Gratis oppasformulieren en sjablonen die u kunt aanpassen

Inhoudsopgave:

Gratis oppasformulieren en sjablonen die u kunt aanpassen
Gratis oppasformulieren en sjablonen die u kunt aanpassen
Anonim

Deze oppasformulieren kunnen helpen de verzorger van het kind op de hoogte te houden en uw kinderen op schema te houden!

Babysitter en kind brengen samen tijd door met het lezen van een boek in de woonkamer
Babysitter en kind brengen samen tijd door met het lezen van een boek in de woonkamer

Als je de levens van je lieve baby's aan een ander mens toevertrouwt, moet je ervoor zorgen dat ze op alles voorbereid zijn, en oppasformulieren kunnen je daarbij helpen. Deze afdrukbare sjablonen zijn een geweldige manier om alle relevante informatie te ordenen die uw oppas nodig heeft tijdens het verblijf en in geval van nood. Zo voorkomt u verwarring tussen u, uw oppas en uw kind en krijgt u een gedetailleerd beeld van hoe de dag van uw kind verliep terwijl u weg was.

Top oppasformulieren die ouders kunnen invullen

Je moet de huisregels en de roosters van je kinderen met je oppas doornemen voordat je vertrekt, maar met ze praten is niet altijd voldoende. Het is van cruciaal belang dat u gedetailleerde oppasformulieren met noodinformatie achterlaat. Ouders kunnen hun oppas ook de hele dag andere formulieren laten invullen, zodat ze bij thuiskomst op de hoogte zijn. Als u hulp nodig heeft bij het downloaden van de afdrukbare informatieformulieren, bekijk dan deze handige tips.

Contactformulier voor noodgevallen

Een belangrijk formulier is het contactformulier voor noodgevallen. U moet niet alleen uw naam en telefoonnummer achterlaten, maar ook de contactgegevens van betrouwbare buren, familieleden en anderen die u kunnen helpen als er zich een probleem voordoet. Voeg contactpersonen voor noodgevallen toe, zoals de kinderarts en tandarts van uw kind, de locatie en het telefoonnummer van het ziekenhuis, en zelfs de informatie over waar u zich zult bevinden, zoals een restaurant, bioscoop of evenement. Bespreek deze informatie met de oppas, zodat deze weet met wie hij contact moet opnemen als er iets ongeplands gebeurt.

Oppasinformatieblad

Een ander belangrijk formulier dat je moet invullen is het oppasinformatieblad. Dit formulier vertelt de oppas iets over uw kinderen en geeft specifieke instructies over wat ze wel of niet moeten doen als u weg bent. Ook kunnen ouders eventuele speciale medicijnen, dieetwensen of andere instructies die belangrijk zijn voor de zorg voor hun kind schriftelijk opgeven.

Dit is niet alleen de beste manier om ervoor te zorgen dat er goed voor uw kinderen wordt gezorgd, maar het elimineert ook elke verwarring over de specifieke behoeften van uw kinderen. Als het schriftelijk is, is er geen discussie over het onderwerp. Met dit sjabloon voor oppasinstructies kun je ruzies zoals "mama laat me tot middernacht opblijven" of "ik mag altijd 10 koekjes krijgen" elimineren, omdat mama en papa de regels en verwachtingen duidelijk hebben opgeschreven.

Print oppasformulieren, afdrukbare checklists en andere relevante informatie en plaats ze op een gemakkelijk toegankelijke plek voor de oppas. Hoewel niemand zich een medisch noodgeval wil voorstellen, moet u op een dergelijk voorval voorbereid zijn. Als u alle informatie die uw oppas nodig heeft op een prominente plaats heeft geschreven en weergegeven, kan hij of zij snel de stappen ondernemen om de hulp te krijgen die hij of zij nodig heeft bij de verzorging van uw baby.

Blijf op de hoogte van de zorg voor uw kind

Nood- en contactformulieren zijn cruciaal, maar andere soorten oppasinformatiebladen kunnen ook nuttig zijn. Moeders en vaders brengen vaak een groot deel van hun tijd buitenshuis door met werken, en als ze thuis kunnen komen met een overzicht van de gezinsdag, kunnen alle partijen op één lijn blijven en in gelijke mate betrokken worden bij de dagelijkse taken voor de kinderopvang. Een afdrukbaar formulier met details over de gebeurtenissen van de dag, zoals ma altijden, dutjes, zindelijkheidstraining en de algemene stemming van kinderen, zodat mama en papa de rest van hun dag kunnen plannen.

Een ander nuttig document dat babysitters tijdens hun bezoek kunnen invullen is een activiteitenformulier. Aan het eind van de werkdag binnenkomen kan stressvol en overweldigend zijn. Mama en papa zijn moe, de babysitter moet misschien ergens anders heen, en de kinderen schreeuwen meestal naar hun ouders om aandacht.

Te midden van deze verschuivingsverandering kan er veel verloren gaan in de vertaling. Een eenvoudig activiteitenformulier kan deze overgang gemakkelijker maken. Op dit formulier kunnen babysitters aantekeningen maken over de leuke dingen die ze in de ochtend-, middag- en avonduren met de kinderen hebben gedaan.

Leuke evenementen zoals een uitstapje naar de bibliotheek, een wandeling door het park of een middagje spelen met deeg kunnen hun weg vinden naar een formulier als dit. Op dit formulier kunnen ze ook speciale uitstapjes buitenshuis of aantekeningen over vrienden of buren waarmee ze overdag tijd hebben doorgebracht, noteren.

Zorg ervoor dat je oppas op alles voorbereid is

Oppasformulieren zijn als een verzekeringspolis. Ze zorgen ervoor dat de persoon die op uw kind let, een crisis aankan en kan omgaan met de kleine problemen die zich kunnen voordoen terwijl u weg bent. Dit kan nuttig zijn voor babysitters en buren die een paar uur op uw kinderen passen, maar ook voor grootouders die een paar dagen op ze passen.

Afhankelijk van hoe lang je van plan bent weg te blijven, kan het ook nuttig zijn om je oppas een medisch toestemmingsformulier te geven. Dit kan de zorg voor uw kind bespoedigen als het gewond of ziek raakt. Zorg ervoor dat u dit formulier bewaart en afdrukt, zodat u het kunt gebruiken voor iedereen die nu en in de toekomst voor uw kind zorgt. Vergeet ook niet om alle formulieren regelmatig door te nemen, zodat u zeker weet dat u over de meest recente cijfers van artsen en tandartsen beschikt, voor het geval de oppas ze nodig heeft.

Andere informatie die moet worden verstrekt op oppasformulieren

Sommige ouders moeten mogelijk hun oppasinformatieblad aanpassen aan hun specifieke behoeften. Dit is vooral belangrijk voor kinderen die ernstige allergieën hebben en in geval van nood mogelijk het gebruik van een EPIPEN nodig hebben, of voor kinderen met diabetes die hulp nodig hebben bij het regelmatig controleren van hun bloedsuikerspiegel op hun bloedglucosemeter. Ouders moeten hun oppas vroeg laten komen om te bespreken hoe ze deze apparaten moeten gebruiken, evenals de tekenen en symptomen waar ze op moeten letten als hun kind een probleem heeft. Ze moeten deze informatie ook vermelden op hun oppasformulieren.

Aanbevolen: