17 solide hulpmiddelen voor zwangere tieners

Inhoudsopgave:

17 solide hulpmiddelen voor zwangere tieners
17 solide hulpmiddelen voor zwangere tieners
Anonim
Zwangere tiener
Zwangere tiener

Als tiener erachter komen dat je zwanger bent, kan het schokkend zijn en weet je misschien niet waar je moet beginnen met het zoeken naar hulp. Realiseer je eerst dat je niet de enige bent. Volgens The Centers for Disease Control (CDC) werden er in 2015 in totaal 229.715 baby's geboren bij vrouwen tussen de 15 en 19 jaar. Dit is een laagterecord voor Amerikaanse tieners in deze leeftijdsgroep. Hoewel de statistieken van 2015 misschien een recordlaagte zijn, zijn ze nog steeds een hoog aantal. Er zijn veel hulpmiddelen die zwangere tieners en hun ouders kunnen begeleiden tijdens de moeilijke reis van tienerzwangerschappen en ouderschap.

Essentiële hulpmiddelen voor hulp bij tienerzwangerschappen

Beginnen met je nauwste connecties, zoals je familie, leraren of begeleiders van school, kinderarts en religieuze adviseurs, is een goed begin, maar er zijn veel andere hulpmiddelen beschikbaar voor tieners die te maken krijgen met een onverwachte zwangerschap en alle andere bijbehorende beslissingen.

Vertel het aan je ouders

Het vertellen aan je ouders kan stressvol zijn, en het kan moeilijk zijn om te weten wat je moet zeggen en waar je moet beginnen. Er zijn hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen erachter te komen hoe je een open en eerlijk gesprek met je ouders kunt beginnen.

  • KidsHe alth.org: Als je bang bent dat je ouders je niet zullen steunen, of als je bang bent om het ze te vertellen, kan deze site je een uitstekende gids bieden over hoe je het gesprek kunt beginnen.
  • Centrum voor de gezondheid van jonge vrouwen: als je meer informatie nodig hebt over hoe je het gesprek met je ouders kunt beginnen, vind je op deze site negen doordachte punten die je kunt overwegen.

Uw beslissing nemen

Serviceorganisaties

  • Planned Parenthood: Op deze site vindt u het onlineformulier waarmee u het Planned Parenthood-centrum bij u in de buurt kunt vinden. U kunt er persoonlijk langskomen voor hulp. De diensten variëren per locatie en omvatten mogelijk zwangerschapstests en aanverwante diensten, gezondheidszorg voor vrouwen, abortus, SOA-testen, behandelingsvaccins, noodanticonceptie (morning after pil), algemene gezondheidszorg en meer.
  • Birthright International: Birthright is een organisatie die in 1968 werd opgericht om vrouwen te helpen omgaan met de stress die gepaard gaat met een ongeplande zwangerschap. Hoewel de organisatie vrouwen van alle leeftijden bedient, biedt zij veel hulpmiddelen voor zwangere tieners. Enkele van de diensten die u bij Birthright kunt vinden, zijn onder meer zwangerschapstests, informatie over prenatale zorg, verwijzingen naar sociale diensten, hulp bij het vinden van bronnen in uw gemeenschap die tienerouders kunnen helpen, informatie over hoe u uw baby ter adoptie kunt aanbieden en meer.

Adoptie

Als u overweegt uw kind ter adoptie af te staan, wilt u alles weten over wat er bij het proces komt kijken. Gebruik deze bronnen om erachter te komen waar u moet beginnen, hoe het proces werkt en welke juridische aspecten erbij betrokken zijn.

  • Child Welfare Information Gateway: De adoptiepagina op deze website biedt veel informatie voor tieners die hun baby willen adopteren naar een ander gezin. Deze site biedt informatie die u bij elke stap kan helpen, en geeft u informatie over de legaliteit achter adoptie tot de emoties die u waarschijnlijk daarna zult ervaren.
  • Adoption.com: Op deze site kunt u lid worden van forums voor ondersteuning van uw beslissing. Ook geeft deze website antwoord op veel vragen over adoptie, zoals open versus gesloten adoptie, het kiezen van een gezin, hoe lang het proces duurt, wat je daarna kunt verwachten en meer.

Abortus

Als u overweegt een abortus te ondergaan, kunt u deze bronnen gebruiken om te leren wat u moet weten over deze handelwijze.

  • Nationale Abortusfederatie: Deze site geeft lezers veel antwoorden op vragen over abortus en de omgang ermee daarna. Deze site geeft u ook informatie over de staatswetten en ideeën over wat u kunt verwachten.
  • TeenBreaks.com: Als u meer verhalen wilt lezen over de ervaringen van andere tieners met abortus, kunt u op deze site zien of uw situatie vergelijkbaar is. Het helpt om te weten dat andere tieners dit ook hebben meegemaakt.

Overheidssteun

Overheidssteun kan nodig zijn voor tieners en ouders van tieners die zwanger worden. Veel tieners hebben baantjes met een minimumloon (of helemaal niet), moeten hun school afmaken en kunnen zich niet zomaar een ziektekostenverzekering, kinderopvangkosten en benodigdheden veroorloven om een kind groot te brengen. De overheid heeft instanties die u in deze periode kunnen helpen. Overheidsprogramma's voor tienermoeders zijn onder meer:

  • Medicaid.gov: Als u nog geen ziektekostenverzekering heeft, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor Medicaid of andere programma's die u toegang bieden tot gratis of goedkope medische zorg. Selecteer op de Medicaid.gov-website uw staat om toegang te krijgen tot het gebied waar u een aanvraag moet indienen. Als u zich aanmeldt, gaan uw voordelen onmiddellijk in. Doe dit zo vroeg mogelijk in uw zwangerschap om meteen toegang te krijgen tot prenatale zorg. Als u in aanmerking komt voor Medicaid-voordelen, zijn de meeste van uw prenatale bezoeken gratis.
  • TANF.us: Temporary Cash Assistance for Needy Families (TANF) is een openbaar hulpprogramma dat gezinnen helpt die financiële hulp nodig hebben om hun kinderen veilig en thuis te houden. TANF biedt hulp bij huisvesting, werk en anticonceptiemogelijkheden voor na de zwangerschap. Deze site helpt u bij de voordelen ervan en laat u weten of u in aanmerking komt.
  • Vrouwen, zuigelingen en kinderen (WIC): Deze website biedt informatie over het WIC-voedingsprogramma, dat ervoor zorgt dat aan een deel van de voedingsbehoeften van een zwangere moeder wordt voldaan, samen met de voedingsbehoeften van de baby na de geboorte en als kind groeit. WIC biedt voedingslessen, borstkolven, flesvoeding en andere behoeften voor vrouwen en hun baby's.
  • He althfinder.gov: Als u specifiek op zoek bent naar meer menselijke en gezondheidsorganisaties voor uw staat, gebruik dan het formulier op de website dat u naar de website van de gezondheidsafdeling voor uw specifieke regio leidt.

Zwangerschaps- en ouderschapslessen

Er zijn zoveel redenen waarom een tiener een ouderschapscursus nodig heeft. Het vertrouwen om voor een pasgeborene te zorgen wordt verkregen door middel van babyverzorgingslessen en de angst voor de bevalling wordt verminderd door zwangerschapslessen. Online lessen zijn één route voor zwangerschaps- en ouderschapslessen, maar er zijn ook andere bronnen voor dit soort lessen.

  • Teen Outreach-zwangerschapsdiensten: deze website biedt gratis tienerzwangerschappen en babyverzorgingslessen in Arizona. Soortgelijke services zijn beschikbaar in andere staten, maar u moet een staatspecifieke zoekopdracht uitvoeren of informatie opvragen bij een van de andere bronnen om de specifieke beschikbaarheid te bepalen.
  • Geboorte en baby's: deze bron biedt gratis online pre-babylessen die u op elk gewenst moment kunt volgen, bij u thuis of op een andere locatie waar u toegang heeft tot internet. Er zijn ook lessen 'Alleen voor papa'. Na de zwangerschap zijn er ook lessen voor nieuwe ouders.
  • YWCA: Veel YWCA-faciliteiten bieden ouderschapslessen en andere programma's voor zwangere tieners, hoewel de beschikbaarheid per locatie verschilt. De meeste hebben een vergoeding, maar deze is minimaal en het is bekend dat de YWCA nooit iemand afwijst vanwege de kosten. Om een locatie bij u in de buurt te vinden, scrollt u naar de onderkant van de pagina en kiest u uw staat via de vervolgkeuzelijst aan de rechterkant van het scherm.

Je opleiding afronden

Volgens STAYteen.org is zwangerschap de belangrijkste reden dat tieners de middelbare school verlaten. School klinkt als iets gemakkelijks om achter te laten als je een pasgeboren baby hebt en een baan, maar je zult er later in je leven waarschijnlijk spijt van krijgen dat je geen opleiding hebt gevolgd.

Er zijn nu meer mogelijkheden voor scholing dan ooit tevoren. Er is geen excuus om de middelbare school niet af te maken, en je kunt ook doorgaan naar de universiteit. Het schoolsysteem bij jou in de buurt heeft mogelijk lessen die aan jouw behoeften voldoen, of misschien wil je een online optie of een Graduation Equivalency Diploma (GED) overwegen.

  • PennFoster.edu: PennFoster is een populaire online school om de middelbare school af te maken, en je kunt er daarna zelfs naar de universiteit gaan.
  • GED-testservice: Hoewel online onderwijs of uw plaatselijke middelbare school de beste opties zijn, is het verkrijgen van een GED een andere optie om te overwegen.

Hulpbronnen voor moeilijke beslissingen

Je moet veel beslissingen nemen terwijl je zwanger bent. Dit is het moment om alles te begrijpen wat je moet weten over het tienermoederschap. Het is absoluut geen gemakkelijke reis, maar het is tijd om volwassen te worden en deze grote verantwoordelijkheid van het ouderschap te aanvaarden. Vertrouw op de grote verscheidenheid aan beschikbare bronnen om de informatie te krijgen die u nodig heeft om u op uw reis te helpen.

Aanbevolen: