Interieurontwerp in Toscaanse stijl: een uitgebreide gids

Inhoudsopgave:

Interieurontwerp in Toscaanse stijl: een uitgebreide gids
Interieurontwerp in Toscaanse stijl: een uitgebreide gids
Anonim
Toscaanse keuken
Toscaanse keuken

Iedereen die van warme, aardetinten en rustieke meubels in mediterrane stijl uit de Oude Wereld houdt, zal dol zijn op het interieur in Toscaanse stijl. Deze decoratiestijl lijkt sterk op de architectuur en inrichting in zuidwestelijke stijl die vaak wordt gezien in gebieden zoals Zuid-Californië, Nevada, Arizona, New Mexico en delen van Texas.

Toscaanse invloeden

Hoewel het Toscaanse platteland in Italië ligt, zijn invloeden van het Franse en Spaanse platteland, dat net ten westen van Italië grenst aan de Middellandse Zee, ook terug te vinden in het ontwerp in Toscaanse stijl. Invloeden uit de oude Etruskische cultuur en de renaissanceperiode van de middeleeuwen zijn ook aanwezig.

Andere natuurlijke invloeden op het mediterrane platteland zijn cipressen en olijfbomen, druiven geteeld in de vele wijnwijngaarden, gouden, weelderige peren en de prachtige geuren en kleuren van bloeiende planten zoals jasmijn, rozemarijn en bougainvillea.

Toscaanse kleuren

Een Toscaans kleurenschema zal heel warm en natuurlijk zijn, net als het mediterrane klimaat van het Toscaanse platteland. Begin met aardetinten, neutrale tinten zoals het bruinoranje van terracottaklei en de lichte, romige tint van versleten gipswanden. Tinten groen vertegenwoordigen de hoge, prachtige cipressen langs de Toscaanse landwegen, de druivenranken en het gebladerte en fruit van olijfbomen. Rijk oker en diep goudgeel vangen de kleuren van een Toscaans zonnebloemveld, de rijpe vruchten van een citroenboom en de warme stralen van de ondergaande Toscaanse zon. Kob altblauw weerspiegelt de kleuren van de zee en de lucht, terwijl diep bordeauxrood doet denken aan een goede wijn.

Toscaanse elementen

Als uw huis nog niet over enkele van de volgende architectonische kenmerken beschikt, kunt u deze elementen toevoegen om een renovatie met een Toscaans thema te starten.

Muren

Toscaanse muur
Toscaanse muur

Kies een Toscaans kleurenpalet voor de muren in je huis. Populaire muurbehandelingen die het stucwerk en verouderde gipsmuren nabootsen die je in de authentieke Toscaanse architectuur ziet, zijn onder meer beglazing, kleurwassen, kalkwassen en met de hand aangebrachte texturen. Klassiek ontworpen gipslijsten voegen definitie en verfijning toe. Deze kenmerken kunnen worden geaccentueerd met bladgoud of heel eenvoudig worden afgewerkt.

Vloeren, daken en werkbladen

Je huis een Toscaans geïnspireerde uitstraling geven begint met architectonische elementen zoals terracotta vloertegels en dakpannen. Natuursteen zoals travertijn, marmer, graniet en kalksteen worden gebruikt als bouwmaterialen voor vloeren en werkbladen. Tegelmozaïeken zijn gebruikelijk voor keukenachterwanden en fonteinen op de binnenplaats, waar je handgeschilderde tegels kunt vinden zoals die gemaakt door kunstenaar en ontwerper Linda Paul.

Plafonds

Plafonds kunnen onderdeel worden van uw Toscaanse ontwerp door de toevoeging van medaillons boven verlichtingsarmaturen of gewoon om een eenvoudig plafond aan te kleden. Donkere houten balken zijn standaardkenmerken van een traditioneel Toscaans plafond en creëren een rustiek contrast met de gladde, lichtgekleurde gipswanden. Geschilderde ontwerpen zoals wolken of engelen worden vaak gebruikt om plafonds in foyers en eetkamers te versieren.

Toscaanse meubels en inrichting

Kies uw Toscaanse ontwerp met de juiste meubels, accenten en accessoires.

In de keuken

Toscaanse keuken
Toscaanse keuken

Gekleurde houten kasten passen perfect bij een rustieke Toscaanse keukeninrichting, zoals een smeedijzeren hangend pannenrek met koperen potten en pannen, kleine terracotta potten gevuld met kruiden zoals basilicum, rozemarijn en oregano of een paar grote terracotta plantenbakken gevuld met een citroenboom en een bougainville. Kleurrijke, keramische flessen gevuld met olijfolie, wijnrekken op aanrecht, geweven strengen knoflook en manden gevuld met verse groenten zorgen voor de juiste culinaire accenten.

Apparaten in een nieuwe keuken in Toscaanse stijl kunnen onder meer strakke, met roestvrij staal afgewerkte kasten, koperen afzuigkappen of zelfs apparaatafdekkingen met Toscaanse kunstthema's zijn. Als uw keuken weinig natuurlijke verlichting heeft, kunt u de heldere, mediterrane zon nabootsen met extra verlichtingsopties zoals verlichting onder de toonbank, inbouwplafondlampen, dakramen of hangende hanglampen.

Wanddecoratie

Door het hele huis kunnen ingelijste kunst aan de muur met het Toscaanse platteland of stillevens met bloemen, druiven, wijnflessen en kaas aan de muren worden toegevoegd. Smeedijzeren muuraccenten zoals spiegels, schansen, kandelaars, planken en ijzeren hekken helpen de Toscaanse uitstraling te bereiken. Geweven wandtapijten voegen interessante texturen toe.

smeedijzer tegen terracottakleurig stucwerk
smeedijzer tegen terracottakleurig stucwerk

Meubels

Klassieke meubels in mediterrane stijl hebben veel rollend ijzerwerk en rijkelijk gebeitst hout met een zeer gepolijste afwerking. Ingewikkelde, met de hand geschilderde ontwerpen zijn ook gebruikelijk, met groene wijnranken, bloemen, fruit en uitgebreide krullen. Gehamerd koper, smeedijzeren deuren en uniek vervaardigde sluitingen, scharnieren en ladetrekkers voegen prachtige accenten toe aan rustieke houten meubels.

In de slaapkamer

Smeedijzeren bedframes en gebloemde dekbedden zetten de look in de slaapkamer voort. Voeg rustieke houten nachtkastjes en een houten bankje aan het voeteneinde van het bed toe. Gebruik voor raamdecoratie een donkere houten of smeedijzeren gordijnroede met lange, vloeiende gordijnen.

Toscaans design in uw huis integreren

Heeft jouw huis Toscaans geïnspireerde architectonische kenmerken? Zodra u de invloeden en ontwerpelementen van de Toscaanse stijl begrijpt, kunt u deze look eenvoudig in uw huis integreren. De volgende online winkels zijn een goede plek om je zoektocht naar Toscaans geïnspireerde schatten te beginnen:

  • Accenten van Salado
  • Toscaans decor

Een stijl met elegantie en romantiek

Het interieurontwerp in Toscaanse stijl brengt romantiek uit de Oude Wereld en elegante woninginrichting samen in een warm en uitnodigend ontwerp dat nu net zo aantrekkelijk is als in het verleden. Blader door een aantal Toscaanse designfotogalerijen voor meer ideeën over hoe u deze charmante mediterrane sfeer in uw huis kunt creëren.

Aanbevolen: