Recepten voor mini-bundtcakes

Inhoudsopgave:

Recepten voor mini-bundtcakes
Recepten voor mini-bundtcakes
Anonim
recepten voor mini-bundtcakes
recepten voor mini-bundtcakes

Bundtcakes zijn altijd welkom op feestjes en bakverkoop en met enkele mini-Bundtcakerecepten kan iedereen een eigen taartje hebben.

Waar komt die taart vandaan

In 1950 creëerde H. David Dalquist de Bundt-cakevorm. Hij woonde destijds in Minneapolis, Minnesota en maakte de taartvorm op verzoek van de plaatselijke Hadassah-vereniging. Tot die tijd werden de bundkuchen-cakes, die traditioneel waren voor de Duitse immigranten uit het gebied, gemaakt in zware gietijzeren taartvormen. De creatie van de heer Dalquist maakte de traditionele taarten veel gemakkelijker te maken, omdat zijn pannen van aluminium waren en lichter en gemakkelijker te hanteren waren dan de zwaardere taartvormen.16 jaar lang waren de nieuw gecreëerde Bundt-pannen waanzinnig populair bij de Hadassah-samenleving en hun vrienden. Maar in 1966 werd een deelnemer aan een Pillsbury-bakwedstrijd tweede met een Bundt-cake die de "tunnel of fudge" -cake werd genoemd. Daarna werden Bundt-cakes een rage in heel Amerika.

Als je eind jaren 60 en begin jaren 70 een bakuitverkoop of een kerkevenement tegenkwam, zou je daar een Bundt-cake vinden. In de jaren 80 raakten Bundt-cakes uit de gratie, maar ik weet niet waarom. Ze zijn heerlijk, gemakkelijk en leuk om te maken. Bundts zijn ook veelzijdig: je kunt een koffiecake-bundt maken, een effen gele bundt-cake, een chocolade-chip-bundt-cake of, ja, zelfs een tunnel van fudge-bundt-cake. Maar wat als u op zoek bent naar iets dat iets kleiner is dan een cake van twee pond? Nou, mijn vriend, dan ben je op zoek naar een mini-bundtcake.

De pan die dat kan

Het maakt niet uit welke mini-bundt-cakerecepten je wilt bakken, je hebt een mini-bundt-pan nodig om deze in te bakken. Hier worden uw opties interessant. Je kunt mini-bundtpannen krijgen als enkele cakevormen, vier cakevormen, zes cakevormen en zelfs 12 minicakes in één pan. De ontwerpen voor mini-bundt-pannen variëren van het originele, licht geribbelde ontwerp tot spiralen, Beiers, feestelijk, stervormig, roos, slinger, zonnebloem en zelfs een mini-engelvoedseltaartvorm voor degenen die zo geneigd zijn om zes mini-engelvoedseltaarten te bakken. Sommige van deze mini-bundtpannen gebruiken 2 1/2 kopjes beslag, terwijl de 12 mini-cakevormen 1/4 kopje beslag per cake gebruiken. Op een vreemde manier: hoewel de meeste pannen van aluminium zijn gemaakt, zoals het originele ontwerp van de heer Dalquist, zijn sommige mini-Bundt-pannen van keramiek, ijzer of zelfs staal met een antiaanbaklaag. Dit zijn de materialen die hij probeerde te vermijden en de reden waarom hij zijn taartvorm van aluminium maakte.

Mini-bundtcakerecepten

Zodra je de mini-bundtvorm hebt gekozen die je wilt gebruiken, moet je deze vullen met cake. Omdat de meeste mini-bundtpannen zijn voorzien van een antiaanbaklaag, zorgt een snelle spray met antiaanbakspray ervoor dat je taarten uit de pannen springen als ze zijn afgekoeld.

Citroen-pecannootcake

Ingrediënten

  • 2 klontjes boter
  • 1 1/2 kopjes suiker
  • 1 kopje stevig verpakte suiker
  • 6 eieren
  • 3 kopjes cakemeel
  • ½ theelepel baking soda
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 1 kopje gehakte pecannoten
  • Schil van twee citroenen fijngehakt
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 kopje zure room

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 325 graden.
  2. Gebruik een keukenmixer en klop boter, suiker en bruine suiker samen tot ze licht en luchtig worden.
  3. Schraap het boter/suikermengsel naar beneden.
  4. Ga door met mixen.
  5. Voeg de eieren één voor één toe, wachtend tot elk ei volledig is opgenomen. Schraap de kom leeg voordat je het volgende ei toevoegt.
  6. Zeef de bloem, nootmuskaat, zout en zuiveringszout.
  7. Voeg het bloemmengsel kopje voor kopje toe aan de eieren, laat elk kopje volledig opnemen voordat je het volgende kopje toevoegt.
  8. Zodra de bloem volledig is toegevoegd, voeg je de vanille en de citroenschil toe.
  9. Voeg de zure room toe en meng volledig.
  10. Voeg de pecannoten toe en meng kort.
  11. Giet het beslag nu in je mini Bundt-pannen.
  12. Vul ze slechts voor ongeveer de helft tot ¾ van de bovenkant van de mini-bundt-pan.
  13. Bak gedurende 20 minuten.
  14. Controleer na 20 minuten met een tandenstoker door een houten tandenstoker in een van de cakes te steken. Als deze er schoon uitkomt, zijn de cakes gaar.
  15. Glazuur met glazuur dat je lekker vindt.

Aanbevolen: