Gids voor antieke Winchester-geweren met deskundige LeRoy Merz

Inhoudsopgave:

Gids voor antieke Winchester-geweren met deskundige LeRoy Merz
Gids voor antieke Winchester-geweren met deskundige LeRoy Merz
Anonim
Antieke Winchester-geweren
Antieke Winchester-geweren

Waar mogelijk is het altijd een goed idee om uw informatie rechtstreeks van de bron te verkrijgen, en er is geen betere bron voor antieke Winchester-geweren dan specialist LeRoy Merz. Merz vertegenwoordigt een van de velen die hun professionele carrière hebben gewijd aan de vuurwapeninzamelingsindustrie. Maak kennis met het beruchte vuurwapenbedrijf dat nog steeds actief is en de opmerkelijke wapens die hun historische erfenis hebben gecementeerd op basis van de woorden van de expert zelf.

De betekenis van de Winchester Repeating Arms Company

De Winchester Repeating Arms Company werd officieel gelanceerd in 1866 en werd opgericht door Oliver Fisher Winchester, die, nadat hij in 1857 de controle over de Volcanic Repeating Arms Company had verworven, volledig kon investeren in zijn kapitalistische visie om de vuurwapenmarkt te domineren en het creëren van economische welvaart voor hem en zijn gezin. Het eerste officiële Winchester-geweer werd datzelfde jaar uitgebracht, getiteld Model 1866, ook bekend als "Yellow Boy". Dit geweer met hefboomwerking markeerde een belangrijk moment in de toekomst van het bedrijf, aangezien een investering in het geweer met hefboomwerking ervoor zorgde dat de naam Winchester zijn fysieke vorm kon overstijgen en een cultureel icoon kon worden met de release van zijn geweer Model 1873, ook wel het 'Gun that' genoemd. Won het Westen."

De verzamelmarkt voor antieke Winchester-geweren

Merz getuigt van het feit dat "iedereen, van artsen, boeren, bouwvakkers, muzikanten, studenten, [en] de verzekeringsverkoper naast de deur", een verzamelaar van antieke vuurwapens kan zijn. Veel beginnende verzamelaars voelen zich aangetrokken tot de ‘romantiek van het Oude Westen’, zoals Merz het noemt, maar als ze in de verzamelgemeenschap terechtkomen, beseffen ze hoeveel soorten wapens het bedrijf in de loop van zijn ruim honderd jaar heeft gemaakt. jaar geschiedenis, en deze uitdaging is vaak een aspect dat hen aankoop na aankoop terugtrekt.

Antieke Winchester-geweren identificeren

Telkens wanneer u antiek beoordeelt op authenticiteit, moet u zoeken naar makersmerken, bedrijfslogo's, serienummers en andere onbetwistbare identificatiegegevens om uw authenticiteitsclaim te helpen valideren. Volgens Merz "hebben Winchester [geweren] bijna altijd een 'legende' op de loop, waarop het adres van de fabriek, New Haven CT en andere informatie staat vermeld. Ook zijn het model- en serienummer meestal ergens in het metaal gestempeld."

Winchester Model 1895 Takedown-geweer
Winchester Model 1895 Takedown-geweer

Opmerkelijke Winchester-geweren om te verzamelen

In de loop van zijn geschiedenis heeft Winchester miljoenen - zo niet miljarden - vuurwapens vervaardigd, wat betekent dat er veel wapens zijn die je kunt verzamelen. Uit het onderzoek van Merz blijkt dat het bedrijf vóór 1930 "meer dan een miljoen Model 1892, een miljoen Model 1894, een miljoen Model 1895 en driekwart miljoen Model 1873, had gemaakt." Hier zijn enkele van de meest opvallende modellen die Winchester produceerde tijdens de 19deen 20de eeuwen:

  • Model 1866
  • Model 1873
  • Model 1876
  • Model 1885
  • Model 1892
  • Model 1894
  • Model 1895
  • Winchester 22

Waarde antieke Winchester-geweren

Net als bij veel mechanisch antiek is niet alleen de staat van het item bepalend voor de waarde ervan, maar ook het percentage originele onderdelen. Volgens Merz "zou het pistool idealiter alle onderdelen en afwerking moeten behouden die er oorspronkelijk op zaten toen het de fabriek verliet", aangezien "alle latere wijzigingen van de oorspronkelijke configuratie of slijtage aan de afwerking de waarde negatief beïnvloeden."

Het verzamelen van dit antiek is "vergelijkbaar met het vandaag bestellen van een auto", zegt Merz. "Je kon het basismodel krijgen, maar er waren veel speciale bestelopties beschikbaar, die de inruilwaarde verhogen." Hij geeft toe dat het hetzelfde is als het gaat om de staat van het wapen; "Oude wapens met de originele blauwe afwerking zijn veel meer waard dan wapens waarvan de afwerking is weggesleten."

Een Winchester-geweer uit 1873
Een Winchester-geweer uit 1873

Kosten verbonden aan het verzamelen van antieke Winchesters

Er bestaat absoluut de reputatie dat de vuurwapenindustrie ongelooflijk duur is, maar Merz verzekert dat "mensen, ongeacht hun budget, op elk niveau kunnen beginnen met verzamelen" en dat het niet uitmaakt of je op zoek bent naar iets dat geld kost een paar honderd dollar tot honderdduizend dollar, “er is echt voor ieder wat wils."

Bladeren door de website van het bedrijf van LeRoy Merz getuigt van het feit dat er een toegangspunt is voor verzamelaars van alle sociaal-economische achtergronden. Neem dit Winchester Model 60, een geweer van 22 kaliber dat voor slechts $ 475 wordt aangeboden, en vergelijk het met dit Winchester 1873-geweer in beperkte oplage dat voor ongeveer $ 250.000 werd verkocht. In wezen moet je budget je er niet van weerhouden om met een verzameling te beginnen., maar je moet ook weten welke soorten antiek je je kunt veroorloven op basis van dat budget.

Het is belangrijk om de erfenis van deze vuurwapens in een context te plaatsen

Hoewel het vasthouden van een volledig functionerend antiek vuurwapen absoluut spannend is, is het belangrijk om de rol te erkennen die deze wapens speelden in de poging tot genocide en immorele assimilatie van de inheemse bevolking op het Noord-Amerikaanse continent. Hoewel het verleidelijk is om te verdwalen in de mythes rond het ‘Wilde Westen’, mag je niet vergeten dat veel van deze antieke wapens (vooral die gemaakt in de jaren zeventig en tachtig van de negentiende eeuw) gebruikt hadden kunnen worden om gewelddadige wreedheden tegen de inheemse bevolking te begaan. Kortom, het is belangrijk om te onthouden dat het verzamelen van geschiedenis niet synoniem is met het herdenken ervan.

Antieke Winchester-geweren hebben een eindeloze aantrekkingskracht

Er zit iets moois in de delicate manier waarop antieke vuurwapens zijn ontworpen; deze tweevoudig functionerende statussymbolen en beschermende hulpmiddelen zijn vandaag de dag net zo geliefd als honderd jaar geleden, en experts zoals LeRoy Merz blijven de traditie levend houden door hun onderzoek en de ondersteuning die ze bieden om verzamelaars de modellen te vinden die ze altijd al hebben gehad gezocht.

Aanbevolen: