Waar u Ronald Reagan-memorabilia kunt bekijken (of er enkele kunt kopen)

Inhoudsopgave:

Waar u Ronald Reagan-memorabilia kunt bekijken (of er enkele kunt kopen)
Waar u Ronald Reagan-memorabilia kunt bekijken (of er enkele kunt kopen)
Anonim
Reagan-campagneknop 1980
Reagan-campagneknop 1980

De Hollywood- en presidentiële carrière van Ronald Reagan, een toetssteen van het leven in de jaren tachtig, heeft een blijvende culturele impact nagelaten die gemakkelijk te zien is aan alle memorabilia die zijn weg hebben gevonden naar de 21e eeuw. Met zo’n politiek en cultureel actieve levensstijl zijn er een heleboel Ronald Reagan-memorabilia waar moderne verzamelaars van kunnen genieten.

Ronald Reagan: acteur en president

Ronald Reagan had een indrukwekkende carrière die meer dan 50 jaar besloeg en begon toen hij in 1933 sportomroeper werd in Des Moines, Iowa. In 1937 filmde hij zijn eerste film voor Warner Brothers, Love is on the Air. Dit was nog maar het begin van zijn Hollywood-carrière en volwassenheid, maar al snel op middelbare leeftijd had hij ambities voor een politieke functie.

In 1967 werd Ronald Reagan ingehuldigd als gouverneur van Californië en in 1980 werd hij met een ongelooflijke meerderheid verkozen tot de 40e president van de Verenigde Staten. Gedurende zijn hele carrière zijn er meer dan zestig straten, scholen, bibliotheken, ziekenhuizen en andere bezienswaardigheden naar hem vernoemd; een eerbetoon aan een cultureel icoon. Met zijn schijnbaar onontkoombare aanwezigheid in de tweede helft van de 20e eeuw is het geen wonder dat de memorabilia van Ronald Reagan onder bepaalde verzamelaars een populair verzamelobject zijn geworden.

Ronald Reagan-memorabilia waar verzamelaars naar op zoek zijn

Alle voormalige presidenten hebben een cultstatus - sommige meer dan andere - en presidentiële verzamelaars doen niets liever dan memorabilia verzamelen die verband houden met hun iconen. Gezien zijn Hollywood-geschiedenis is het geen verrassing dat Ronald Reagan een publieke persoonlijkheid zou cultiveren die lang na zijn dood bleef bestaan.

Gesigneerde memorabilia

handtekeningbriefje van Ronald Reagan
handtekeningbriefje van Ronald Reagan

Voor fans van de 40e president van de Verenigde Staten is de meest waardevolle memorabilia iets dat door hem is ondertekend. Dit geldt vooral als je bedenkt dat hij al sinds 2004 dood is en sindsdien niets nieuws heeft getekend, en dat mensen met affiniteit voor presidentiële items bereid zijn duizenden dollars te betalen voor dingen met zijn handtekening. Eén exemplaar van The Diaries of Ronald Reagan, dat Regan zelf ondertekende, staat bijvoorbeeld op de website van zijn stichting voor $ 4.000. Gezien zijn bekendheid kun je van alles vinden met zijn handtekening erop, waaronder items als:

  • Hoeden
  • Posters
  • Boeken
  • Afdrukken
  • Overhemden

Als het gaat om gesigneerde memorabilia, is het erg belangrijk dat je alleen items koopt die zijn geverifieerd door een professionele organisatie, aangezien presidentiële handtekeningen notoir nagemaakt zijn. Voor verificatie van de hoogste kwaliteit moet u zoeken naar certificeringen van de authenticatie- en beoordelingsdiensten van PSA. Ze zijn de toonaangevende authenticatieservice ter wereld en een heleboel veilingen zullen ze gebruiken om hun gesigneerde items te verifiëren voordat ze te koop worden aangeboden. Volgens hun website zijn getypte documenten met de schriftelijke handtekening van Ronald Reagan tijdens zijn presidentschap ongeveer $ 2.000 waard, terwijl een gesigneerde brief die hij tijdens zijn presidentschap volledig met de hand heeft geschreven, ongeveer $ 6.000 waard is. zijn het meeste waard uit alle handtekeningen die tijdens zijn leven zijn ondertekend, en PSA of andere authenticatiebedrijven kunnen u een nauwkeurige beoordeling geven van hun waarde(n).

Gezien de aard van het leiden van een grote natie is het echter gebruikelijk dat presidenten hun handtekeningen laten stempelen door mensen in hun kantoor of ondertekenen door een secretaris die heeft geleerd hoe ze hun handtekening moeten kopiëren. Helaas is er geen definitieve manier om te weten of een handtekening is ondertekend door autopen of door iemand die deze voor hem imiteert. Het is dus het beste om altijd een authenticatieservice te raadplegen voordat u presidentiële handtekeningen koopt of verkoopt.

Verzamelbare campagne-items

Reagan-Bush-pet uit de Amerikaanse presidentiële campagne van 1983
Reagan-Bush-pet uit de Amerikaanse presidentiële campagne van 1983

De politieke campagne van Ronald Reagan betekende een grote verschuiving in de populaire cultuur, en de gevolgen van de beroemde televisiereclame en slogan hielpen deze campagne in het Amerikaanse bewustzijn te katapulteren. Gegeven het feit dat een andere president Reagan's beroemde uitspraak bij een verkiezing in de 21e eeuw aanroept, is het niet verwonderlijk dat memorabilia met betrekking tot de campagne die daaraan ten grondslag lag in waarde zouden stijgen. Over het geheel genomen zijn memorabilia met betrekking tot zijn campagne eigenlijk behoorlijk goedkoop - misschien een verwijzing naar het feit dat mensen er tijdens zijn race veel van hebben bewaard en nu doorverkopen, of dat zijn campagnecomité een overvloed aan merchandise heeft gemaakt.

Hoe dan ook, je kunt een aantal van zijn campagne-items ophalen voor behoorlijk lage prijzen, ergens tussen de $ 5 en $ 25, zoals deze die onlangs op de veiling zijn gekomen:

  • 1980 Reagan-campagne Chinese jojo - Vermeld voor $ 12,95
  • 1984 Reagan & Bush herverkiezingscampagneknop - Vermeld voor $ 4,99
  • 1980 Reagan-bumpersticker - Vermeld voor $ 6,99

Items uit zijn acteercarrière

lobbykaart uit de Ronald Reagan-film
lobbykaart uit de Ronald Reagan-film

Zoals vaak wordt vermeld, had Ronald Reagan een lucratieve acteercarrière in de jaren veertig en vijftig, waarin hij naast talenten als Olivia DeHavilland de hoofdrol speelde. Zo vinden hardcore Reagan-verzamelaars met veel plezier voorwerpen uit zijn vele westerse films uit deze periode. Hoewel Ronald Reagan een actieve acteur was tijdens de Gouden Eeuw van Hollywood en in tientallen Hollywood-westerns verscheen, was hij niet de bekende naam die veel andere acteurs waren. Hierdoor zijn er niet zoveel memorabilia uit zijn acteercarrière als die van andere Hollywood-aluin. Ondanks dit gebrek aan memorabilia zijn de dingen die beschikbaar zijn niet bijzonder duur in aanschaf:

  • Modern Screen Magazine-cover met Ronald Reagan en Jane Wyman - aangeboden voor $ 22,49
  • Enorm veel Reagan Hollywood-ephemera - Vermeld voor $ 59,99

Wanneer zijn handtekening echter in de mix komt, gaan de prijzen aanzienlijk omhoog. Neem bijvoorbeeld deze gecertificeerde, gesigneerde fanbrief uit 1946, die onlangs voor $ 150 werd verkocht.

Plaatsen waar u Reagan-memorabilia te koop kunt vinden

Gezien de digitaal geïntegreerde koopervaringen van vandaag zijn de meeste Ronald Reagan-memorabilia online te vinden. Hier zijn een paar van de plaatsen met de meest uiteenlopende assortimenten Ronald Reagan-verzamelobjecten te koop:

  • Lori Ferber Collectibles - Lori Ferber Collectibles is een mooie site die zich richt op presidentiële memorabilia en items bevat zoals Ronald Reagan Inaugural Ball-kaartjes, sleutelhangers van de Republikeinse Conventie uit 1980 en nog veel meer. Op de website vindt u ook een informatieve pagina met presidentiële weetjes en boeken over presidentiële memorabilia.
  • Etsy - Etsy is een plek waar je allerlei soorten Reagan-memorabilia kunt vinden, van ondersteunend tot spottend, wat betekent dat je, of je nu positieve of negatieve gevoelens hebt over de ex-president, daar iets kunt vinden dat bij je past.
  • eBay - eBay heeft veruit de grootste collecties van diverse Reagan-memorabilia, variërend van gesigneerde items tot diverse papieren ephemera met betrekking tot de regering-Reagan.

Als het gaat om het verkopen van Ronald Reagan-memorabilia, houd er dan rekening mee dat er geen enorme verzamelaarsmarkt is, en dat veel van de items ook niet voor aanzienlijke bedragen worden verkocht. Je moet dus niet verwachten dat je knopen, hoeden en boeken op een veiling duizenden dollars opbrengen. Alles met een (geverifieerde) handtekening is echter de moeite waard om door een taxateur te laten bekijken, omdat het een slim idee kan zijn om het in een veilinghuis te plaatsen in plaats van op online veilingwebsites.

Ronald Reagan Memorabilia-collecties om te bezoeken

Er zijn heel veel plaatsen waar u openbare collecties van Reagan's memorabilia kunt bekijken, naast de vele plaatsen waar u items kunt kopen om uw eigen verzameling te beginnen of uit te breiden. Omdat er zoveel locaties zijn vernoemd naar Ronald Reagan, wil je er misschien wel een paar bezoeken en de openbare collecties zelf bekijken. Hier zijn er een paar om te proberen:

Ronald Reagan presidentiële bibliotheek

De presidentiële bibliotheek van Ronald Reagan, gelegen in Simi Valley, Californië, is zeven dagen per week geopend, met uitzondering van Thanksgiving Day, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. In de bibliotheek kun je 50 miljoen pagina's aan presidentiële documenten bekijken, ruim anderhalf miljoen foto's en duizenden audio- en videobanden.

Permanente galerijen die u kunt bezoeken zijn onder meer:

  • Berlijnse muur
  • Air Force One
  • Ovaal Kantoor
  • M-1 Abrams-tank
  • F-14 Tomcat
  • F-117 Nighthawk Ste alth Fighter
  • Marine One
  • Gouden ster Families Memorial Monument

Daarnaast zijn er verschillende tijdelijke tentoonstellingen en een museumwinkel waar je herdenkingsartikelen kunt vinden die je aan je collectie kunt toevoegen.

Ronald Reagan Boyhood Home

Historici en verzamelaars zullen genieten van een bezoek aan het ouderlijk huis van Ronald Reagan. Reagan, gelegen in Dixon, Illinois, noemde het nu volledig gerestaureerde huis van negen tot twaalf jaar zijn thuis. Het charmante gebouw behoort tot het nationaal register van historische plaatsen en heeft ook een bezoekerscentrum, een cadeauwinkel en ruimte om te ontspannen in het Reagan Memorial Park.. De openingstijden variëren gedurende het jaar. Bezoek de website voor volledige informatie.

De Ronald Reagan Trail

Als je in Illinois bent, maak dan een tocht over de Ronald Reagan Trail. Deze zelfgeleide tour begint in Tampico, waar Ronald werd geboren. Er is ook een klein museum dat u kunt bezoeken. De route gaat door twaalf steden die elk een bijdrage hebben geleverd aan het leven van de president.

Wanneer Reagan-memorabilia in uw collecties terechtkomen

Veel verzamelaars houden ervan om items te hebben die direct of indirect verband houden met beroemde mensen zoals Madonna, Lucille Ball of zelfs de Beatles; maar degenen met gevoel voor humor of een fascinatie voor presidenten uit het verleden zullen genieten van het verzamelen van de rijkdom aan Ronald Reagan-memorabilia die er zijn.

Aanbevolen: