Gratis afdrukbare klusschema's voor kinderen van alle leeftijden

Inhoudsopgave:

Gratis afdrukbare klusschema's voor kinderen van alle leeftijden
Gratis afdrukbare klusschema's voor kinderen van alle leeftijden
Anonim
Moeder en zoon afwassen
Moeder en zoon afwassen

Heeft u er moeite mee om uw kinderen aan de klusjes te krijgen? Benieuwd welke klusjes en verantwoordelijkheden een peuter aankan? Koop een paar leuke en motiverende afdrukbare klusschema's voor kinderen, zodat uw kleintjes hun werk kunnen doen en uw huis er onberispelijk uit kan zien. Hieronder vindt u een verscheidenheid aan gratis, afdrukbare klusschema's voor peuters, kleuters, oudere kinderen en tieners, of u kunt uw eigen takenschema aanpassen. Ontvang een paar onmisbare tips om ook met uw kinderen klusschema's te gebruiken.

Afdrukbare peuterkarweigrafieken

Peuters willen heel graag plezieren en willen helpen. Leer ze een dagelijkse routine en zorg ervoor dat ze de gewoonte krijgen om klusjes te doen door eenvoudig te beginnen. Klusjes zoals je bed opmaken en je tanden poetsen zijn zo eenvoudig dat ze ze alleen kunnen doen.

Dagelijkse klusjestabel voor peuters (2-3 jaar)

Als je bezig bent met het opzetten van een routine voor je peuter, wil je misschien een dagelijkse klusjestabel proberen. In dit schema kunnen de taken eenvoudig worden onderverdeeld in ochtend- en nachtklusjes. Dit helpt hen een vloeiende dagelijkse routine op te bouwen. Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van het diagram, bekijk dan deze handige tips.

PDF_1654774277704|

Wekelijks takenschema voor peuters (2-3 jaar)

De aandachtsspanne van een peuter is kort, superkort. Daarom reageert uw kleintje mogelijk beter op variatie in zijn takenschema. In dit geval wilt u misschien een wekelijks karweioverzicht proberen om ze op weg te helpen met een schoonmaakroutine. Herinneringen om uw tanden te poetsen en uw handen te wassen zijn voor peuters net zo nuttig als het oppakken van speelgoed en het afvegen van tafels. Het herinnert hen er vriendelijk aan dat deze taken belangrijk zijn.

Peuterbeloningen

Stickers zijn een geweldige manier om peuters te belonen. Vergeet niet dat peuters onmiddellijke bevrediging nodig hebben, en door ze meteen te belonen met een sticker of een ander klein cadeautje, blijven ze geïnteresseerd.

Kleine Kid Chore Chart Printables

Kleuters en kleuters vinden het leuk om in het huishouden te helpen, en ze zijn oud genoeg om wat meer verantwoordelijkheid op zich te nemen. Klusjes kunnen nu met weinig toezicht worden uitgevoerd, en beloningen moeten motiverend en passend zijn. Kleine kinderen kunnen eenvoudige klusjes uitvoeren, zoals het bed opmaken, sokken koppelen en de tafel dekken.

Dagelijkse routine klusjesschema voor kleine kinderen (4-6 jaar)

Zodra je kleintjes naar de kleuter- en kleuterschool gaan, is het essentieel om ze in een routine te krijgen. Dit takenoverzicht is geweldig om hen te helpen een dagelijkse routine te vinden en te perfectioneren. Het kan het leven van ouders ook een beetje makkelijker maken.

Wekelijks klusschema voor kleine kinderen (4-6 jaar)

Als je kinderen een behoorlijk vaste dagelijkse routine hebben, ben je misschien op zoek naar een schoonmaakschema om mee te beginnen. Dit schema laat de voor de hand liggende zaken, zoals aankleden en tandenpoetsen, achterwege en concentreert zich meer op de schoonmaakklusjes die ze in huis kunnen doen. Het biedt duidelijke gebieden waar ze de klusjes kunnen markeren die ze die dag hebben voltooid.

Little Kid Chore-beloningen

Stickerdiagrammen kunnen nog steeds worden gebruikt, maar ze zouden een nog grotere beloning moeten opleveren als alle klusjes zijn volbracht. Enkele geweldige beloningsopties zijn geld, boeken of klein speelgoed. Een leuk idee is om een 'beloningsdoos' te hebben, met daarin een verscheidenheid aan items waaruit ze kunnen kiezen nadat hun stickerschema voor die week is voltooid.

Elementaire leeftijd karwei grafiek afdrukbaar

Op de basisschoolleeftijd kunnen kinderen taken uitvoeren die met minimaal toezicht worden gegeven. Kinderen willen in deze fase onafhankelijk zijn, maar zijn misschien niet zo bereid om mee te helpen in het hele huis, dus beloningen moeten voldoening geven. Kinderen van basisschoolleeftijd hebben geen probleem met eenvoudige klusjes zoals het verzorgen van huisdieren, het in- en uitruimen van de vaatwasser en helpen met organiseren.

Gratis dagelijkse en wekelijkse elementaire karweigrafieken om te downloaden (leeftijd 7-9)

Hoewel kinderen van de basisschoolleeftijd nog steeds herinneringen nodig hebben om hun haar te borstelen en zich aan te kleden, hebben ze daar meestal wel grip op. Daarom is een wekelijkse grafiek die ze kunnen aftekenen het nuttigst om ze hun klusjes te laten doen. Met dit leuke klusjesschema kunnen ze het schoonmaken in eigen hand nemen en bijhouden hoeveel punten ze hebben verdiend. Elke dag kunnen ze hun klusjes afvinken en een dag- en weektotaal krijgen. Je kunt voor elke klus punten of een geldwaarde toekennen, zodat ze aan het eind van de week een betaaldag krijgen.

Klusjesbeloningen voor oudere kinderen

Stickerdiagrammen werken misschien voor kinderen in de lagere basisschoolleeftijd, maar voor de hogere basisschoolleeftijd vinden ze stickers misschien te babyachtig. Het beste zou zijn om een puntensysteem te gebruiken waarbij nul betekent dat de klus niet is voltooid en één de voltooide klus vertegenwoordigt. Beloningsgeld is op deze leeftijd een andere optie. Na het voltooien van een taak kunnen kinderen nepgeld verdienen en dit inwisselen voor een beloning.

Tween Chore Chart afdrukbaar

Met de groeiende houding van een tween komen steeds meer verantwoordelijkheden. Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen de meeste klusjes in huis doen. Ze willen het misschien niet, maar ze zijn heel capabel. Naast de elementaire klusjes kunnen ze ook vloeren vegen en dweilen, de keuken schoonmaken en de was doen.

Eenvoudig dagelijks en wekelijks tween-karweidiagram om af te drukken (leeftijd 10-12)

Breng uw dagelijkse en wekelijkse klusjes samen in één geweldig klusschema. Tweens kunnen gemakkelijk hun klusjes bijhouden en het geld of de punten die ze hebben verdiend. Ze kunnen eenvoudig hun voltooide klusjes afvinken en een dagelijks totaal en vervolgens een wekelijks totaal achterlaten. Als je voor een puntensysteem kiest, wil je misschien meer punten toekennen aan klusjes zoals het schoonmaken van de badkamer of het maaien van het gazon, omdat deze meer tijd in beslag nemen dan het buitenzetten van de vuilnis.

Tween-beloningssysteem

Kleine cadeautjes kunnen op deze leeftijd nog steeds als beloning dienen, maar een punten- of geldsysteem is de beste keuze. Door verschillende klusjes, dollarbedragen of punten toe te wijzen of ze een zakgeld te geven, kunnen ze de apps en andere digitale media kopen waar ze naar hunkeren. En je krijgt je huis schoon, dus het is een win-winsituatie.

Lege klusschema's voor kinderen van alle leeftijden

Met de volgende takenschema's kunt u de specifieke taken van uw keuze invoeren. Met deze blanco overzichtsdownloads kunt u eenvoudig klusjeslijsten aanpassen, zodat ze precies geschikt zijn voor uw kinderen. De meeste van deze invulbare klusjeslijsten bevatten een ruimte voor het opsommen van specifieke klusjes, met de dagen van de week bovenaan. Houd er rekening mee dat peuters of kleuters met beperkte woordherkenning misschien een tekening willen maken (of illustraties of afbeeldingen uit tijdschriften willen gebruiken) om te illustreren welke klus er moet worden gedaan.

Princess Chore-grafieken

Deze klusjeskaart toont een prinses en een eenvoudige manier om klusjes bij te houden. Het is ideaal voor kleuters en peuters, maar basisschoolkinderen die dol zijn op prinsessen zullen het ook leuk vinden.

Klusjesschema's voor honden en katten

Heeft u een kleine kattenliefhebber in uw leven? Hoe zit het met een kleine hondenliefhebber? Dan zijn deze klusschema's de perfecte keuze voor jou. Print het ontwerp dat je het leukst vindt en ga aan de slag.

Western Chore Chart

Je kleine cowboy of cowgirl zal dit op het Westen geïnspireerde klusjesschema leuk vinden. Ze kunnen het gemakkelijk op hun muur of deur plakken.

Honkbalschema voor klusjes

Jongens en meisjes houden vaak van honkbal, dus bekijk dit schema om uw kleintje te helpen de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden te onthouden. Het enige dat u hoeft te doen, is het invullen.

Regenboogpaardenkaart

Een kind dat van paarden houdt, zal vallen voor dit schema met afbeeldingen van paarden met kleurrijke manen en staarten. Je kunt zelfs paardenstickers gebruiken om de klusjes te markeren.

Basiskarweischema

Soms wil je je inkt niet verspillen met een mooi klusschema. In plaats daarvan kunt u het eenvoudig houden met dit diagram. Voeg gewoon de naam en klusjes van uw kind toe. Omdat het blanco is, kunt u uw kind het laten inkleuren en aanpassen op een manier die hem of haar motiveert.

DIY klusjeskaarten voor kinderen

Het afdrukken van klusschema's en het ophangen ervan is een vrij eenvoudige manier om de klusjes voor kinderen te verdelen. Maar als je wat creatiever wilt worden, kun je een paar doe-het-zelf-ideeën voor kinderkarweitjes uitproberen.

Geldkarwei-diagram

Maak een lijst met klusjes die je wilt doen. Wijs aan elk karwei een geldwaarde toe. Stop het geld en de klus in een ritssluitingszak. Plaats het op een bord met een tack of magneet. Kinderen kunnen kiezen welke klusjes ze willen doen, afhankelijk van het geld dat ze nodig hebben.

Magneetkarweigrafieken

Lijm een klusjeslijst op een bakplaat. Voeg een label toe voor de naam van het kind. Maak een kolom 'nog te doen' en 'klaar'. Plaats de magneten in de kolom 'Te doen', zodat kinderen ze kunnen verplaatsen als de klusjes voor die dag gedaan zijn. Vervolgens kunt u de kaart 's avonds resetten.

Klusjesschema's gebruiken met toestemming

In plaats van kinderen elke week een gratis zakgeld te geven, besluiten veel gezinnen hulpmiddelen zoals klusschema's te gebruiken, zodat kinderen een zakgeld kunnen verdienen. Dit helpt niet alleen om waardevolle lessen over hard werken te leren, maar het kan kinderen ook helpen een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen te krijgen, en de waarde van geld bij te brengen. Er zijn talloze manieren waarop u een zakgeld aan een karweischema kunt koppelen. Overweeg deze andere leuke manieren om vergoedingen op te nemen in het gebruik van diagrammen:

  • Markeer het bedrag van de vergoeding op het karweienschema-sjabloon (bijvoorbeeld per karwei, per week of wanneer het schema compleet is), zodat het kind zich het doel herinnert waar het naartoe werkt.
  • Koop een leuk notitieboekje in een kleur die past bij het takenoverzicht en gebruik het om uw kind te helpen bijhouden hoeveel geld hij elke week verdient.
  • Jongere kinderen kunnen genieten van een versierde pot of spaarvarken waarin ze hun zakgeld kunnen bewaren. Plak een etiket op de voorkant met het bedrag dat het kind kan verdienen per karwei, per week, enz.
  • Zorg voor een speciale plek waar uw kind elke week zijn of haar takenlijst kan inleveren. Als ze hun klusjes hebben gedaan, stuur je het terug met een sticker en een envelop met hun zakgeld.
  • Als u er de voorkeur aan geeft dat uw kind klusjes doet om te leren en niet voor een vergoeding, overweeg dan om een sectie aan het klusjesoverzicht toe te voegen met 'bonusklusjes' die het kind kan doen om geld te verdienen zodra de reguliere klusjes zijn gedaan.
  • Je kunt ook beslissen of je een gedeeltelijke toelage geeft voor het aantal klusjes dat elke week wordt gedaan, of dat het kind in het weekend klusjes mag inhalen. Maak aantekeningen onderaan de pagina of in de marges met uw personalisatie voor deze aspecten.

Tips voor het gebruik van klusschema's

Klusjesschema's kunnen een effectief en nuttig hulpmiddel zijn bij het beheren van uw huishouden. Moedig uw kinderen aan door klusjestijd leuk te maken. Speel muziek, doe samen met hen klusjes, of maak er zelfs een spelletje van. Het is werk, maar het hoeft niet zo te voelen. Probeer ook deze beproefde tips om de klustijd gemakkelijker te maken:

  • Gebruik een diagram voor niet-lezers.
  • Om uw niet-lezende kinderen te helpen veelvoorkomende woorden te herkennen, kunt u een combinatie van plaatjes/woorden gebruiken.
  • Betrek uw kinderen bij het maken van het diagram door ze het te laten kleuren.
  • Zoek een thema dat uw kinderen zal aanspreken.
  • Betrek het hele gezin erbij en stel gezamenlijke doelen met behulp van een afdrukbare gezinsklusjeslijst. Je kunt dingen markeren waarvoor alle gezinsleden verantwoordelijk moeten zijn, zoals het opmaken van hun eigen bed en het afwisselen van andere huishoudelijke taken, zodat kinderen het niet beu worden om elke week dezelfde taken te doen.
  • Geef ze een doel om naartoe te werken. Laat ze beloningen verdienen, zoals televisie- of computertijd of een speciale traktatie. Beloningstabellen worden gebruikt om kinderen te belonen met een financiële vergoeding of andere prijzen/beloningen voor het voltooien van huishoudelijke taken.

Je kunt takenschema's ook uniek maken, zoals het versieren van het schema met foto's van je kinderen die klusjes doen.

Klusjesschema's laten werken voor uw gezin

De klusschema's die u gebruikt, moeten werken voor uw unieke behoeften. Als uw kinderen en tieners een week lang elke dag dezelfde klusjes moeten doen, hoeft u niet het gevoel te hebben dat u een daggrafiek moet gebruiken. Zorg ervoor dat het schema voor uw gezin werkt; Probeer uw gezin niet te dwingen hun routines en de klusjes die ze doen aan te passen aan een schema.

Aanbevolen: