Bedrijven die freelance academische schrijvers inhuren

Inhoudsopgave:

Bedrijven die freelance academische schrijvers inhuren
Bedrijven die freelance academische schrijvers inhuren
Anonim
Computer- en onderzoekswerk
Computer- en onderzoekswerk

Een van de potentieel lucratieve vakgebieden die het ontdekken waard zijn als freelance schrijver is academisch schrijven. Er zijn veel bedrijven die het academische veld op verschillende manieren bedienen en ze zoeken naar gekwalificeerde, goed opgeleide schrijvers die hun expertise kunnen aanbieden om aan deze specifieke behoeften te voldoen.

5 Academische schrijfbedrijven

De mogelijkheden voor professioneel academisch schrijven kunnen behoorlijk breed zijn en omvatten elk type schrijven dat verband houdt met onderwijs of academisch onderzoek. Deze kunnen het volgende omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • Medisch schrijven
  • Wetenschappelijk technisch schrijven
  • Schrijven voor een educatief softwarebedrijf
  • Schrijven voor universiteits- of hogeschoolcommunicatie
  • Copywriting voor schoolboeken
  • Curriculum en lesplan schrijven
  • Tekstboek bewerken

Succesvolle schrijvers op dit gebied kunnen een vergelijkbaar breed scala aan achtergronden hebben, waaronder docenten, wetenschappers en journalisten.

Academiaonderzoek

Bedrijfsoverzicht: Academia Research is op zoek naar schrijvers op gebieden als techniek, architectuur, biochemie en luchtvaart en heeft sinds 2007 freelance schrijvers ingehuurd. In ruil voor 'goed geschreven, unieke en actuele artikelen met volledige referenties', heeft Academia Research belooft "onze schrijvers goed te betalen."

Werk wordt alleen goedgekeurd als de klant volledig tevreden is en veel bestellingen een krappe deadline kunnen hebben. Schrijvers selecteren een van de twee mogelijke betalingsdagen per maand en ontvangen betaling via Payoneer, Paypal, Payza of bankoverschrijving. Standaardtarieven variëren van $ 5 tot $ 20 per pagina van 250 woorden.

Hoe toepassen: Het aanmeldingsproces bij Academia Research begint met het lezen van de verwachte voorwaarden, het schrijven van beleid en richtlijnen voor pagina-indeling. Van daaruit vraagt het aanvraagformulier om persoonlijke en contactgegevens, het belangrijkste specialisatiegebied, cv of cv en verificatie van inloggegevens, zoals diploma's en certificaten. Je moet ook een online test voltooien en een testessay invullen.

Ervaringen van schrijvers: Getuigenissen van schrijvers op de website van Academia Research zijn positief. Ze zeggen dat de baan 'levensveranderend' is en dat werken bij het bedrijf 'zeer nuttig is voor mij in mijn carrière als schrijver'. De recensie op The Bipolarized noemt Academia Research echter “een groot gedrocht van een leugen”, aangezien je “wordt aangeboden om het huiswerk van rijke middelbare scholieren op te lossen."

Sage-publicaties

Bedrijfsoverzicht: Sage Publications is een onafhankelijke uitgever van tijdschriften, boeken en elektronische media en werkt in een breed scala aan academische specialisaties, waaronder Afrikaans-Amerikaanse studies, sociaal werk, aardrijkskunde, politieke wetenschappen en criminologie.

Sage zet zich in voor het leveren van "kwaliteitsleerboeken van toonaangevende auteurs tegen prijzen die studenten zich kunnen veroorloven." Naast de schoolboeken en ander leesmateriaal publiceert Sage ook online cursusbegeleiders die zowel docenten als studenten online ondersteuning bieden.

Hoe solliciteren: Sage Publications heeft drie hoofdrollen die op freelancebasis worden ingehuurd: redacteuren, proeflezers en indexeerders. Het bedrijf accepteert doorlopend cv's en tests. Van geïnteresseerde teksteditors wordt verwacht dat zij bekend zijn met de formaten APA en Chicago Manual of Style.

Om te solliciteren, voltooit u de test waarbij u een document elektronisch gaat bewerken en uw werk via e-mail verzendt naar [email protected]. Zorg ervoor dat u de instructies nauwkeurig volgt, inclusief de vereiste om 'wijzigingen bijhouden' in te schakelen en hoe u uw ingediende bestand een naam moet geven.

Writerervaringen: Hoewel ze blijkbaar niet op freelancebasis met Sage werkt, zegt professionele proeflezer Louise Harnby dat de productieafdeling van het bedrijf "gevuld is met buitengewone mensen [met] ongelooflijk geduld." Ze ontdekte dat de arbeiders daar haar nodig hadden om 'van start te gaan', aangezien de proeflezer 'een klein radertje in een grote productiemachine is die nooit stopt'.

Jones & Bartlett Leren

Bedrijfsoverzicht: Jones & Bartlett Learning, een divisie van Ascend Learning, ontwikkelt educatieve programma's voor middelbaar en postsecundair onderwijs, evenals voor de professionele markt. Onderwerpen die door het bedrijf worden behandeld, zijn onder meer gezondheidszorgadministratie, techniek, strafrecht en mariene biologie.

Het doel van het bedrijf is om gezaghebbende inhoud te combineren met "innovatieve technologische oplossingen" om "de leerresultaten meetbaar te verbeteren." Dit omvat online cursussen, e-books voor trainingen en zelfs virtuele simulaties.

Hoe toepassen: Omdat Jones & Bartlett Learning ernaar streeft om "verder te gaan dan het boek" met hun benadering van onderwijs, kan auteur worden bij het bedrijf een bredere reikwijdte hebben dan schrijven voor een traditioneel leerboek. In plaats van dat u een specifiek onderwerp toegewezen krijgt om te schrijven of te redigeren, vraagt het bedrijf u uw eigen originele idee voor de inhoud voor te stellen. Ze accepteren ook ideeën voor aanvullend materiaal en andere aanvullende producten om ‘de educatieve ervaring te verrijken’.

Neem contact op met de verwervende redacteur die relevant is voor uw onderwerp om uw project te bespreken, maar lees eerst de voorstelrichtlijnen.

Writer Ervaringen: Recensies op carrièrewebsite Glassdoor.com zijn gemengd als het gaat om werknemerservaringen bij Jones en Bartlett. Terwijl de ene gebruiker zegt dat het een ‘vriendelijke en ontspannen omgeving’ is, zegt een andere gebruiker dat er ‘geen eigenaarschap is over het werk’ en een ander noemt ‘dubbelzinnige werkrelaties’ vanwege ‘ongedefinieerde rollen’."

ACT

Bedrijfsoverzicht: ACT is een non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor de ACT-test die jaarlijks door ruim 1,6 miljoen afgestudeerden van de middelbare school wordt afgenomen als toelatingsexamen en plaatsingstest voor het hoger onderwijs. Naast de voortdurende ontwikkeling van die test, werkt ACT ook aan een aantal materialen voor studie- en loopbaanvoorbereiding, waarbij niet alleen materialen worden geproduceerd voor toekomstige studenten, maar ook voor studenten in het basis- en voortgezet onderwijs, evenals personeelsproducten voor de professionele context.

Hoe solliciteren: Hoewel vermeld in de sectie Carrières op de site, heeft ACT wel een pagina waarop momenteel beschikbare vacatures worden vermeld. De mogelijkheid om ACT Item Writer te worden vereist bijvoorbeeld dat aanvragers een vragenlijst invullen over uw opleidingsachtergrond en onderwijservaring.

Na ontvangst van uw vragenlijst, elektronisch of afgedrukt en per post verzonden, wordt u gevraagd uw cv of curriculum vitae op te sturen als u dat nog niet heeft gedaan. Het kan ook zijn dat u wordt gevraagd een voorbeeld van uw werk in te dienen. ACT-itemschrijvers zijn doorgaans docenten die al in de klas werken, van groep 3 tot en met het postsecundair onderwijs.

Ervaringen van schrijvers: Het schrijven van testvragen is de "favoriete bijzaak" van een leraar op een middelbare school die zichzelf "J. Money" noemt op BudgetsAreSexy.com. De opdrachten zijn meestal behoorlijk specifiek en de regels voor het maken van de vragen bieden strikte richtlijnen voor structuur en formulering. Hoewel J. Money niet expliciet zegt dat hij voor ACT werkt, zegt hij wel dat hij $20 tot $30 per vraag krijgt voor de twee verschillende tests die hij schrijft.

Prospect-oplossing

Bedrijfsoverzicht: Prospect Solution heeft momenteel meer dan 3.000 onderzoeksschrijvers van over de hele wereld in dienst en is een carrièrebureau dat zich richt op freelance onderzoeksschrijvers in een breed scala aan specialisaties en vakgebieden.

Beta altarieven voor ingediend schrijven beginnen doorgaans bij 50 GBP, maar er zijn mogelijkheden waarbij meer dan 1.000 GBP kan worden verdiend. Het standaardloon begint bij 17 GBP per 500 woorden, maar kan oplopen tot 125 GBP per 500 woorden. De belangrijkste mogelijkheden zijn opdrachten die variëren in lengte, tijd en complexiteit.

Hoe solliciteren: Om in aanmerking te komen om voor Prospect Solution te werken, moet je toegang hebben tot academische bronnen voor onderzoeksdoeleinden, afgestudeerd zijn met een minimum 2:1 Honours Degree (60-70%) en in het bezit zijn van een uitgebreid inzicht in uw vakgebied. Kennis van gangbare referentiestijlen, zoals APA en MLA, is ook vereist. Prospect huurt internationale schrijvers in.

Het online sollicitatieformulier vraagt om locatie, primaire kwalificatie, behaald niveau en een antwoord van 150 woorden over wat een goede schrijver is. Je moet ook je CV uploaden.

Writer-ervaringen: In een forumthread op EssayScam.org staat dat het bedrijf om 'voorbeeldessays' vraagt, hoewel het heel goed mogelijk is dat klanten deze essays indienen alsof ze van henzelf zijn. Eén gebruiker zegt dat Prospect Solution zelden op tijd beta alt en dat de communicatie erg slecht kan zijn. Een andere gebruiker zegt dat ze redelijk en snel betalen, hoewel er "een beperkte hoeveelheid werk beschikbaar is". In de vijf jaar dat hij bij het bedrijf werkt, heeft hij slechts 17 banen gehad.

Pas op voor papierschrijfmolens

Hoewel er zeker legitieme schrijfmogelijkheden zijn in de verschillende vakgebieden van de academische wereld, kunnen bedrijven die academische onderzoekspapers, proefschriften en essays kopen en verkopen vaak in een ethisch grijs gebied terechtkomen. Ze beweren misschien dat het in opdracht geschreven werk door haar klanten alleen als 'voorbeeldessays' wordt gebruikt, maar het is waarschijnlijk dat veel van deze klanten de spookgeschreven papieren gebruiken alsof ze van henzelf zijn. Dit soort bedrijven is technisch gezien niet illegaal en de schrijver hoeft niet noodzakelijkerwijs in juridische problemen te komen, maar het is ethisch twijfelachtig en kan ervoor zorgen dat de student van school wordt gestuurd als hij wordt betrapt.

Dit wil echter niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn om als freelance academisch schrijver te werken. Veel uitgevers van studieboeken hebben freelanceschrijvers in dienst om materiaal te ontwikkelen, net zoals leerinstituten en non-profitorganisaties hulp nodig kunnen hebben bij het ontwikkelen van toetsen of ander aanvullend leermateriaal. Dit kan een geweldige bron van bijverdienste blijken te zijn voor mensen die al in het onderwijs en de academische wereld werken, waardoor ze een nieuwe uitlaatklep krijgen om hun bestaande vaardigheden en expertise te benutten.

Aanbevolen: