5 sjablonen voor donatiebonnen: gratis te gebruiken voor elk liefdadigheidsgeschenk

Inhoudsopgave:

5 sjablonen voor donatiebonnen: gratis te gebruiken voor elk liefdadigheidsgeschenk
5 sjablonen voor donatiebonnen: gratis te gebruiken voor elk liefdadigheidsgeschenk
Anonim
Donatie ontvangstbewijs
Donatie ontvangstbewijs

Een donatiebewijs biedt documentatie aan degenen die aan uw organisatie doneren en dient als belastingaangifte. Als u verantwoordelijk bent voor het maken van een dergelijk document voor uw organisatie, maken deze sjablonen voor ontvangstbewijzen voor liefdadigheidsdonaties het gemakkelijk om geschenken van uw donateurs in verschillende situaties te erkennen.

Algemene sjabloon voor ontvangstbewijs voor liefdadigheidsdonaties

Deze eenvoudige bon werkt perfect voor een breed scala aan situaties. U kunt de gegevens van uw organisatie en het type donatie aan een goed doel invullen. Klik eenvoudig om te downloaden. Als u hulp nodig heeft, kunt u tips bekijken voor het gebruik van Adobe-afdrukbare bestanden.

Ontvangstbewijs voor terugkerende liefdadigheidsdonaties

Als uw organisatie een programma heeft met regelmatige maandelijkse donaties of donaties die met terugkerende tussenpozen plaatsvinden, heeft u een ontvangstsjabloon nodig waarin de aard van dit soort donaties wordt erkend. Het is een goed idee om details over de recente activiteiten van uw organisatie op dit soort ontvangstbewijs te vermelden, omdat dit vaste donateurs zal helpen zich verbonden te voelen met uw goede doel.

Tekstbewijs voor donaties

Het versturen van een sms-bewijs is een andere manier om donateurs te bedanken voor hun steun. Dit biedt een onmiddellijke reactie en u kunt de donateur een link geven waarmee hij een gedetailleerder donatiebewijs kan downloaden voor zijn of haar administratie. Het tekstbewijs moet alle basisinformatie bevatten, zoals de naam van uw organisatie, het bedrag van de donatie en de datum.

E-mailsjabloon voor ontvangstbewijs van donatie aan liefdadigheidsinstelling

Een e-mail is een goede manier om documentatie over een liefdadigheidsdonatie te verstrekken en uw donateurs te bedanken voor hun hulp. U kunt de e-mail persoonlijk maken door details over uw organisatie op te nemen en hoe de donatie zal worden gebruikt.

Ontvangstbewijssjabloon voor non-profitorganisaties voor goederen

Niet alle donaties zijn geldelijk, en het is goed om een speciaal ontvangstbewijssjabloon te hebben om donaties van goederen te erkennen en te documenteren. Dit type ontvangstbewijs moet ook informatie bevatten over de waarde van het ontvangen goed.

Basisvereisten voor ontvangstbewijs voor non-profitorganisaties

Het maakt niet uit voor welk type liefdadigheidsinstelling u verantwoordelijk bent, uw donatiebon moet enige basisinformatie bevatten. Ontvangsten dienen een belangrijk doel vanuit het perspectief van donorrelaties en bieden u en degenen die vrijgevigheid tonen voor uw goede doel een overzicht van de liefdadigheidsdonatietransacties die hebben plaatsgevonden. Wanneer u een ontvangstbewijs maakt, zorg er dan voor dat u de volgende informatie op het formulier vermeldt:

  • Naam van de organisatie
  • Een verklaring waarin staat dat de organisatie een geregistreerde 501(c)(3)-organisatie is, samen met het federale belastingidentificatienummer
  • Datum waarop de donatie heeft plaatsgevonden
  • Naam van de donor
  • Type bijdrage (contant geld, goederen, diensten)
  • Waarde van de bijdrage
  • Als er iets is ontvangen in ruil voor de donatie
  • Naam en handtekening van de gemachtigde vertegenwoordiger van de organisatie

Tips voor het gebruik van donatiebewijzen

Het helpt om een paar tips in gedachten te houden als je ontvangstbewijzen voor donaties aanbiedt, of dit nu contant geld of goederen zijn:

  • Juridische taal is niet vereist op een ontvangstbewijs voor een liefdadigheidsdonatie, maar kan desgewenst worden toegevoegd. Het opnemen van juridisch taalgebruik kan legitimiteit aan een ontvangstbewijs toevoegen. Omdat veel donoren een kwitantie gebruiken voor belastingdoeleinden, kan het toevoegen van juridisch taalgebruik bewijzen dat de donatie legitiem is en in aanmerking komt voor belastingaftrek.
  • Overweeg om de schenker te vertellen hoeveel van de donatie fiscaal aftrekbaar is. Als u een geschenk of dienst aanbiedt in ruil voor de donatie, moet u de waarde hiervan van de donatie aftrekken om te weten hoeveel fiscaal aftrekbaar is.
  • Als het gehele bedrag van de schenking fiscaal aftrekbaar is, kunt u daar een verklaring aan toevoegen. Een goed voorbeeld is: "Er zijn geen goederen of diensten geruild voor deze donatie."
  • Denk erover na om wat achtergrondinformatie over uw organisatie en uw missie op te nemen. Dit kan belangrijk zijn voor de donor en kan ervoor zorgen dat hij of zij zich gewaardeerd voelt, en het kan herhalingsdonatie aanmoedigen.
  • Als uw organisatie een kerk is, overweeg dan om een donatiebewijs specifiek voor religieuze organisaties te sturen. Een ontvangstbewijs voor een kerkdonatie verschilt van een andere non-profitorganisatie in de gebruikte taal.

Communicatie en documentatie zijn belangrijk

Als u een liefdadigheidsorganisatie runt, zijn communicatie en documentatie erg belangrijk. Van de brief met het donatieverzoek die u verzendt tot het ontvangstbewijs van uw aanbod aan donateurs, waarin u duidelijk uw behoeften, de feiten van de donatie en uw waardering communiceert, kan uw non-profitorganisatie helpen succesvol te zijn.

Aanbevolen: