Hoe u een freelance-perspas kunt krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe u een freelance-perspas kunt krijgen
Hoe u een freelance-perspas kunt krijgen
Anonim
Mediaperspassen
Mediaperspassen

Om als freelancer toegang te krijgen tot diverse evenementen, heb je wellicht een perspas nodig of wil je die trots om je nek hangen. Hoewel dit soort legitimatiegegevens gemakkelijker beschikbaar zijn voor mensen die in dienst zijn van grotere mediaorganisaties, zoals landelijke kranten, is het nog steeds mogelijk om een pers- of mediapas te krijgen als je freelance werkt.

Neem contact op met de organisator van het evenement

Als u op zoek bent naar een perskaart voor een specifiek evenement, zoals een conferentie of een beurs, kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met de organisator van het evenement. De evenementwebsite heeft doorgaans een pagina waarop u een pers- of mediaaanvraag kunt invullen. Het is belangrijk dat u dit formulier ruim vóór het evenement zelf indient.

Als er geen mediatoepassing is of er geen specifieke instructies op de bijbehorende website staan, zoek dan de contactgegevens op van de marketing- of public relations (PR)-professional die het evenement beheert. Intrepid Freelancer heeft een stapsgewijze handleiding voor het typische proces.

Ga verder met opdracht

Als freelancer die speculatief een evenement probeert bij te wonen voordat hij het verhaal of de foto's naar een mediakanaal 'winkelt', kan het nog steeds mogelijk zijn om een perspas te krijgen. Freelancers die zelf een serieus publiek hebben, zullen hier over het algemeen meer succes hebben, zoals het geval kan zijn bij populaire fotografen die bijvoorbeeld voor Getty Images fotograferen, of journalisten die een sterke geschiedenis hebben in het consistent schrijven voor grote publicaties.

U zult echter merken dat het over het algemeen gemakkelijker is om goedkeuring te krijgen voor een pas als u in opdracht een evenement bijwoont via een mediakanaal. Het verkooppunt kan u voorzien van documentatie op hun officiële briefpapier om aan te geven dat u in deze hoedanigheid voor hen werkt, wat functioneel gelijkwaardig is aan het feit dat u een werknemer van hen zou zijn die het evenement zou dekken. Zij kunnen u helpen bij het verkrijgen van een perspas, maar het kan ook zijn dat u er zelf een moet aanschaffen.

Aanvraag indienen bij de lokale overheid

Als je minder geïnteresseerd bent in het bijwonen van specifieke evenementen zoals exposities, sportevenementen, concerten en modeshows, en meer geïnteresseerd bent in het achter de schermen van afgeplakte plaatsen delict en andere gebieden met beperkte toegang, kun je dit navragen om officiële inloggegevens en identificatie bij uw lokale autoriteit te verkrijgen.

Elke jurisdictie gaat anders om met persreferenties en stelt andere eisen. De New York City Police Department (NYPD) vraagt bijvoorbeeld dat aanvragers van een NYPD-perskaart ten minste één item moeten hebben gepubliceerd of uitgezonden in de afgelopen 24 maanden, en dat de persoon persoonlijk verslag heeft gedaan van ten minste zes gebeurtenissen op afzonderlijke dagen in de afgelopen 24 maanden. afgelopen jaar.

Ontvang een NPPA-foto-ID

Hoewel het bezit van een dergelijke kaart geen toegang of toegang tot evenementen of plaatsen delict garandeert, dient een identiteitsbewijs met foto van de National Press Photographers Association (NPPA) wel als een gelegitimeerde vorm van identificatie bij pogingen om toegang te krijgen aan dergelijke situaties. De NPPA beweert dat er niet zoiets bestaat als een universele perspas, maar als u een identiteitsbewijs met foto van de NPPA heeft, wordt u geïdentificeerd als "een lid met een goede reputatie dat ermee heeft ingestemd de NPPA Ethische Code te handhaven."

Maak uw eigen perspas

Met dien verstande dat een zelfgemaakte "perspas" eigenlijk geen enkele geloofwaardigheid heeft, kan het helpen om u als freelancer te identificeren met beveiligingspersoneel en andere professionals op het gebied van toegangscontrole. Dit kan bijdragen aan een zekere mate van geloofwaardigheid, vooral bij evenementen waar geen perspassen worden uitgegeven.

Neem even de tijd om uw eigen aangepaste perskaart op uw computer te ontwerpen of huur een professionele ontwerper in om dit voor u te doen. Print het uit op karton van hoge kwaliteit en steek het in een sleutelkoord met een kaarthouder. Het kan handig zijn als op uw doe-het-zelf-perspas een foto van hoge kwaliteit van u staat, evenals een indicatie van uw rol en organisatie. Zorg ervoor dat het woord "PRESS" of "MEDIA" duidelijk zichtbaar is in blokletters.

Geen garanties voor toegang

Het kan zijn dat je in een kip-en-ei-scenario zit als je als freelancer een perskaart probeert te krijgen. Het media-aanmeldingsformulier voor het evenement dat u probeert bij te wonen, kan vereisen dat alle freelancers een opdracht hebben van een gevestigd mediakanaal. Tegelijkertijd kun je niet garanderen dat je toegang hebt als je het verhaal voor het eerst aan dat mediakanaal presenteert. Houd hier rekening mee en zorg voor een noodplan voor het geval dat.

Aanbevolen: