11 veiligheidstips voor kamperen in de winter die essentieel zijn voor je avontuur

Inhoudsopgave:

11 veiligheidstips voor kamperen in de winter die essentieel zijn voor je avontuur
11 veiligheidstips voor kamperen in de winter die essentieel zijn voor je avontuur
Anonim

Geniet van de magie van het buitenleven terwijl je veilig blijft bij winters weer.

Het beklimmen van Mount Baker.
Het beklimmen van Mount Baker.

Het is helder en koud, de sneeuw glinstert en de heldere nachtelijke hemel is gevuld met sterren. Je verzamelt je met je beste vrienden rond een gezellig kampvuur met dampende mokken zoete warme chocolademelk die je handen verwarmen. Winterkamperen is magisch als je goed voorbereid bent, dus zorg ervoor dat het voor iedereen veilig is. Van het meenemen van de juiste uitrusting tot weten hoe je moet omgaan met een noodgeval: er zijn een paar veiligheidstips voor kamperen in de winter die je in gedachten moet houden om ervoor te zorgen dat je reis een geweldige ervaring wordt.

1. Ken de tekenen van onderkoeling

Het is normaal dat je het koud hebt bij koud weer, maar het is belangrijk om te letten op tekenen van onderkoeling bij jezelf en bij eventuele kampeerpartners. Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine treedt onderkoeling op wanneer uw algehele lichaamstemperatuur onder normaal da alt. Als u een van de volgende symptomen ziet, zorg er dan voor dat u de persoon onmiddellijk opwarmt en medische hulp inroept als de lichaamstemperatuur 95 graden Fahrenheit of lager is:

  • Onhandigheid
  • Slaperigheid
  • Verwarring
  • Onduidelijke spraak

2. Kijk uit voor bevriezing

Als de temperatuur of koude rillingen erg koud zijn, lopen uw ledematen het risico op bevriezing. Gebieden die bijzonder kwetsbaar zijn voor dit koude letsel zijn onder meer uw vingers, tenen, neus, oren en gezicht. Volgens de National Safety Council moet u onmiddellijk medische hulp inroepen als u een huid ziet die wasachtig van structuur is en een witte, gele of grijze kleur heeft. Als u vermoedt dat iemand bevriezing heeft, zijn er enkele dingen die u kunt doen als de medische hulp wordt uitgesteld: laat het getroffen gebied ongeveer een half uur weken in lauw water (niet warmer dan 104 graden Fahrenheit) en breng het bevroren gebied omhoog.

3. Kies een partner (of twee)

Geniet van een ma altijdochtend
Geniet van een ma altijdochtend

Hoewel het vredig kan zijn om alleen te kamperen, kun je in de winter beter kamperen met minimaal twee personen. Kamperen als koppel of groep is veel veiliger als de temperatuur onder de 32°F da alt. Als er iets gebeurt, heb je meer mensen die een oplossing voor een probleem kunnen bedenken of indien nodig hulp kunnen inroepen.

4. Plan vooruit voor uw winterkampeertrip

Neem ruim de tijd om vooruit te plannen voordat u op winterkamp gaat. Voor de veiligheid is een goede planning belangrijk. Neem de tijd om te onderzoeken waar u gaat kamperen en wat de beste locaties in dat gebied zijn. Bekijk dan de paklijsten voor winterkamperen en bedenk wat u mee moet nemen. Vertel voordat u vertrekt altijd aan iemand waar u heen gaat en geef hem/haar een routebeschrijving van uw reis.

5. Kleed je in lagen om warm te blijven

Hypothermie is een aanzienlijk gevaar tijdens het kamperen in de winter, dus het is essentieel dat je je lichaamswarmte op peil houdt. U kunt echter ook zweten als u actieve dingen doet, zoals wandelen, skiën of sneeuwschoenwandelen. Zweet kan je kleding vochtig maken en ervoor zorgen dat je het koud krijgt. De sleutel is om je in laagjes te kleden, zodat je wat kleding kunt uitdoen als je het te warm begint te krijgen.

6. Houd je voeten droog

Een andere belangrijke veiligheidstip voor kamperen in de winter is om je voeten droog te houden. Bevriezing is een gevaar als je voeten te koud worden, en natte sokken of laarzen kunnen het risico vergroten. Begin met het dragen van sokken die vocht van je huid afvoeren. Voeg dan warme laarzen toe die comfortabel zijn en goed passen. Als je de ruimte hebt, kun je een tweede paar laarzen overwegen voor het geval de jouwe nat wordt.

7. Bescherm uw ogen

De zomer is niet de enige keer dat je je ogen tegen de zon moet beschermen. De felle winterzon die weerkaatst wordt door de sneeuw en het ijs kan uw ogen beschadigen, dus het is belangrijk om een zonnebril of skibril te dragen die uw ogen beschermt.

8. Kies je uitrusting zorgvuldig en weet hoe het werkt

De winterkampeerspullen die je meeneemt zijn erg belangrijk om warm en veilig te blijven. Wanneer u op zoek bent naar een winterkampeeronderkomen, let dan op de termen 'het hele seizoen' of 'vier seizoenen'. Veel tenten, vooral die aan de goedkope kant, zijn niet weerbestendig om de strenge winterwinden aan te kunnen of om op besneeuwde grond te worden opgezet. Kies ook een slaapzak die geschikt is voor temperaturen die ver onder de temperatuur liggen die je verwacht, en neem twee slaapmatten mee om jezelf van de grond te isoleren.

9. Weet hoe je je tent in de sneeuw moet uitzetten

Een sterke beschutting is essentieel om veilig te blijven tijdens het kamperen in de winter, maar veel mensen realiseren zich niet dat gewone tentharingen niet altijd goed werken in de sneeuw. Je kunt investeren in een set sneeuwpalen om je tent vast te zetten, of je kunt spullenzakken vullen met sneeuw of stenen en ze in de sneeuw rond je tent begraven in plaats van palen te gebruiken.

10. Houd jezelf gehydrateerd

Bijgesneden hand gieten thee in de beker op besneeuwde log
Bijgesneden hand gieten thee in de beker op besneeuwde log

Gehydrateerd blijven is erg belangrijk als je in de winter kampeert, omdat uitdroging het voor je lichaam moeilijker maakt om de temperatuur op peil te houden. Drink zelfs als je geen dorst hebt. Kies indien mogelijk verwarmde vloeistoffen, omdat uw lichaam geen energie hoeft te investeren in het opwarmen ervan.

11. Vergeet niet om de "Badkamer" te gebruiken

Hoewel urineren in de kou een lastig vooruitzicht is, gebruikt je lichaam waardevolle energie om de urine warm te houden. Als u vaker plast, kan dit het gemakkelijker maken om warm te blijven. Het is een kleinigheid, maar het kan je helpen onderkoeling te voorkomen als je te maken hebt met zeer lage temperaturen.

Bescherm jezelf zodat je een geweldige tijd kunt hebben

Winterveiligheid is zelfs thuis belangrijk, maar het is essentieel als je in de winter kampeert en niet gemakkelijk een warm onderkomen kunt vinden. Als je jezelf beschermt tegen onderkoeling en bevriezing, kun je in de koudere maanden heerlijk genieten van de natuur.

Aanbevolen: