Essentieel tuingereedschap

Inhoudsopgave:

Essentieel tuingereedschap
Essentieel tuingereedschap
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het gebruik van het juiste tuingereedschap kan tuinieren gemakkelijker en leuker maken. Tuincatalogi en winkels staan vol met benodigdheden. Het lijkt erop dat er voor elke taak een speciaal hulpmiddel bestaat. Maar er zijn er een paar die elke tuinman zou moeten hebben, omdat ze veel klussen gemakkelijker maken.

Essentiële tuingereedschap

Basisgereedschappen die elke tuinman zou moeten hebben, zijn onder meer een schop of schop, een schoffel, een hark, een troffel en een snoeischaar.

Graven

Eenschopis essentieel voor elke klus waarbij grond, mulch of ander materiaal moet worden verplaatst. Schoppen zijn er in vele stijlen. Een schep met ronde punt en een lange steel werkt het beste voor de meeste graaf- en plantklussen. Voor lichtere taken zoals verplanten vindt u wellicht een schep met een kort handvat gemakkelijker in het gebruik. Een schop met een vierkant uiteinde werkt goed voor het egaliseren van gebieden voor patio's of looppaden, het rechtzetten van sleuven en het opscheppen van stapels.

Aspade heeft een lange, smalle kop en een plat mes dat is ontworpen om te snijden. Een schop is ideaal voor het verplanten en verdelen van vaste planten en struiken, het graven van sleuven en het afkanten van bedden.

Aspitvork is een ander handig graafgereedschap. Het lijkt op een hooivork, maar heeft een korter handvat en bredere tanden. Een spitvork is ideaal voor het losmaken van harde grond. Spadevorken worden ook gebruikt voor het omdraaien van compost, het verspreiden van mulch en het opgraven van wortels.

Hoes

Aschoffelis handig voor het voorbereiden van zaaibedden, wieden en het cultiveren van tuinen. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar. De traditionele schoffel bestaat uit een lange steel met aan het uiteinde een plat mes dat in een rechte hoek is geplaatst. De messen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Een schoffel met een puntig, hartvormig blad is handig voor het openen van zaadvoren en het wieden in nauwe ruimtes tussen planten. Eencultivator heeft puntige tanden, vergelijkbaar met een hark, en wordt gebruikt om ondiep wortelend onkruid te verwijderen en het grondoppervlak los te maken.

Harken

Rakes zijn er ook in veel stijlen. Je hebt een goedebooghark nodig, die aan één kant korte metalen tanden heeft die aan een metalen frame zijn bevestigd. Boegharken worden gebruikt voor het egaliseren van de grond en het verwijderen van kluiten aarde en stenen vóór het planten. Je kunt ook de platte kant van een boeghark gebruiken om de grond glad te maken voordat je gaat planten.

Agazon- of bladhark wordt gebruikt om lichtgewicht materialen zoals bladeren, gras en onkruid te verzamelen. Gazonharken hebben meestal driehoekige koppen en zijn gemaakt van metaal, bamboe of plastic. Kies een duurzame hark die voor u comfortabel aanvoelt.

Trowels

Atroffel is als een kleine schep en handig voor kleine klusjes. Troffels zijn perfect voor het planten van zaailingen en bollen of het graven van klein onkruid.

Snoeiers

Je hebt een paarsnoeiers of tondeuses nodig om planten vorm te geven en uitgebloeide bloemen en dood of beschadigd blad en takken te verwijderen. Kies een snoeischaar die comfortabel in uw hand ligt. Het is de moeite waard om in een goede snoeischaar te investeren, omdat deze beter werkt en langer meegaat.

Ander handig tuingereedschap

Er zijn nog veel meer tuingereedschappen die leuk maar niet noodzakelijk zijn. Eenkruiwagenoftuinwagenis handig om materialen door de tuin te verplaatsen. Naast uw snoeischaren zijn er ook gereedschappen die het onderhoud van bomen en struiken gemakkelijker maken:heggenschaar,takkenschaarensnoeizagenEenhouweelis handig voor het graven door harde grond en klei. Deroterende frees is een van de elektrische gereedschappen die het meest worden gebruikt door tuiniers. Als u eenmaal een ervaren tuinman bent geworden, leert u welke gespecialiseerde soorten nuttig voor u kunnen zijn.

Zorg voor

Tuingereedschap is verkrijgbaar in vele prijsklassen. Voordelige gereedschappen verslijten vaak snel. Kwaliteitsgereedschap is duurder, maar gaat vele jaren mee als je er goed voor zorgt.

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat ze klaar zijn voor uw volgende tuinproject. Als u een paar basisregels volgt, krijgt uw tuingereedschap jaren langer plezier.

  • Verwijder na gebruik altijd de grond van uw graafgereedschap.
  • Om roest en rot te voorkomen, berg je gereedschap nooit nat op.
  • Veeg de metalen onderdelen van de snoeischaar na elk gebruik af met een olieachtige doek.
  • Slijp uw snijgereedschap en de bladen van schoppen en schoppen gedurende het hele tuinseizoen.
  • Zorg ervoor dat je alles dat voor chemische toepassingen is gebruikt grondig schoonmaakt. Meststoffen en andere chemicaliën kunnen metalen onderdelen aantasten.
  • Wrijf eens per tuinseizoen lijnolie in uw houten handvatten om ze te helpen behouden.

Verwante onderwerpen

  • Tuinhandschoenen
  • Tuinslang
  • Een boom planten
  • Bloemen planten
  • Vaste planten verdelen

Aanbevolen: