Freelance schrijfmogelijkheden

Inhoudsopgave:

Freelance schrijfmogelijkheden
Freelance schrijfmogelijkheden
Anonim
Freelance schrijver
Freelance schrijver

Freelance schrijfmogelijkheden zijn op meer plaatsen beschikbaar dan je zou verwachten. Omdat bedrijven van elke omvang moeite hebben om de kosten onder controle te houden, worden freelancers gezien als een betaalbaar alternatief voor het inhuren van fulltime schrijvers.

Soorten freelance schrijfmogelijkheden

Over het algemeen kunnen schrijfmogelijkheden in vier hoofdgebieden worden gegroepeerd:

  • Journalistiek
  • Bedrijfscommunicatie
  • Technisch schrijven
  • Creatief schrijven

Sommige schrijvers werken uitsluitend op één gebied, terwijl anderen hun inkomen genereren door aan veel verschillende projecten te werken.

Journalistiek

Voor de meeste mensen is journalistiek schrijven het eerste dat in je opkomt als ze op zoek gaan naar freelance werk. Dit soort non-fictieschrijven vereist duidelijke communicatieve vaardigheden en een passie voor onderzoek. Een extraverte persoonlijkheid is ook nuttig, aangezien u regelmatig wordt gevraagd om interviews af te nemen met mensen die kennis hebben van uw onderwerp.

Voorbeelden van journalistieke projecten waarvoor u mogelijk wordt ingehuurd:

  • Krantenartikelen
  • Tijdschriftfuncties
  • Webinhoud schrijven voor mediakanalen

Plaatsen waar u mogelijkheden voor freelance journalistiek kunt vinden, zijn onder meer:

  • Media Bistro: Deze website is een geweldige bron voor schrijvers die op zoek zijn naar freelance schrijfmogelijkheden in journalistieke stijl. Om de vacatures te bekijken, heeft u een gratis account nodig. Berichten die regelmatig worden bijgewerkt, omvatten vaak gevestigde kranten, tijdschriften en websites.
  • Journalistiek Vacatures: Deze website is ook gespecialiseerd in het aanbieden van vacatures die specifiek zijn voor het vakgebied journalistiek. Berichten worden vaak bijgewerkt en het bestuur biedt vaak freelancemogelijkheden bij grote gedrukte en online media. Registratie is niet vereist om de site als werkzoekende te gebruiken.

Bedrijfscommunicatie

Bedrijfscommunicatie omvat schrijfmateriaal dat bedrijven kunnen gebruiken in de omgang met andere bedrijven, potentiële klanten of hun eigen werknemers. Dit is een vaak over het hoofd geziene bron van mogelijkheden voor freelance schrijven, hoewel dit soort projecten erg lucratief kunnen zijn. Mogelijkheden voor bedrijfscommunicatieprojecten zijn onder meer:

  • Verkoopbrieven
  • Promotiebrochures
  • Productbeschrijvingen
  • Artikelen voor de werknemersnieuwsbrief van een bedrijf
  • SEO-kopie voor een bedrijfswebsite

Plaatsen waar u kunt zoeken naar freelance werk op het gebied van bedrijfscommunicatie zijn onder meer:

  • PRSA Job Center: Het online banencentrum voor de Public Relations Society of America is een geweldige plek om te zoeken naar freelancemogelijkheden in bedrijfscommunicatie. Meld u aan voor een gratis werkzoekersaccount om de volledige details van geadverteerde vacatures te bekijken en om uw CV te plaatsen op een plek waar bedrijven die op zoek zijn naar freelancers uw CV kunnen vinden.
  • ProBlogger Job Board: Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven en marketingbureaus het schrijven voor bedrijfsblogs uitbesteden aan freelancers. Bezoek het Pro Blogger Job Board om de huidige vacatures voor freelance bedrijfsbloggers en andere soorten blogwerk te bekijken. U heeft geen account nodig om deze bron te gebruiken.

Technisch schrijven

Technisch schrijven is een vorm van formeel schrijven dat complexe ideeën helpt uitleggen aan een niet-technisch publiek. Er is vaak veel vraag naar freelancers met technische schrijfervaring, omdat veel ingenieurs en computerprogrammeurs niet over de sterke communicatieve vaardigheden beschikken die nodig zijn om dit soort materialen effectief te creëren. Voorbeelden van technische schrijfprojecten zijn onder meer:

  • Installatie- en instructiehandleidingen
  • Gidsen voor het oplossen van problemen
  • E-cursussen voor trainingen

Bronnen voor het vinden van freelancemogelijkheden op het gebied van technisch schrijven zijn onder meer:

  • Indeed.com: Indeed is een van de beste online bronnen voor het vinden van freelance werk voor technisch schrijven, omdat de site online berichten verzamelt van bedrijfswebsites en vacaturesites om zoekers een vrij uitgebreide lijst te bieden van wat er op elk gewenst moment beschikbaar is. gegeven tijd. U heeft geen account nodig om Indeed te gebruiken, maar als u er een maakt, kunt u zich aanmelden om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe technische schrijfopdrachten zodra deze beschikbaar komen.
  • ComputerJobs.com: Omdat bij veel technische schrijfopdrachten het maken van gebruikershandleidingen voor computersoftware betrokken is, bevat deze site vaak vacatures voor freelancers en contractmogelijkheden voor technische schrijvers. U moet een formulier invullen en uw CV rechtstreeks via de site uploaden om te solliciteren op functies die u interesseren.

Creatief schrijven

Dit kan de moeilijkste vorm van freelance schrijven zijn om van te leven. Hoewel veel mensen graag poëzie, korte verhalen en romans lezen, zijn er veel meer getalenteerde schrijvers die hun werk proberen te verkopen dan dat er mensen zijn die ervoor willen betalen. Alleen al om deze reden is het gebruikelijk dat iedereen, behalve de bestverkopende auteurs, hun inkomen aanvult met andere vormen van freelance schrijven of een baan in een vakgebied dat niets te maken heeft met het schrijversberoep.

Plaatsen waar u kunt zoeken naar mogelijkheden voor freelance creatief schrijven zijn onder meer:

  • Writer's Market: als je geïnteresseerd bent in het schrijven van korte verhalen of romans, wil je investeren in de huidige editie van Writer's Market. Dit boek kan u helpen bij het identificeren van uitgeverijen die pitches, voorstellen en ongevraagde manuscripten accepteren, evenals andere potentiële bronnen waar u uw schrijfwerk mogelijk kunt verkopen.
  • Poets & Writers: De Poets & Writers-website is een geweldige bron voor het identificeren van fictieschrijf- en poëziewedstrijden waaraan je kunt deelnemen. Het indienen van uw werk via deze wedstrijden is een goede manier om erkend te worden als een serieuze creatieve schrijver, en om geldprijzen voor uw werk te verdienen.
  • Upwork: Bedrijven en individuen die een contract willen afsluiten met freelancers voor specifieke creatieve schrijfprojecten plaatsen vaak vacatures op Upwork. Om in aanmerking te komen, moet u een freelanceraccount aanmaken, akkoord gaan met de servicevoorwaarden, via de site naar werkmogelijkheden zoeken en offertes indienen die klanten kunnen overwegen. Als u wordt geselecteerd om projecten te voltooien, moet u tijdig kwaliteitswerk leveren. Lees de servicevoorwaarden van Upwork aandachtig door om er zeker van te zijn dat u de vergoedingenstructuur volledig begrijpt en hoe de service werkt voordat u aan de slag gaat.

Kenmerken van succesvolle freelanceschrijvers

Als je eenmaal een beter idee hebt van welke soorten freelance schrijfmogelijkheden er beschikbaar zijn, vraag je je misschien af of je het in je hebt om een succesvolle freelance schrijver te worden. Over het algemeen beschikken degenen die het goed doen in deze branche over de volgende kenmerken:

  • Een waardering voor de Engelse taal
  • Sterke spelling- en grammaticale vaardigheden
  • De bereidheid om voortdurend nieuwe dingen te leren over een verscheidenheid aan onderwerpen
  • De discipline om zelfstandig te werken
  • Het geduld om hun werk zo vaak als nodig te herzien om het publiceerbaar te maken
  • De volharding om door te gaan, zelfs nadat ze meerdere keren zijn afgewezen

Achtergrond en vaardigheden

Veel mensen denken dat een freelanceschrijver een universitair diploma moet hebben in Engels, journalistiek, communicatie of een gerelateerd vakgebied. Dit is echter niet noodzakelijk waar. Hoewel een groot aantal werkgevers positief staat tegenover sollicitanten met een achtergrond op deze gebieden, zijn er tal van succesvolle schrijvers die oorspronkelijk in een ander carrièreveld zijn opgeleid of helemaal niet hebben gestudeerd.

Ongeacht uw opleidingsachtergrond, wees voorbereid op het tonen van schrijfvoorbeelden die uw vaardigheden aantonen bij het solliciteren naar werk als freelance schrijver.

Locatieonafhankelijk werken

Locatie is een andere veel voorkomende zorg voor nieuwe schrijvers. Hoewel schrijvers in grotere stedelijke gebieden zeker een voordeel hebben als het gaat om het zoeken naar lokale klanten, hoef je je droom van een freelance schrijfcarrière niet op te geven als je in een landelijke gemeenschap woont. Dankzij het wonder van de moderne technologie is het mogelijk om voor klanten in New York of Los Angeles te werken zonder ooit je huis te verlaten, waar je ook woont.

Aanbevolen: