Hoe u slijtplekken op hardhouten vloeren kunt verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe u slijtplekken op hardhouten vloeren kunt verwijderen
Hoe u slijtplekken op hardhouten vloeren kunt verwijderen
Anonim
het verwijderen van vloerschade
het verwijderen van vloerschade

Als uw hardhouten vloeren de trots van uw huis zijn, is het frustrerend om ze versleten te zien. Hoewel u waarschijnlijk wat slijtage verwacht, kan het leren hoe u slijtplekken kunt verwijderen ervoor zorgen dat uw vloeren er op hun best uitzien.

Methoden voor het verwijderen van slijtplekken

Probeer slijtplekken van je hardhouten vloeren te verwijderen met gewone huishoudelijke producten. U hoeft niet altijd een speciaal product voor de klus te kopen. Sommige onverwachte bronnen kunnen in gebruik worden genomen:

Reinigingstips voor slijtplekken

Reiniger Aanbevolen gebruik Waarschuwingen
Gum Je kunt een gewone potloodgum gebruiken, hoewel er speciale gummen van hard rubber zijn die speciaal zijn ontworpen voor het reinigen van vloeren en die goed werken bij hardnekkige vlekken. Kan bij herhaaldelijk gebruik dof worden van de beschermende afwerking veroorzaken.
WD-40-type product Dit is veilig en kan er ook voor zorgen dat je hout wat glans krijgt. Het werkt het beste op lichte slijtplekken. Maak grondig schoon na gebruik, omdat de vloer hierdoor glad kan worden.
Schoen met rubberen zolen Als je haast hebt en geen gum hebt, kan het soms helpen om schoenen met rubberen zolen aan te trekken en een ervan over de slijtplek te draaien. Vermijd het gebruik van zwarte schoenen met rubberen zolen op lichte houtafwerkingen.
Tandpasta of zuiveringszout Dit zijn twee van de mildste schuurmiddelen die er zijn. Gebruik een schone, vochtige doek of een oude, vochtige tandenborstel om ze op de vlek aan te brengen. Wrijf zachtjes met de nerf van het hout. Als uw hout bekrast of ontpit is, kunnen tandpasta en zuiveringszout een kalkachtig residu achterlaten dat moeilijk te verwijderen is.
Huisschoonmaak gumpad Wrijf over de slijtplek met de houtnerf volgens de instructies van de fabrikant. Deze nieuwe stijlreinigers zien er glad en veilig uit, en dat zijn ze meestal ook, maar herhaaldelijk gebruik kan oppervlakken, inclusief hout, dof maken.
Fijne staalwol Voor zeer hardnekkige vlekken op donker hout. Gebruik alleen de beste staalwol (000 of 0000). Kan het hout dof maken en schuren. Als je je vloer in de was zet, probeer dan de wol in een wasoplossing te gieten voordat je begint.
Minerale dranken (naptha) Veeg slijtplekken voorzichtig af met een schone doek. Dit is een bijtende, brandbare stof; wees dus voorzichtig.

Speciale producten

Er bestaan een aantal speciale producten voor het verwijderen van slijtplekken van uw vloeren, maar ook voor het opruimen van eventuele dofheid veroorzaakt door andere verwijderingsmethoden.

Hardhouten vloeronderhoudsreinigers

Het gebruik van een onderhoudsreiniger voor hardhouten vloeren is vaak de eerste stap bij het verwijderen van slijtplekken en in sommige gevallen is dit alles wat nodig is. Zoek een formule die speciaal is gemaakt voor hardhouten vloeren.

  • Bruce hardhouten vloerreiniger kost slechts ongeveer $ 5, en is speciaal ontworpen voor hardhouten en laminaatvloeren. Om het te gebruiken, breng je het aan op een schone, zachte doek en wrijf je over de plek. Het vereist geen spoeling en laat geen residu achter. Als de slijtplekken diep of bekrast zijn, moet je mogelijk doorgaan met een concealerproduct.
  • Bona maakt een volledig onderhoudssysteem voor hardhouten vloeren, inclusief een vloerreiniger die kleine slijtplekken kan verwijderen. Het werkt op alle houtsoorten. Om het te gebruiken, breng je het aan op een zachte doek en wrijf je over de slijtplek totdat deze loskomt. Spoelen is niet nodig. Het kost ongeveer $ 10.

Als de reiniger alleen niet werkt, ga dan verder met een schuurgum.

Scuff gum

Oxo Good Grips maakt een vloerstofzuiger met een ingebouwde schuurverwijderaar, en deze kost ongeveer $ 25. Om de gum te gebruiken, trapt u op het pedaal om de stofdoek te verwijderen en gebruikt u vervolgens de gum op het handvat om slijtplekken weg te schrobben. Als er vlekken achterblijven of als de kras een diepere kras is, moet je mogelijk een concealer gebruiken.

Concealer

Voor diepe krassen of slijtplekken die niet loskomen, moet je mogelijk een concealer gebruiken. Hoewel dit technisch gezien de slijtplekken niet "verwijdert", verbergt het ze wel of minimaliseert het hun uiterlijk.

  • ScratchAway concealing spray vermindert de zichtbaarheid van krassen op hardhouten en laminaatvloeren (bonus: het werkt ook op werkbladen). Het bevat oliën en polymeren die indringen en het rauwe witte uiterlijk van krassen en slijtplekken verbergen. Om het te gebruiken, sprayt u het eenvoudigweg op, laat u het inwerken en veegt u het weg. Je kunt het vinden voor ongeveer $ 10.
  • WearMax scratch concealer verwijdert de lelijke witheid van nieuwe krassen en slijtplekken en repareert de toplaag van voorverzegelde hardhouten vloeren. Om het te gebruiken, breng het aan, wrijf het in een cirkelvormige beweging en laat het vier uur onder een lamp uitharden. Het kost ongeveer $ 30.

Slijtage verwijderen

Hardhouten vloeren kunnen een mooie aanvulling zijn op elke kamer. Met een beetje tijd en moeite kun je de jouwe in goede staat houden door lelijke slijtplekken veilig te verwijderen.

Aanbevolen: