Belangrijke Feng Shui-tips voor keukenontwerp

Inhoudsopgave:

Belangrijke Feng Shui-tips voor keukenontwerp
Belangrijke Feng Shui-tips voor keukenontwerp
Anonim
moderne keuken interieur
moderne keuken interieur

De locatie van de Feng shui-keuken is van vitaal belang voor de algehele feng shui-gezondheid van een huis. De Feng Shui-principes schrijven voor dat uw keuken het hart van uw huis is. De Chinezen plaatsten de keukens in de oostelijke of zuidelijke sector van hun huizen om de vuurelementen van de keuken te promoten. Locatie is alles als het om uw keuken gaat, zelfs de plaatsing van de feng shui-koelkast en de plaatsing van andere apparaten.

Feng Shui keukenregels

Er zijn verschillende belangrijke feng shui-elementen waar u goed op moet letten bij het werken met uw keukenindeling. De plaatsing van uw apparaten moet de feng shui-principes van vuur versus water en warm versus koud volgen. De plaatsing van uw apparaten is soms belangrijker dan de daadwerkelijke richting waarin uw keuken kijkt, omdat een onjuiste plaatsing van uw apparaten ongunstige elementen en negatieve effecten kan veroorzaken.

Feng Shui keukenlocatietips

Als u inspraak heeft in de locatie van uw keuken, overweeg dan het volgende:

  • Plaats de keuken niet aan de voorkant van uw huis of tegenover de voordeur. Dit doodt elke positieve chi die probeert je huis binnen te komen.
  • Plaats de keuken niet tegenover een slaapkamer. De chi-energie van de keuken is yang en conflicteert met de yin-energie van de slaapkamer. Dit soort configuraties zorgen ervoor dat gezinsleden voortdurend ziek zijn.
  • Plaats uw keuken niet in het midden van uw huis.
  • Plaats uw keuken niet onder een badkamer op de bovenverdieping of tegenover een toilet. Water en afval vernietigen de veelbelovende chi.
  • Zorg ervoor dat de woonkamer, eetkamer en keuken zich allemaal op hetzelfde niveau bevinden.
  • De vorm van een keukenindeling moet een rechthoek zijn. Vermijd een ronde keuken.
  • Als er een wasruimte in of naast de keuken is, zorg er dan voor dat vuile kleren zich niet ophopen.

Kies keukenkleuren

Sommige kleuren zijn ideaal voor keukens, zoals groene en bruine houtkleuren om het vuurelement aan te wakkeren dat bij deze kamer hoort. De kleur rood staat voor vuur en is niet de beste kleur voor keukens. Rood moet spaarzaam worden gebruikt. Je kunt kleuren gebruiken die verschillende elementen vertegenwoordigen om een aantrekkelijke keuken te creëren.

Verlichtingskuren om Chi-energieën in evenwicht te brengen

Verschillende verlichtingskeuzes kunnen getroffen gebieden in de keuken aanpakken om ongunstige feng shui te corrigeren. Deze keuzes gaan verder dan overheadverlichting en omvatten taakverlichting, inbouwverlichting en zelfs lampverlichting.

Feng Shui plaatsing van keukenapparatuur

Het bereik en de ovenmonden moeten naar het noordoosten, zuidwesten of zuiden gericht zijn. De mond wordt gedefinieerd als het gebied waar de energie het apparaat binnenkomt. Dit betekent alle gasleidingen, olieleidingen of elektrische leidingen en stopcontacten.

  • Keukenovens en fornuizen worden beschouwd als vuurelementen, dus je wilt ze niet naast gootstenen, vaatwassers of koelkasten hebben. Het water en de koude elementen komen in conflict met het vuur en creëren ongunstige elementen. Dit waterelement dooft de heilzame vuurenergie.
  • Lokaliseer de oven of het fornuis niet in de noordwestelijke sector die bekend staat als 'Heaven's Gate'. Veel geluksenergie bevindt zich in de noordwestelijke richting en is de laatste plaats die je in brand wilt steken.

Het juiste servies, potten en pannen selecteren

Als uw borden, potten en pannen beschadigd, oud en versleten zijn, is het tijd om ze te vervangen. Alles wat verbogen of gedeukt is of waarvan de handgrepen ontbreken, moet worden weggegooid en vervangen. Zoals met alles wat met feng shui te maken heeft, moet alles in goede staat verkeren en er netjes uitzien. U kunt de kleuren en stijl afstemmen op uw keukeninrichting. U kunt feng shui-sectorkleuren gebruiken als richtlijn voor het selecteren van deze noodzakelijke keukengereedschappen en -apparatuur.

Feng Shui voor keukenopslag en -reiniging

Opslag is ook belangrijk in de feng shui van je keuken:

  • Houd de deuren van de voorraadkast altijd gesloten.
  • Laat bezems en dweilen niet buiten staan. Bewaar deze in kasten.
  • Laat de vuile vaat zich niet opstapelen.
  • Hang geen handdoek door de handgreep van de oven.
correcte feng shui-keuken
correcte feng shui-keuken

Keukendeurlocaties voor de beste Feng Shui

Het is heel belangrijk dat de deuren in de keuken niet rechtstreeks naar de voor- of achterdeur leiden. Dit soort afstemming betekent dat de chi-energie door de keuken en het huis uit stroomt. Wanneer dit soort plaatsing plaatsvindt, ontstaat er een onevenwichtige chi die ziekten en tegenslagen bij de mensen in huis veroorzaakt.

Keuken Feng Shui-tips voor veelbelovende Chi

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de veelbelovende elementen van je keukenchi te versterken.

  • Hang een spiegel op zodat het lijkt alsof er twee keer zoveel branders zijn om de financiën te vergroten.
  • Koperpotten en pannen trekken positieve chi aan.
  • Potplanten of kruiden langs de zuid- en oostmuur brengen welvaart.

Feng Shui keukenlocatie volgens het Kua-nummer van de kostwinner

De vuistregel van feng shui is dat deze zich in de ongunstige richting bevindt die specifiek is voor het Kua-nummer van de belangrijkste kostwinner. Een kua-getal wordt berekend met behulp van een formule die je geboortedatum en geslacht gebruikt.

Vind Kua-nummer voor keukenlocatie

Voeg eenvoudig de laatste twee cijfers van uw geboortejaar toe. Als het resultaat uit twee cijfers bestaat, ga dan verder met optellen totdat u één cijfer bereikt. Als u een vrouw bent, tel dan 5 op bij uw resultaat en verminder dit opnieuw tot één cijfer door de getallen bij elkaar op te tellen. Als je een man bent, trek dan het getal van één cijfer af van 10. Dit getal helpt je de beste aanwijzingen te vinden voor slapen, zitten, eten, werken enzovoort.

Oost- en West-Kua-nummers

Kua-nummers zijn onderverdeeld in twee groepen, Oost en West. Er zijn specifieke gunstige en ongunstige richtingen voor elke groep. Als de grootste inkomensproducent van uw gezin in deze groep v alt, moet uw keuken zich in de tegenovergestelde richting van de Kua-nummergroep bevinden. Dat komt omdat deze aanwijzingen als ongunstig worden beschouwd en de keuken zal dienen om deze energieën te neutraliseren. Hieronder vindt u grafieken voor elke groep en de kua-nummers. De beste richting voor uw keuken wordt gegeven; U kunt echter ook elke groepsrichting gebruiken en toch een goede keukenlocatie hebben.

Als uw kua-nummer bijvoorbeeld tot de East Group behoort, kunt u uw keuken in een van de West Group-richtingen plaatsen en omgekeerd.

Oostgroep

Kua-nummer Keukenlocatie
1 Zuidwest
3 West
4 Noordoost
9 Noordwest

West Groep

Kua-nummer Keukenlocatie
2 Noord
5 Vrouwtjes Zuidoost
5 Mannetje Noord
6 Zuid
7 Oost
8 Zuidoost

Denk na over uw gezondheidssector

Houd bij het ontwerpen van uw keuken rekening met uw gezondheidssector. Dit kan van invloed zijn op je algehele chi en is soms belangrijker dan richting. Dit geldt vooral bij het nemen van beslissingen over de plaatsing van uw oven en fornuis.

GUSSENSE GEZONDHEIDSSECTOREN

Kua-nummer Groep Gezondheidssector
1 Oost Noord
2 West Zuidwest
3 Oost Oost
4 Oost Zuidoost
5 West Noordoost (vrouwelijk), Zuidwest (mannelijk)
6 West Noordwest
7 West West
8 West Noordoost
9 Oost Zuid

Keuken Feng Shui

Een verkeerd ingerichte feng shui-keuken kan een uitdaging zijn, omdat uw apparaten permanent zijn geïnstalleerd en het duur is om een apparaat te verplaatsen. Door feng shui-keukens te plannen, voorkomt u dat u fouten maakt die ongunstige elementen creëren.

Aanbevolen: