4 gratis interieurontwerpprogramma's om uw ruimte te visualiseren

Inhoudsopgave:

4 gratis interieurontwerpprogramma's om uw ruimte te visualiseren
4 gratis interieurontwerpprogramma's om uw ruimte te visualiseren
Anonim
3D plattegrond
3D plattegrond

Bij het plannen van een verbouwings- of decoratieproject kunnen gratis interactieve ontwerpprogramma's u helpen uw ontwerp te visualiseren. Met deze eenvoudig te leren programma's kunt u materialen uitkiezen, kleuren kiezen, plattegronden ontwerpen en verschillende ideeën uitproberen.

Programma's voor meubelindeling en ontwerp voor meerdere kamers

Voordat je begint met het potentieel slopende werk van het herschikken van zware meubelstukken, gebruik je een programma zoals een van deze twee om te experimenteren met verschillende lay-outontwerpen. Kies een configuratie die de ruimte zowel functioneel als aantrekkelijk maakt. Maak de look vervolgens af door accenten en decoratieve accessoires toe te voegen. Deze programma's kunnen worden gebruikt om een woonkamer of zelfs uw eigen slaapkamer te ontwerpen.

Kamerplanner

Pottery Barn's Room Planner is een handige online ontwerptool die u kunt gebruiken om snel en eenvoudig meubelarrangementen te plannen en 2D-plattegronden af te drukken. U kunt beginnen met een voorbeeldplattegrond van een vooraf ontworpen kamer of patio, waarop u kunt bouwen of naar wens kunt bewerken, of u kunt helemaal opnieuw beginnen door de vorm van de kamer te kiezen. Links van de plattegrond vindt u een productlijst met daarin meubels voor diverse ruimtes in huis en accessoires zoals vloerkleden, spiegels, lampen en planten. Klik op een item om het aan het plan toe te voegen of bekijk de details ervan, zoals de naam van het product, de exacte afmetingen en een knop Nu kopen.

Met een tablet of smartphone in de hand kunt u deze tool in een Pottery Barn-winkel gebruiken om uw meubelkeuze te verfijnen op basis van de beschikbare ruimte in de kamer die u aan het inrichten bent of als u online winkelt thuis. Je kunt het ook gebruiken om te experimenteren met meubelarrangementen met behulp van de meubels die je bij de hand hebt, als je in de productlijst stukken van vergelijkbare grootte kunt vinden. Het grootste nadeel is het ontbreken van een 3D-weergaveoptie.

Sweet Home 3D

Schermafbeelding van SweetHome3d
Schermafbeelding van SweetHome3d

Sweet Home 3D is een open source ontwerpprogramma dat u kunt downloaden of online kunt gebruiken. Hoewel het is gemaakt en wordt gebruikt door veel programmaontwikkelaars die voortdurend hun technische vaardigheden bijdragen om de functionaliteit ervan bij te werken en te verbeteren, hoeft u niet super technisch onderlegd te zijn om het zelf te gebruiken. Aan de linkerkant vindt u een gebruikershandleiding en video-tutorials waarmee u alles leert wat u moet weten om uw eigen plattegronden voor meerdere kamers te maken.

Met dit hulpmiddel kun je rechte, ronde of gebogen muren tekenen en architectonische kenmerken zoals deuren en ramen invoegen. Zodra u uw meubilair heeft toegevoegd, gecategoriseerd op basis van het type kamer waarin het zich bevindt, kunt u de kleur, textuur, grootte en diepte van elk meubelstuk wijzigen. U kunt ook naar uw tweedimensionale plattegrond navigeren voor een driedimensionaal virtueel bezoekersperspectief. Wanneer uw ontwerp klaar is, kunt u fotorealistische snapshots en video's maken, waarbij u de natuurlijke verlichting kunt regelen op basis van het tijdstip en de geografische locatie.

Ontwerpprogramma's voor raamdecoratie

Ontwerpprogramma's voor raamdecoratie kunnen complex en kostbaar zijn. Sommige fabrikanten bieden echter eenvoudige, interactieve online ontwerptools waarmee u hun raambekledingsopties kunt verkennen op basis van materialen, kleuren en stijlen.

Ontwerp je eigen

Bekijk de nieuwste stijlen op het gebied van raambekleding bij Hunter Douglas met Design Your Own. Begin met het kiezen van een stijl zoals celgordijnen, geweven hout, vouwgordijnen of rolgordijnen, verticale of horizontale houten jaloezieën of houten luiken. Vervolgens krijgt u, indien van toepassing, verschillende opties voor kleuren, materialen en patronen te zien. Sluit af door de oriëntatie te selecteren, of deze nu verticaal of horizontaal is, en voer vervolgens de afmetingen van uw vensters in om de laatste details in te voeren en voorbeelden van vensters in verschillende kamers.

Virtuele decorateur

Screenshot van BudgetBlinds
Screenshot van BudgetBlinds

Budget Blinds heeft hun merk raambekleding uit de Signature Series tentoongesteld met de Virtual Decorator. Deze gebruiksvriendelijke online tool verdeelt het in een eenvoudig proces van drie stappen:

  1. Selecteer het type behandeling dat u wilt zien, zoals zonwering, zonwering of rolluik.
  2. Kies de kleur van je muren en vloeren.
  3. Vergelijk de verschillende opties voor raambekleding met uw muren en vloeren, print de stijlen die u leuk vindt en neem vervolgens contact op met Budget Blinds voor een aanvullend advies bij u thuis.

Dat is een nieuwe en leuke manier om vanuit huis te shoppen.

Verf- en kleurprogramma's

Veel van de grote verfwinkels zoals Sherwin-Williams, Behr en Valspar bieden eenvoudig te gebruiken point-and-click-programma's waarmee u gemakkelijk en leuk verschillende kleurenpaletten in elke kamer van uw huis kunt uitproberen. Bij alle drie deze programma's kunt u een account aanmaken om uw favoriete kleurenpaletten en ontwerpen op te slaan, zodat u deze kunt afdrukken of e-mailen.

Kleurvisualisatie

Color Visualizer, aangeboden door Sherwin-Williams®, biedt kleurenpaletten en kleurideeën voor verfprojecten binnen en buiten. U kunt ook zoeken uit meer dan 1.400 kleuren voor het ultieme aangepaste kleurontwerp. Bekijk uw kleurselecties op verschillende geïntegreerde kamerfoto's van de badkamer, slaapkamer, keuken, woonkamer of eetkamer. U kunt ook uw eigen foto's uploaden om te zien hoe deze kleuren in uw huis staan.

Kleur ontdekking

Screenshot van Behr
Screenshot van Behr

Behr biedt een gratis programma genaamd Color Discovery, waarmee je begint met het kiezen van een kamer om te schilderen. Het programma bepa alt vervolgens het primaire doel van de kamer door u te vragen de sfeer te kiezen die u wilt creëren, zoals kalm en ontspannend, stoer en dramatisch, warm en vriendelijk of trendy en stijlvol. Vervolgens krijgt u een lijst met kleuren waaruit u kunt kiezen en een hoeveelheid, zoals 1-3. Nadat u uw definitieve selectie heeft gekozen, kunt u bijpassende pallets bekijken, monsters bestellen en er virtueel een kamer mee beschilderen.

Verken kleuren

Met de Explore Colors van Valspar kunt u een binnen- of buitenscène kiezen of uw eigen foto uploaden. Kies vervolgens een kleur en een kamer om mee te werken. De tool biedt suggesties voor kleurenpaletten, maar u kunt er ook zelf een samenstellen. U kunt zelfs de verlichting veranderen van natuurlijk licht naar gloeilampen naar compacte fluorescentielampen.

Vloerontwerpprogramma's

Beslissen over het type vloer dat je wilt, hoeft niet moeilijk te zijn als je deze programma's gebruikt.

Ontwerp een kamer

Screenshot van Armstrong.com
Screenshot van Armstrong.com

Armstrong biedt een gratis ontwerpprogramma, Design A Room, waarmee je niet alleen kunt kiezen uit verschillende vloeropties, zoals hardhout, laminaat of vinyltegels, maar waarmee je ook kasten en muurkleuren voor keukens en badkamers kunt kiezen. Andere kamers die u kunt ontwerpen, zijn onder meer woonkamers en slaapkamers. Met het programma kun je ook kiezen uit verschillende decoratiestijlen, zoals:

  • Casual
  • Hedendaags
  • Traditioneel
  • Eclectisch
  • Europees land

FLORbuilder-ontwerptool

Flor biedt een gratis virtueel tapijttegellay-outprogramma waarmee u verschillende vloeropties kunt uitproberen, zoals karpetten en kamerbreed tapijt. Je kunt experimenteren met modulaire tegels in tientallen verschillende kleuren en patronen. Naast deze ontwerptool biedt Flor gepersonaliseerde ontwerphulp van een van hun deskundige ontwerpconsulenten en gratis vloerkleedsjablonen die u kunt gebruiken om uw eigen vloerkleedontwerp op maat te maken.

Programma's voor het verbouwen van keukens en badkamers

Een droomkeuken maakt niet alleen de hoofdkok in het gezin blij, maar voegt ook waarde toe aan het huis. Interactieve badkamer- en keukenontwerpprogramma's maken het werk gemakkelijk.

Badkamerplanner

Screenshot van villeroy-boch.com
Screenshot van villeroy-boch.com

Badkamerupgrades zijn ook een slimme investering om de waarde van uw huis te verhogen. De badkamerplanner van Villeroy & Boch is een eenvoudig programma dat u eerst vraagt een kamervorm te kiezen of er een te tekenen door op een richtpunt tegen een rasterachtergrond te klikken en te slepen. Elke keer dat u de muisknop loslaat, eindigt de muur. Het is echter eenvoudiger om gewoon de vorm van een bestaande sjabloon te wijzigen. Klik op het formaattabblad bovenaan het scherm en in de rechterkolom kunt u de exacte afmetingen van de muren opgeven, inclusief hun hoogte.

Ga vervolgens naar het tabblad Objecten om architecturale kenmerken te vinden, zoals deuren, ramen, stopcontacten, lichtschakelaars, enz. en plaats deze items door ze te slepen en neer te zetten. Dan kunt u uw badkamer inrichten met producten uit de verschillende armaturencollecties van het bedrijf. Het is een vrij eenvoudig ontwerpprogramma dat alle echte opties voor afgewerkte vloeren en muren lijkt te missen.

Virtuele kamerontwerper

Lowes' Virtual Room Designer is een programma dat u moet downloaden om te proberen. Het programma is niet compatibel met Firefox, dus u zult een browser zoals Internet Explorer of Google Chrome moeten gebruiken om het uit te voeren. U kunt een kamer helemaal opnieuw beginnen of een sjabloon laden voor een keuken, badkamer of wasruimte.

Zodra u uw kamersjabloon hebt geladen, is de ontwerptool zeer eenvoudig te gebruiken. U kunt alle meubels voor de kamer kiezen, inclusief tegel- of stenen vloeren, wandbekleding, verlichtingsarmaturen, toiletten, badkuipen, douchewanden, wastafels en wastafels, kasten en meer. U kunt uw ontwerp op elk gewenst moment opslaan en ernaar terugkeren. Als u klaar bent, kunt u het afdrukken en naar uw plaatselijke Lowe's-winkel gaan om aan de slag te gaan.

Projectplanning eenvoudiger gemaakt

Er verschijnen voortdurend nieuwe online ontwerpprogramma's en -tools die steeds beter worden. U kunt vrijwel elk woningrenovatieproject plannen zonder een cent uit te geven aan ontwerpsoftware. De meeste van deze programma's bieden u de mogelijkheid om uw eigen account aan te maken, zodat u uw projecten kunt opslaan, delen en afdrukken. Velen bieden ook gratis aanvullende hulp via deskundige ontwerpconsulenten die u kunnen helpen uw ideeën tot leven te brengen.

Aanbevolen: