Gratis afdrukbare ouderschapsplan-sjablonen voor co-ouderschap

Inhoudsopgave:

Gratis afdrukbare ouderschapsplan-sjablonen voor co-ouderschap
Gratis afdrukbare ouderschapsplan-sjablonen voor co-ouderschap
Anonim
Achteraanzicht van familie die in het park loopt
Achteraanzicht van familie die in het park loopt

Gratis ouderschapsplanformulieren helpen paren met voogdijproblemen bij het doorstaan van de moeilijkheden die een echtscheiding met zich meebrengt. Hoewel co-ouderschap uitdagingen met zich mee kan brengen, kan het hebben van een gratis sjabloon voor een ouderschapsplan binnen handbereik structuur bieden voor beide partijen. Het kan ouders helpen bij het navigeren door gedeelde ouderschapstaken en het belang van het kind in gedachten houden.

Wat is een ouderschapsplan?

Een ouderschapsplan, ook wel voogdij- en bezoekovereenkomst genoemd, wordt vaak ingediend als ouders gaan scheiden en/of te maken krijgen met voogdijconflicten. Het geeft een overzicht van de relevante kwesties met betrekking tot de voogdij en het ouderschap van eventuele kinderen in de relatie. Het helpt ouders tot overeenstemming te komen over de manier waarop ze tijd met hun kinderen kunnen delen, en breekt het besluitvormingsproces voor ouders rond onderwerpen als de gezondheid en het onderwijs van hun kinderen af.

Als u bijvoorbeeld op woensdagavond vrij bent en uw kinderen wilt laten eten, kunt u dat in een ouderschapsplan vastleggen, zodat er een afgesproken gebeurtenis van wordt gemaakt. Over het geheel genomen is een ouderschapsplan een manier om ouders te helpen conflicten in het co-ouderschapsproces te verminderen, waardoor ze zich kunnen concentreren op wat het belangrijkst is: de zorg voor hun kinderen.

Waarom heb ik een ouderschapsplan nodig?

Ouderschapsplannen helpen mensen door de wereld van co-ouderschap te navigeren. Ze helpen ouders ook hun wensen en verwachtingen voor hun kinderen te uiten, en kunnen ouders op één lijn houden. Wanneer ouders naar een gemeenschappelijk doel toe werken, zoals de zorg voor hun kinderen, kan het helpen om een spelplan te hebben, vooral als kinderen tijd in verschillende huishoudens doorbrengen.

In veel gevallen wordt het gebruik van een ouderschapsplan door de rechter positief beoordeeld. Zeker als het plan veel keuzemogelijkheden biedt. Dit toont de bereidheid van ouders om flexibel te zijn, dat ze georganiseerd kunnen blijven en dat ze een actieve rol spelen in het proberen hun kind de meeste steun te bieden. Deze gedetailleerde plannen kunnen helpen bij het verminderen van conflicten en machtsstrijd tussen de ouders die een scheiding doormaken, wat een negatieve impact kan hebben op kinderen. Bovendien kan het de deur openen voor onderhandelingen tussen beide partijen en hun advocaten.

Gebruik een afdrukbaar ouderschapsplan-sjabloon

Klik op de afbeelding van het plan dat het beste bij jouw situatie past. Pas vervolgens de sjabloon aan uw gezin en hun behoeften aan en druk deze af. Elk ouderschapsplansjabloon kan online worden bewerkt. Of u kunt het eenvoudig afdrukken en uw antwoorden opschrijven.

Sjabloon Basis ouderschapsplan

Een basisplan omvat alles, van de familiegeschiedenis van elke ouder tot bezoekschema's. Ook wordt beschreven hoe herzieningen moeten worden ingediend. Vul eenvoudig uw persoonlijke gegevens in. Schrijf vervolgens een beschrijvende, feitelijke uitsplitsing voor elke categorie en subcategorie.

Sjabloon voor checklist ouderschapsplan

Heeft u liever een sneller, beknopter ouderschapsplan? Zo ja, dan is deze checklistversie iets voor jou. Per zorgcategorie kunt u nagaan of het om een gezamenlijke taak/beslissing gaat of om de verantwoordelijkheid van één ouder.

Formulier ouderschapsplan

Voor co-ouders met bijzondere omstandigheden of bijzonder ingewikkelde overeenkomsten is een open formulier als dit ideaal. De sectie 'Informatie over kinderen' is per kind opgesplitst, zodat zij voor ieder kind een andere woonsituatie kunnen kiezen. Daarnaast heeft iedere ouder dan zijn eigen afdeling. Hierin wordt precies beschreven waarvoor zij verantwoordelijk zijn op het gebied van financiën en ouderschapstaken.

Gratis ouderschapsplanformulieren: tips en advies

Hoe weet je, nu er zoveel gratis ouderschapsplan-sjablonen online beschikbaar zijn, welk plan het beste bij je past? Het uiteindelijke doel van een ouderschapsplan is ervoor te zorgen dat er voor de kinderen wordt gezorgd en dat beide ouders een goede relatie met het kind onderhouden. Het gebruik van een gratis sjabloon voor een ouderschapsplan garandeert niet noodzakelijkerwijs dat alles tijdens het echtscheidingsproces en daarna soepel zal verlopen. Ze kunnen echter nuttig zijn om ervoor te zorgen dat de band tussen ouders en kinderen sterk blijft. Er zijn verschillende punten waarmee u rekening moet houden als u een ouderschapsplan opstelt.

  • Familiegeschiedenis-Aangezien u niet weet wie uw ouderschapsplan zal bekijken, kunt u veilig aannemen dat degene die het leest, werkelijk niets over u weet. uw echtgenoot en uw gezin. Geef een korte geschiedenis op een of twee pagina's, inclusief hoe en wanneer u uw partner hebt ontmoet, informatie over uw uitgebreide familie en waar u tijdens uw huwelijk hebt gewoond en gewerkt. U moet ook een medische geschiedenis van beide ouders toevoegen.
  • Ouderschapsfilosofie-Vermeld in dit gedeelte kort uw opvoedingsfilosofie over hoe u uw kinderen wilt opvoeden. Dit zou zaken als religieuze voorkeuren en disciplinepraktijken moeten omvatten. Het moet ook elk ander onderwerp bevatten dat ingaat op de behoeften van uw kinderen, zoals buitenschoolse activiteiten, schoolgegevens, verzekeringsplannen, informatie over de inkomstenbelasting en contacten voor noodgevallen.
  • Ouderschapsschema's-Dit is het belangrijkste onderdeel van het ouderschapsplan. Dit gedeelte gaat over bezoekschema's. Om te laten zien dat u bereid bent flexibel te zijn (wat de meeste rechters op prijs stellen), kunt u meer dan één voorgesteld bezoek- of voogdijschema op het plan zetten. Zorg ervoor dat u zaken beschrijft zoals feestdagen, verjaardagen en andere speciale dagen waar u rekening mee wilt houden. Vermeld ook tijden en plaatsen voor het ophalen en afleveren.
  • Doel van het ouderschapsplan-Houd bij het opstellen van het plan rekening met het doel van het maken ervan. Het is belangrijk dat u alleen de feiten vermeldt, tenzij anders wordt gevraagd. Dit plan kan door de rechter, bemiddelaars, kinderpsychologen en bijzondere curatoren worden gebruikt bij het vaststellen van primaire fysieke voogdij- en bezoekkwesties. De huidige voogdijkwesties worden vaak opgelost met een vonnis van gezamenlijke wettelijke voogdij. Eén persoon krijgt echter doorgaans de primaire fysieke voogdij. Dit betekent dat het adres van die ouder het adres is dat op eventuele rechtsvormen wordt gebruikt en dat het kind vaker bij die ouder mag verblijven. Bovendien is de ouder met de primaire fysieke voogdij doorgaans degene die kinderbijslag ontvangt.
  • Denk na over wat uw kinderen willen Uiteindelijk gaat een ouderschapsplan erom hoe u uw kinderen en hun behoeften het beste kunt ondersteunen. Het kan zijn dat u het moeilijk vindt om bepaalde problemen op te lossen met de persoon met wie u co-ouderschap heeft, maar probeer zo hard als u kunt om er doorheen te komen. Compromis. Wees transparant. Vergeet niet dat u in de eerste plaats voor uw kinderen pleit.

Een vreedzame toekomst plannen

Echtscheiding of scheiding kan om verschillende redenen moeilijk zijn voor alle betrokken partijen. Een ouderschapsplan helpt de problemen te doorbreken en geeft duidelijkheid over de vele aspecten van co-ouderschap. Houd er rekening mee dat niet elk plan voor uw situatie zal werken. Als u het formulier voor juridische procedures gebruikt, zorg er dan voor dat het voldoet aan de richtlijnen van uw land voor schriftelijke ouderschapsplannen.

Aanbevolen: