenrager te passen)
  • Een halve meter breed, metalen honingraatlint (ook bekend als punchinello-lint)
  • 1-1/2-inch briefstickers
  • Ongeveer 10 meter geassorteerd lint in schoolkleuren voor de basislintwimpels
  • Ongeveer 10 meter in schoolkleuren en bijpassende metallics voor diverse versieringen
  • Drie tot vier bellen (in het voorbeeld zijn kegelbellen van één inch gebruikt)
  • Kousenband
  • Snuisterijen

Wat te doen

Stap 1: Maak de geldschieters

Snijd vier cirkels met een diameter van 10 cm uit karton of lichtgewicht karton. Gerecycleerde geschenkdozen of ontbijtgranen zijn een goed alternatief.

Stap 2: Maak de lussen

  1. Knip acht stukken van 15 cm uit het 1-1/2-inch brede en 1-inch brede lint in de kleuren van jouw school.
  2. Center een dun lint bovenop een breed lint. Vouw het lint dubbel met de korte uiteinden naar elkaar toe. Vouw de vouw niet.
  3. Niet de korte uiteinden aan elkaar.
  4. Herhaal met het resterende lint om acht lussen te maken.

Stap 3: Maak de punten

  1. Knip acht stukken lint van 15 cm breed in de kleuren van jouw school.
  2. Houd de lengte van één lint horizontaal met de achterkant naar je toe.
  3. Breng de korte uiteinden bij elkaar, draai en kruis de uiteinden met de goede kanten naar je toe gericht om een punt te vormen.
  4. Nieten de gekruiste uiteinden aan elkaar.
  5. Herhaal met het resterende lint om acht punten te creëren.

Stap 4: Voltooi de bovenste backer

Verdeel de lussen gelijkmatig rond de rand van een steuncirkel en niet ze vast. Overlap en positioneer de punten tussen de lussen. Nietje om vast te zetten. Dit is je beste financier.

lussen en punten
lussen en punten

Stap 5: Bereid je bloem voor

  1. Verwijder de steel van een 10 cm grote balmoeder. Dit kan meestal worden bereikt door simpelweg de stengel uit de onderkant van de bloem te trekken.
  2. Rijg een kraal op het uiteinde van een chenille pijpenrager. Buig een centimeter van de pijpenrager over de kraal en draai deze rond de langere lengte.
  3. Steek de pijpenrager door het middelste gat van de bloem, van voren naar achteren. Trek totdat de kraal stevig in de bloembladen van de bloem zit.
  4. De kraal zorgt ervoor dat de pijpenrager niet losraakt en voorkomt dat de bloemblaadjes uit elkaar vallen.

Stap 6: Bevestig de bloem

  1. Prik een klein gaatje door het midden van de bovenste steun met de punt van een schaar, een potlood of een houten spies.
  2. Breng hete lijm aan op de voorkant van de achterkant.
  3. Steek de steel van de pijpenrager door het gat aan de voorkant van de steun en trek totdat de moeder in de lijm zit. Laat de lijm afkoelen.

    De bloem voorbereiden.
    De bloem voorbereiden.

Stap 7: Bevestig uw basislintwimpels

  1. Knip lengtes van 18 tot 24 inch uit een assortiment lint in de kleuren van jouw school. Ongeveer 15 linten vormen een mooie, volle basis, maar je kunt er zoveel bevestigen als je wilt.
  2. Rangschik zoals gewenst en niet het ene uiteinde van elk stuk over een lengte van vijf inch aan de rand van een tweede steun.

    Het bevestigen van de basisstreamers.
    Het bevestigen van de basisstreamers.

Stap 8: Maak een homecoming loop-streamer

  1. Maak 11 lussen op dezelfde manier als in stap 2.
  2. Snijd een lengte van 45 cm uit een 5,5 cm breed metalen honingraatlint dat past bij de kleuren van je school.
  3. Begin aan de onderkant van de metalen streamer en plaats een lus bovenop de streamer met het geniete uiteinde naar boven gericht.
  4. Plaats het geniete uiteinde van de lus een centimeter boven de onderkant van de streamer. Nietje om te bevestigen.
  5. Overlap de bovenkant van de volgende lus 1 1/2 inch boven de eerste lus.
  6. Niet de lus aan de streamer.
  7. Herhaal met de resterende lussen.
  8. Begin vanaf de tweede lus vanaf de bovenkant en bevestig een "H" -sticker. Ga verder langs de lengte van de streamer om het woord 'HOMECOMING' te spellen.

Stap 9: Personaliseer met extra versieringen

  1. Plaats de homecoming-lusstreamer in het midden van de lintstreamers. Niet de bovenkant van de streamer aan de achterkant.
  2. Snijd een assortiment versieringen in de kleuren van jouw school en bijpassende metallics. Deze kunnen zo kort zijn als je wilt, maar mogen niet langer zijn dan je langste basislint. Krullint, draadslinger, kerstboomslinger en verenboa's zijn slechts enkele suggesties.
  3. Bbind willekeurig belletjes aan de uiteinden van het lint. Drie of vier bellen zijn leuk, maar voor een echt feestelijk geluid kun je er altijd meer toevoegen.
  4. Voeg indien gewenst uw naam, schoolmascotte, cijfer of jaar toe op linten met letterstickers. Heetlijm snuisterijen aan de linten.

    Homecoming-loops en streamers.
    Homecoming-loops en streamers.

Stap 10: Bevestig de bovenste steun aan de tweede steun

  1. Prik een klein gaatje door het midden van de tweede steun met de punt van een schaar, een potlood of een houten spies.
  2. Breng hete lijm aan op de achterkant van de bovenste steun.
  3. Steek de pijpenragersteel door de tweede steun, van voren naar achteren. Trek de stengel erdoor en druk de steunen tegen elkaar. Laat de lijm afkoelen. Als het nodig is, kun je het vastzetten met extra nietjes.
  4. Snijd het uiteinde van de pijpenrager af op ongeveer vijf centimeter. Buig voorover en lijm met hete lijm op de achterkant van de tweede steun.

Stap 11: Bevestig de kousenband

  1. Leg de moeder met het gezicht naar beneden op je werkblad.
  2. Breng een horizontale lijn hete lijm aan over het midden van de achterkant.
  3. Plaats je kousenband over de lijm. Laat de lijm afkoelen.
  4. Breng hete lijm aan over de hele achterkant van de achterkant. Haal de derde steun door de kousenband en bevestig deze aan de tweede steun. De helft van de kousenband wordt tussen de steunen ingeklemd. Laat de lijm drogen. Voeg voor meer stabiliteit extra nietjes toe rond de rand van de achterkant door alle lagen heen.
  5. Lijm een extra steunlaagje op de achterkant van de laatste om de nietjes te bedekken voor een netter uiterlijk.

    Het bevestigen van de kousenband.
    Het bevestigen van de kousenband.

Stap 12: Versier de bloem

Hete lijm snuisterijen of kleine knuffels in de bloemblaadjes.

Van je kousenband een hangende moeder maken

Terwijl kousenbanden voornamelijk zijn gemaakt voor de jongen om op zijn arm te dragen, zijn cheerleaders de laatste jaren er ook toe overgegaan om de kousenbandmoeders op hun benen te dragen, bij de dijen, zodat ze kunnen blijven juichen en zich vrij kunnen bewegen tijdens de dag en tijdens de wedstrijd. Als een kousenband niet nodig is, dragen de rest van de meisjes deze meestal met een lint om hun nek of vastgemaakt aan hun overhemden.

  • Doe een zacht lint om je nek en laat de uiteinden over je borst vallen. Voeg tien centimeter toe aan de lengte om plaats te bieden aan de uiteinden die tussen de steunen worden ingeklemd. Houd er rekening mee dat het lint over het hoofd moet passen.
  • Voordat je je lussen of punten toevoegt, plaats je de uiteinden van het lint ongeveer vijf centimeter uit elkaar op de achterkant van de bovenste achterkant en de rest van het lint steekt boven de bovenkant uit. Hete lijm en nietjes van de lintuiteinden aan de achterkant.

Tips en suggesties voor thuiskomstmoeders voor jongens en meisjes

Veel ouders en leerlingen zullen het hele jaar door op jacht gaan naar speciale spullen voor hun moeders en deze verzamelen. Unieke items en ideeën lijken overal te zijn, maar als je tot het laatste moment wacht, kan het zijn dat je uitgeput raakt van het zoeken naar al het lekkers. Hier zijn een paar tips en suggesties om je onderweg te motiveren.

  • Als deze kousenband om de arm wordt gedragen, hangen de slingers ongeveer vijftien centimeter boven de vloer als ze zitten. Als de streamers op de dij worden gedragen, hangen ze ongeveer vijftien centimeter boven de vloer terwijl ze staan. Om de lengte aan te passen, wijzigt u tijdens de constructie de lengte van de slingers en de slingerversieringen.
  • Er zijn zoveel trimopties die je als verfraaiing kunt gebruiken. Nieuwe bedrukte linten met een voetb althema zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij handwerkwinkels en tijdens het voetbalseizoen bij discountwinkels die handwerkartikelen verkopen.
  • Krullint is goedkoop en voegt veel volume toe aan een moeder.
  • Tulelint zorgt ervoor dat de slingers mooi in elkaar overlopen en is verkrijgbaar in verschillende breedtes.
  • Kettingen met schakels om snuisterijen aan te knopen kun je vinden in sieradenbenodigdheden in handwerkwinkels, of ga naar je plaatselijke bouwmarkt voor kleine kettingen die per voet worden verkocht.
  • Feestartikelenwinkels bieden kleurrijke selecties verenboa's en kleine snuisterijen.
  • Kerstversieringen, boomslingers met klatergoud en twinkelende lichtjes op batterijen voegen veel glamour en flair toe.
  • Kleine bedelframes die aan sleutelhangers en spelden hangen, zijn een geweldige manier om persoonlijke foto's in de moeder in te voegen.
  • Laat ongebruikelijke winkelgelegenheden niet over het hoofd. Unieke versieringen zijn te vinden voor centen bij tuinverkopen en kringloopwinkels.
  • Veel scholen hebben tradities met vooruitstrevende moeders overgenomen, waarbij één moeder per jaar wordt toegevoegd, eindigend met vier bloemen voor de thuiskomende moeder als senioren. Om meer bloemen te kunnen plaatsen, kun je meerdere steunen aan elkaar nieten om de basis te vergroten, of een grotere voor elke laag knippen.
  • Dezelfde thuiskomstmoeder kan elk jaar worden gebruikt. Door nog meer versieringen aan te brengen, wordt het een hangend plakboek van de middelbare schooljaren van de drager.
  • Glitterpennen en briefstickers in verschillende maten kunnen worden gebruikt om namen, jaren, cijfers en gevoelens aan de lintwimpels toe te voegen.
  • Kleine knuffels vormen een ander element van de persoonlijkheid van de drager. Bedraad of lijm ze aan de bloem of de slingers.
  • Mama-polscorsages en moederringen, ook wel ringers genoemd, zijn miniatuurversies van een thuiskomende moeder. Deze kunnen eenvoudig worden gemaakt met elastiek in plaats van een kousenband.

Vlechtlinks

Gevlochten linten geven een extra laag textuur aan een thuiskomende moeder. Bevestig ze op dezelfde manier als de slingers en knoop snuisterijen aan het weefsel. De volgende tutorials geven je de basis voor het weven van prachtige vlechten.

  • Skip to my Lou heeft een leuke vernieuwing van de hoofdband waarbij gebruik wordt gemaakt van een tweestrengige vlechttechniek, ook wel bekend als een militaire vlecht. Gebruik haar tutorial om snel een gevlochten streamer te maken.
  • The Artful Crafter heeft twee geweldige tutorials over lintvlechten die je schoolkleuren prachtig laten zien. Het zijn de diamantrugvlecht en de geestvlecht.

Homecoming Mum-benodigdheden

Mamabenodigdheden kunnen bijna overal worden opgehaald. Hoewel dat waar is, kost het tijd om de dingen te verzamelen die je nodig hebt. Hieronder volgen enkele plaatsen waar u online of persoonlijk kunt winkelen, zodat u alles wat u nodig heeft op één plek kunt verzamelen.

  • L & M Wholesale en Mum Supplies-winkel gevestigd in Glen Rose, Texas.
  • Monster Spirit-De fysieke locatie, The Saleplace, bevindt zich in Balsh Springs, Texas.
  • Homecoming Supplies-winkel gevestigd in Spring, Texas.

Herinneringen maken

Wat je ook op je thuiskomstmoeder wilt vermelden, er is geen verkeerde manier om het te doen. Geniet van het maken en van de herinneringen.

Aanbevolen: