Feiten over avondklokken voor tieners

Inhoudsopgave:

Feiten over avondklokken voor tieners
Feiten over avondklokken voor tieners
Anonim
Avondklok voor tieners
Avondklok voor tieners

Voordat u beslist wat goed is voor uw tiener en uw gemeenschap, moet u eerst de feiten over de avondklok voor tieners bekijken. Dit is vaak een onderwerp van discussie onder tieners en hun ouders. Veel mensen zijn voorstander van het opleggen van een avondklok voor tieners, omdat ze geloven dat dit zal leiden tot een vermindering van de jeugdcriminaliteit en het slachtofferschap. Anderen zijn van mening dat het een schending is van de burgerrechten van tieners om een avondklok in te stellen.

Juridische voorrang

Meerdere rechtszaken hebben de kwestie van de uitgaansverboden voor tieners behandeld, met wisselende resultaten.

Bykofsky tegen Borough of Middletown

In 1975 verscheen de allereerste zaak waarin de kwestie van jeugdzaken aan de orde kwam, Bykofsky v. Borough of Middletown, voor de rechtbank. Ouders voerden aan dat de avondklok in Middletown, Pennsylvania in strijd was met de rechten van het eerste en veertiende amendement. De rechtbank oordeelde dat het behoud van de veiligheid van de tieners zwaarder woog dan de schending van de vrijheden.

Qutb tegen Strauss

Qutb v. Strauss was een van de eerste rechtszaken waarin de kwestie van de uitgaansverboden voor jongeren werd behandeld. In 1991 vroegen enkele ouders om een tijdelijk straatverbod tegen de jeugdklokverordening in Dallas, die tieners onder de 18 jaar niet toestond zich vanaf 23.00 uur op openbare plaatsen te bevinden. tot 06.00 uur. Nadat de stad een paar wijzigingen had aangebracht in de details van de verordening, handhaafde de rechtbank deze.

Hodgkins tegen Peterson

In 1999 werden drie tieners gearresteerd wegens het overtreden van de avondklok in Indianapolis. Een van de ouders van de tiener spande een rechtszaak aan met het argument dat de avondklok in strijd was met de rechten van minderjarigen op het gebied van het eerste amendement. In Hodgkins v. Peterson schrapte de rechtbank de avondklok en stelde beperkingen op voor alle avondklokwetten die in de staat Indiana zouden worden ingevoerd.

Ramos tegen de stad Vernon

In 2003 prees de ACLU de rechtbanken voor het ongedaan maken van een avondklokverordening voor jongeren in Vernon, Connecticut. De verordening verbood tieners onder de 18 jaar om na 23.00 uur de deur uit te gaan. op schoolavonden en middernacht in het weekend in een poging de misdaad in de stad te beteugelen. Eisers in de zaak Ramos v. Town of Vernon voerden aan dat de verordening in strijd was met de eerste, vierde en veertiende wijzigingsrechten van minderjarigen.

Studies over avondklok

Stichting Burgemeesters

Volgens de City Mayors Foundation hadden in 2009 meer dan 500 Amerikaanse steden een avondklok, maar er is weinig bekend over de effectiviteit van de avondklok. De stichting schetste wel de kenmerken van één effectief avondklokprogramma in Minneapolis, Minnesota, dat strafmaatregelen combineerde met mentorschap, rolmodellen voor volwassenen en sterkere communicatielijnen tussen alle betrokken partijen.

Amerikaanse Academie voor Politieke en Sociale Wetenschappen

The Effectiveness of Juvenile Curfews at Crime Prevention, een onderzoek uitgevoerd door Kenneth Adams van de American Academy of Political and Social Science, heeft aangetoond dat het effectief bestrijden van jeugdcriminaliteit meer inhoudt dan alleen het arresteren van kinderen en het beboeten van hun ouders. Betrokkenheid van de gemeenschap is de sleutel tot het oplossen van dit probleem. De studie betoogde dat een avondklok alleen zal fungeren als een instrument om een probleem te identificeren; wetten en wetshandhaving zijn niet de enige oplossingen.

Westerse criminologierecensie

The Analysis of Curfew Enforcement and Juvenile Crime in California, een onderzoek uit 1999 dat verscheen in de Western Criminology Review, concludeert: "Gebaseerd op het huidige bewijsmateriaal heeft een misdaadbestrijdingsstrategie die uitsluitend gebaseerd is op interventies van wetshandhavingsinstanties weinig effect. wat suggereert dat oplossingen complexer en veelzijdiger zijn." Burgemeesters die in het kader van het onderzoek werden ondervraagd, voerden echter aan dat de uitgaansverboden de criminaliteit in hun steden deden afnemen, zelfs als het onderzoek dit niet ondersteunde.

VS Conferentie van burgemeesters

De Amerikaanse Conferentie van Burgemeesters ondervroeg burgemeesters in 347 steden met een avondklok en ontdekte dat 88 procent van de steden vond dat een avondklok hun straten veiliger maakte voor de inwoners. Terwijl slechts 72 van de 347 steden een uitgaansverbod overdag hadden, vertoonde 100 procent van die steden een afname van spijbelen en criminaliteit overdag. Bendegerelateerde problemen daalden ook in steden met een uitgaansverbod; 83 procent noemde een afname van de bendeactiviteit.

Bronnen over avondklokken voor tieners

Er is een enorme hoeveelheid informatie op internet over de kwestie van de avondklokwetten voor tieners. Misschien wilt u beide kanten van de kwestie onderzoeken voordat u over een avondklokwet stemt, of voordat u uw standpunt bepleit tijdens de volgende gemeenteraadsvergadering.

  • Youth Outreach biedt leraren en ouders een activiteit over avondklokken aan om de discussie met tieners aan te gaan.
  • De National Youth Rights Association heeft een verzameling onderzoeken over uitgaansverboden voor tieners die je kunt downloaden en bekijken.
  • Juggle.com's debatten over uitgaansverboden bevatten feiten en meningen van meerdere bijdragers.
  • Het boek Zijn avondklokken voor tieners effectief? door Roman Espejo geeft een overzicht van het probleem.

Een mening vormen over avondklok

Aangezien het onderzoek naar uitgaansverboden grotendeels geen uitsluitsel geeft, moet je je eigen mening vormen over avondklokken. Bij het vormen van die mening moet worden afgewogen of de veiligheid en lagere criminaliteitscijfers die voorstanders van avondklokken bevorderen zwaarder wegen dan de schending van grondwettelijke rechten die degenen die tegen avondklokken zijn proberen te verdedigen.

Aanbevolen: