Belangrijke verlichtingstips in Feng Shui

Inhoudsopgave:

Belangrijke verlichtingstips in Feng Shui
Belangrijke verlichtingstips in Feng Shui
Anonim
Verlichting trekt positieve chi-energie aan.
Verlichting trekt positieve chi-energie aan.

In feng shui wordt verlichting vaak gebruikt als remedie voor probleemgebieden. Kies ideale feng shui-verlichtingsarmaturen om eventuele chi-energieproblemen op te lossen. Het toevoegen van feng shui-verlichting in een slaapkamer is bijvoorbeeld een gemakkelijke oplossing als je meer yang-energie nodig hebt. De theorie in feng shui met betrekking tot licht en het verlichten van probleemgebieden gaat, zoals bij alles wat met feng shui te maken heeft, over chi-energie. Licht is de fysieke manifestatie van de zon (zonne-energie). Het produceert ook warmte, wat uiteraard weer een andere vorm is die de energie aanneemt.

Gebruik licht om Chi-energie in evenwicht te brengen

Licht is erg belangrijk bij het creëren van een huis dat bevorderlijk is voor een evenwichtige chi. Een huis dat te donker is, zal te veel yin-energie hebben. Ramen en dakramen kunnen helpen, maar als er niet genoeg ramen of voldoende licht in uw huis zijn, kunt u dit verhelpen door de juiste verlichting in uw kamers te plaatsen.

Lampen toevoegen voor meer licht

Lampen zijn een van de gemakkelijkste en beste manieren om meer licht in bepaalde ruimtes van je huis te brengen. De kamers waar u meer activiteiten en taken uitvoert, vereisen uitstekende verlichting, zoals de keuken, hobbyruimte en leeshoeken.

Vrouw op bank tussen lampen
Vrouw op bank tussen lampen
  • Voeg vloerlampen en tafellampen toe om meer yang-energie te introduceren.
  • Vloerlampen, vooral torchiere-lampen, fleuren donkere hoeken op.
  • Een torchiere vloerlamp is een uitstekende keuze, omdat het licht tot aan het plafond schijnt en terug de kamer in wordt gereflecteerd.
  • De opwaartse verlichting kan dienen als remedie tegen plafondstralen door de ongunstige energie die met stralen gepaard gaat teniet te doen.

Lichtingangen

Je wilt er zeker van zijn dat de ingang van je huis of kantoor goed verlicht is. Lichten aan weerszijden van de buitendeur zijn ideaal om positieve chi naar binnen te lokken. Zorg ervoor dat u eventuele doorgebrande lampen vervangt. Veel bedrijven laten de buitenverlichting dag en nacht branden om een voortdurende aantrekkingskracht op zaken te garanderen.

Wandkandelaars toevoegen

Als je een thuiskantoor hebt, kun je aan weerszijden van de deur van je kantoor wandkandelaars gebruiken. Soms kan het toevoegen van wandverlichting meer kosten en structurele problemen met zich meebrengen, dus misschien wilt u in plaats daarvan staande lampen gebruiken. Vergeet niet een paar planten toe te voegen om gezonde chi in je kantoorruimte te creëren.

Gebruik lichtbehandelingen voor het balanceren van elementen

Als een bepaald deel van je huis te veel houtenergie bevat, kun je dit tegengaan met fel licht, aangezien vuur het element is dat met licht wordt geassocieerd. Sommige feng shui-beoefenaars suggereren de combinatie van licht en een plafondarmatuur met een ventilator, omdat de beweging van de bladen het vuur van de lichten zal aanwakkeren.

Kies volledige spectrumverlichting correct

Volledig spectrumverlichting is de beste verlichting die je kunt hebben in de delen van je huis waar activiteit is. Volledig spectrumverlichting is een geweldige manier om het buitenleven naar binnen te halen. Plaats geen volledige spectrumverlichting in uw slaapkamer en kies voor andere soorten lampen die zachter licht geven dat bevorderlijk is voor ontspanning.

Vermijd laaghangend licht

Feng shui-principes schrijven voor dat symboliek krachtig kan zijn. Dit geldt voor verlichtingsarmaturen. Vermijd bijvoorbeeld een laaghangend armatuur dat aan het plafond hangt. In feng shui is dit symbool er een van ophangen en wordt het als zeer ongunstig beschouwd voor degenen die in huis wonen.

Laaghangende verlichting
Laaghangende verlichting

Vermijd te hoge helderheid

Voor een kamer die te donker is en je meer verlichting nodig hebt, moet je oppassen dat je de kamer niet te licht maakt. Zoals met alles wat met feng shui te maken heeft, wil je ervoor zorgen dat je verlichting een goede balans heeft en niet te fel is. Mogelijk moet u meer dan één lamp toevoegen om ervoor te zorgen dat de verlichting in balans is.

Vermijd schaduwen veroorzaakt door licht

In hetzelfde opzicht van verlichting worden veelzijdige lichten die schaduwen over het plafond of de muren laten flitsen, als ongunstig beschouwd. De redenering hierachter is dat licht moet verlichten (yang-energie) en de overhand moet hebben, niet de donkere en vlekkerige schaduwen (yin-energie).

Gebruik gedimde verlichting voor slaapkamers

Als je een kamer hebt die bedoeld is om uit te rusten, zoals je slaapkamer of een meditatieruimte, dan speelt verlichting een zeer belangrijk onderdeel van de kamerfunctie. Je wilt geen heel fel licht in je slaapkamer. Kies wat zacht licht wordt genoemd voor uw bedlampjes en vermijd felle plafondverlichting en wandkandelaars, tenzij uw lichtbediening een dimmer heeft. Een lamp direct boven het bed wordt als ongunstig beschouwd en kan leiden tot gezondheidsproblemen met uw lever en gezichtsvermogen.

Vergeet de buitenverlichting niet

Als u buiten uw huis een disbalans heeft, kunt u vaak lampen gebruiken om eventuele problemen op te lossen. Vaak kunt u schijnwerpers, landschapsverlichting, wandkandelaars en plafondlampen installeren om feng shui-probleemgebieden te corrigeren. Als uw huis een ontbrekende hoek heeft, kan een lamp in de ontbrekende hoek vaak het enige zijn dat u hoeft te doen om de evenwichtige chi te herstellen.

Je verlichting beïnvloedt de Chi-energie

Je kunt verlichting in feng shui gebruiken om je doel, namelijk het in evenwicht brengen van de chi-energie in je huis, voort te zetten.

Aanbevolen: