19 Leuke & Grappige foto-ideeën voor de eerste schooldag voor alle leeftijden

Inhoudsopgave:

19 Leuke & Grappige foto-ideeën voor de eerste schooldag voor alle leeftijden
19 Leuke & Grappige foto-ideeën voor de eerste schooldag voor alle leeftijden
Anonim

Laat iedereen zien hoe trots je bent met de perfecte terug naar school-foto.

Jongen krijgt foto genomen op de eerste schooldag
Jongen krijgt foto genomen op de eerste schooldag

Iedereen kan snel een momentopname maken, maar met een paar handige ideeën kun je de foto's van je eerste schooldag dit jaar extra speciaal maken. Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om geweldige foto's te maken van deze belangrijke dag, ongeacht hoe oud je kinderen zijn. Jij kent ze tenslotte het beste en je krijgt de beste glimlach!

Creatieve foto-ideeën voor de eerste schooldag voor de kleuter- en kleuterschool

De jongste kinderen vinden de eerste schooldag een groot probleem, en ze hebben volkomen gelijk. Foto's maken kan een geweldige activiteit zijn voor het hele gezin en een uitstekende manier om herinneringen vast te leggen die je zult koesteren.

Breng veel kleur binnen

kleurrijk bord eerste schooldag foto
kleurrijk bord eerste schooldag foto

Maak of koop een kleurrijk bord en versier het met de door jou gekozen Back-to-school-boodschap. Laat je kleintje poseren met zijn rugzak en een eerstedagsoutfit, en maak veel foto's van dit kleurrijke en gedenkwaardige moment. Je kunt ze voor je huis of op school plaatsen, of voor wat extra kleur kun je een mooie en kleurrijke achtergrond kiezen.

Toon de afscheidsknuffel

afscheidsknuffel eerste schooldag foto
afscheidsknuffel eerste schooldag foto

Als uw kind nerveus is over school, kunt u dat deel van uw eerste dagfoto's maken. Vraag of het goed is om een foto te maken van de afscheidsknuffel. Naarmate uw kind meer zelfvertrouwen krijgt, zal hij het leuk vinden om te zien hoe hij emotioneel is gegroeid. Dit type foto kan in de loop der jaren ook een dierbare herinnering voor je zijn.

Snelle tip

Voordat je dit soort foto's maakt, vraag je toestemming aan je kind en maak je de foto alleen als er niet veel tranen zijn. Kinderen vinden het fijn dat ze inspraak hebben in de foto's die je maakt, vooral als het een emotioneel moment is.

Maak foto's van de eerste dag van de kleuterschool met krijtkunst

Klein meisje schrijven terug naar school op het bord
Klein meisje schrijven terug naar school op het bord

Laat uw kleuter de dag voordat de school begint een bos krijtkunstwerken maken op uw oprit of stoep. Het kan een schoolthema hebben (denk aan ABC's, de schoolbus, dat soort dingen). Maak vervolgens op de eerste schooldag foto's van je kleine kunstenaar met zijn rugzak en zijn krijtmeesterwerk.

Maak back-to-school-foto's van bovenaf

glimlachend kind op de eerste schooldag
glimlachend kind op de eerste schooldag

Hoewel het vaak een goed idee is om laag te gaan zitten om foto's van je kind te maken, kun je laten zien hoe klein je kleintje is door foto's van bovenaf te maken. Zoek een schaduwrijk plekje onder een boom of overhang en laat uw kind naar u opkijken. Plaats hun rugzak of boekentas naast hen op de grond om te laten zien dat dit een foto van de eerste dag is.

Snelle tip

Je telefoon is in principe perfect voor dit soort opnames, aangezien de meeste telefoons een groothoeklens hebben. Dat type lens laat veel van de scène zien en zorgt ervoor dat wat zich het dichtst bij de lens bevindt, groter lijkt. Ideaal voor het gezicht van je kleintje, toch?

Unieke back-to-school foto-ideeën voor de basisschool

De eerste schooldag is een groot probleem voor basisschoolleerlingen, die vaak graag de mijlpaal markeren van het starten van een nieuwe klas. Er zijn veel leuke manieren om unieke eerstedagfoto's te maken van kinderen van deze leeftijd.

Laat ze het bordje voor de eerste schooldag schrijven

schoolbord teken eerste schooldag
schoolbord teken eerste schooldag

Als je kinderen een bordje voor de eerste dag omhoog wilt laten houden, probeer ze dan zelf te laten schrijven. Dit draagt bij aan de charme van uw foto's van de eerste dag, of u er nu voor kiest om een bordje op een schoolbord te maken of er een te maken met kleurpotloden of stiften. Je kunt het leerjaar vermelden waar ze mee beginnen, of het gewoon over de eerste schooldag laten gaan. Hoe dan ook, zorg dat je veel foto's maakt waarop je kind zijn handgemaakte bord omhoog houdt.

Laat zien hoe uw kind zich klaarmaakt op de eerste schooldag

schoenen strikken op de eerste schooldag
schoenen strikken op de eerste schooldag

Je klaarmaken voor school maakt deel uit van de dagelijkse routine die op de eerste dag begint, en het documenteren van deze gewone momenten kan een leuke manier zijn om ze vast te leggen. Het is gemakkelijk om de kleine details te vergeten, dus als je tijd hebt, volg dan je kind terwijl hij zich klaarmaakt. Maak foto's van het ontbijt, tandenpoetsen, het maken van de lunch en andere speciale routines.

Pak wat ballonnen om het nog leuker te maken

Schooljongen met rugzak met boek en veelkleurige ballonnen
Schooljongen met rugzak met boek en veelkleurige ballonnen

Niets zegt meer 'feest' dan ballonnen, en ze zijn perfect om een superleuk tintje toe te voegen aan je 'back-to-school'-foto's. Koop ballonnen in schoolkleuren of kies gewoon voor een mix van felle tinten. Hoe dan ook, laat je kind ze vasthouden terwijl ze hun rugzak dragen, en je hebt de ultieme foto.

Ga met ze op de foto

moeder en zoon voor school op de eerste dag
moeder en zoon voor school op de eerste dag

Voordat je kinderen oud genoeg worden om zich te schamen omdat jij op de eerste schooldag op de foto staat, grijp dan de kans om op de foto te stappen. Hoewel u het misschien niet leuk vindt om op de foto te gaan, speelt u een belangrijke rol in het leven van uw kind. Je zult het geweldig vinden om foto's te hebben die je relatie documenteren.

Snelle tip

Geen stress als je niet iemand bij de hand hebt om de foto's te maken. Gebruik gewoon je telefoon en vraag een andere ouder om een foto te maken.

Ideeën voor foto's voor de eerste schooldag voor tieners

Ook al gedragen ze zich misschien niet zo, de eerste dag van een nieuw schooljaar is ook voor oudere kinderen een groot probleem. Met deze ideeën kun je geweldige eerstedagfoto's van je tiener maken.

Leg je tiener vast in zijn natuurlijke omgeving

tiener op school op de eerste dag
tiener op school op de eerste dag

Natuurlijk, je tiener is misschien te oud om een bordje voor de eerste schooldag omhoog te houden, maar dat betekent niet dat je geen foto van je oudere kind in zijn natuurlijke omgeving kunt maken. Laat uw tiener vóór school op de eerste dag buiten staan. Maak een paar foto's van ze in het ochtendlicht, terwijl ze dragen wat ze hebben uitgekozen. Dit is je beste kans op een natuurlijke glimlach, en het is een foto die je graag zult hebben.

Snelle tip

Als het buiten regent of vies is, laat uw kind dan bij een raam staan en naar buiten kijken. Dit is perfect als ze meestal uitkijken naar een schoolbus, en raamlicht is meestal super flatterend voor foto's.

Vang ze met hun vrienden

vrienden op de eerste schooldag
vrienden op de eerste schooldag

Omgaan met vrienden na een zomer met minder gestructureerde tijd kan een van de meest opwindende aspecten zijn van weer naar school gaan. Ontmoet je tiener met zijn of haar vrienden voor openhartige eerste schooldagfoto's waar iedereen dol op zal zijn. Je kunt langs de school gaan en foto's maken voor of na het begin van de dag, of een bijeenkomst organiseren in een plaatselijk park of in je achtertuin.

Snelle tip

Dit is een van die foto's die je van tevoren met je kind moet bespreken. Wie wil tenslotte die ouder zijn die zijn tiener stalkt met een camera? Toch zijn vrienden heel belangrijk, en de meeste tieners vinden het leuk om wat foto's te hebben met hun mensen.

Koop een lockerfoto van je tiener

student bij locker eerste schooldag
student bij locker eerste schooldag

Wanneer u naar school gaat voor oriëntatie of naar het open huis, maak dan van de gelegenheid gebruik om een kluisjefoto van uw tiener te maken. Laat ze bij hun kluisje staan en snel een foto maken. Dit is een iconisch beeld van terug naar school gaan, en iedereen zal er dol op zijn.

Schattige foto's van de eerste schooldag met broers en zussen

Hoewel het geweldig is om foto's van schoolgaande kinderen afzonderlijk te maken, is het ook leuk om enkele foto's van broers en zussen samen te maken. Er zijn een paar leuke ideeën om dit jaar uit te proberen.

Neem die klassieke voordeurfoto

broer en zus bij de voordeur eerste schooldag
broer en zus bij de voordeur eerste schooldag

Plaats de kinderen voor de voordeur van je huis en maak die klassieke foto van ze samen. Je kunt bordjes met 'eerste schooldag' toevoegen of gewoon laten zien hoe schattig ze eruit zien in hun nieuwe outfits. Als je een kleine interactie tussen broers en zussen kunt vastleggen, is dat nog beter. Dit is niet voor niets een traditionele foto; ze zullen het nog jaren koesteren.

Leg de race om de bus vast

bus nemen op de eerste schooldag
bus nemen op de eerste schooldag

Voordat de bus arriveert, maak je klaar met je camera voor je voordeur. Maak continu opnames terwijl uw kinderen rennen om de bus te halen. Je zult genieten van de actiefoto's van broertjes en zusjes die wegrennen voor de eerste dag, en kinderen zullen het leuk vinden om terug te kijken naar deze openhartige foto's van de eerste schooldag.

Laat de interactie tussen broers en zussen zien op foto's van de eerste schooldag

zusjes op de eerste schooldag
zusjes op de eerste schooldag

Laat zien hoe uw kinderen over elkaar denken door ze naar elkaar te laten kijken of elkaar aan het lachen te maken op uw back-to-school-foto's. Deze foto's zullen gekoesterd worden, omdat relaties tussen broers en zussen in de loop van de tijd veranderen en volwassener worden. Beschouw deze foto van de eerste schooldag als een momentopname van de broers en zussen op dit moment.

grappige foto-ideeën voor terug naar school

Terug naar school gaan hoeft niet in alle opzichten een serieuze zaak te zijn. Leg wat humor vast met foto's van je eerste schooldag met behulp van deze ideeën.

Onthul je opluchting in foto's van de eerste dag

ouders zwaaien naar kinderen die naar school gaan
ouders zwaaien naar kinderen die naar school gaan

Het heeft geen zin om te verbergen dat er een kleine opluchting is als kinderen weer naar school gaan. Maak een grappige foto van de eerste schooldag en laat zien hoe je je voelt. Je kunt je partner een high-five geven terwijl de schoolbus wegrijdt, of een foto maken waarop je doet alsof je de banden van de minivan laat gieren terwijl je de kinderen bij school afzet.

Leg de overweldiging van de eerste schooldag vast

jongen overweldigd op de eerste schooldag
jongen overweldigd op de eerste schooldag

Het is gemakkelijk voor kinderen van alle leeftijden om zich zenuwachtig te voelen als ze weer naar school gaan en de eerste dag een beetje overweldigd te raken. Je kunt dit gevoel kanaliseren in een humoristische foto. Laat uw kind zijn neus tegen een schoolbord leggen of een gigantische stapel boeken op tafel stapelen. Luchthartig zijn over de buikvlinders die bij deze overgang horen, kan het gemakkelijker maken.

Snelle tip

Lees de bereidheid van uw kind om gefotografeerd te worden en sla de foto helemaal over als deze zich ongemakkelijk voelt of de angst vergroot.

Maak een gekke back-to-school-selfie

gekke terug naar school-selfie
gekke terug naar school-selfie

Geef kinderen je telefoon en laat ze een paar gekke selfies maken voor enkele schoolfoto's. Je zult versteld staan hoe hilarisch deze back-to-school-foto's kunnen zijn. Het is een goed idee om ook enkele serieuze foto's te maken, maar de grappige kunnen jouw favorieten zijn.

Ideeën voor foto's van de eerste en laatste schooldag

Je kunt prachtige voor- en nafoto's van je kind krijgen op de eerste schooldag en de laatste schooldag. Er zijn veel manieren om dit te doen, en je zult het leuk vinden om de foto's naast elkaar te bekijken.

Maak foto's bij het in- en uitstappen van de bus

eerste schooldag in de bus stappen
eerste schooldag in de bus stappen

Als uw kind met de schoolbus rijdt, maak dan een foto op de eerste schooldag wanneer hij/zij op het punt staat in te stappen. Wacht dan op de laatste schooldag bij de bush alte om hun vreugde vast te leggen terwijl ze uit de bus stappen om de zomervakantie te beginnen. Deze twee afbeeldingen kunnen de grote emoties weergeven die kinderen voelen over het schooljaar.

Laat zien hoe trots je bent

trotse moeder die kinderen knuffelt op de eerste schooldag
trotse moeder die kinderen knuffelt op de eerste schooldag

Maak foto's op de eerste dag van het knuffelen van je kinderen als ze naar school gaan. Combineer die dan met foto's van de laatste dag waarop je ze knuffelt na een druk en productief jaar. Ze zullen deze foto's later bekijken en weten hoe trots je op ze bent.

Tips om van je back-to-school-fotoshoot een succes te maken

broer en zus houden teken eerste schooldag vast
broer en zus houden teken eerste schooldag vast

Of je nu een grappige foto voor de eerste schooldag maakt of je afscheidsknuffel vastlegt buiten het schoolgebouw, er zijn een paar belangrijke tips om in gedachten te houden:

  • Houd je back-to-school-fotoshoot ontspannen en leuk. Maak je geen zorgen als je niet de perfecte foto krijgt. Deze afbeeldingen zullen speciaal zijn, wat er ook gebeurt.
  • Probeer verschillende hoeken om je opnamen variatie en een andere sfeer te geven. Maak foto's van laag, hoog en ooghoogte. Beweeg naar de ene kant en de andere.
  • Gebruik de camera die je hebt. Maak je geen zorgen als je geen dure DSLR of luxe camera hebt. Je telefooncamera kan ook geweldige foto's maken.
  • Zoek naar mooi licht. Het beste licht voor portretten is meestal een open schaduw. Dit betekent dat je aan de schaduwkant van een gebouw of onder een boom moet fotograferen om harde schaduwen te vermijden.
  • Laat de accessoires zien die het verhaal vertellen. Hoewel een 'terug naar school'-fotobord leuk is, kun je ook het verhaal van terug naar school vertellen door er rugzakken, boeken, lunchtrommels en andere spullen in te stoppen.

Omarm de mijlpalen terwijl kinderen terug naar school gaan

Zodra je de perfecte foto voor de eerste schooldag hebt gemaakt, kun je deze combineren met een 'terug naar school'-quote. Dit zal een geweldige post zijn op sociale media, en het is een leuke manier om familie en vrienden te laten zien hoe kinderen groeien en deze nieuwe mijlpalen omarmen. Je kunt nog meer fotomomenten creëren door een terug-naar-schoolfeestje te organiseren voor je kinderen en hun klasgenoten.

Aanbevolen: