Creatieve & Goedkope kamerverdelerideeën die u zelf kunt maken of kopen

Inhoudsopgave:

Creatieve & Goedkope kamerverdelerideeën die u zelf kunt maken of kopen
Creatieve & Goedkope kamerverdelerideeën die u zelf kunt maken of kopen
Anonim

Van budgetvriendelijke doe-het-zelfprojecten tot designer-stylingtips, deze ideeën voor scheidingswanden zullen je ruimte onmiddellijk transformeren.

Luxe interieur Italiaanse stijl
Luxe interieur Italiaanse stijl

Als je op zoek bent naar een scheidingswand om aan je huis toe te voegen, is een van de eerste stappen doen wat alle grote ontwerpers doen: hergebruiken! Maak je eigen scheidingswand met eenvoudige doe-het-zelf scheidingswanden of probeer een alternatief voor de traditionele kamerschermlook. Deze ruimteverdelerideeën helpen u bij het vinden van uw ideale ruimteverdelerproject of helpen u beslissen over de plaatsing, kamer of alternatieve ruimteverdeler die het beste bij uw ontwerpdromen past.

DIY-ideeën voor kamerverdelers

Voor een volledig aanpasbare en stijlspecifieke ruimteverdeler kun je er zelf een maken. Deze doe-het-zelf-ruimteverdelers zijn schattig en sluw. Slechts een paar benodigdheden en een beetje creatieve vastberadenheid zijn alles wat je nodig hebt om je eigen scheidingswand te maken.

Bouw je eigen houten scheidingswand

Moderne homegym met houten scheidingswand
Moderne homegym met houten scheidingswand

Deze DIY-kamerverdeler heeft een traditionele stijl, maar kan volledig worden aangepast aan jouw voorkeuren. Of je nu een specifieke hoogte, breedte of gewoon een budgetvriendelijke scheidingswand nodig hebt, dit goedkope ruimteverdelerproject helpt je het perfecte accentstuk te bouwen voor elke kamer van je huis.

Benodigdheden

  • Tenminste drie houten panelen, ongeveer 30 cm breed en 2 meter hoog. De hoogte van uw panelen kan variëren, afhankelijk van de indeling van uw huis. Voor decoratieve doeleinden kun je misschien wel 1,80 meter hoog worden, terwijl je voor privacydoeleinden een hogere optie kunt kiezen. Hoewel elk hout geschikt is, is multiplex een goede keuze, omdat het licht is en gemakkelijk te zagen en te decoreren.
  • Patioscharnieren - voldoende zodat elk houten paneel bovenaan, in het midden en onderaan met een ander paneel kan worden verbonden
  • Schroeven voor de scharnieren/schroevendraaier of boor
  • Decoratieve accenten naar keuze - verf, beits, stencils, stof, behang, enzovoort.
  • Optioneel - decoupeerzaag - als u van plan bent het hout te zagen voor decoratieve doeleinden.

Instructies

  1. Bereid je panelen voor en versier ze naar eigen wens. Als u schildert, beitst of behang of stof bevestigt, moet u alles volledig laten drogen en uitharden voordat u door kunt gaan met het proces. Volg de instructies op het etiket van uw verf/beits/lijm voor de juiste droogtijden. Als je decoratieve sneden in het hout wilt maken, zoals schulpen langs de bovenkant of ‘raampjes’ in de panelen om te bedekken met stof, dan is dit ook het moment om dat te doen.
  2. Lijn de panelen naast elkaar. Zorg ervoor dat ze perfect gelijk zijn. Laat een kleine opening vrij, groot genoeg om de scharnieren ertussen te plaatsen.
  3. Bevestig met behulp van de schroeven en een boormachine of schroevendraaier de scharnieren aan de boven- en onderkant van elk paneel en bevestig elk paneel aan het paneel ernaast. Zorg ervoor dat de scharnieren perfect aansluiten op de behuizing van de panelen.
  4. Sta je scherm omhoog - je project is voltooid! Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de houtsoort die u hebt gekozen, uw scheidingswand mogelijk te zwaar is om zelf te verplaatsen.

Maak je eigen moderne ophangbord-kamerverdeler

Deze doe-het-zelf-ruimteverdeler is kleurrijk, chic en de perfecte aanvulling op een modern interieur. Het ophangbord biedt decoratieve mogelijkheden, zoals het ophangen van planten of het installeren van planken, en je kunt alle kleuren in het palet van je kamer gebruiken om alles aan elkaar te binden. If Only April geeft het volledige aanbod en instructieoverzicht voor deze trendy roomdivider-look.

DIY een lichtfilterend kamerscherm

Voor een tijdloze scheidingswand die kan worden opgevouwen wanneer dat nodig is, maakt een kamerscherm een statement van bijna 2,5 meter hoog. Volg deze DIY van H20 Bungalow om een traditionele scheidingswand te creëren die de tand des tijds doorstaat.

Creatieve scheidingswanden per kamer

Het leuke aan het maken van je eigen goedkope scheidingswand is dat je hem zo functioneel en decoratief kunt maken als je wilt. Met slechts een paar aanpassingen kunt u een roomdivider samenstellen die perfect past bij de ruimte die u in gedachten heeft en deze aanpassen aan uw persoonlijke stijl. Als je ideeën nodig hebt voor het plaatsen van scheidingswanden in je huis, kun je met dit overzicht per kamer de verschillende opties voor scheidingswanden visualiseren.

Kantoorruimte voor twee

Gebruik hoge boekenkasten als scheidingswand door ze rug aan rug te draaien om een functionele kantoorruimte te creëren. Bedek de zijkanten met kunstleer en bevestig met decoratieve spijkers, nietjes of zelfs lijm. Plaats een bureau, lamp, stoel en vloerkleed tegen de tegenoverliggende muur en je hebt een geweldige, aantrekkelijke scheidingswand.

Je kunt ook twee bureaus nemen (herinner je je studententijd nog?) en ze met de ruggen tegen elkaar omdraaien. Neem een droog gumbord en bevestig het aan de achterkant van een bureau om als muur te dienen. Je kunt zelfs de andere kant decoreren met kurktegels, waardoor het een handige scheidingswand voor beide partijen wordt.

Woonkamer en eetkamer

Kunst als roomdivider
Kunst als roomdivider

Neem het voorbeeld van musea en creëer een scheidingswand met een extra groot kunstwerk. Hang hem met behulp van draad van het juiste formaat aan het plafond en veranker hem aan de vloer. Hierdoor ontstaat een adembenemende muurverdeler en een geweldig gespreksonderwerp. Je kunt ook in één richting naar een bank kijken en er een aantrekkelijk dressoir of dressoir achter plaatsen. Een paar hoge decoratieve vazen en kaarsen creëren de illusie van twee aparte kamers.

Leeshoek en slaapkamer

Lees hoekje
Lees hoekje

Maak een hoek van de slaapkamer leeg en plaats een comfortabele stoel en poef of chaise longue in die ruimte. Verdeel het gebied met hoge potplanten. Voeg een klein leeslampje achter de stoel en een klein klaptafeltje toe om je boeken op te bergen, en je hebt een sfeervolle ruimte waar je slapende partner niet van zal storen. Nu heb je een gezellig leeshoekje in je slaapkamer zonder dat dit ten koste gaat van stijl of privacy.

Speelkamer

Maak een verplaatsbare scheidingswand voor de speelkamer van uw kind om ruimtes te scheiden voor knutselwerkjes, baby's of zelfs slaapplekken. Lijm schuim- of plastic blokken aan elkaar om een kleurrijke en aantrekkelijke scheidingswand te creëren waar uw kinderen dol op zullen zijn. Het beste is dat je hem gemakkelijk kunt oppakken en verplaatsen als je besluit de ruimte opnieuw in te delen.

Je kunt ook grote modulaire plastic blokken gebruiken die in verschillende vormen en maten kunnen worden geconfigureerd en deze gebruiken als scheidingswand in een speelkamer, vooral als je kinderen ze voor speeltijd gebruiken. Mogelijk moet u een tweede set aanschaffen die in de kamer past, maar deze is nog steeds goedkoper dan investeren in een volledige renovatie.

Alternatieve ideeën voor kamerverdelers

Als het traditionele kamerscherm of de houten scheidingswand niet past bij jouw stijl of budget, zijn er tal van stijlvolle alternatieven. Gebruik deze als creatieve manieren om uw kamer om functionele redenen in te delen of om gewoon decoratieve details aan de kamer toe te voegen.

Gordijnen als scheidingswand

gordijn als scheidingswand
gordijn als scheidingswand

Een van de goedkoopste manieren om een kamer te verdelen is het gebruik van gordijnen. Je kunt gordijnen gebruiken die je al hebt, of gordijnen maken van canvas, lakens en gordijnvoeringen. Met zoveel goedkope hengels in verschillende vormen en maten, kun je in een mum van tijd een artistieke en praktische scheidingswand opzetten. Met een beetje fantasie en door de tijd te nemen, kun je je woonruimte vermenigvuldigen met een eenvoudige indeling - eenvoudige kamerindeling dus!

  • Een innovatieve truc is om een gebogen douchestang te gebruiken en deze aan een hoek van de kamer te bevestigen. Voeg daar wat caféringen en een mooi gordijn aan toe, en je creëert in een handomdraai een kast of kleedkamer.
  • Gebruik geplooide gordijnen die aan stukjes multiplex zijn geniet en aan de vloer zijn bevestigd op een houten basis van 2 bij 1,2 meter voor een goedkope en mooie scheidingswand.
  • Maak een eenvoudige scheidingswand met PVC-buis.

Lamelmuur

Woonkamer met lattenwand
Woonkamer met lattenwand

Lamelwanden zijn een trend op het gebied van wandtoepassing en architectonische details voor woninginrichting, en ze vormen een gestroomlijnd en chic alternatief voor de traditionele scheidingswand. Of u nu kiest voor brede of slanke latten, u kunt privacy creëren in een polyvalente ruimte of gewoon een statement toevoegen aan het ontwerp van uw woning. Een lamellenwand scheidt op stijlvolle wijze uw woonkamer van uw thuiskantoor of biedt een opvallende scheiding tussen uw keuken en eetruimte.

Ingebouwde rekken

Als uw huis grote deuropeningen of een open plattegrond heeft, verdeelt een ingebouwde plank de ruimtes op een functionele manier. Met de extra opbergruimte in planken en kasten geeft deze scheidingswand je meer ruimte en creëer je tegelijkertijd de visuele onderbrekingen in het ontwerp waarnaar je op zoek bent.

Aan het plafond gemonteerde zonneschermen

Als privacy het doel is van uw reis met een scheidingswand, zijn aan het plafond gemonteerde zonneschermen de juiste keuze. Als u uw slaapkamer deelt met de kinderkamer van uw baby of als u een gezellig leeshoekje in uw woonkamer wilt creëren, kunt u lichtfilterende schermen aan uw plafond bevestigen. Zorg ervoor dat de lengte van de lampenkappen bijna tot aan de vloer reikt en monteer de lampenkappen zo dicht mogelijk bij elkaar om lichtspleten te voorkomen.

Hangende plantenmuur

Groene werkplek of thuiskantoor
Groene werkplek of thuiskantoor

Als je een decoratieve scheidingswand wilt die vooral dient om stijl en persoonlijkheid aan je kamer toe te voegen, zal een muur met hangplanten kleur, textuur en leven aan je ruimte toevoegen. Bevestig haken aan het plafond en spreid je planten op maat. Probeer de lengtes af te wisselen of werk van de langste naar de kortste.

Verdeel je kamer als een ontwerper

De perfecte scheidingswand is degene die bij jouw stijl, ruimte en budget past. Of het nu gaat om een doe-het-zelfzaak, een doordacht investeringsstuk, of gewoon een project dat je graag wilde proberen, een scheidingswand zal je interieur transformeren.

Aanbevolen: