Feiten over Canada Goose voor kinderen

Inhoudsopgave:

Feiten over Canada Goose voor kinderen
Feiten over Canada Goose voor kinderen
Anonim
Canadese gans vliegt
Canadese gans vliegt

De Canadese, niet Canadese, gans is een unieke vogel die het hele jaar door in de Verenigde Staten en Canada leeft. De wetenschappelijke naam is Branta canadensis en je kunt ze vinden in de Verenigde Staten en Canada. Bekijk enkele leuke algemene feiten over deze geweldige vogels.

Kenmerken van Canadese Ganzen

De meesten denken misschien dat vogels vogels zijn, maar deze grote vogels hebben een aantal unieke kenmerken.

  • Ze kunnen wel 1,20 meter hoog worden met een spanwijdte van 1,80 meter. Die spanwijdte is behoorlijk indrukwekkend als je toevallig een nest tegenkomt.
  • De gemiddelde levensduur van deze vogels is ongeveer 24 jaar, maar de oudste gestreepte vogel leefde meer dan 30 jaar en werd in 1969 geband.
  • De Canadese gans heeft een zwarte kop en witte nek en een bruine rug. Er zijn 11 ondersoorten van deze gans, maar de Grote Canadese gans is de grootste. De andere ondersoorten zijn Atlantic, Hudson Bay of Interior, Moffitt's of Great Basin, Lesser, Dusky en Vancouver.
  • Vocalisaties worden gemaakt door te toeteren, maar er zijn verschillende variaties op het toeteren, afhankelijk van wat ze doen. Ze sissen bijvoorbeeld als ze zich bedreigd voelen.

Dieet en leefomgeving

Canadese gans
Canadese gans

Ganzen worden niet voor niets als watervogels beschouwd. Dat komt omdat ze in de buurt van water worden gevonden, maar dat is niet alles.

  • Deze ganzen worden in de zomer aangetroffen in of nabij waterbronnen, zoals moerassen, meren en vijvers, in het noordelijke deel van de Verenigde Staten en Canada en in de winter in het zuidelijke deel van de Verenigde Staten.
  • Deze vogels migreren jaarlijks en creëren een kenmerkende V-formatie, en volgen elk jaar hetzelfde migratiepatroon.
  • Canadese ganzen zijn herbivoren, wat betekent dat ze gras en waterplanten eten. Het is echter bekend dat ze kleine vissen en insecten eten.

Gezinsleven

Vogels van een verenkudde kunnen niet meer waar zijn voor de Canadese gans. Deze vogels reizen in kuddes en migreren samen.

  • Canadese ganzen vinden een partner als ze twee tot drie jaar oud zijn.
  • Nesten kunnen overal worden gebouwd waar ze veilig achten, inclusief stedelijke gebieden, en ze leggen doorgaans ongeveer vijf tot zeven eieren, die worden verdedigd door de volwassenen. Dat betekent ook niet dat het hun eigen ouder is, deze vogels werken allemaal samen om de jongen groot te brengen en te verdedigen.
  • Jonge ganzen kunnen ongeveer een jaar bij een gezin blijven voordat ze zelfstandig op pad gaan.
  • Het duurt ongeveer 10 weken voordat de babygans klaar is om te vliegen.

Leuke weetjes

Nu we de basisfeiten over deze grote watervogels kennen. Het kan leuk zijn om naar enkele van de meer bijzondere feiten over de Canadese gans te kijken.

  • Een 7 meter hoog beeld van een Canadese gans is gevonden in Wawa, Ontario. Het staat bekend als de grootste Canadese gans.
  • Boeren beschouwen deze vogels doorgaans als een plaag. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom als je bedenkt dat 50 vogels volgens National Geographic 2,5 ton poep per jaar kunnen produceren. Kun je je voorstellen dat je dat opruimt?
  • Deze vogels zullen paren tot ze sterven. Als iemand sterft, zullen ze een nieuwe partner vinden, maar ze staan bekend om hun paring voor het leven.
  • Aangezien ze in een v-patroon vliegen, moet er een vogel zijn die de roedel leidt. Deze vogel moet niet alleen sterk maar ook slim zijn om iedereen te leiden.
  • De Canadese gans is federaal beschermd, dus je mag er alleen tijdens bepaalde seizoenen op jagen. Het is een misdaad om zijn eieren te vernietigen.

Een majestueuze vogel

De Canadese gans is een bijzonder leuk wezen met een luide, kenmerkende toeter die je normaal gesproken ziet vliegen in een v of luieren in het water. Deze vervelende vogels hebben echter een fascinerende familiestructuur, waaronder een leven lang bij een partner blijven. En als je een hele grote Canadese gans wilt zien, ga dan naar Wawa, Ontario.

Aanbevolen: