Hamburger kooktips en recepten

Inhoudsopgave:

Hamburger kooktips en recepten
Hamburger kooktips en recepten
Anonim
Hamburgerrecepten
Hamburgerrecepten

Elke keer dat je de grill aanzet, is het juiste moment om de hamburgerrecepten uit te delen. Met deze kooktips voor hamburgers kun je legendarische hamburgers maken.

Grill je weg naar Burger Master

In de basis is een hamburger een vleespasteitje, gegrild of gebakken, en geserveerd op een broodje. Maar een burger is meer dan deze basisbeschrijving: het is de geweldige Amerikaanse ma altijd in één handzaam transportmiddel.

De hamburgersandwich werd ergens eind jaren tachtig van de negentiende eeuw uitgevonden. Sommige mensen zeggen dat het originele broodje hamburger is uitgevonden in Hamburg, New York. Dat zou de naam verklaren. Maar als je door de Verenigde Staten reist, is het onvermijdelijk dat je in elke stad wel een paar kraampjes tegenkomt die beweren de hamburger te hebben uitgevonden.

Wat de hamburgersandwich tot een volledig Amerikaanse ma altijd maakt, is dat, hoewel het idee basaal is, de interpretatie van het concept verschilt per regio, staat, stad, gemeente en zelfs van persoon tot persoon.

Hamburgerrecepten

Hamburgerrecepten kunnen gestandaardiseerd zijn, zoals de hamburgers die je krijgt in de restaurantketens, gepersonaliseerd, zoals de hamburgers die je krijgt bij de plaatselijke hamburgerkraam, of zoals de burger die je voor jezelf maakt. Om helemaal bij het begin te beginnen: een basisrecept voor een hamburger kan zo simpel zijn als:

Ingrediënten

  • 1 pond rundergehakt (rond gemalen werkt goed)
  • 1 kleine ui, fijn geraspt (ik hou van rode uien)

Instructies

  1. Meng goed en vorm pasteitjes van 6 tot 8 ounce.
  2. Grill of bak tot het gaar is.

Aan deze basisburger kun je toevoegen:

  • ¼ kopje broodkruimels (minder als je wilt, maar niet meer)
  • 1 losgeklopt ei

Het toevoegen van deze ingrediënten geeft body en textuur aan je burger.

Je kunt ook overwegen om een paar snufjes van een van de volgende kruiden en specerijen toe te voegen:

  • Komijn
  • Koriander
  • Paprika
  • Cayenne
  • Zout
  • Peper
  • Italiaanse kruidenmix
  • Oregano
  • Basilicum

Elk kruid of specerij dat je lekker vindt, kan aan je burgermix worden toegevoegd.

Ik heb ooit een burger gegeten in Athene, Griekenland, met kaneel, nootmuskaat en een specerij die ik niet in het pasteitje kon plaatsen, namelijk een combinatie van lamsvlees en rundvlees. Het werd geserveerd met fetakaas, rode uien, friet en een rode saus die niet bepaald ketchup was. Er zat ook een heel koud Grieks biertje bij.

Nu we het toch over toppings hebben, je kunt je burger beleggen met alles wat je maar wilt. Ik heb hamburgers gezien en ervan genoten, gegarneerd met alles, van blauwe kaas tot Zwitserse kaas en ananas tot zwarte olijven en ansjovis.

Ketchup is een goede saus voor je burger, maar probeer een beetje mayonaise toe te voegen om een duizend-eiland-geheime saus te maken. Barbecuesaus is ook een goed idee.

Een wilde burger vullen

Net als je begint te denken dat je elke combinatie van topping hebt geprobeerd die op een burger kan worden geplaatst, is het tijd om dieper op de burger zelf in te gaan.

Een burger vullen is makkelijker dan je denkt. Wanneer je de pasteitjes vormt, maak dan twee dunnere pasteitjes in plaats van één pasteitje te maken van de 250 gram vlees. Plaats de vulling in het midden van het pasteitje en bedek met nog een dun pasteitje. Druk de randen op elkaar en laat de burger even rusten in de koelkast. Kook vervolgens zoals gewoonlijk.

Enkele ideeën voor het vullen van hamburgers zijn:

  • Schimmelkaas
  • Feta-kaas
  • Geraspte Cheddar gemengd met verkruimeld spek
  • Paddestoelen
  • Oesters

Wees niet bang om te experimenteren met je eigen ideeën over toppings en vulling.

Wat betreft waar je de burger op serveert, ik hou van mijn hamburgers geserveerd op zachte, zoete broodjes of een Kaiserbroodje, maar de traditionele pasteitjessmelt wordt geserveerd op roggetoast en sommige mensen die koolhydraten vermijden, eten gewoon de burger met mes en vork.

Terwijl je verschillende hamburgerrecepten uitprobeert, zorg ervoor dat je je favorieten bijhoudt, maar houd altijd de horizon in de gaten en het volgende vreemde idee, dat misschien wel eens je favoriet aller tijden zou kunnen worden. Bedenk dat alle archiefrecepten voor de hamburgersandwich uit de jaren 1880 koffie en bruine suiker bevatten. Dat zou gezette koffie zijn, geen koffiemaling. Net als een andere grote Amerikaanse uitvinding, jazz, bestaan er bij hamburgers geen fouten, alleen variaties.

Aanbevolen: