Interactief keukenontwerp: hulpmiddelen en programma's

Inhoudsopgave:

Interactief keukenontwerp: hulpmiddelen en programma's
Interactief keukenontwerp: hulpmiddelen en programma's
Anonim
Interactief keukenontwerp
Interactief keukenontwerp

‎Als u een keukenrenovatie plant of zich klaarmaakt om uw droomhuis te bouwen, kunnen de gratis online keukenontwerptools en abonnementen u helpen uw keuken virtueel te ontwerpen. Om deze programma's te kunnen gebruiken, heeft u een desktop- of laptopcomputer nodig, aangezien ze niet werken op tablets of smartphones. Kies voor software die u kunt downloaden en gebruiken waar u ook bent als u een diepgaand project heeft.

Online keukenontwerptools

Als je nog nooit virtuele ontwerpsoftware of interactieve tools hebt gebruikt, is het een goed idee om vertrouwd te raken met enkele gratis online tools. Dit zal u ook helpen beslissen of u geld moet uitgeven aan software of een abonnement. Vergeet niet een account aan te maken wanneer u online tools gebruikt, zodat u uw werk kunt opslaan en er later op kunt terugkomen.

ProKitchen-software

ProKitchen Software biedt ProKitchen Online dat gebruik maakt van cloudtechnologie voor eenvoudigere samenwerking en mobiliteit. U kunt de software vanaf elke computer en vanaf elke locatie gebruiken. De software biedt u een 3D-weergave van uw werk met meer dan 500 fabrikantencatalogi met nauwkeurige prijzen. Het bedrijf stelt dat de software ook kan worden gebruikt voor badkamerontwerpen. De software biedt u tekenfuncties voor het maken van dakramen, radiusmuren, kathedraalplafonds en roterende vloerafbeeldingen. Je ontwerpen komen tot leven wanneer gesimuleerde lichten worden ingeschakeld en de lichtreflecties weerkaatsen op oppervlakken. Kies de gewenste versie in het vervolgkeuzemenu Producten.

  • Gratis proefperiode van 2 weken
  • 3 niveaus van een abonnement van 1 jaar
  • Speciale ProKitchen beschikbaar voor studenten

Verschillende versies beschikbaar in verschillende prijsklassen:

  • ProKitchen Online heeft generieke productopties.
  • Met ProKitchen Oculus kunt u rechtstreeks wijzigingen aanbrengen in virtual reality (VR), terwijl u klanten een realistisch beeld geeft van uw keukenontwerpen in VR.
  • Met de Manufacturers Edition kunt u rechtstreeks samenwerken met een fabrikant.
ProKitchen-software
ProKitchen-software

Home Depot

Home Depot heeft een geweldige gratis online interactieve keukenontwerptool op hun website. Met Design Connect Kitchen Planner kunt u de Kitchen Estimator gebruiken om uw selecties te voltooien en een schatting voor uw keuken te ontvangen.

  1. Je selecteert de kasten, werkbladen en apparaten en de keukenindeling.
  2. Gebruik de tool voor het schatten van kasten en werkbladen om uw tellers te meten, het type materiaal te selecteren en een schatting te maken, inclusief levering en installatie.
  3. Sla uw schatting samen met uw selecties op en/of deel via e-mail.
  4. Als u er klaar voor bent, maak dan een gratis afspraak met een ontwerpexpert die u kan helpen uw plannen om te zetten in een nieuwe keuken.
Home Depot Design Connect Keukenplanner
Home Depot Design Connect Keukenplanner

Ikea keukenplannertool

Met de gratis Kitchen Planner Tool van Ikea kun je een keukenontwerp bekijken voordat je het koopt. Deze onlinetool is eenvoudig te gebruiken. Je hebt de keuze uit twee keukenopstellingen, een kookeiland of U-vormig. U kiest de stijl en kleur van de kast. Kies de onder- en bovenkasten, werkbladen, hardware, gootsteen, facet en apparaten. De schatting wordt op de pagina weergegeven. Sla een pdf-bestand op of kopieer de link naar jouw ontwerp. Je kunt ervoor kiezen om zelf te klussen of een afspraak in de winkel te maken met een IKEA keukenexpert.

Keukenplanner van Ikea
Keukenplanner van Ikea

Merillat 3D keukenontwerpplanner

De gratis Stapsgewijze Keukenplanner van Kastenmaker Merillat begeleidt u bij het plannen van een keuken in zes stappen:

  1. Meld u aan voor toegang tot extra softwarefuncties.
  2. Configureer de grootte en vorm van uw kamer. Voeg architecturale elementen, kolommen, deuren en ramen toe en kies vloeren en muren.
  3. Selecteer kastdeur/ladestijl, hardware, aanrecht, accessoires (keukengerei, potten, pannen, tafel en stoelen.
  4. Kies de kleur en materialen die je leuk vindt voor de kasten.
  5. Selecteer de muurkleuren en vloerbedekking.
  6. Bewaar en download uw projectrapport.
Merillat 3D keukenontwerpplanner
Merillat 3D keukenontwerpplanner

Homestyler

Een andere gratis online keukenontwerptool is Homestyler. Met dit programma kunt u 2D- en 3D-keukenontwerpen maken met merken en producten uit de echte wereld. Maak uw eigen plattegronden door elementen zoals deuren, ramen en meubels te slepen en neer te zetten. Verken de ontwerpgalerij voor inspiratie en ideeën en ontdek uw opties voor kleur, maat en afwerking van merkapparaten en hardware.

Homestyler
Homestyler

Plan3D Online keukenontwerp

Het Plan3D Kitchen Design Tool-pakket is een goedkope online verbouwings- en ontwerptool. Deze software kan driedimensionale en realistisch ogende interactieve keukenontwerpen creëren. De Plan3D-tool genereert ook automatisch blauwdrukken, compleet met afmetingen, aanzichten en bovenaanzichten. Plannen kunnen worden afgedrukt of geëxporteerd. Met een gratis 3D-viewer kunnen anderen door uw ontwerp lopen.

Plan3D bevat een grote bibliotheek met schaalbare keukenkasten, achterwanden, armaturen en apparaten met werkende deuren. Met deze software kunnen ook andere ruimtes worden ontworpen. De kosten bedragen $ 2,95 per maand als u een jaar van tevoren koopt (of $ 35,40 beta alt voor een abonnement van 12 maanden). Eén maand toegang tot Plan3D kost $ 19,95 of je kunt een levenslang lidmaatschap kopen voor $ 69,95.

Plan3D Online Keukenontwerp
Plan3D Online Keukenontwerp

Keukenontwerpsoftwareprogramma's

Als u liever keukenontwerpsoftware heeft die u naar uw computer kunt downloaden en deze op elk gewenst moment kunt gebruiken, probeer dan een van deze programma's, die allemaal ontwerpopties bevatten voor andere kamers buiten de keuken:

Virtuele architectensoftware voor keukens en badkamers

De 3D Virtual Architect-ontwerpsoftware voor keukens en badkamers waarmee u foto's van uw huidige keuken kunt importeren of een compleet nieuw keukenontwerp kunt maken met de keukenontwerpwizard. Kies verf, stoffen, kaststijlen en -afwerkingen, vloeren, verlichting en apparaten. Er is een versie voor Mac-gebruikers beschikbaar. Het programma kost ongeveer $ 40 en geeft je directe download en een verlengde downloadperiode van 2 jaar. Voor ongeveer $ 10 kunt u een back-upschijf kopen en deze naar u laten opsturen. Wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 90 dagen.

Ontwerpsoftware voor virtuele architectenkeukens en badkamers
Ontwerpsoftware voor virtuele architectenkeukens en badkamers

Ruimteontwerper 3D

Space Designer 3D is online plattegrondsoftware waarmee u 3D-huizen en interieurontwerpprojecten kunt maken. Een interactief hulpmiddel waarmee u uw creaties kunt delen. Dit is gemakkelijk te gebruiken en u hoeft niets te downloaden. Je werkt aan de website en bewaart deze in de cloud. Deze software kan hele huizen ontwerpen. Er kan echter eenvoudig een keuken worden gecreëerd met de afmetingen en afmetingen die u wenst. Vervolgens kunt u beginnen met ontwerpen door het gewenste type vloer, kasten, verlichting en apparaten toe te voegen. Als u wijzigingen moet aanbrengen, heeft de software een functie voor het tonen van alternatieven die u verschillende stijlen en keuzes biedt. Er zijn verschillende prijsopties, zoals een betaling per project van ongeveer $ 10, een regulier abonnement van ongeveer $ 25, de teamoptie van ongeveer $ 100 en een zakelijke optie (neem contact op voor prijzen).

Ruimteontwerper 3D
Ruimteontwerper 3D

Software voor huisontwerper van de hoofdarchitect

Chief Architect's Home Designer Software is professionele ontwerpsoftware gemaakt voor huiseigenaren, vooral voor enthousiaste doe-het-zelvers. Het programma biedt u uitstekende weergaven van hoge kwaliteit en geeft u een gedetailleerd en nuttig keukenontwerp. U kunt een echt op maat gemaakte keuken krijgen als u gebruik maakt van enkele aanpassingsmogelijkheden, zoals vloeren, kasten, lijstwerk en vele andere aspecten van uw keukenontwerp.

Je hebt de keuze uit poppenhuisoverzichten en een tool voor binnenafmetingen om je te helpen de juiste afmetingen te vinden voor de afmetingen van je keuken en kastplaatsingen. Er is een functie waarmee u kamerspecificaties kunt instellen voor verschillende details en kenmerken die u in uw keukenontwerp wilt opnemen. Je hebt de mogelijkheid om in 2D of 3D te werken.

De kosten kunnen voor gewone gebruikers onbetaalbaar zijn, maar voor de serieuze renoveerders of een nieuw woningbouwproject bent u misschien bereid om bijna $ 500 uit te geven met een korting van $ 100. U kunt een back-upinstallatie kopen voor ongeveer $ 15. Voordat je de knoop doorhakt, wil je er misschien liever een proefrit mee maken voor een huurprijs van ongeveer $ 60 per maand.

Home Designer-software van de hoofdarchitect
Home Designer-software van de hoofdarchitect

Waarom betalen voor keukenontwerpsoftware?

De gratis online keukenontwerptools hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. Als je de mogelijkheid hebt om je werk op te slaan of samen te werken met een ontwerpprofessional, hoef je misschien geen abonnement te nemen of iets aan te schaffen.

De nadelen van een online ontwerptool zijn echter dat je een internetverbinding nodig hebt om toegang te krijgen tot de tool. Dit kan problematisch zijn als u zich op de locatie bevindt waar uw nieuwe huis wordt gebouwd en u uw keukenontwerpplannen niet kunt opvragen. De softwareprogramma's kunnen ook extra functies hebben die de online tools niet bieden.

Tools maken het plannen van uw keuken leuk

Ongeacht welk type programma u besluit te gebruiken, deze hulpmiddelen maken de planningsfase van een keukenrenovatie of -verbouwing eenvoudig, creatief en leuk. U zult zeker een geweldig ontwerp vinden dat aan uw behoeften en wensen voldoet.

Aanbevolen: